Author Topic: Probleem met Access points  (Read 8269 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Siddartha

Probleem met Access points
« on: May 4, 2017, 13:58:39 »
Hoi, ik zal eerst een korte schets maken van mijn netwerksetup nu:

[GlasvezelModem/Router WiFi SSiD1]->lanpoort 1->----lankabel-----switch-----TV/Naim/NAS/DUNE
               |
               |->lanpoort 2->-----lankabel----->lanpoort 1[AP1WiFi SSiD2]->lanpoort 2----lankabel----->lanpoort 1[AP2WiFi SSiD 3]

Router heeft een DHCP range van 192.168.1.10-60
Standaard gateway van de router is 192.168.1.1
AP1 & AP2 zijn geconfigureerd als static IP resp 192.168.1.2 en 192.168.1.3 en geen DHCP server.

Eerst had ik dezelfde SSiD's om te roamen maar merkte dat dit niet geheel foutloos ging,wifi viel vaak weg. Om te testen waar het probleem lag heb k 3 verschillende SSiD's gemaakt zodat ik concreet met een bepaald AP kan connecten.
Als ik met zowel AP1 als AP2 verbinding wil maken dan krijg ik op mijn iPhone te zien 'geen internetverbinding'. Op de lanpoorten van zowel AP1 als AP2 krijg ik wel gewoon verbinding, dus de switch werkt wel gewoon. AP2 staat in mijn studio en daar zit een iMac bedraad op met prima internetverbinding. Het moet dus iets met de wifiinstellingen zijn.

Heb al gespeeld met de wifi kanalen, maar daar krijg ik ook geen verbetering bij (heb nu resp 1,6 en 11)

Wie weet raad?
« Last Edit: May 4, 2017, 14:00:48 by Siddartha »

Offline dennism

Re: Probleem met Access points
« Reply #1 on: May 5, 2017, 00:47:03 »
Wat voor ip krijgen de apparaten die verbinden met AP1 en 2? Ik krijg het gevoel dat je mogelijk ergens een DCHP helper nodig hebt omdat de DHCP requests niet aankomen bij de router.

Offline Siddartha

Re: Probleem met Access points
« Reply #2 on: May 7, 2017, 13:04:50 »
Het valt inderdaad op dat er dan eerst een corrupt IP-adres komt (169)

Offline i2Paq

  • HT forum legend group
  • ******
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 2588
  • Total likes: 645
  • Gender: Male
  • Bij een ander klinkt het nooit zoals thuis
Re: Probleem met Access points
« Reply #3 on: May 7, 2017, 18:15:00 »
Hoeveel poorten heeft je router?

Woonkamer: Linn Majik DSM/2, Cambridge CXUHD, Dual 731Q, SoundStone 2x16.5
Playground: Marantz 2016, B&W DM70

Offline Siddartha

Re: Probleem met Access points
« Reply #4 on: May 7, 2017, 19:00:45 »
4, maar weet niet of die allemaal werken (is van vf thuis, nu tmobile) een draytek glasvezelmodem/router

Offline i2Paq

  • HT forum legend group
  • ******
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 2588
  • Total likes: 645
  • Gender: Male
  • Bij een ander klinkt het nooit zoals thuis
Re: Probleem met Access points
« Reply #5 on: May 7, 2017, 19:10:23 »
Hebben beide AP's problemen of werkt AP1 normaal?

Woonkamer: Linn Majik DSM/2, Cambridge CXUHD, Dual 731Q, SoundStone 2x16.5
Playground: Marantz 2016, B&W DM70

Online Etiennevh

  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+11)
  • Posts: 5471
  • Total likes: 52
  • Gender: Male
Re: Probleem met Access points
« Reply #6 on: May 7, 2017, 21:27:36 »
Heb je geen mogelijkheid voor 5Ghz kanalen?

