Yippie

Author Topic: Video out bypass via Arcam AVR600 werkt niet  (Read 261 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline snapo6

Video out bypass via Arcam AVR600 werkt niet
« on: September 13, 2018, 09:02:48 »
Set is als volgt opgebouwd.
Nuc7 htpc met Kodi via hdmi aangesloten op de arcam avr600 (met 3d board, software versie 3.1) en van daaruit via hdmi naar lg oled tv.
Htpc en kodi zijn ingesteld op resolutie 1920 x 1080 (60hz) en Arcam op video bypass yes en resolutie 1080i.

Bedoeling is dat full hd films via de htpc en arcam door de tv geupscaled worden, echter zodra ik arcam video bypass op yes zet wordt het beeld zwart, zodra ik arcam display oproep heb ik wel beeld op de achtergrond.

Is mijn denkwijze correct mbt upscalen?
Wat doe ik c.q. gaat er fout waardoor ik geen beeld krijg bij viedo out yes?

Groetjes en dank voor het meedenken.
Anoep

Offline denoontje

  • Linnoontje Akurate Wilson benesch Square 5 stereo power, Arcamoontje Wilson benesch Square / Velodyne 7.2.4 dirac atmospower
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+10)
  • Posts: 8792
  • Total likes: 26
  • Gender: Male
  • denoontje + primoontje -> linnoontje + arcamoontje
Re: Video out bypass via Arcam AVR600 werkt niet
« Reply #1 on: September 13, 2018, 18:13:27 »
Had dat niet te maken met de 3D capability...als niet de gehele keten 3 ondersteund?

Ik weet niet meer de exacte oplossing, maar het kwam erop neer dat je on screen display functie uitgeschakeld was na de oplossing.

Björn van bb&g gaf me toen een tip...





Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Offline snapo6

Re: Video out bypass via Arcam AVR600 werkt niet
« Reply #2 on: September 13, 2018, 19:31:52 »
Had dat niet te maken met de 3D capability...als niet de gehele keten 3 ondersteund?

Ik weet niet meer de exacte oplossing, maar het kwam erop neer dat je on screen display functie uitgeschakeld was na de oplossing.

Björn van bb&g gaf me toen een tip...





Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Hopelijk lezen ze mee  :clapping:
BB&G, please help!

Offline denoontje

  • Linnoontje Akurate Wilson benesch Square 5 stereo power, Arcamoontje Wilson benesch Square / Velodyne 7.2.4 dirac atmospower
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+10)
  • Posts: 8792
  • Total likes: 26
  • Gender: Male
  • denoontje + primoontje -> linnoontje + arcamoontje
Re: Video out bypass via Arcam AVR600 werkt niet
« Reply #3 on: September 13, 2018, 19:36:32 »
Is een setting ergens in je avr600


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Offline vik

  • HT forum sponsor
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+16)
  • Posts: 6723
  • Total likes: 49
  • Gender: Male
  • Gespecialiseerd in high end audio & video
    • cinemike
Re: Video out bypass via Arcam AVR600 werkt niet
« Reply #4 on: September 14, 2018, 21:26:22 »
Heeft de Arcam geen aparte video settings per input die je kunt configureren?

Check ook eens naar de output settings van je hdmi monitor out. Ik ben niet bekend met de menu structuur van deze Arcam maar wellicht kun je iets vinden.



Set is als volgt opgebouwd.
Nuc7 htpc met Kodi via hdmi aangesloten op de arcam avr600 (met 3d board, software versie 3.1) en van daaruit via hdmi naar lg oled tv.
Htpc en kodi zijn ingesteld op resolutie 1920 x 1080 (60hz) en Arcam op video bypass yes en resolutie 1080i.

Bedoeling is dat full hd films via de htpc en arcam door de tv geupscaled worden, echter zodra ik arcam video bypass op yes zet wordt het beeld zwart, zodra ik arcam display oproep heb ik wel beeld op de achtergrond.

Is mijn denkwijze correct mbt upscalen?
Wat doe ik c.q. gaat er fout waardoor ik geen beeld krijg bij viedo out yes?

Groetjes en dank voor het meedenken.
Anoep


Mobiel: +31626102562 /WhatsApp
https://www.facebook.com/CineMikeBenelux

Offline snapo6

Re: Video out bypass via Arcam AVR600 werkt niet
« Reply #5 on: September 15, 2018, 12:33:03 »
Heeft de Arcam geen aparte video settings per input die je kunt configureren?

