Yippie

Author Topic: Nieuwe switch  (Read 12761 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Erik

  • HT forum donateur
  • Forever Addicted
  • *******
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 24737
  • Total likes: 65
  • Gender: Male
Re: Nieuwe switch
« Reply #25 on: January 13, 2017, 16:01:33 »
Was die niet zo te hacken?
“You have enemies? Good. That means you've stood up for something, sometime in your life.”
- Winston Churchill

Online SV..S

  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+33)
  • Posts: 5832
  • Total likes: 134
  • Gender: Male
  • save a tree, eat a beaver
Re: Nieuwe switch
« Reply #26 on: January 15, 2017, 15:06:00 »
gisteren wat spulletje binnen gekregen, vandaag aan het installeren.




Oppo bdp-95/          JBL Ti-k10, JBL Ti-K2
Velodyne spl-1500R,          Jvc Dla-x35
Classé Ca-200/ Ca-101/SSP-75,           panasonic tx-p42g15

Offline Hanky Panky

  • Meesterlijk lid én
  • HT forum donateur
  • The ultimate HT Forum elite group
  • *******
  • Trade Count: (+1)
  • Posts: 12261
  • Total likes: 1539
  • Gender: Male
  • Kiss this
Re: Nieuwe switch
« Reply #27 on: January 17, 2017, 00:24:54 »
Was die niet zo te hacken?

Een unmanaged switch heeft toch per definitie geen enkele vorm van beveiliging??

gisteren wat spulletje binnen gekregen, vandaag aan het installeren.


Is het gelukt?
Wat! Wat! Wat is probleem!!??

Sony 65XE9005 // Denon AVR-X3400H // Nvidia Shield TV // ASW Cantius 404 Front // B&W M1 Center & rears // SVS PB-1000 in custom exclusive Maple matt

Offline Kjelt

  • HT forum donateur
  • Forever Addicted
  • *******
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 25670
  • Total likes: 1166
  • I also love the HTforum
Re: Nieuwe switch
« Reply #28 on: January 17, 2017, 07:34:05 »
Ik denk dat Erik op de router doelt, daar zijn enkele types waar je het default wachtwoord niet van kon veranderen. Die zijn ( tienduizenden in de wereld) powned door hackers en voor ddos aanvallen ingezet. Nieuwste firmware installeren andere username voor de admin instellen en meteen het wachtwoord veranderen en dan oude admin account disabelen.

Online SV..S

  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+33)
  • Posts: 5832
  • Total likes: 134
  • Gender: Male
  • save a tree, eat a beaver
Re: Nieuwe switch
« Reply #29 on: January 17, 2017, 08:47:38 »

Is het gelukt?

Ja, we zijn zondag een heel eind gekomen.
Beide switches geplaatst, de netwerk kabels fatsoenlijk opgebonden en gelabeld, en eigenljk was de router ook redelijk plug & play. Nieuwe cat 6 kabel naar woonkamer getrokken, die moet ik nog wel beugelen. Tot nog toe lijkt alles weer te werken, pc's, printer, mediaspelers.
Enkel de squeezebox nog steeds niet, die geeft ook al langer problemen.
Sinds daar een maand geleden de spanning af geweest is wilt ie niet meer, steeds rood knipperent lampje, krijg hem ook niet gereset ben bang dat het einde verhaal is :confused:

Bedankt allen voor het meedenken en de suggesties  :worship:




Oppo bdp-95/          JBL Ti-k10, JBL Ti-K2
Velodyne spl-1500R,          Jvc Dla-x35
Classé Ca-200/ Ca-101/SSP-75,           panasonic tx-p42g15

Offline Hanky Panky

  • Meesterlijk lid én
  • HT forum donateur
  • The ultimate HT Forum elite group
  • *******
  • Trade Count: (+1)
  • Posts: 12261
  • Total likes: 1539
  • Gender: Male
  • Kiss this
Re: Nieuwe switch
« Reply #30 on: January 17, 2017, 16:45:20 »

Sinds daar een maand geleden de spanning af geweest is wilt ie niet meer, steeds rood knipperent lampje, krijg hem ook niet gereset ben bang dat het einde verhaal is :confused:


Is de voeding nog wel 100%? ik heb wel vaker rare dingen meegemaakt en dan was in 9 van de 10 gevallen de voeding niet stuk maar gaf wel te weinig voltage. Een internet modem dat maar op halve kracht liep was daar een mooi voorbeeld van. Prik er eens een vers universeel dingetje van de Conrad in om te testen.
Wat! Wat! Wat is probleem!!??

