Yippie

Author Topic: Project Avalanche  (Read 510 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Spacebass

  • The ultimate HT Forum elite group
  • ********
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 12800
  • Total likes: 0
  • Gender: Male
Project Avalanche
« on: April 14, 2004, 22:47:20 »
Quote
Een aantal grote Amerikaanse bedrijven hebben de koppen bijelkaar gestoken in het Project Avalanche. Het initiatief is genomen door twee ICT-directeuren van bedrijven in Minneapolis en het wordt al het belangrijkste initiatief na open source genoemd.

Zij vroegen zich af waarom al die interne IT-afdelingen toch zo vaak dezelfde soorten code zitten te kloppen als bij duizenden andere bedrijven ook al is gebeurd en ze kwamen tot de conclusie dat er een onbalans is van macht tussen softwarebedrijven en de klanten. Avalanche moet die balans herstellen door een database ter beschikking te stellen met daarin de door de aangesloten bedrijven gedoneerde software. Bedrijven betalen $30.000,- per jaar voor het lidmaatschap, waarna ze hun intern ontwikkelde software aan de Avalanche bibliotheek ter beschikking kunnen stellen. Leden kunnen gratis alle software in de bibliotheek gebruiken. Project Avalanche wordt wel de juridische eigenaar van de code. Nu, een paar weken na de officiŽle start heeft Avalanche al indrukwekkende namen weten bij te tekenen, zoals Best Buy, Cargill en Medtronic. En een van de eerste bijdragen kwam van Best Buy; het programma 'AppTalk', een soort intermediair waarmee programma's onderling kunnen communiceren. Best Buy heeft er 100 manjaar ingestoken. Best Buy denkt van de aanpassingen van andere gebruikers mee te kunnen profiteren.
Avalanche zou een bedreiging kunnen zijn voor grote softwarehuizen, wanneer bedrijven meer algemene software gaan doneren. Zoals een suite van desktop-software als vervanging van Office.
http://www.avalanchecorporatetechnology.com