Check ook eens naar de output settings van je hdmi monitor out. Ik ben niet bekend met de menu structuur van deze Arcam maar wellicht kun je iets vinden.

Video in gebruik ik niet, htpc aangesloten via hdmi op de sat ingang van de avr600. Input configuratie voor de sat ingang op de avr600 wel gewijzigd naar hdmi.
Video out 1 van de avr600 heb ik van alles geprobeerd, helaas geen resultaat!

Offline denoontje

  • Linnoontje Akurate Wilson benesch Square 5 stereo power, Arcamoontje Wilson benesch Square / Velodyne 7.2.4 dirac atmospower
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+10)
  • Posts: 8792
  • Total likes: 26
  • Gender: Male
  • denoontje + primoontje -> linnoontje + arcamoontje
Re: Video out bypass via Arcam AVR600 werkt niet
« Reply #6 on: September 15, 2018, 16:10:18 »
Kun je 3 d niet ergens uitzetten (gebruik je dat? Heb je apparatuur die geen 3 d kan).
Als je de pass through uit zet?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Offline bmateijsen

  • HT forum sponsor
  • Forever Addicted
  • *******
  • Trade Count: (+35)
  • Posts: 28399
  • Total likes: 22
  • Gender: Male
  • Hifi & AV Specialist
    • Beter Beeld & Geluid
Re: Video out bypass via Arcam AVR600 werkt niet
« Reply #7 on: September 15, 2018, 16:20:33 »
Ik denk dat je iets 1080p naar de Arcam stuurt en je zegt zelf dat je die op 1080i hebt staan. Dat zal niet werken....


Home Cinema, HiFi en streaming specialist
WebsiteFacebook | Twitter

Offline snapo6

Re: Video out bypass via Arcam AVR600 werkt niet
« Reply #8 on: September 15, 2018, 19:52:40 »
Ik denk dat je iets 1080p naar de Arcam stuurt en je zegt zelf dat je die op 1080i hebt staan. Dat zal niet werken....

Nu op 1080i maar heb ook 1080p en alle andere resoluties uitgeprobeerd ..... geen beeld icm video bypass yes.

Let wel heb geen 3d apparatuur en speel ook geen 3d films af.

Offline denoontje

  • Linnoontje Akurate Wilson benesch Square 5 stereo power, Arcamoontje Wilson benesch Square / Velodyne 7.2.4 dirac atmospower
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+10)
  • Posts: 8792
  • Total likes: 26
  • Gender: Male
  • denoontje + primoontje -> linnoontje + arcamoontje
Re: Video out bypass via Arcam AVR600 werkt niet
« Reply #9 on: September 15, 2018, 23:02:28 »
dat laatste is het probleem....
dat had ik ook:  geen 3 d apparaten in de keten (Epson projector)  en de avr is wel 3d....

Het is ergens een setting in de avr die je je moet omzetten, weet niet meer welke...
Bjorn jij had toen het antwoord ;-)

Daardoor had je geen osd tijdens film kijken (bijv geen menubalk voor volume).

wat gebeurd er als je bijpass op no zet en de avr 1080p laat uitsturen?




Offline snapo6

Re: Video out bypass via Arcam AVR600 werkt niet
« Reply #10 on: September 15, 2018, 23:27:57 »
Dan heb ik wel beeld.

Maar wil graag doorgifte zonder bewerking naar LG Oled, deze kan dan eventueel upscalen.

Offline denoontje

  • Linnoontje Akurate Wilson benesch Square 5 stereo power, Arcamoontje Wilson benesch Square / Velodyne 7.2.4 dirac atmospower
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+10)
  • Posts: 8792
  • Total likes: 26
  • Gender: Male
  • denoontje + primoontje -> linnoontje + arcamoontje
Re: Video out bypass via Arcam AVR600 werkt niet
« Reply #11 on: September 15, 2018, 23:54:40 »
Volgens mij geen andere Keus,  zoals ik al schreef ..de aan en afwezigheid van apparatuur 3D is het ‘probleem’.

Maar naar wat wil je upscalen?

Dat kan toch nog steeds op deze manier?




Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Offline snapo6

Re: Video out bypass via Arcam AVR600 werkt niet
« Reply #12 on: September 16, 2018, 01:35:43 »
Wss onwetenheid .... dacht dat de tv het kon upscalen naar 'uhd'