Sony 65XE9005 // Denon AVR-X3400H // Nvidia Shield TV // ASW Cantius 404 Front // B&W M1 Center & rears // SVS PB-1000 in custom exclusive Maple matt

Online SV..S

  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+33)
  • Posts: 5832
  • Total likes: 134
  • Gender: Male
  • save a tree, eat a beaver
Re: Nieuwe switch
« Reply #31 on: January 22, 2017, 15:59:23 »
Is de voeding nog wel 100%? ik heb wel vaker rare dingen meegemaakt en dan was in 9 van de 10 gevallen de voeding niet stuk maar gaf wel te weinig voltage. Een internet modem dat maar op halve kracht liep was daar een mooi voorbeeld van. Prik er eens een vers universeel dingetje van de Conrad in om te testen.
bedankt voor de tip, ik ben nu bezig met een andere voeding, maar vooralsnog lijkt hij er niet veel zin in te hebben :confused:




Oppo bdp-95/          JBL Ti-k10, JBL Ti-K2
Velodyne spl-1500R,          Jvc Dla-x35
Classé Ca-200/ Ca-101/SSP-75,           panasonic tx-p42g15

Offline Mrwhoopie

Re: Nieuwe switch
« Reply #32 on: February 3, 2017, 21:15:12 »
Nut van de CAT6 zie ik niet echt in,en verder kan het zijn dat je een device hebt dat een broadcaststorm veroorzaakt.
Een managed switch bij een leek plaatsen kan rare problemen veroorzaken,zeker als je een modem hebt met router ingebouwd  8)

Offline NickV

  • Junior member
  • **
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 56
  • Total likes: 0
  • I love the HTforum
Re: Nieuwe switch
« Reply #33 on: February 16, 2017, 13:52:06 »
Ik heb deze : TP-LINK 8-Port Desktop Switch (TL-SG108)

kostprijs: 30€,  uiterst teverden van.

Online Blue-Eyes

Re: Nieuwe switch
« Reply #34 on: February 16, 2017, 13:54:54 »
Dat is geen managed switch volgens mij, gewoon erin prikken en gaan.
Speakers: WB Vector, WB Vertex, WB Fulcrum 650, Velodyne DD15, Atmos: Revel W783; App.: PRE: Linn Akurate DSM/2 & Arcam AV860, EV: Linn Akurate 2200, 2*Arcam P429, Bron: Apple TV 4k, Oppo UPD-203, Dune 4K Solo; Kabel: HDMI: Audioquest Vodka / Carbon, LS: Linn K200 / DHZ, Audioquest, XLR: Linn, DHZ, Cinch: Linn, TV: Sony KD-75XE9005; Stroom: AH! DC; Belden 4mm2, Furutech; Data: 2 * Synology, Rack: Finite Pagode Signature; AB: NEEO&Homey

Online SV..S

  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+33)
  • Posts: 5832
  • Total likes: 134
  • Gender: Male
  • save a tree, eat a beaver
Re: Nieuwe switch
« Reply #35 on: October 13, 2017, 11:40:40 »
niet te geloven maar het lijkt erop dat de router wéér defect is :o
100% weet ik het niet maar, de verbinding met internet valt geregeld weg.
zowel wifi als bedraad.
intern netwerk werkt dan nog wel.
binnen 5 minuten werkt het weer zonder ingrijpen, nieuwste firmware staat erop.
1 pc staat buitenom de router rechtstreeks op het modem, deze blijft wel verbinding hebben met internet, dus lijkt het probleem in de router te zitten ?!


hoe lang moet een router gemiddeld meegaan? bij mij zijn ze soms na een klein jaar al kapot?

kan iets naders de oorzaak zijn dat ze zo snel sneuvelen hier?






Oppo bdp-95/          JBL Ti-k10, JBL Ti-K2
Velodyne spl-1500R,          Jvc Dla-x35
Classé Ca-200/ Ca-101/SSP-75,           panasonic tx-p42g15

Offline Achiel

Re: Nieuwe switch
« Reply #36 on: October 13, 2017, 11:42:22 »
Zijn al je netwerkkabels wel helemaal jofel, op den duur zou je het daar in gaan zoeken.
Linn Majik DSM, Linn Majik 109, Linn Akurate 2200, Linn Basik + Akito, JL E-112, Samsung UE46D6500, Mede8er MED600X3D Pc set: M-audio Audiophile usb, Genelec 8020A, Rel Q50 modified. Synology DS213

Online SV..S

  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+33)
  • Posts: 5832
  • Total likes: 134
  • Gender: Male
  • save a tree, eat a beaver
Re: Nieuwe switch
« Reply #37 on: October 13, 2017, 12:24:58 »
zit toch maar 1 kabel tussen modem en router?!