Twee SSID's tegelijkertijd connecten is niet mogelijk (zo lees ik je opmerking, weet niet of dit terecht is dat je dit bedoelt). 1, 6 en 11 idd laten staan, mits er een reden is om 4 kanalen in de 2.4Ghz range te pakken (en die is er niet met 2 ap's ;) )

Lanpoort 2 van AP1 staat niet toevallig in bridge modus? Als je de mogelijkheid hebt zou je met vermogens kunnen spelen. Soms komt het voor dat beide op 100% vermogen staan te broadcasten en daarom SSID's met elkaar aan het interfereren zijn.

« Last Edit: May 7, 2017, 21:30:43 by Etiennevh »
Marantz   Ω   Oppo   Ω   Sonus Faber   Ω   Panasonic   Ω   Velodyne   Ω   NordOst   Ω   Inakustik   Ω   Philips Pronto

Offline i2Paq

  • HT forum legend group
  • ******
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 2588
  • Total likes: 645
  • Gender: Male
  • Bij een ander klinkt het nooit zoals thuis
Re: Probleem met Access points
« Reply #7 on: May 8, 2017, 09:08:36 »
Ik heb thuis de volgende opzet.

Router met on-board WiFi in de meterkast
 -> Lan Poort1 -> AP1 op de BG in de woonkamer
 -> Lan Poort2 -> AP2 op de 1ste

Allemaal dezelfde SSID's met het zelfde wachtwoord, nergens connectie prolemen.

Wel allemaal een ander kanaal. Wel heb ik even gekeken welke kanalen de buren gebruiken.

Woonkamer: Linn Majik DSM/2, Cambridge CXUHD, Dual 731Q, SoundStone 2x16.5
Playground: Marantz 2016, B&W DM70

Offline squadra

  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+1)
  • Posts: 3006
  • Total likes: 59
  • Gender: Male
Re: Probleem met Access points
« Reply #8 on: May 8, 2017, 09:37:38 »
Wat zijn de address ranges die je hebt gebruikt?
Ik zag er hierboven maar 1 (192.168.1.*)
It takes no knowledge to read internet reviews, whip out a credit card, and swap in an expensive component with a good story. Follow it up with uncontrolled listening with a pre-existing bias and no actual knowledge to clutter up things, and you have a wonderful story to tell people on the Internet.
NL: Raspberry Pi 3B+ + Allo DigiOne -> Dynaudio AIR15 + BASE12
TH: Raspberry Pi 3B+ + Allo DigiOne -> FiiO Taishan -> JBL LSR308

Offline katwax

Re: Probleem met Access points
« Reply #9 on: May 8, 2017, 10:04:58 »
Werkt het als je de AP herstart (even van de stroom halen)?
Stereo: Kii Three BXT System + Kii Control + Allo USbridge Signature met Allo Shanti voeding
HT: Epson LS10000 - Xtrem Daylight 100"
http://www.htforum.nl/yabbse/index.php?topic=112543

Offline i2Paq

  • HT forum legend group
  • ******
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 2588
  • Total likes: 645
  • Gender: Male
  • Bij een ander klinkt het nooit zoals thuis
Re: Probleem met Access points
« Reply #10 on: May 8, 2017, 11:28:43 »
Wat zijn de address ranges die je hebt gebruikt?
Ik zag er hierboven maar 1 (192.168.1.*)

Ik heb 1 DHCP server op de router, al mijn vaste devices hebben een fixed IP-adres.

Dus de routers, AP's, printer, NAS-Main en NAS-backup, HUE-bridge etc. hebben een fixed IP.

De DHCP bedient alle devices die via WiFi of draad connecten.

Woonkamer: Linn Majik DSM/2, Cambridge CXUHD, Dual 731Q, SoundStone 2x16.5
Playground: Marantz 2016, B&W DM70

Offline squadra

  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+1)
  • Posts: 3006
  • Total likes: 59
  • Gender: Male
Re: Probleem met Access points
« Reply #11 on: May 8, 2017, 11:36:10 »
Ik heb 1 DHCP server op de router, al mijn vaste devices hebben een fixed IP-adres.

