Yippie

Author Topic: Roon Labs  (Read 127861 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Online Marco66

  • Vooral liefhebber!
  • HT forum legend group
  • ******
  • Trade Count: (+33)
  • Posts: 2460
  • Total likes: 29
  • Gender: Male
  • I love Vintage!
Re: Roon Labs
« Reply #1125 on: May 5, 2018, 16:29:32 »
En nu zoeken naar een paar nummers die ik zowel als CD rip als MQA bestand heb om te zien of het anders klinkt.

Ja, id dat is de beste methode. Ik heb nog maar 1 nummer in MQA haha, ooit gedownload als test maar nooit kunnen testen tot nu.
Stereo: Sony TA-E80ES, SONY TA-N80ES, Sony CDP-X707ES, Sony TA-P9000ES, Sony DVP-NS999ES, Metrum Quad Nos Dac, Schiit Eitr USB/Spdif, , Intel Nuc&Roon, Illumina 66 Troels Gravesen, Monster Cable M2.2s, Grimm Audio RCA en XLR interlinks

Offline Richi

  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+19)
  • Posts: 4477
  • Total likes: 32
  • Gender: Male
  • Het is maar geluid...
    • Mijn audio historie
Re: Roon Labs
« Reply #1126 on: May 5, 2018, 16:31:02 »
Twee nummers vergeleken zo ver: Norah Jones - Sunrise en Elbow - Gentle Storm. Ik hoor geen verschil tussen CD rip 44.1khz en TIDAL MQA Studio 192khz. Als laatste Lorde - Tennis Court vergelijken nu.
Stereo: Mac Mini • Cambridge Audio CXC • Esoteric D-07 • Hypex nCore 400 • Dynaudio Contour S 3.4 LE • Roon • Tidal • Audioquest • ArtSpeak • Surround: in de auto

Offline Richi

  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+19)
  • Posts: 4477
  • Total likes: 32
  • Gender: Male
  • Het is maar geluid...
    • Mijn audio historie
Re: Roon Labs
« Reply #1127 on: May 5, 2018, 16:36:32 »
Ja, id dat is de beste methode. Ik heb nog maar 1 nummer in MQA haha, ooit gedownload als test maar nooit kunnen testen tot nu.
Dat heb je met die vintage meuk, te oud voor MQA.  :devil:
Stereo: Mac Mini • Cambridge Audio CXC • Esoteric D-07 • Hypex nCore 400 • Dynaudio Contour S 3.4 LE • Roon • Tidal • Audioquest • ArtSpeak • Surround: in de auto

Offline Richi

  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+19)
  • Posts: 4477
  • Total likes: 32
  • Gender: Male
  • Het is maar geluid...
    • Mijn audio historie
Re: Roon Labs
« Reply #1128 on: May 5, 2018, 16:37:14 »
En mijn spulletje zijn niet goed genoeg voor MQA denk ik, want bij Lorde hoor ik ook geen verschil. Of mijn oren zijn te slecht.  :D
Stereo: Mac Mini • Cambridge Audio CXC • Esoteric D-07 • Hypex nCore 400 • Dynaudio Contour S 3.4 LE • Roon • Tidal • Audioquest • ArtSpeak • Surround: in de auto

Online Marco66

  • Vooral liefhebber!
  • HT forum legend group
  • ******
  • Trade Count: (+33)
  • Posts: 2460
  • Total likes: 29
  • Gender: Male
  • I love Vintage!
Re: Roon Labs
« Reply #1129 on: May 5, 2018, 16:58:57 »
Dat heb je met die vintage meuk, te oud voor MQA.  :devil:

Nee hoor, de Roon speelt het keurig af en rendered en decodeert het en gaat via de metrum dac naar de Sony 😀
Alleen de Sony is dus ouwe meuk de rest redelijk up to date.
« Last Edit: May 5, 2018, 17:12:04 by Marco66 »
Stereo: Sony TA-E80ES, SONY TA-N80ES, Sony CDP-X707ES, Sony TA-P9000ES, Sony DVP-NS999ES, Metrum Quad Nos Dac, Schiit Eitr USB/Spdif, , Intel Nuc&Roon, Illumina 66 Troels Gravesen, Monster Cable M2.2s, Grimm Audio RCA en XLR interlinks

Offline scoc

Re: Roon Labs
« Reply #1130 on: May 5, 2018, 21:27:58 »
Je hoort het niet verkeerd 9 op de 10 bied een MQA encode geen meerwaarde. MQA is 1 grote marketinghype ... over 3-5 jaar praten we er niet meer over.

