2

Author Topic: Krijg 3D niet aan de praat [opgelost]  (Read 10451 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Mr. Jinx

Krijg 3D niet aan de praat [opgelost]
« on: December 8, 2013, 21:01:29 »
Ik heb al een tijdje een mooie projector van Epson (TW 9000).

Nu heb ik recent wat nieuwe apparatuur gekocht en wilde ik eens wat spul in 3D bekijken, alleen lukt dit maar niet.
Ik heb een HK AVR370 en bijbehorende BDT 30 blu ray speler.
Alle componenten zouden prima 3D moeten aankunnen, alles is HDMI 1.4a.
Gebruikte kabels is allemaal highspeed HDMI.

Doe ik een originele 3d blu ray in de speler dan krijg ik een blauw scherm met een melding dat deze blu ray alleen op 3d ready apparaten kan worden afgespeeld.

Ik vraag me nu dus af waar het mis gaat?

Ik heb ook een Dune Base 3D, als ik daar iets van 3d content afspeel dan blijft het beeld zwart. De Dune zelf geeft wel aan dat hij aan het afspelen is, maar de beamer geeft no signal, en er is ook geen geluid. Zou de receiver de boosdoener zijn?

Iemand enig idee waar ik dit moet zoeken?
« Last Edit: January 18, 2014, 11:32:05 by Mr. Jinx »

Offline LittleNinja

  • HT forum donateur
  • Beyond The Elite Upper Class
  • *******
  • Trade Count: (+14)
  • Posts: 16936
  • Total likes: 165
  • Gender: Male
    • WingTsun Delft
Re: Krijg 3D niet aan de praat
« Reply #1 on: December 8, 2013, 21:05:59 »
Hi Jinx,

Start eerst de bluray speler (of welke bron dan ook), pas daarna de Epson.
Start eventueel eerst wat 3D materiaal op en dan de Epson.

Beschrijf even de stappen die je maakt als bovenstaande niet lukt.

Gegroet,
LN
Een beter forum begint bij jezelf..

Offline squeek

  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+8)
  • Posts: 5809
  • Total likes: 15
  • Gender: Male
Re: Krijg 3D niet aan de praat
« Reply #2 on: December 8, 2013, 21:49:22 »
De opstart volgorde mag geen probleem zijn. Wat je kan doen is om uit te sluiten of de receiver niet goed is je 3D bron rechtstreeks aan sluiten op de epson. Dus de receiver even uitsluiten. Wees ook zeker dat het 3D afspelen in je epson aan staat, je kan dit nl uitzetten. Betreft de hdmi kabel, ikzelf heb ook high speed kabels gehad die niet werkte voor 3D, ben echt eentje gaan kopen met 3D op de doos.
Pioneer SC-LX82 | Pioneer BDP-LX55 | Epson tw9200 | Projecta | PS3 | Monitor audio RS8 / RCLR / RSFX | SVS pc13 Ultra |

Offline Mr. Jinx

Re: Krijg 3D niet aan de praat
« Reply #3 on: December 8, 2013, 23:05:41 »
Ik heb de speler nu direct op de epson aangesloten en jahoor, dan werkt 3d gewoon!
Goeie tip want daar sluit je een hoop mee uit.
Ik heb de hdmi kabel die normaal tussen de beamer en receiver zit nu gebruikt om de beamer en speler te verbinden.
Op de receiver zelf heb ik geen instelling kunnen vinden van iets dat met 3D te maken heeft.
Ik hoop niet dat dit een compatibiliteitsprobleem is tussen de epson en hk.

Opstart volgorde heb ik ook nog geprobeerd maar dat maakt helaas geen verschil.


« Last Edit: December 8, 2013, 23:07:16 by Mr. Jinx »

Offline squeek

  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+8)
  • Posts: 5809
  • Total likes: 15
  • Gender: Male
Re: Krijg 3D niet aan de praat
« Reply #4 on: December 9, 2013, 07:05:57 »
Ik heb de speler nu direct op de epson aangesloten en jahoor, dan werkt 3d gewoon!
Goeie tip want daar sluit je een hoop mee uit.
Ik heb de hdmi kabel die normaal tussen de beamer en receiver zit nu gebruikt om de beamer en speler te verbinden.
Op de receiver zelf heb ik geen instelling kunnen vinden van iets dat met 3D te maken heeft.
Ik hoop niet dat dit een compatibiliteitsprobleem is tussen de epson en hk.