Mijn vraag was gericht aan Siddharta, die heeft het probleem :)

Additionele vraag: welke access points, hebben ze een dhcp bridge?
It takes no knowledge to read internet reviews, whip out a credit card, and swap in an expensive component with a good story. Follow it up with uncontrolled listening with a pre-existing bias and no actual knowledge to clutter up things, and you have a wonderful story to tell people on the Internet.
NL: Raspberry Pi 3B+ + Allo DigiOne -> Dynaudio AIR15 + BASE12
TH: Raspberry Pi 3B+ + Allo DigiOne -> FiiO Taishan -> JBL LSR308

Offline Hanky Panky

  • Meesterlijk lid én
  • HT forum donateur
  • The ultimate HT Forum elite group
  • *******
  • Trade Count: (+1)
  • Posts: 12877
  • Total likes: 2061
  • Gender: Male
  • Kiss this
Re: Probleem met Access points
« Reply #12 on: May 8, 2017, 12:03:27 »
Werkt het wel als je de IP adressen dynamisch maakt ipv fixed? Lijkt een ip conflict.

Het hebben van vaste ip adressen gebruik ik alleen voor de server zodat ik niet na elke reset of wat dan ook mijn Dune en RDP instellingen hoef aan te passen. De rest is dynamisch of semi vast omdat de router veelal een IP-adres 'geheugen' heeft per device.
Wat! Wat! Wat is probleem!!??

Sony 65XE9005 // Denon AVR-X3400H // Nvidia Shield TV // ASW Cantius 404 Front // B&W M1 Center & rears // SVS PB-1000 in custom exclusive Maple matt

Offline Siddartha

Re: Probleem met Access points
« Reply #13 on: May 9, 2017, 14:18:34 »
Sorry voor de late reactie en bedankt voor jullie input en vragen.
Zal er proberen antwoord op te geven:

- de router heeft 1 range van 192.168.10 tot 60
- de de ap's inderdaad al herstart, heeft geen positief effect
- het zijn routers die in ap modus geconfigureerd zijn tp-link en asus. De tp-link zal geen bridge hebben maar de asus wel, die kun je softwarematig als ap instellen.
-bedoel je om de ap's een dynamisch ip te geven? Goe weet ik dan welke ip ze krijgen om te kunnen configureren?

Thanx weer!

Offline Kjelt

  • HT forum donateur
  • Forever Addicted
  • *******
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 26368
  • Total likes: 1580
  • I also love the HTforum
Re: Probleem met Access points
« Reply #14 on: May 9, 2017, 14:33:04 »
Het valt inderdaad op dat er dan eerst een corrupt IP-adres komt (169)
192.168.1.169 ?  Dat duidt er op dat er nog een andere DHCP server aktief is. Ik zou de configs eens nakijken en makkelijkste is de AP's loshalen en er een laptop op aansluiten (op 1 van de LAN uitgangen) en via de command prompt commando ipconfig even kijken of je laptop een ip adres heeft gekregen in de 192.168.1.x range.

Offline Hanky Panky

  • Meesterlijk lid én
  • HT forum donateur
  • The ultimate HT Forum elite group
  • *******
  • Trade Count: (+1)
  • Posts: 12877
  • Total likes: 2061
  • Gender: Male
  • Kiss this
Re: Probleem met Access points
« Reply #15 on: May 9, 2017, 15:33:23 »

-bedoel je om de ap's een dynamisch ip te geven? Goe weet ik dan welke ip ze krijgen om te kunnen configureren?

Quote

De meeste routers hebben een 'uitgifte tabel' van de actieve IP-adressen, veelal met een devicenaam er in verwerkt.

Dus je antwoord: via de IP-tabel in je router achterhaal je het IP van je AP's  :)
Wat! Wat! Wat is probleem!!??

