Yippie

Author Topic: videokaart doorlinken naar de Holo  (Read 2779 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Spikebyt

  • Movie-man
  • HT forum donateur
  • senior member
  • *******
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 722
  • Total likes: 0
  • Gender: Male
  • Nothing beats a Barco !!
    • Mijn homepage (under construction)
videokaart doorlinken naar de Holo
« on: January 25, 2004, 10:57:33 »
Hi,

Ik wil hier eens vragen wie zijn videokaart heeft doorgekoppeld naar de holo en of dat een goede keuze is. Ik snap best wel dat een losse monitor beter/handiger is dan de GUI op de barco, maar ik wil eigenlijk geen monitor in het audiorack

middels deze post hoop ik wat reacties te krijgen over hoe een ieder dat thuis heeft aangesloten en hoe hij/zij daar mee werkt.
Eventueel zelfs in combinatie met afstandsbesturing van de holo in plaats van via muis en/of keyboard

Mijn toepassing gaat over een radeon 9800 en een holo3dII met een HD-Aux erin.

Okee dus laat de reacties maar komen
Grtnx,    Frans V.

Offline rijstfj

  • Rijst, Frans
  • HT forum donateur
  • senior member
  • *******
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 900
  • Total likes: 1
  • Gender: Male
Re:videokaart doorlinken naar de Holo
« Reply #1 on: January 25, 2004, 11:23:43 »
Ik sluit mij hierbij ook aan daar ik zonder meer ook nieuwsgierig ben hoe medeforummers dit opgelost hebben.

Mvrgr
Frans
Mijn Set-up: Projector Sony VW570ES, Anthem AVM60, PS3 & NVidea Shield tv Pro (2015)
JBL SDEC5500, JBL SDA8300, SDA4600#2.
JBL 2xS1S, 3xJBL SCL-2, 2xJBL SCL-4, 4xJBL JBL SCL-3.
140" Screen Research 21:9

Offline Blue-Eyes

Re:videokaart doorlinken naar de Holo
« Reply #2 on: January 25, 2004, 11:25:18 »
En een kleine 7" tft?
Speakers: WB Vector, WB Vertex, WB Fulcrum 650, Velodyne DD15, Atmos: Revel W783; App.: Arcam AV860, EV: 3 * Arcam P429, Bron: Apple TV 4k, Oppo UPD-203, Dune 4K Solo; Kabel: HDMI: Audioquest Vodka / Carbon, LS: Linn K200 / DHZ, Audioquest, XLR: Linn, DHZ, Cinch: Linn, TV: Sony KD-75XE9005; Stroom: AH! DC; Belden 4mm2, Furutech; Data: 2 * Synology, Rack: Finite Pagode Signature; AB: NEEO & Homey

Offline Spikebyt

  • Movie-man
  • HT forum donateur
  • senior member
  • *******
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 722
  • Total likes: 0
  • Gender: Male
  • Nothing beats a Barco !!
    • Mijn homepage (under construction)
Re:videokaart doorlinken naar de Holo
« Reply #3 on: January 25, 2004, 11:52:31 »
En een kleine 7" tft?

Tuurlijk, dat kan wel
Maar ik wil eigenlijk helemaal geen monitor; vandaar de vraag
Hoe heb je het zelf staan thuis ?
Grtnx,    Frans V.

Offline Blue-Eyes

Re:videokaart doorlinken naar de Holo
« Reply #4 on: January 25, 2004, 12:03:19 »
Niet :D

Ik dacht alleen dat zo'n TFT schermpje van 7" (goedkoop ook nog) mischien een oplossing bood. Immers, deze kan je wel verstoppen, of middels een lange kabel ergens anders onzichtbaar plaatsen.
Speakers: WB Vector, WB Vertex, WB Fulcrum 650, Velodyne DD15, Atmos: Revel W783; App.: Arcam AV860, EV: 3 * Arcam P429, Bron: Apple TV 4k, Oppo UPD-203, Dune 4K Solo; Kabel: HDMI: Audioquest Vodka / Carbon, LS: Linn K200 / DHZ, Audioquest, XLR: Linn, DHZ, Cinch: Linn, TV: Sony KD-75XE9005; Stroom: AH! DC; Belden 4mm2, Furutech; Data: 2 * Synology, Rack: Finite Pagode Signature; AB: NEEO & Homey

Offline Spikebyt

  • Movie-man
  • HT forum donateur
  • senior member
  • *******
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 722
  • Total likes: 0
  • Gender: Male
  • Nothing beats a Barco !!
    • Mijn homepage (under construction)
Re:videokaart doorlinken naar de Holo
« Reply #5 on: January 25, 2004, 12:10:35 »
Die mogelijkheid heb ik wel overwogen, maar wil ik eigenlijk ook niet.
Ik heb al via jaco gehoord dat er wat problemen zijn (waren) met doorlinken via DVI, daarom was ik benieuwd hoe iedereen het nu heeft werken. Ik zou ook wel willen weten hoeveel mensen nu eigenlijk een holo in gebruik hebben  :-\
En hoe die dus aangesloten is (doorgelinkt of via monitor)
Grtnx,    Frans V.

Offline rijstfj

  • Rijst, Frans
  • HT forum donateur
  • senior member
  • *******
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 900
  • Total likes: 1
  • Gender: Male
Re:videokaart doorlinken naar de Holo
« Reply #6 on: January 25, 2004, 12:24:01 »
Hi
hoe werkt het doorlussen via je Holo naar je PJ eigenlijk, dat is volgens mij toch ook mogelijk, ''een 2e optie''. :-\

Mvrgr
Frans
Mijn Set-up: Projector Sony VW570ES, Anthem AVM60, PS3 & NVidea Shield tv Pro (2015)
JBL SDEC5500, JBL SDA8300, SDA4600#2.
JBL 2xS1S, 3xJBL SCL-2, 2xJBL SCL-4, 4xJBL JBL SCL-3.
140" Screen Research 21:9

Offline Spikebyt

  • Movie-man
  • HT forum donateur
  • senior member
  • *******
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 722
  • Total likes: 0
  • Gender: Male
  • Nothing beats a Barco !!
    • Mijn homepage (under construction)
Re:videokaart doorlinken naar de Holo
« Reply #7 on: January 25, 2004, 12:30:48 »
Hi
hoe werkt het doorlussen via je Holo naar je PJ eigenlijk, dat is volgens mij toch ook mogelijk, ''een 2e optie''. :-\

Mvrgr
Frans

die vraag snap ik niet goed, maar bedoel je misschien dat je met twee kabels naar de projector gaat ?
Een vanaf de holo (5BNC) en een voor andere bronnen buiten de holo om ?
Maar waarom zou je buiten de holo om willen?
Die heeft een aantal ingangen die je via de GUI kunt kiezen (ja toch)
Grtnx,    Frans V.

Offline rijstfj

  • Rijst, Frans
  • HT forum donateur
  • senior member
  • *******
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 900
  • Total likes: 1
  • Gender: Male
Re:videokaart doorlinken naar de Holo
« Reply #8 on: January 25, 2004, 12:53:03 »
Quote
Geplaatst door: spikebyt geplaatst op: vandaag om 12:30:48
die vraag snap ik niet goed, maar bedoel je misschien dat je met twee kabels naar de projector gaat ?
Een vanaf de holo (5BNC) en een voor andere bronnen buiten de holo om ?
Maar waarom zou je buiten de holo om willen?
Die heeft een aantal ingangen die je via de GUI kunt kiezen (ja toch)
Ik bedoel dat er ook een mogelijkheid bestaat dat je op het PJ beeld toch ook je instellingen kan zien v/d Holo, want hoe werkt dat dan? Nu moet ik er een PC monitor aanhangen om de instellingen tezien.

Mvrgr
Frans



Mijn Set-up: Projector Sony VW570ES, Anthem AVM60, PS3 & NVidea Shield tv Pro (2015)
JBL SDEC5500, JBL SDA8300, SDA4600#2.
JBL 2xS1S, 3xJBL SCL-2, 2xJBL SCL-4, 4xJBL JBL SCL-3.
140" Screen Research 21:9

Offline Spikebyt

  • Movie-man
  • HT forum donateur
  • senior member
  • *******
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 722
  • Total likes: 0
  • Gender: Male
  • Nothing beats a Barco !!
    • Mijn homepage (under construction)
Re:videokaart doorlinken naar de Holo
« Reply #9 on: January 25, 2004, 13:15:12 »
Quote
Ik bedoel dat er ook een mogelijkheid bestaat dat je op het PJ beeld toch ook je instellingen kan zien v/d Holo, want hoe werkt dat dan? Nu moet ik er een PC monitor aanhangen om de instellingen tezien.

