Yippie

Author Topic: Philips hue  (Read 99595 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Online papaleo

  • Yes,Papaleo is op 17-03-2010---'Opaleo'---geworden!! En in September word ik wederom Opa!! Yes...;op14-09-2014 wederom Opa geworden!
  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+14)
  • Posts: 8829
  • Total likes: 605
  • Gender: Male
  • HT opgelet..4K/HDR DolbyAtmos here we (come...ARE!
Re: Philips hue
« Reply #350 on: January 18, 2020, 19:42:00 »
Nope...het is aan of uit
>4K-HDR Projector:JVC DLA-N7 isf >4K-HDR TV :Sony KD-75x9405c >Aparte Stroom groep Lapp + Kemp 8x SNS-Powerbar*v/d Hull D102III 3T HYBRID interlinks/XLR
>Processor’:Marantz AV8805 Amp’s; NAD Master M27 en M22.2 >Proj.Scherm’:WS-Spalluto MultiMasking 100"
>Main Speakers/Sub’:Monitor Audio Platinum PL300,PL100,PLC150*JLaudio Fathom f113v2-DolbyAtmos speakers:4x Monitor Audio CP-CT380iDC >NAS:Synology DS1512+/DS218+
>4K-HDR speler’:Oppo UHD205(4K/HDR/DV) >4K/HDR MediaPlayers: Zidoo Z1000,AppleTV 4k

Online TabCam

  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+1)
  • Posts: 3629
  • Total likes: 746
  • Gender: Male
  • Keep Calm & Enjoy the Music
Re: Philips hue
« Reply #351 on: January 19, 2020, 09:44:29 »
Als je met de app wil dimmen zijn er vele inbouwdimmers. En dan heb je eventueel de mogelijkheid voor lokaal bedienen maar die zien er vaak lelijk, langwerpig en niet vierkant uit.

Wil je met de app én met een standaard draaiklikschakelaar dimmen, heb ik er nog maar één oplossing gevonden.
HT set: PAP Quintet Horn1, Usher 718, Arcam 550, AudioPhonics HPA-S400ET, LG 950V, RPi + PiCorePlayer, NVidia Shield TV
Stereo set: Usher Mini Dancer 2 DMD mk II, Anthem I225, Chord Hugo, Laptop W10 - FooBar2000

Offline raindog

  • HT forum legend group
  • ******
  • Trade Count: (+8)
  • Posts: 1647
  • Total likes: 47
  • Gender: Male
  • ... never could stand that dog.
Re: Philips hue
« Reply #352 on: January 19, 2020, 12:29:03 »
Wil je met de app én met een standaard draaiklikschakelaar dimmen, heb ik er nog maar één oplossing gevonden.

Die kende ik nog niet, dat is een mooie oplossing !!

Het nadeel van de huidige Hue-inbouwschakelaars, van bijvoorbeeld Gira of Niko, is dat ze werken op kinetische energie, en dat werkt gewoon erg slecht. Ik heb regelmatig dat ik meerdere keren moet drukken. Daarbij geeft het een weinig degelijk gevoel en een harde klik, als je deze bedient. Dat is best jammer want vooral de Gira switches zien er wel mooi uit en integreren prima met bestaand schakelmateriaal. Ben dan ook benieuwd naar die smart led dimmer, al is deze wel flink aan de prijs...
Woonkamer: Linn Majik DSM/2 || Dynaudio Excite X18 || BK PB300SB-PR || LG 65C8
Home Theater 5.1.4: JVC N7 || Screen Excellence Enlightor Neo 115” || Arcam AVR-850 + Arcam P-429 || Panasonic DP-UB9004 || Apple TV 4K || Dynaudio Evoke 20 (5x) + Dynaudio P4-C65 (4x) || Rythmik F15HP Cinemike

Offline Christof_G

Re: Philips hue
« Reply #353 on: January 19, 2020, 18:38:38 »
Dan kan je beter deze gebruiken: https://www.robbshop.nl/inbouwdimmer-hue-zigbee-400w-robb-smarrt?sqr=Zigbee&

