Yippie

Author Topic: Nvidia, gamma en TheaterTek?  (Read 1265 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline tim

Nvidia, gamma en TheaterTek?
« on: January 17, 2004, 20:32:09 »
Ik probeer om de gamma van mijn HTPC in te stellen,
echter heeft dit geen effect op het afspelen van DVD's in TheaterTek.

Heeft iemand een idee wat ik hieraan moet doen?

Ik heb een nvidia geforce 2mx in de HTPC zitten...

Offline Erik

  • HT forum donateur
  • Forever Addicted
  • *******
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 25138
  • Total likes: 289
  • Gender: Male
Re:Nvidia, gamma en TheaterTek?
« Reply #1 on: January 17, 2004, 21:27:35 »
Hier op mijn ATI werkt het alleen als ik de gamma of andere dingen verander op de overlay. Je moet dus waarschijnlijk op zoek naar een tabblad met "overlay"
“You have enemies? Good. That means you've stood up for something, sometime in your life.”
- Winston Churchill

Offline tim

Re:Nvidia, gamma en TheaterTek?
« Reply #2 on: January 17, 2004, 23:50:37 »
Ah dat klinkt inderdaad logisch. wist niet dat TT de overlay gebruikte :)
ik ga dit morgen nog even proberen, thanks.

Offline Erik

  • HT forum donateur
  • Forever Addicted
  • *******
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 25138
  • Total likes: 289
  • Gender: Male
Re:Nvidia, gamma en TheaterTek?
« Reply #3 on: January 18, 2004, 13:32:34 »
Alle mediaplayers gebruiken voor zover ik weet de overlay. In directx 9 scheen je de mogelijkheid te krijgen tot iets nieuws maar daar hoor je nog weing van.
“You have enemies? Good. That means you've stood up for something, sometime in your life.”
- Winston Churchill

Offline tim

Re:Nvidia, gamma en TheaterTek?
« Reply #4 on: January 18, 2004, 18:23:07 »
ik heb het even geprobeerd in de overlay maar gamma lijkt geen enkel effect te hebben op theatertek..

Iemand een id?

Offline Bram

  • member
  • ***
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 227
  • Total likes: 0
  • Gender: Male
  • I love YaBB 1G - SP1!
Re:Nvidia, gamma en TheaterTek?
« Reply #5 on: January 19, 2004, 12:07:19 »
ik weet niet hoe het zit met de allernieuwste nvidia's maar doe je zelf een plezier en koop een ati (of kloon) 9200 van < 60 euro...

Bram
« Last Edit: January 19, 2004, 12:07:48 by Bram »
Barco 1209/WinDVD/TommyDoek

Offline tim

Re:Nvidia, gamma en TheaterTek?
« Reply #6 on: January 19, 2004, 12:13:03 »
als t echt zoveel scheelt koop ik liever een wat beter type voor 100/200 euro meer ofzo...
maar toch vraag ik me af waarom een toch behoorlijk goede videokaart ditsoort simpele dingen niet zou kunnen...

Offline Bram

  • member
  • ***
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 227
  • Total likes: 0
  • Gender: Male
  • I love YaBB 1G - SP1!
Re:Nvidia, gamma en TheaterTek?
« Reply #7 on: January 19, 2004, 12:24:28 »
duurder is niet altijd meteen beter... tenminste als je het percentage van verbetering bekijkt. Toen ik van Nvidia overging naar ATI / Theatertek zag ik in donkere scene's veel meer detail dan met de Gforce....  Of de kaart van 200 eur ook zo'n zichtbaar meer effect geeft vraag ik me af... dan gaat het meestal over een paar procent....

Bram
Barco 1209/WinDVD/TommyDoek

Offline tim

Re:Nvidia, gamma en TheaterTek?
« Reply #8 on: January 19, 2004, 12:25:13 »
Oké dank je, dan ga ik voor de ATI9200 :)

Tim.