Opstart volgorde heb ik ook nog geprobeerd maar dat maakt helaas geen verschil.
ok. Sluit nu je bron rechtstreeks aan op de epson met je tweede hdmi kabel ( die je normaal gebruikt tussen bron en receiver ). Zo weet je direct of die kabel ook goed is of niet. En dan weet je absoluut zeker of het probleem in je receiver zit of niet
Pioneer SC-LX82 | Pioneer BDP-LX55 | Epson tw9200 | Projecta | PS3 | Monitor audio RS8 / RCLR / RSFX | SVS pc13 Ultra |

Offline riwi

  • HT forum donateur
  • The ultimate HT Forum elite group
  • *******
  • Trade Count: (+16)
  • Posts: 11906
  • Total likes: 142
  • Gender: Male
  • I need a better slogan
    • Richard's home
Re: Krijg 3D niet aan de praat
« Reply #5 on: December 9, 2013, 12:49:51 »
Doe ik een originele 3d blu ray in de speler dan krijg ik een blauw scherm met een melding dat deze blu ray alleen op 3d ready apparaten kan worden afgespeeld.

Ik vraag me nu dus af waar het mis gaat?
De Bluray speler ziet dus niet dat er een 3D display aan de HK hangt. Hangt er ook nog een TV aan die geen 3D kan? (bv met dual HDMI op de HK?)

Als je in de bluray speler setup zoekt, kan je dan een optie vinden als : "Force 3D" ? In mijn Oppo verhielp dat voor mij de detectie van de 3D vaardigheid van het display.

Ik denk niet dat de HDMI kabel de oorzaak is.

Offline Mr. Jinx

Re: Krijg 3D niet aan de praat
« Reply #6 on: December 9, 2013, 22:14:43 »
ok. Sluit nu je bron rechtstreeks aan op de epson met je tweede hdmi kabel ( die je normaal gebruikt tussen bron en receiver ). Zo weet je direct of die kabel ook goed is of niet. En dan weet je absoluut zeker of het probleem in je receiver zit of niet
Ik heb de verschillende kabels inmiddels geprobeerd, ze werken allemaal tussen beamer en bluray.

De Bluray speler ziet dus niet dat er een 3D display aan de HK hangt. Hangt er ook nog een TV aan die geen 3D kan? (bv met dual HDMI op de HK?)
Nope, alleen HDMI out 1 wordt gebruikt. Voor de zekerheid heb ik ook alle ingangen vrij gemaakt en alleen de speler aangesloten.

Quote
Als je in de bluray speler setup zoekt, kan je dan een optie vinden als : "Force 3D" ? In mijn Oppo verhielp dat voor mij de detectie van de 3D vaardigheid van het display.
Helaas zit er alleen een 'AUTO/Off' optie voor 3d in.

« Last Edit: December 9, 2013, 22:15:26 by Mr. Jinx »

Offline Mr. Jinx

Re: Krijg 3D niet aan de praat
« Reply #7 on: December 11, 2013, 17:40:58 »
Ik heb inmiddels nog wat verder getest. Hang ik een 3D TV aan de receiver dan werkt dat allemaal prima.
Schijnbaar een comptabiliteitsprobleem tussen de AVR370 en de Epson TW9000.
Ik heb net de laatste firmware van epson er op gezet (v1.08), mag allemaal niet baten.

Verder Heb ik dit ook gemeld bij HK. Als die er niets mee kunnen hoop ik dat ze de receiver terug willen nemen.

Offline riwi

  • HT forum donateur
  • The ultimate HT Forum elite group
  • *******
  • Trade Count: (+16)
  • Posts: 11906
  • Total likes: 142
  • Gender: Male
  • I need a better slogan
    • Richard's home
Re: Krijg 3D niet aan de praat
« Reply #8 on: December 11, 2013, 18:39:48 »
De bluray speler vervangen door een model dat wel de force3D optie heeft is ook een optie (oppo 93 en ik denk de 103 ook wel).

Ik had met de dune base3D die ook geen force3D optie heeft de situatie dat het een probleem gaf dat er achter de versterker een 2D TV en een 3D projector hingen. Dan moest ik eerst de 2D TV uitzetten, projector aanzetten en dan de versterker rebooten (dwz echt power off/on geen standby). Daarna pas de Dune starten, dan had ik 3D van de Dune op de projector.