En ja ik heb reeds verschillende keren MQA gestreamed via Tidal eerst via Nad M50 en nu via Roon maar verschil is miniem.
Stereo: Lyngdorf Tdai 2170, B&W 804D3, Intel Nuc (Roon Rock), Purepower+ 1500, Vicoustic panels
HT: Lyngdorf MP50, 3 x Lyngdorf Sda 2175, B&W 704S2 + B&W HTM71S2 + B&W 706S2, 2 x B&W DB3D, Marantz UD7007, OSMC Vero 4K, Propower 1050, JVC X7000, Stewart Studiotek G3

Online Contour

Re: Roon Labs
« Reply #1131 on: May 6, 2018, 10:35:45 »
De geluidskwaliteit hangt m.i. meer af van de kunde van de opname technicus dan de DAC en of het MQA is, 44, 96 of 192.

Gr. Walter

Online Contour

Re: Roon Labs
« Reply #1132 on: May 12, 2018, 16:26:16 »
Als ik via de album view modus de muziek kies, springt Roon automatisch na een tijdje weer terug naar het alfabetische begin van mijn album lijst. Wie weet hoe je kan instellen dat hij doorgaat bij het album waar je gebleven was?

Gr. Walter
« Last Edit: May 12, 2018, 22:26:50 by Contour »

Online Contour

Re: Roon Labs
« Reply #1133 on: May 13, 2018, 16:59:21 »
Niemand?..  :(

Online Dynky

  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+38)
  • Posts: 7182
  • Total likes: 25
  • Gender: Male
Re: Roon Labs
« Reply #1134 on: May 13, 2018, 17:27:54 »
definieer "na een tijdje"...?
als ik op het eind van een album kom bij het afspelen en terug naar album view ga, staat hij nog op exact dezelfde pagina waar ik dat laatst afgespeelde album heb geselecteerd.

'k heb verder (zover ik me daarvan bewust ben) niets specifieks ingesteld mbt dat menu, dus als 'ie dat bij jou niet doet zou ik de vraag ff stellen op het Roon forum.
Since light travels faster than sound, people usually appear bright...until you hear them speak.


3645 albums (and counting) & some toys to enjoy them
the toys : http://www.htforum.nl/yabbse/index.php?topic=110775.msg1916137#msg1916137

Online Contour

Re: Roon Labs
« Reply #1135 on: May 13, 2018, 17:38:25 »
Bij mij staat hij na het afspelen van 1 album dus weer aan het begin. In ieder geval goed om te weten dat het dus wel anders kan, nu uitzoeken hoe...

Gr. Walter

Online Dynky

  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+38)
  • Posts: 7182
  • Total likes: 25
  • Gender: Male
Re: Roon Labs
« Reply #1136 on: May 13, 2018, 21:07:15 »
gokje...maar dat terug gaan naar album view, doe je dat dmv het dropdown menu linksboven, of via het pijltje (naar links) linksboven in de hoek?

bij het teruggaan via het hoofdmenu ga je idd telkens naar de beginpagina (wat imo ook logisch is), maar als je dat pijltje gebruikt ga je gewoon 1 stap terug en dus terug naar het punt in de album view waar je gebleven was...misschien ligt het daar aan dat het bij jou niet loopt zoals je 't wil?
Since light travels faster than sound, people usually appear bright...until you hear them speak.


3645 albums (and counting) & some toys to enjoy them
the toys : http://www.htforum.nl/yabbse/index.php?topic=110775.msg1916137#msg1916137

Offline rovinggecko

  • HT forum donateur
  • HT forum legend group
  • *******
  • Trade Count: (+8)
  • Posts: 2451
  • Total likes: 1
Re: Roon Labs
« Reply #1137 on: May 13, 2018, 22:08:52 »
Neem aan dat je bedoelt dat hij op de app in de ipad terug springt?
Dit heeft te maken met het geheugen gedrag van de ipad. Roon heeft eea in het verleden al aangepast zodat het niet altijd is, maar pas ' na een tijdje'.
Ben bang dat dit het maximaal haalbare was voor ze.

HT: Linkwitz LX521.4 || Meridian G68, HD621 || sMS-200 SOtM & Singxer SU-1 || 13 x Hypex UCD180||  Scanspeak A4 monitor rears & center
Stereo: Linkwitz' Pluto's || RPI met Pi2 Design Tube Hat ||  Roon nuc streamer
Roving Gecko's Woonkamer

Offline audiogek

  • HT forum legend group
  • ******
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 1936
  • Total likes: 0
  • I love the HTforum
Re: Roon Labs
« Reply #1138 on: May 18, 2018, 21:41:04 »
Heeft iemand een idee hoe het kan (ook al zet ik mijn pc net aan) het kan dat de Roon app op mijn telefoon heel vaak geen verbinding maak met de Roon core ? Wat is hier aan te doen ? Ik draai hem op een Windows pc.