Sony 65XE9005 // Denon AVR-X3400H // Nvidia Shield TV // ASW Cantius 404 Front // B&W M1 Center & rears // SVS PB-1000 in custom exclusive Maple matt

Offline Siddartha

Re: Probleem met Access points
« Reply #16 on: May 9, 2017, 18:11:32 »
Ok, daar kan ik het inderdaad wel  in terugvinden
Dus advies is om ip automatisch toe te laten wijzen ipv een vast ip te geven?

Offline i2Paq

  • HT forum legend group
  • ******
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 2588
  • Total likes: 645
  • Gender: Male
  • Bij een ander klinkt het nooit zoals thuis
Re: Probleem met Access points
« Reply #17 on: May 9, 2017, 19:44:42 »
Ok, daar kan ik het inderdaad wel  in terugvinden
Dus advies is om ip automatisch toe te laten wijzen ipv een vast ip te geven?

Daar zijn de meningen over verdeeld.

Woonkamer: Linn Majik DSM/2, Cambridge CXUHD, Dual 731Q, SoundStone 2x16.5
Playground: Marantz 2016, B&W DM70

Offline katwax

Re: Probleem met Access points
« Reply #18 on: May 9, 2017, 21:16:18 »
Je kan meestal ook je dhcp server een ip fixed laten toekennen aan de toestellen die dat nodig hebben. Hierdoor voorkom je dat je zelf manueel iets fout ingeeft en kan je ook geen ip conflict krijgen want de dhcp server deelt het ip uit en gaat het dus geen 2x uitdelen.

Om eerlijk te zijn is dit allemaal simpel op te losse door degelijke AP's te kopen. Ik doe zelf regelmatig beroepsmatig wifi netwerken verbeteren en er is 1 merk waar ik bij blijf :)
Stereo: Kii Three BXT System + Kii Control + Allo USbridge Signature met Allo Shanti voeding
HT: Epson LS10000 - Xtrem Daylight 100"
http://www.htforum.nl/yabbse/index.php?topic=112543

Offline Siddartha

Re: Probleem met Access points
« Reply #19 on: May 9, 2017, 21:38:04 »
Je kan meestal ook je dhcp server een ip fixed laten toekennen aan de toestellen die dat nodig hebben. Hierdoor voorkom je dat je zelf manueel iets fout ingeeft en kan je ook geen ip conflict krijgen want de dhcp server deelt het ip uit en gaat het dus geen 2x uitdelen.

Om eerlijk te zijn is dit allemaal simpel op te losse door degelijke AP's te kopen. Ik doe zelf regelmatig beroepsmatig wifi netwerken verbeteren en er is 1 merk waar ik bij blijf :)

vertel es.... :)

Offline Siddartha

Re: Probleem met Access points
« Reply #20 on: May 9, 2017, 21:49:46 »
heb nu het ASUS AP een variabel IP gegeven en weer hetzelfde SSiD als mijn router. Es kijken of dat beter is.
Het AP in de studio staat nu even uit.

Offline katwax

Re: Probleem met Access points
« Reply #21 on: May 9, 2017, 21:53:31 »
vertel es.... :)
Unifi van Ubiquiti en dikwijls kom ik in een woonhuis al toe met deze https://b-itshop.be/wi-fi-apparatuur/Wi-Fi-Access-Point/Unifi-Access-Point-AC-LITE
Wat volgens mij nu niet overdreven duur is.
Aangezien het centrale software is stel je dus via je computer gewoon alle settings in en deze worden dan naar alle AP's verdeeld, dus nooit gedoe met ssid, bridge, ...
Stereo: Kii Three BXT System + Kii Control + Allo USbridge Signature met Allo Shanti voeding
HT: Epson LS10000 - Xtrem Daylight 100"
http://www.htforum.nl/yabbse/index.php?topic=112543

Offline Richi

  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+21)
  • Posts: 5516
  • Total likes: 428
  • Gender: Male
  • Het is maar geluid...
Re: Probleem met Access points
« Reply #22 on: May 9, 2017, 21:58:28 »
4, maar weet niet of die allemaal werken (is van vf thuis, nu tmobile) een draytek glasvezelmodem/router
Ik heb thuis dezelfde router en heb diverse problemen met deze router. Bij mij valt de WAN verbinding weg als er teveel traffic ineens is op LAN poort 1 waar mijn Apple Time Capsule aan hangt waar weer een Apple AirPort Express aan hangt.