Ik heb dat opgelost door een 3D TV te kopen.

Offline Mr. Jinx

Re: Krijg 3D niet aan de praat
« Reply #9 on: December 16, 2013, 21:35:36 »
Bedankt voor de tip, Oppo is het overwegen waard maar ik ben even klaar met geld uitgeven :)
Maar voor de toekomst zeker een goed idee.

Wat ik trouwens niet helemaal snap, als ik met de dune base 3d een 3d bluray iso afspeel dan wordt dat als normale HD weer gegeven?

Anyway, in een reactie geeft HK aan dat beamers vaak beschikken over semi-professionele HDMI protocollen. Ze raadde aan om eens een hdmi extender tussen de AVR en beamer te zetten.
Hoe dat precies gaat helpen snap ik niet want ik had het ook met korte kabels geprobeerd.

Epson geeft weer aan dat het normaal is dat er compatibiliteitsproblemen zijn.

Als consument heb je daar eigenlijk niets aan. Je geeft een hoop geld uit en het werkt niet.
Maargoed, 2D is ook nogsteeds niet verkeerd op een groot doek :popcorn:

Offline hdnoob

Re: Krijg 3D niet aan de praat
« Reply #10 on: December 17, 2013, 00:03:58 »
Wat ik trouwens niet helemaal snap, als ik met de dune base 3d een 3d bluray iso afspeel dan wordt dat als normale HD weer gegeven?

elke 3D video kan als 2D weergegeven worden dus dat kan heel goed. Ik denk dat je AVR 'denkt' dat je projector geen 3D kan weergeven.

Ik heb dergelijke problemen gehad met mijn AVR receiver (yamaha). Bij Yamaha heet dit 'MON.CHK'. Pagina 106 van deze pdf http://www.yamaha-hifi.ro/uploads/products_pdf/RX-V773_V673_user_manual.pdf

Misschien iets soortgelijks bij je HK?


Offline riwi

  • HT forum donateur
  • The ultimate HT Forum elite group
  • *******
  • Trade Count: (+16)
  • Posts: 11906
  • Total likes: 142
  • Gender: Male
  • I need a better slogan
    • Richard's home
Re: Krijg 3D niet aan de praat
« Reply #11 on: December 17, 2013, 00:33:02 »
Maargoed, 2D is ook nogsteeds niet verkeerd op een groot doek :popcorn:

Jammer dat het dus nog niet werkt.

Je kan in principe dus voor een 3D film (en hoe vaak kijk je die nu), wat kabels omsteken om 3D te kunnen kijken.

Dus hdmi kabel van speler in projector en een toslink coax voor het geluid van speler naar de versterker.
Heb je geen HD geluid maar wel 3D en redelijk goed geluid.

Offline LittleNinja

  • HT forum donateur
  • Beyond The Elite Upper Class
  • *******
  • Trade Count: (+14)
  • Posts: 16936
  • Total likes: 165
  • Gender: Male
    • WingTsun Delft
Re: Krijg 3D niet aan de praat
« Reply #12 on: December 21, 2013, 10:13:35 »
Wij kijken nauwelijks 3D... Zoals velen.

Het "semi professionele HDMI protocollen" verhaal kan ik niet zo veel mee. Dat er wel vaker problemen zijn klopt wel ja... Maar wat is de oplossing? Inderdaad nuttig dat soort reacties. :D

Ik heb een Oppo BDP103 die voorzien is van twee HDMI uitgangen. Één daarvan gaat rechtstreeks naar de Epson, de andere naar mijn switch (waar onder meer mijn TV aan hangt).
Een beter forum begint bij jezelf..

Offline Mr. Jinx

Re: Krijg 3D niet aan de praat
« Reply #13 on: December 23, 2013, 15:25:32 »
Het is ook allemaal niet zo erg, zo vaak kijk ik ook geen 3D, maar toch wil ik het nog niet opgeven.

De workaround werkt opzich prima: rechtstreeks van bluray naar de beamer (waar 2 inputs op zitten) en dan een extra audio kabel tussen bluray en receiver. Kabel- en bedieningstechnisch een beetje rommelig. De Dune Base 3D werkt dan nog niet.

