Yippie

Author Topic: Bierdopje.com en Simply Releases stoppen ermee na sommatie van Stichting Brein  (Read 7207 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline mjveenma

http://tweakers.net/nieuws/92839/bierdopje-punt-com-en-simply-releases-stoppen-ermee-na-sommatie-van-stichting-brein.html

Brein heeft diverse sites aangeschreven die ondertitelbestanden voor films en series aanbieden. De piraterijwaakhond eist dat de websites hun activiteiten staken. Bierdopje.com en Simplyreleases.com hebben inmiddels aangegeven de handdoek in de ring te gooien.

In de brief, die ook aan Bierdopje.com is verzonden, stelt Stichting Brein dat de sites inbreuk maken op auteursrechten en onrechtmatig handelen. Beheerders van de sites worden civielrechtelijke procedures in het vooruitzicht gesteld als er geen verklaring wordt getekend waarin wordt verklaard dat de activiteiten gestaakt en niet opnieuw begonnen worden. Volgens Bierdopje.com dient er bovendien eenmalig een vergoeding te worden betaald aan Brein om de gemaakte kosten te vergoeden om zo de zaak 'in de minne' te kunnen schikken.

Bierdopje.com laat het niet op een rechtszaak aankomen. "Tegen dat juridische geraaskal van deze partij met grootheidswaan en overbetaalde juristen kunnen we gewoonweg niet op", aldus beheerder Sypher op het forum van de site. "Zeker niet met de korte deadlines die ze stellen. We hebben hier gewoonweg niet de financiŽle middelen voor of er Łberhaupt trek in om ons in dergelijke processen te verwikkelen."

Sypher geeft dat alle verwijzingen naar ondertitels en aanverwante zaken zullen worden verwijderd. De site wil verder gaan als tv-community. "We betreuren het ten zeerste dat het zover heeft weten te komen en dat een particuliere partij als Stichting Brein op deze manier hardhandig hobbyprojecten als de onze de nek omdraait", stelt Sypher.

De aankondiging van Bierdopje.com komt voor de gebruikers als een donderslag bij heldere hemel, zo blijkt uit de tientallen reacties onder de aankondiging. "We snappen dat dit voor onze gebruikers en vertalers als een klap zal komen en frustratie zal opwekken maar het is helaas niets anders", besluit Bierdopje.com.

Behalve Bierdopje.com heeft in ieder geval ook Simplyreleases.com een schrijven van Brein gehad. Op de site is te lezen dat deze site op zwart is gezet na aandringen van de piraterijwaakhond. Het is niet bekend welke srt-sites Brein nog meer heeft aangeschreven. Bierdopje.com werd gezien als een van de grootste Nederlandstalige ondertitelsites. Diverse gebruikers van de site vertaalden internationale ondertitelbestanden die door downloaders van films en series konden worden gebruikt.

Bierdopje.com bediende niet alleen via de eigen site mensen met zijn bestanden, maar had ook een veelgebruikte api waarmee andere apps en sites de srt-bestanden konden gebruiken. Volgens de statistieken van Subtitleseeker.com bevatte de database van Bierdopje.com op het moment van schrijven 52.475 ondertitelbestanden.

http://www.bierdopje.com/forum/mededelingenforum/topic/16444-Bierdopje-com-stopt-per-direct-met-ondertiteling/

Offline Raymond187

  • The ultimate HT Forum elite group
  • ********
  • Trade Count: (+9)
  • Posts: 10375
  • Total likes: 39
  • Gender: Male
  • Films moet je niet kijken maar beleven.

Offline VlisChris

Zoals Raymond zegt een dubbel topic.
Dus hier zit een slotje op ;)