In mijn geval ben ik er 90% zeker van dat het probleem veroorzaakt wordt door een bug in de geďnstalleerde firmware. T-Mobile start binnenkort met de rollout van de laatste firmware. Dit gaan ze in batches doen. Misschien dat het voor jou ook helpt?

Release notes: http://www.draytek.nl/files/Vigor2132_379_Releasenotes.pdf
Woonkamer: Naim Uniti Atom • Naim NAP 200 • Dynaudio Contour S 3.4 LE • Zolder: Kenwood L-1000 • B&W 685s2 • Auto's: Volvo premium surround

Online Etiennevh

  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+11)
  • Posts: 5471
  • Total likes: 52
  • Gender: Male
Re: Probleem met Access points
« Reply #23 on: May 9, 2017, 22:19:10 »
Je kan meestal ook je dhcp server een ip fixed laten toekennen aan de toestellen die dat nodig hebben. Hierdoor voorkom je dat je zelf manueel iets fout ingeeft en kan je ook geen ip conflict krijgen want de dhcp server deelt het ip uit en gaat het dus geen 2x uitdelen.

Om eerlijk te zijn is dit allemaal simpel op te losse door degelijke AP's te kopen. Ik doe zelf regelmatig beroepsmatig wifi netwerken verbeteren en er is 1 merk waar ik bij blijf :)
Unifi van Ubiquiti en dikwijls kom ik in een woonhuis al toe met deze https://b-itshop.be/wi-fi-apparatuur/Wi-Fi-Access-Point/Unifi-Access-Point-AC-LITE
Wat volgens mij nu niet overdreven duur is.
Aangezien het centrale software is stel je dus via je computer gewoon alle settings in en deze worden dan naar alle AP's verdeeld, dus nooit gedoe met ssid, bridge, ...
Nu wil ik niet heel vervelend doen hoor..maar dit noem ik verre van degelijk spul, zeker voor beroepsmatig gebruik ;D (tenminste, ik lees beroepsmatig als zakelijk/enterprise gebruik).

Aangezien dit topic echter geen merken discussie is, zou ik Siddartha adviseren de vele mogelijkheden die hier al genoemd zijn en wellicht nog worden stap voor stap door te nemen. Gewoon je huidige apparatuur blijven gebruiken. Ik vermoed dat het probleem al geadresseerd is in een van de antwoorden, o.a. door Kjelt.

192.168.1.169 ?  Dat duidt er op dat er nog een andere DHCP server aktief is. Ik zou de configs eens nakijken en makkelijkste is de AP's loshalen en er een laptop op aansluiten (op 1 van de LAN uitgangen) en via de command prompt commando ipconfig even kijken of je laptop een ip adres heeft gekregen in de 192.168.1.x range.




Marantz   Ω   Oppo   Ω   Sonus Faber   Ω   Panasonic   Ω   Velodyne   Ω   NordOst   Ω   Inakustik   Ω   Philips Pronto

Offline squadra

  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+1)
  • Posts: 3006
  • Total likes: 59
  • Gender: Male
Re: Probleem met Access points
« Reply #24 on: May 9, 2017, 22:25:28 »
Ik vermoed dat OP een 169.*.*.* adres (apipa) toegewezen kreeg, niet een geldig adres in de 192.168 range.
It takes no knowledge to read internet reviews, whip out a credit card, and swap in an expensive component with a good story. Follow it up with uncontrolled listening with a pre-existing bias and no actual knowledge to clutter up things, and you have a wonderful story to tell people on the Internet.
NL: Raspberry Pi 3B+ + Allo DigiOne -> Dynaudio AIR15 + BASE12
TH: Raspberry Pi 3B+ + Allo DigiOne -> FiiO Taishan -> JBL LSR308