Wat ik ook nog wil proberen is om tussen de beamer en receiver een 'HDMI Detective' te plaatsen, hiermee kan je edid's faken. Op die manier kan je volgens mij forceren dat de receiver een 3D bron ziet, wat nu dus niet het geval is.

Offline Mr. Jinx

Re: Krijg 3D niet aan de praat
« Reply #14 on: January 12, 2014, 11:11:51 »
Mocht iemand anders tegen een vergelijkbaar probleem aanlopen, het is helemaal opgelost! :pompom:

Ik heb een "HDMI Detective" besteld en dat werkt!
Omdat de receiver de beamer maar niet als 3D apparaat wilde herkennen heb ik de HDMI Detective eerst op de TV aangesloten.
De receiver herkende de TV namelijk wel als 3D apparaat (samsung smart tv).
Vervolgens de EDID gekopieerd in de HDMI Detective.

Nu zit de HDMI Detective tussen de receiver en beamer. Klein kastje, heb je verder geen last van en heeft ook geen aparte voeding nodig.

En jahoor, 3D vanaf de bluray werkt nu zonder problemen. Ook via de Dune mediaspeler krijg ik nu netjes 3D (dune wel even op 24Hz forceren anders pakt de beamer het niet).

Offline Marco66

  • Vooral liefhebbers!
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+38)
  • Posts: 4072
  • Total likes: 401
  • Gender: Male
  • Ht & Stereo & Vintage
Re: Krijg 3D niet aan de praat
« Reply #15 on: January 13, 2014, 10:08:04 »
Wellicht staat in de dune de kleurdiepte op auto-edid, die heb ik op 8 bit gezet en toen speelde 3D wel goed via de receiver.
Als dit bij jou ook het geval is heb je dit kastje wellicht niet nodig.

Marco
Woonkamer: Naim Dac-V1 & Nap-100
Speakers: John Eekels Vifa/Scanspeak
Ht: Arcam AVR390, Q-Acoustics Concept 40, 20 en Concept Center, Dali Alteco C1, SVS-SB13 Ultra, JVC DLA-X7900, Panasonic UB9004, Zidoo Z1000, Lumene Movie Palace 92 inch
Vintage: Grundig Fine Arts A-9000, CD-9000, Xanadu DS-17

Offline Mr. Jinx

Re: Krijg 3D niet aan de praat [opgelost]
« Reply #16 on: January 18, 2014, 11:34:44 »
Nope, dat had ik ook al geprobeerd. Het is echt een handshake probleem tussen beamer en receiver.
Is dus opgelost met de HDMI Detective.
Verbaasde me overigens dat niemand van dit forum dit kende. Ik lees namelijk ook dat dit kastje de problemen met inschakelvolgorde van hdmi apparaten kan oplossen. Hij geeft altijd op het juiste moment de correcte edid door.

Offline riwi

  • HT forum donateur
  • The ultimate HT Forum elite group
  • *******
  • Trade Count: (+16)
  • Posts: 11906
  • Total likes: 142
  • Gender: Male
  • I need a better slogan
    • Richard's home
Re: Krijg 3D niet aan de praat [opgelost]
« Reply #17 on: January 18, 2014, 19:53:00 »
Waar kan je zo'n kastje kopen en wat kost het ongeveer?

Die ? http://www.gefen.com/kvm/ext-hdmi-edidp.jsp?prod_id=8005
« Last Edit: January 18, 2014, 19:55:15 by riwi »

Offline Mr. Jinx

Re: Krijg 3D niet aan de praat [opgelost]
« Reply #18 on: January 20, 2014, 22:24:43 »
Ik had 'm via ebay voor $95. Alleen komt daar nog wel de helft aan importkosten bij.
Er staan er genoeg.
« Last Edit: January 20, 2014, 22:27:56 by Mr. Jinx »

Offline hdnoob

Re: Krijg 3D niet aan de praat [opgelost]
« Reply #19 on: February 3, 2014, 17:53:50 »
Dr. HDMI is misschien een alternatief van een sponsor...

Ik heb deze onlangs aangeschaft van http://www.hdfury.eu/en/. Deze verlengt (als leuke bijkomstigheid in mijn situatie) met succes een 10m hdmi kabel  :pompom: