2

Author Topic: IEM tips gevraagd (vervanging Shure E4c)  (Read 8532 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bolle

  • senior member
  • *****
  • Trade Count: (+1)
  • Posts: 1056
  • Total likes: 1
  • Gender: Male
  • "Tower, Ghostrider requesting flyby"
    • Finding Menno
IEM tips gevraagd (vervanging Shure E4c)
« on: February 14, 2013, 17:53:39 »
Bij aankoop van mijn eerste iPod in 2005 heb vrij snel een betere koptelefoon gekocht, een setje Shure E4c IEM (in ear's). Die zijn lang meegegaan, mn omdat ik ze relatief weinig gebruikte (enkel op vakantie eigenlijk).
Sinds eind vorig jaar heb ik een iPhone 4S aangeschaft, en omdat ik deze continu bij me heb en tegenwoordig vaker met het OV reis gebruik ik de Shure's nu veel vaker. Zeker nu ik recentelijk de Shure 'olives' oordopjes erbij heb gekocht, deze isoleren een stuk beter en geven een betere bas respons, is het ideaal voor genieten van muziek in het OV. Kan deze dopjes van harte aanraden!


Shure 'olives'.

Echter, de Shure E4c IEM voldoen op een aantal vlakken niet meer. Ze missen een microfoon/remote en de plug is te groot om de iPhone met een (dikkere) case te gebruiken. Na twee gebarsten schermen is een goede case voor de iPhone voor mij een must. Gebruik nu een Speck Candyshell die ruime bescherming biedt. Daarom heb ik nu een verloopkabeltje nodig wat 'rommeliger' is.


Speck Candyshell (ik heb wel een rustigere kleur!)

Ik ben beetje aan rondneuzen naar wat nieuws. Wie heeft ervaring/tips met IEM's met de volgende eigenschappen:
*In-ear (logisch dus...).
*Neutraal/analystisch karakter. Geen 'opgepompte' bas.
*Microfoon/remote voor iPhone (3-knops)
*Ontworpen voor gebruik met 'loop' over oor, dit is erg prettige met mijn huidige Shure's, ze zitten zo erg stevig. Als je IEM zo draagt die daar niet voor ontworpen zijn zit de microfoon/remote te hoog.


Mijn budget is ca 150 EUR. Ik gebruik de koptelefoon op de iPhone direct, dus zonder headphone amp. Mijn muziek is 128 kbps VBR MP3, geen topkwaliteit maar ik wil een ruime selectie muziek kunnen meenemen.
Heb al wat lopen browsen op head-fi, maar nog niks kunnen vinden wat aan mijn lijstje voldoet.

Volgens onderstaand overzicht (van http://www.head-fi.org/t/478568/multi-iem-review-271-iems-compared-jvc-ha-fx101-spider-tinyear-added-02-06-13), zouden de Etymotic HF3 en Klipsch X10i de beste kandidaten zijn, maar beide zijn niet voor dragen in een 'loop' ontworpen. (in de lijst betekent het cijfer '3' dat deze voorzien is van een iPhone bediening)

Alternatief is de kabel/microfoon/remote van de standaard iPhone koptelefoon te verbinden met de Shure E4c dopjes, dat is alleen wel heel secuur soldeerwerk en ik wil niet met zo'n wit kabeltje lopen.


« Last Edit: February 14, 2013, 18:00:35 by Bolle »
In opslag: Squeezebox Touch / UPC HDTV HD / Mede8er MED400x / Sony BDP-S760 / Marantz AV7005 / Parasound HCA-2205A / ATC SCM40, C3C & SCM11 / Paradigm Servo 15 / LG 60PK250
Op reis/avontuur set: Late 2013 Macbook Pro Retina 13" / Cambridge Audio Minx Go / RHA MA750i / 2 x Seagate Expansion Portable 2 Tb met 720p/1080p video content & FLAC audio content

www.findingmenno.com