Offline Erik

  • HT forum donateur
  • Forever Addicted
  • *******
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 25138
  • Total likes: 289
  • Gender: Male
Re:Nvidia, gamma en TheaterTek?
« Reply #9 on: January 19, 2004, 18:17:21 »
De 9200 staat wel bekend om zijn slechte 2d kwaliteit, ga dan voor 9600. bron C't met meetapparatur., Weet alleen niet meer of het op de analoge of dvi ingang sloeg
“You have enemies? Good. That means you've stood up for something, sometime in your life.”
- Winston Churchill

Offline Arno P

  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+5)
  • Posts: 9827
  • Total likes: 8
  • Gender: Male
  • "Obviously you're not a golfer"
Re:Nvidia, gamma en TheaterTek?
« Reply #10 on: January 23, 2004, 22:35:09 »
Tim, ik heb ook de 9200...niets mis mee... ;)

Offline tim

Re:Nvidia, gamma en TheaterTek?
« Reply #11 on: January 23, 2004, 22:47:15 »
Ik ga binnenkort eens wat prijsjes vergelijken en dan kijk ik wel even welke van die serie ik kies ;)

tnx voor de tips&suggesties in ieder geval.

Offline Erik

  • HT forum donateur
  • Forever Addicted
  • *******
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 25138
  • Total likes: 289
  • Gender: Male
Re:Nvidia, gamma en TheaterTek?
« Reply #12 on: January 23, 2004, 22:48:18 »
Ik heb toch meer vertrouwen in het team van een van de beste computerbladen die niet alleen met de ogen test maar ook mbv speciale meetapparatuur.
“You have enemies? Good. That means you've stood up for something, sometime in your life.”
- Winston Churchill

Offline Albert N

Re:Nvidia, gamma en TheaterTek?
« Reply #13 on: January 23, 2004, 23:45:19 »
Hi,

Alle radeon 9500 en hoger zouden dezelfde 2d / overlay kwaliteit moeten hebben. Het 2d gedeelte van de chip is dezelfde bij alle versies.
9000 and 9200 cards hebben een andere (R200) GPU, maar van een slechte 2d weergave heb ik niet gehoord.

Met Theatertek gebruik je de overlay. Dit gaat wel veranderen. Als VMR9 goed werkt zullen ze dit implementeren.

Zodra je VMR gaat gebruiken is het zo hoe sneller de kaart hoe beter, maar een klein beetje beter kost je dan gelijk een paar honderd euro.

Tegen de tijd dat VMR9 helemaal bugfree is en goed werkt zijn er over een half jaar weer nieuwe kaarten die sneller en goedkoper zijn.
PCI express komt eraan en WMV ondersteuning zou ook niet verkeerd zijn.

Gr,
Albert
« Last Edit: January 24, 2004, 00:36:53 by Albert N »
Denon 3311 | Denon 2900 | RB-1090 | B&W CDM9NT, CNT, SNT, SVS 20-39 PC+ | BG808S | HTPC I5-2500, ATI 5450, Xonar HDAV1.3, W7-X64,

Offline Albert N

Re:Nvidia, gamma en TheaterTek?
« Reply #14 on: January 24, 2004, 16:13:02 »
Ik probeer om de gamma van mijn HTPC in te stellen,
echter heeft dit geen effect op het afspelen van DVD's in TheaterTek.

Heeft iemand een idee wat ik hieraan moet doen?

Ik heb een nvidia geforce 2mx in de HTPC zitten...


Kijk ook even in de thread -Gamma- van Arno
Conclusie is dat TT de settings van de videokaart driver (Nvidia, ATI etc) "overrules" en je de gamma setting binnen TT moet gebruiken.

Albert
Denon 3311 | Denon 2900 | RB-1090 | B&W CDM9NT, CNT, SNT, SVS 20-39 PC+ | BG808S | HTPC I5-2500, ATI 5450, Xonar HDAV1.3, W7-X64,