Author Topic: GAMMA  (Read 1279 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Arno P

  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+5)
  • Posts: 9827
  • Total likes: 8
  • Gender: Male
  • "Obviously you're not a golfer"
GAMMA
« on: January 23, 2004, 18:54:36 »
Dat zeg ik...Gamma...

In de ATI overlay kun je de Gamma instellen en ook binnen powerstrip...

Is het de bedoeling dat ik ze beide op 1.2 zet voor een crt pj ?

Online J.A.F._Doorhof

  • All your base are belong to us / JonDoe297
  • Owner
  • Forever Addicted
  • *
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 73170
  • Total likes: 3106
  • Gender: Male
  • Tja, je hebt van die dagen
    • J.A.F._Doorhof
Re:GAMMA
« Reply #1 on: January 23, 2004, 19:17:33 »
1.2 binnen de overlay.

MvrGr.
Frank
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

"Omdat je je iets niet kan voorstellen betekend dat niet dat het niet kan gebeuren"

Offline Arno P

  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+5)
  • Posts: 9827
  • Total likes: 8
  • Gender: Male
  • "Obviously you're not a golfer"
Re:GAMMA
« Reply #2 on: January 23, 2004, 19:19:13 »
En die van powerstrip op 1 laten staan?

Offline Albert N

Re:GAMMA
« Reply #3 on: January 23, 2004, 19:45:36 »
Let wel even op als je TT gebruikt want hier zijn de gamma settings al ingesteld voor CRT.
Ook kijkt TT naar de videokaart en past de Gamma setting hierop aan.

Dus dan moet je volgens mij de rest van de gamma settings niet aanpassen. (ATI overlay of powerstrip settings op 1 laten staan)

Albert

« Last Edit: January 23, 2004, 23:04:13 by Albert N »
Denon 3311 | Denon 2900 | RB-1090 | B&W CDM9NT, CNT, SNT, SVS 20-39 PC+ | BG808S | HTPC I5-2500, ATI 5450, Xonar HDAV1.3, W7-X64,

Offline Arno P

  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+5)
  • Posts: 9827
  • Total likes: 8
  • Gender: Male
  • "Obviously you're not a golfer"
Re:GAMMA
« Reply #4 on: January 23, 2004, 22:25:12 »
Is het niet zo dat TT de rest gewoon "overruled" ?

Offline Albert N

Re:GAMMA
« Reply #5 on: January 23, 2004, 23:08:09 »
Zou misschien mogelijk zijn.
Even uitproberen met een extreme setting dan zie je het zo. Als ik tijd heb zal ik het proberen.

Denon 3311 | Denon 2900 | RB-1090 | B&W CDM9NT, CNT, SNT, SVS 20-39 PC+ | BG808S | HTPC I5-2500, ATI 5450, Xonar HDAV1.3, W7-X64,

Offline Arno P

  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+5)
  • Posts: 9827
  • Total likes: 8
  • Gender: Male
  • "Obviously you're not a golfer"
Re:GAMMA
« Reply #6 on: January 24, 2004, 08:46:44 »
Ik heb het even geprobeerd. Pstrip op een extreme waarde en dan TT opstarten en TT overruled inderdaad de Pstrip setting ;)

Offline Robbo

  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 6093
  • Total likes: 66
  • Gender: Male
  • Are friends electric?
Re:GAMMA
« Reply #7 on: January 24, 2004, 09:07:37 »
Met TT dien je Powerstrip en de Radeon driver op standaard laten staan. Gebruik de scoped settings van het TT forum (Cliff Watson) dan ben je al goed onderweg.

Of de Gamma goed is ingesteld is alleen te controleren met een analyzer, maar 1.2 of 1.45 is een goed uitgangspunt.

Offline Rogier1988

  • senior member
  • *****
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 617
  • Total likes: 0
  • Gender: Male
  • In love with NAIM Audio
Re:GAMMA
« Reply #8 on: January 24, 2004, 10:50:11 »
Sorry even tussen door... PowerStrip wat is dat??? ???

Mvg
Rogier

Online J.A.F._Doorhof

  • All your base are belong to us / JonDoe297
  • Owner
  • Forever Addicted
  • *
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 73170
  • Total likes: 3106
  • Gender: Male
  • Tja, je hebt van die dagen
    • J.A.F._Doorhof
Re:GAMMA
« Reply #9 on: January 24, 2004, 10:54:31 »
Een programma om custom resoluties mee aan te maken, onmisbaar.
« Last Edit: January 24, 2004, 10:54:54 by J.A.F._Doorhof »
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

"Omdat je je iets niet kan voorstellen betekend dat niet dat het niet kan gebeuren"

Offline Arno P

  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+5)
  • Posts: 9827
  • Total likes: 8
  • Gender: Male
  • "Obviously you're not a golfer"
Re:GAMMA
« Reply #10 on: January 24, 2004, 10:54:56 »
Powerstrip...kun je alle resoluties of refresh rate mee aan maken wat je maar nodig hebt..

Is shareware en als je het koopt kost het zo'n 25 euro (moeite waard)

http://www.entechtaiwan.com/

(Even downloaden voor een trial versie van 3.47)

Frank....net iets sneller geantwoord....ervaring denk ik.. ;D
« Last Edit: January 24, 2004, 10:56:05 by Arno P »

Offline Rogier1988

  • senior member
  • *****
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 617
  • Total likes: 0
  • Gender: Male
  • In love with NAIM Audio
Re:GAMMA
« Reply #11 on: January 24, 2004, 16:41:10 »
Dus al zeg ik het zo.. ik heb een muur van 2 bij 1.9 en ik sluit mijn pc er op aan, en ik wil het scherp krijgen en volle afmetingen. Dan moet ik Powerstrip gebruiken???
Zo ja DAT IS DAN MOOI!!!!!!!!!!

Mvg
Rogier

Online J.A.F._Doorhof

  • All your base are belong to us / JonDoe297
  • Owner
  • Forever Addicted
  • *
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 73170
  • Total likes: 3106
  • Gender: Male
  • Tja, je hebt van die dagen
    • J.A.F._Doorhof
Re:GAMMA
« Reply #12 on: January 24, 2004, 18:11:21 »
Niet helemaal.
Powerstrip is handig om unieke resoluties aan te maken.
Bv 1440x1152 @ 50hz of 1280x720 @ 59,94hz.

MvrGr.
Frank
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

"Omdat je je iets niet kan voorstellen betekend dat niet dat het niet kan gebeuren"