Deze werkt met bestaande drukknoppen en is veel goedkoper. Ik gebruik hem ook en hij werkt perfect met de Hue app.
HT: Panasonic 50VT60 | Arcam AVR550 + Arcam P7 | Vero 4K | Epson TW3200 | B&W 803S | B&W HTM3S | B&W 805S | B&W DS8S | JL Audio E112 | ButtKicker LFE
PC: Schiit Bifrost USB + Uber analoog | Schiit Lyr | Sennheiser HD650 & Audeze LCD-2 | Synology DS413J (4x3TB WD Red)
Multiroom: Sonos Connect (Magna Ultimo) | Sonos Play3

Offline Kjelt

  • HT forum donateur
  • Forever Addicted
  • *******
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 26377
  • Total likes: 1587
  • I also love the HTforum
Re: Philips hue
« Reply #354 on: February 7, 2020, 13:23:22 »
Ik ga mijn Hue lampen achter een fysieke 230V schakelaar zetten.
Reden: ik vind met veel lampen de standby stroom te hoog.

Even als voorbeeld een enkele 5,5W GU10 ambiance lamp gebruikt bij max lumen (helderheid) ongeveer 41mA bij 225VAC (gemeten) , op de lamp zelf staat 5,5 W en 48mA dus de stroom klopt aardig.
Als ik hem uitzet met de afstandsbediening dus standby zonder licht verbruikt ie nog steeds 12mA  :nopompom:
Dus stel dat die 48mA overeenkomt met 5,5W dan verbruikt die ene lampje 1,4W als ie uit staat, dus ongeveer 1,40 per jaar per lampje. Nu heb ik nogal wat lampjes...............
Enigste nadeel is dat als je hem via de 230V aanzet dat hij naar max licht springt, dus totdat je via de ab de lampen weer op hun programma hebt gezet zit je in een bad van licht.

Ik weet niet hoe anderen daar over denken, maar zo energiezuinig is die ledverlichting op deze manier niet echt.


Offline Rob_Dingen

Re: Philips hue
« Reply #355 on: February 7, 2020, 13:26:44 »
Als het om geld gaat kun je beter een gewone warm wit led lamp kopen zonder toeters en bellen.
Je vergeet ook nog je hue bridge.

Rob

Offline This Game

  • full member
  • ****
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 494
  • Total likes: 1
  • Gender: Male
  • Pana P50G20&BD35/Onkyo 806/MA RS6-1-C/Rel Q150e
Re: Philips hue
« Reply #356 on: February 7, 2020, 13:28:56 »
Het is al een tijdje zo dat met aanzetten ze na de vorige stand gaan toen de stroom er af ging, niet meer na max. Misschien je lampen eens updaten? Zelfs de Ikea gu10's onthouden hun stand.

Online TabCam

  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+1)
  • Posts: 3629
  • Total likes: 746
  • Gender: Male
  • Keep Calm & Enjoy the Music
Re: Philips hue
« Reply #357 on: February 7, 2020, 14:41:06 »
Ik ga mijn Hue lampen achter een fysieke 230V schakelaar zetten.
Reden: ik vind met veel lampen de standby stroom te hoog.

Even als voorbeeld een enkele 5,5W GU10 ambiance lamp gebruikt bij max lumen (helderheid) ongeveer 41mA bij 225VAC (gemeten) , op de lamp zelf staat 5,5 W en 48mA dus de stroom klopt aardig.
Als ik hem uitzet met de afstandsbediening dus standby zonder licht verbruikt ie nog steeds 12mA  :nopompom:
Dus stel dat die 48mA overeenkomt met 5,5W dan verbruikt die ene lampje 1,4W als ie uit staat, dus ongeveer 1,40 per jaar per lampje. Nu heb ik nogal wat lampjes...............
Enigste nadeel is dat als je hem via de 230V aanzet dat hij naar max licht springt, dus totdat je via de ab de lampen weer op hun programma hebt gezet zit je in een bad van licht.

Ik weet niet hoe anderen daar over denken, maar zo energiezuinig is die ledverlichting op deze manier niet echt.
Ik snap je argument en vergelijk het verbruik zelf t.o.v. gloeilampen, halogeenlampen, comfort, veiligheid en andere energieverbruikers als TV en audio. In dat licht is het kleinverbruik. Audio is 100W als het aan staat, en hij staat gest vaak aan :angel:, dan heb je zelfs met 100 lampjes.