In de originele posting schrijf ik:
Ik wil hier eens vragen wie zijn videokaart heeft doorgekoppeld naar de holo en of dat een goede keuze is. Ik snap best wel dat een losse monitor beter/handiger is dan de GUI op de barco, maar ik wil eigenlijk geen monitor in het audiorack


Voor de duidelijkheid dan maar :
GUI op de Barco betekent dus Graphic User Interface en dat is dus de "output" van het holo-programma

Zo duidelijker ?? ;) ;D 8)

Grtnx,    Frans V.

Offline J.A.F._Doorhof

  • All your base are belong to us / JonDoe297
  • Owner
  • Forever Addicted
  • *
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 68775
  • Total likes: 2254
  • Gender: Male
  • Tja, je hebt van die dagen
    • J.A.F._Doorhof
Re:videokaart doorlinken naar de Holo
« Reply #10 on: January 26, 2004, 08:35:42 »
Hi,

Je hebt een paar manieren.

1.
Doorlussen van analoog (werkt).
2.
Extra monitor
3.
Videoswitcher
4.
2e poort op je projector

Zelf kies ik toch echt voor een 2e monitor, een kleine TFT kost niet zo heel veel meer.
Het voordeel is dat je dan ALTIJD ziet wat je doet op het beeld, bij alle andere oplossingen is het toch instellen en dan weer terug schakelen, controleren weer terug schakelen etc. etc.
Bij een 2e monitor is het direct te zien.

MvrGr.
Frank
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

Offline jaco

  • HT forum donateur
  • The ultimate HT Forum elite group
  • *******
  • Trade Count: (+25)
  • Posts: 14729
  • Total likes: 148
  • Gender: Male
Re:videokaart doorlinken naar de Holo
« Reply #11 on: January 26, 2004, 08:49:05 »
Ik heb mijn PC videokaart analoog met een VGA kabel aangesloten op een 15" TFT scherm.
De output van de Holo3D-2 gaat direct naar de CRT.

Ik heb nooit de analoge passthrough getest op de manier waarop jij het denk ik bedoeld.
Dat zou zijn de analoge videooutput van de cga kaart de HDAUX in (VGA-DVI adapter/kabel), en dan een analoge output aan de HD-AUX (via een DVI-VGA adapter/kabel)
Dan zou bij het opstarten van de PC de desktop zichtbaar moeten zijn, en zo snel als dan de Holo software opstart, de passtrhough overschakelen naar de Holo3D output.
Als je de muis beweegt, of een menu op een andere manier activereert zou de passthrough weer actief moeten worden.

Zou dit moeten werken zijn er denk ik 2 voorwaarden:
- De output van de PC denkstop moet exact gelijk zijn aan de directe video uitgang van de Holo3D. Want anders moet de projector van memory blok schakelen
- het moet ondersteund worden in de Holo3D.

Dus nooit getest..

Jaco

Offline Spikebyt

  • Movie-man
  • HT forum donateur
  • senior member
  • *******
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 722
  • Total likes: 0
  • Gender: Male
  • Nothing beats a Barco !!
    • Mijn homepage (under construction)
Re:videokaart doorlinken naar de Holo
« Reply #12 on: January 27, 2004, 18:38:19 »
Hi,

Je hebt een paar manieren.

1.
Doorlussen van analoog (werkt).
2.

MvrGr.
Frank

Welke ingang op de holo of HD_Aux zou je dan aanbevelen en waar kan ik een verloopje kopen? Ik ben al op zoek geweest maar vind niet echt wat ik zoek
Wie weet raad ?
Grtnx,    Frans V.

Offline J.A.F._Doorhof

  • All your base are belong to us / JonDoe297
  • Owner
  • Forever Addicted
  • *
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 68775
  • Total likes: 2254
  • Gender: Male
  • Tja, je hebt van die dagen
    • J.A.F._Doorhof
Re:videokaart doorlinken naar de Holo
« Reply #13 on: January 27, 2004, 23:11:34 »
Een standaard DVI naar VGA connector, je vindt ze tegenwoordig veel bij bv ATI kaarten.
Wij leveren ze ook wel.
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.