Oppo bdp-95/          JBL Ti-k10, JBL Ti-K2
Velodyne spl-1500R,          Jvc Dla-x35
Classé Ca-200/ Ca-101/SSP-75,           panasonic tx-p42g15

Offline Kjelt

  • HT forum donateur
  • Forever Addicted
  • *******
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 25670
  • Total likes: 1166
  • I also love the HTforum
Re: Nieuwe switch
« Reply #38 on: October 13, 2017, 14:34:42 »
Beetje router zou 4 jaar mee moeten gaan.
Je gebruikt geen PoE apparattur?
Waar staat de router en hoe warm is het daar?
Voeding kan ook zijn warmte goed kwijt?

Je hebt een jaar garantie dus omruilen maar ik zou ook even naar de bekabeling kijken tussen router en modem.

Offline Achiel

Re: Nieuwe switch
« Reply #39 on: October 13, 2017, 15:06:24 »
zit toch maar 1 kabel tussen modem en router?!

Elke kabel aangesloten op de router zou een probleem op kunen leveren.
Linn Majik DSM, Linn Majik 109, Linn Akurate 2200, Linn Basik + Akito, JL E-112, Samsung UE46D6500, Mede8er MED600X3D Pc set: M-audio Audiophile usb, Genelec 8020A, Rel Q50 modified. Synology DS213

Online SV..S

  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+33)
  • Posts: 5832
  • Total likes: 134
  • Gender: Male
  • save a tree, eat a beaver
Re: Nieuwe switch
« Reply #40 on: October 13, 2017, 15:45:58 »
Geen poe, router staat op kast in hal niet in zon. Rondom vrij voor ventilatie.

Hoe zou ik de kabels kunnen controleren?




Oppo bdp-95/          JBL Ti-k10, JBL Ti-K2
Velodyne spl-1500R,          Jvc Dla-x35
Classé Ca-200/ Ca-101/SSP-75,           panasonic tx-p42g15

Offline Kjelt

  • HT forum donateur
  • Forever Addicted
  • *******
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 25670
  • Total likes: 1166
  • I also love the HTforum
Re: Nieuwe switch
« Reply #41 on: October 13, 2017, 15:53:18 »
https://www.conrad.nl/nl/basetech-bt-100-kabeltester-geschikt-voor-rj-45-rj-11-1367586.html

Kost een tientje maar is eenvoudige adertest niet qua bandbreedte enzo. Toch handig om in huis te hebben.

Online SV..S

  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+33)
  • Posts: 5832
  • Total likes: 134
  • Gender: Male
  • save a tree, eat a beaver
Re: Nieuwe switch
« Reply #42 on: October 13, 2017, 16:55:27 »
bedankt, die kan ik wel even bestellen. :thumbs-up: besteld. ;)

en de nieuwe router is ook binnen.

eens kijken of het probleem nu over is.

is het verstandig om de gebruikers (pc, media speler enz) een vast ip adres te geven?
en zo ja waar doe je dat dan, in de router of in de gebruiker zelf?
« Last Edit: October 17, 2017, 14:11:30 by SV..S »




Oppo bdp-95/          JBL Ti-k10, JBL Ti-K2
Velodyne spl-1500R,          Jvc Dla-x35
Classé Ca-200/ Ca-101/SSP-75,           panasonic tx-p42g15

Offline R3

Re: Nieuwe switch
« Reply #43 on: October 17, 2017, 22:06:59 »
is het verstandig om de gebruikers (pc, media speler enz) een vast ip adres te geven?
en zo ja waar doe je dat dan, in de router of in de gebruiker zelf?
Dat lijkt me enkel zinvol als je een vast ip nodig zou hebben (bvb een pc welke je met een vast adres wil benaderen, of als je trafiek wil gaan loggen ...).
En dan kan je kiezen of je het instelt op de gebruiker (echt fixed) of op de DHCP server (hier de router - via reserveringen). Dat laatste zal het je alvast iets makkelijker maken om het overzicht te behouden.

