Roon Labs

Started by rovinggecko, May 15, 2015, 14:20:38

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

brt

Quote from: Richi on September 16, 2023, 07:48:03Hier idem. Zou niet meer zonder willen. Maar ik vind de huidige prijs wel hoog, dus ik ben blij dat ik in het begin een lifetime heb genomen.

+1

Zou het nu niet meer kopen, en dan eerder iets zoeken dat TIDAL Connect heeft
Line Magnetic LM219IA | Focal Sopra 1 | Sonnet Morpheus | Innuos ZENith MK2

brt

Quote from: sandervg on September 16, 2023, 11:50:08Ik kan niet meer inloggen in roon. Eerst kreeg ik de foutmelding dat er al een core was geactiveerd en of ik deze wilde deactiveren of een extra abonnement wilde afsluiten. Ik heb m'n core gedeactiveerd en toen leek het weer te werken. De volgende dag kon ik echter helemaal niet meer inloggen: ik krijg het scherm om m'n core te kiezen (die staat er dus nog steeds in) en als ik die aanklik krijg ik keurig het inlog scherm. Echter, na een tijdje springt hij dan weer terug naar het eerste scherm waar ik de core kan kiezen. Pffff..... Ik heb wel vaak gedoe met Roon moet ik zeggen. Ik vind het zelf onacceptabel dat Roon zelf geen support meer geeft. Je kunt een bericht posten in de community, maar Roon zelf is nergens te bekennen. Gezien de prijzen die je betaalt vind ik dat echt bizar. 

Iemand enig idee hoe ik dit kan oplossen?

Klinkt alsof je ergens dubbel ingelogd bent. Maar ik ben geen expert, zou het echt ff op het Roon forum proberen!
Line Magnetic LM219IA | Focal Sopra 1 | Sonnet Morpheus | Innuos ZENith MK2

sandervg

Quote from: brt on September 16, 2023, 13:08:07Klinkt alsof je ergens dubbel ingelogd bent. Maar ik ben geen expert, zou het echt ff op het Roon forum proberen!
Ja, hun oplossing is: koop een nieuwe NAS, want die is al een paar jaar oud.... pffff..... Het werkte 3 maanden geleden perfect met m'n huidige nas het was zelfs snel en reponsive (DS918+, ook niet de langzaamste). Sindsdien heb ik Roon niet meer gebruikt, m'n libary is niet gegroeid en heb ook geen grote NAS update gedaan (nog steeds op DSM 6). Je maakt mij niet wijs dat ineens m'n NAS niet snel genoeg is. Ik heb ook geen idioot grote libary (minder dan 10K tracks).
Stereo: Audio Note - 47 Labs - Auralic - Pel
HT: JVC - WLM - Velodyne - Arcam - Meridian

Contour

Heb je al geprobeerd om Roon opnieuw te installeren?

Rob46

ROON werkt hier inmiddels al zo'n 3 jaar uitmuntend. Ik heb ROON op een Windows pc draaien. Deze pc is alleen voor ROON gereserveerd. Er zit onder andere een i7 processor in. Alles in een bekabeld netwerk. Daarnaast een Synology DS216 NAS. Niet de jongste maar echt snel en nooit problemen.
[ Accuphase ][ Auralic ][ Sonus Faber ][ Purecable ]

Kwabbernoot

Bij mij draait Roon ook stabiel op een dedicated Windows PC. Alleen bij een Windows Update wil er wel eens wat fout gaan. Tot nu toe heeft dat altijd te maken met de firewall.

Groeten...

Contour

Klopt, updates vanuit Roon werken goed, maar recent met een windows update was drama, moet Roon opnieuw erop zetten.

fietser

Ik heb Roon op een windows pc en een nas gehad. Windows en Roon was bij mij geen gelukkig huwelijk en ik vond het vervelend om voor het  muziek luisteren de pc aan te zwengelen. Daarna op een Synology nas wat in iedergeval beter ging. Half jaar geleden in een Nuc ge├»nvesteerd, nooit meer gedoe gehad. Netwerk doet ook veel. Simpel en bedraad verdient de voorkeur.
Manger P1, Dan D'Agostino Progression Integrated, Audio Anologue AA phono, Crystal Cable Micro Diamond speakercable, SME 12A 309 arm, Ortofon Cadenza Red, Crystal Cable Micro Diamond 2 interlink. Bonn N8, Cristal Connect netwerkkabel, Forester F1, Audioquest Monsoon, Audioquest Niagara 1200.

sandervg

Inmiddels zijn mijn problemen voorlopig weer opgelost. Waarom ik ineens foutmeldingen kreeg met inloggen zal altijd een raadsel blijven. Daarna kreeg ik ineens 'ghost albums' die geimporteerd werden zonder afbeelding en halfbakken meta data. Met behulp van het roon forum erachter gekomen dat ik ooit MP3 files per ongeluk naar m'n roon folder had gekopieerd en weer had verwijderd. Ze beleven echter in de prullebak staan en daar vond Roon ze. Prullebak legen was de oplossing.

Ik heb wel vaak gedoe met Roon. Het draait op een NAS Synology DS918+. Die is snel genoeg (bij het afspelen blijft CPU onder 3% en RAM onder 35%). Als ik regelmatig Roon gebruik is er niets aan de hand, maar als ik een paar maanden geen muziek luister weet ik gewoon dat ik niet 'even' muziek meer kan luisteren. Dan is er altijd wel wat.

Gelukkig kan ik nu weer muziek luisteren :)
Stereo: Audio Note - 47 Labs - Auralic - Pel
HT: JVC - WLM - Velodyne - Arcam - Meridian

Kwabbernoot

Een paar maanden geen muziek? :blink:  Waarom dan niet?
Ik kan het mij in ieder geval niet voorstellen dat dat hier zou gebeuren.

Groeten...