Wat is overigens wel erg irritant vind is dat ik liedjes van tidal niet als faforiet kan zetten in mijn tidal afspeellijsten. Als ik dan onderweg naar tidal wil luisteren heb ik de liedjes die ik als favoriet gezet heb niet in mijn telefoon in de tidal app

Offline seagull

  • HT forum donateur
  • Junior member
  • *******
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 64
  • Total likes: 0
  • Gender: Male
  • You don't need eyes to see. You need vision.
Re: Roon Labs
« Reply #1139 on: May 21, 2018, 11:45:46 »
Heb je een Android of iOS telefoon?
Zit je WiFi in hetzelfde subnet/IP range?
Livingroom LG OLED 55C7V - NAD T 777 v3 - 2x Dali Rubicon LCR, Dali Fazon LCR, 2x Dali Fazon SAT, SVS SB-4000 Kitchen Bluesound Pulse soundbar Desk RPi 3, 7" touchscreen, Pro-Ject Pre Box S2 Digital, MrSpeakers Ether C Flow - Meridian Explorer², Creative Gigaworks T40 Bedroom RPi 3, Allo BOSS DAC, Creative Inspire T12 Bathroom Sonos Play:1 Office 2x Sonos Play:1 Subscriptions Roon lifetime - Tidal HiFi - Netflix Ultra HD - Amazon Prime

Offline Bama

  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+15)
  • Posts: 5910
  • Total likes: 33
Re: Roon Labs
« Reply #1140 on: May 21, 2018, 22:31:16 »
Ik kan niet meer inloggen bij Tidal in Roon, geeft aan verkeerde gebruikersnaam of wachtwoord terwijl ik wel bij Tidal zelf kan inloggen of via Linn Kazoo?

Offline Lazybird

  • HT forum donateur
  • senior member
  • *******
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 605
  • Total likes: 6
  • Gender: Male
  • it's better to burn out than to fade away
Re: Roon Labs
« Reply #1141 on: May 21, 2018, 23:11:19 »
Vreemd, even uitloggen met tidal. Of even een nieuw wachtwoord aanmaken in tidal
Linn Klimax Kontrol Pre | Array Eind 2 x M10 | Oppo 95 Blu ray | Linn Klimax DS/1 streamer | Vivid B1 | Array Opal SilverGold interlinks | Array Topaz Netkabels|Cat 7E luidspreker kabel |

Offline Bama

  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+15)
  • Posts: 5910
  • Total likes: 33
Re: Roon Labs
« Reply #1142 on: May 21, 2018, 23:12:47 »
Beiden al gedaan maar lukt nog steeds niet.

Offline Lazybird

  • HT forum donateur
  • senior member
  • *******
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 605
  • Total likes: 6
  • Gender: Male
  • it's better to burn out than to fade away
Re: Roon Labs
« Reply #1143 on: May 21, 2018, 23:13:49 »
ik kan je even een tidal account geven als je wilt
Linn Klimax Kontrol Pre | Array Eind 2 x M10 | Oppo 95 Blu ray | Linn Klimax DS/1 streamer | Vivid B1 | Array Opal SilverGold interlinks | Array Topaz Netkabels|Cat 7E luidspreker kabel |

Offline Bama

  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+15)
  • Posts: 5910
  • Total likes: 33
Re: Roon Labs
« Reply #1144 on: May 21, 2018, 23:18:58 »
Ik heb Roon (draait op mijn nas) via de nas een keer reset en nu pakt hij hem weer wel. Bedankt voor de tips en het aanbod.

Offline Lazybird

  • HT forum donateur
  • senior member
  • *******
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 605
  • Total likes: 6
  • Gender: Male
  • it's better to burn out than to fade away
Re: Roon Labs
« Reply #1145 on: May 21, 2018, 23:20:45 »
Fijn dat het weer werkt :) enjoy the music
Linn Klimax Kontrol Pre | Array Eind 2 x M10 | Oppo 95 Blu ray | Linn Klimax DS/1 streamer | Vivid B1 | Array Opal SilverGold interlinks | Array Topaz Netkabels|Cat 7E luidspreker kabel |

Offline Richi

  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+19)
  • Posts: 4477
  • Total likes: 32
  • Gender: Male
  • Het is maar geluid...
    • Mijn audio historie
Re: Roon Labs
« Reply #1146 on: May 22, 2018, 10:29:11 »
Ik kan niet meer inloggen bij Tidal in Roon, geeft aan verkeerde gebruikersnaam of wachtwoord terwijl ik wel bij Tidal zelf kan inloggen of via Linn Kazoo?
Fijn dat het is opgelost. Ik heb iets vergelijkbaars gehad: als je je TIDAL abonnement wijzigt van HiFi naar Premium of vice versa, dan moet je in Roon even uitloggen en opnieuw inloggen. Althans, dat was zo bij versie 1.3 meen ik.
Stereo: Mac Mini • Cambridge Audio CXC • Esoteric D-07 • Hypex nCore 400 • Dynaudio Contour S 3.4 LE • Roon • Tidal • Audioquest • ArtSpeak • Surround: in de auto