Offline Kjelt

  • HT forum donateur
  • Forever Addicted
  • *******
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 25670
  • Total likes: 1166
  • I also love the HTforum
Re: Nieuwe switch
« Reply #44 on: October 17, 2017, 22:42:14 »
Beste inderdaad om dit op de dhcp server in te stellen.
Ik doe het ook voor de media spelers en NASsen, reden is dat ik dan direct de juiste NAS via zijn ip adres kan benaderen en sommige IP control applicaties een IP adres willen hebben en dat is niet handig als je deze steeds opnieuw moet invoeren (komt niet vaak voor maar toch). Daarnaast kun je het ook gebruiken om bv twee dezelfde media/disk spelers apart te adresseren, als je een app hebt die apparaten zoekt moet je gokken welke van de twee nu in de woonkamer staat en welke op zolder/slaapkamer bv.

Online SV..S

  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+33)
  • Posts: 5832
  • Total likes: 134
  • Gender: Male
  • save a tree, eat a beaver
Re: Nieuwe switch
« Reply #45 on: October 19, 2017, 15:06:58 »
Helaas is het probleem nog niet verholpen.
Moedeloos word ik ervan, netwerkproblemen is hiet een terugkerend punt. Begin dit jaar nieuwe router en switches gemonteerd en nieuwe kabel naar switch in woonkamer. Heeft 3/4 jaar gewerk. Nu weer problemen. Alle netwerk kabels die ik tot nu toe heb gecontroleerd zijn goed.




Oppo bdp-95/          JBL Ti-k10, JBL Ti-K2
Velodyne spl-1500R,          Jvc Dla-x35
Classé Ca-200/ Ca-101/SSP-75,           panasonic tx-p42g15

Offline Magura

  • HT forum donateur
  • senior member
  • *******
  • Trade Count: (+1)
  • Posts: 542
  • Total likes: 3
  • Gender: Male
Re: Nieuwe switch
« Reply #46 on: October 19, 2017, 18:51:01 »
Vervelend hoor. Heb je al eens contact gehad met je provider? Misschien komen daar de problemen wel vandaan.
Arcam AVR450 - Arcam CD23T - Auralic Aries Mini - B&W N804 - B&W CMC/M1- Dali sub E9F - Vero 4K+ - Canare 4S11 - Audioquest

Online SV..S

  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+33)
  • Posts: 5832
  • Total likes: 134
  • Gender: Male
  • save a tree, eat a beaver
Re: Nieuwe switch
« Reply #47 on: October 19, 2017, 21:41:33 »
Yep, die heeft direct een nieuwe modem gestuurd, daar ben ik mee begonnen. Ik heb als test 1 pc buitenom eigen netwerk rechtstreeks op modem aangesloten. Deze geeft geen problemen.




Oppo bdp-95/          JBL Ti-k10, JBL Ti-K2
Velodyne spl-1500R,          Jvc Dla-x35
Classé Ca-200/ Ca-101/SSP-75,           panasonic tx-p42g15

Offline Kjelt

  • HT forum donateur
  • Forever Addicted
  • *******
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 25670
  • Total likes: 1166
  • I also love the HTforum
Re: Nieuwe switch
« Reply #48 on: October 20, 2017, 00:14:22 »
Ik zit net te denken je hebt toch geen kabel weer terug gelegd he zodat je een netwerk loop krijgt, dat soort zaken kunnen de boel echt verzieken. Ik ken je netwerk niveau niet maar je wilt als dit vaker optreed echt eens je netwerk met bv wireshark sniffen , als je het kunt reproduceren zou dat mooi zijn, als het sporadisch optreedt is het vrij hopeloos.

Online SV..S

  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+33)
  • Posts: 5832
  • Total likes: 134
  • Gender: Male
  • save a tree, eat a beaver
Re: Nieuwe switch
« Reply #49 on: October 21, 2017, 09:51:15 »
Ik zit net te denken je hebt toch geen kabel weer terug gelegd he zodat je een netwerk loop krijgt.
Daar heb ik ook nog aan gedacht maar voorzover ik het kon zien niet, ik ben nog niet zo mobiel dus ik kan het slecht controleren. Ik denk dat mijn volgende test eord om zoveel mogelijk kabels en gebruikers af te koppelen, en dan eens kijken of het probleem blijft.




Oppo bdp-95/          JBL Ti-k10, JBL Ti-K2
Velodyne spl-1500R,          Jvc Dla-x35
Classé Ca-200/ Ca-101/SSP-75,           panasonic tx-p42g15