Btw, mijn gu10 spotjes staan per 8 achter één Hue compatible dimmer. Zeg grofweg hetzelfde sluipverbruik is dan 8x zo weinig :angel:. En ik wil niet een stap terugzetten in veiligheid!

Als je ze erachter gaat zetten kan je net xo goed heel Hue eruit halen en handmatig gaan bedienen. Ik verander niet zo vaak van lichtsterkte :P.
HT set: PAP Quintet Horn1, Usher 718, Arcam 550, AudioPhonics HPA-S400ET, LG 950V, RPi + PiCorePlayer, NVidia Shield TV
Stereo set: Usher Mini Dancer 2 DMD mk II, Anthem I225, Chord Hugo, Laptop W10 - FooBar2000

Offline raindog

  • HT forum legend group
  • ******
  • Trade Count: (+8)
  • Posts: 1647
  • Total likes: 47
  • Gender: Male
  • ... never could stand that dog.
Re: Philips hue
« Reply #358 on: February 7, 2020, 15:26:14 »
Het is al een tijdje zo dat met aanzetten ze na de vorige stand gaan toen de stroom er af ging, niet meer na max. Misschien je lampen eens updaten? Zelfs de Ikea gu10's onthouden hun stand.

Dat is een instelling in de app, staat onder de optie ‘herstel bij inschakelen’, je hebt daar de kussen tussen standaard, laatste stand of een aangepaste setting.
Woonkamer: Linn Majik DSM/2 || Dynaudio Excite X18 || BK PB300SB-PR || LG 65C8
Home Theater 5.1.4: JVC N7 || Screen Excellence Enlightor Neo 115” || Arcam AVR-850 + Arcam P-429 || Panasonic DP-UB9004 || Apple TV 4K || Dynaudio Evoke 20 (5x) + Dynaudio P4-C65 (4x) || Rythmik F15HP Cinemike

Offline Kjelt

  • HT forum donateur
  • Forever Addicted
  • *******
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 26377
  • Total likes: 1587
  • I also love the HTforum
Re: Philips hue
« Reply #359 on: February 7, 2020, 17:00:27 »
Bedankt voor de update, als ze inderdaad na power off terug gaan naar de laatste stand dan is de keuze voor mij duidelijk !

Offline Kjelt

  • HT forum donateur
  • Forever Addicted
  • *******
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 26377
  • Total likes: 1587
  • I also love the HTforum
Re: Philips hue
« Reply #360 on: February 7, 2020, 17:55:54 »
Kreeg die settings niet gevonden maar mijn ipad2 heeft een te oud OS voor de laatste app.
Nu via de nieuwere iPad en laatste app inderdaad gevonden maar het klopt dat de lampen kennelijk geupdate moeten worden.

Offline NewHT

  • HT forum donateur
  • senior member
  • *******
  • Trade Count: (+2)
  • Posts: 508
  • Total likes: 0
  • Gender: Male
  • Don't rock my boat
Re: Philips hue
« Reply #361 on: February 7, 2020, 23:37:00 »
Kreeg die settings niet gevonden maar mijn ipad2 heeft een te oud OS voor de laatste app.
Nu via de nieuwere iPad en laatste app inderdaad gevonden maar het klopt dat de lampen kennelijk geupdate moeten worden.
\\

En het werkt alleen met de bridge 2.0
Pioneer KRP-500A / BenQ W750 * Pioneer SC-LX81
Tannoy Revolution Signature: DC6T 5.1 (HT) & Visaton zelfbouw (Stereo)
Playstation 4 * Atacama Europa Reference 65, Sonos Connect 2x, Mac Mini

Offline Kjelt

  • HT forum donateur
  • Forever Addicted
  • *******
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 26377
  • Total likes: 1587
  • I also love the HTforum
Re: Philips hue
« Reply #362 on: February 8, 2020, 00:00:37 »
Ja die bridges heb ik zat maar die gebruikte ik eigenlijk nooit.
Ik gebruikte de Hue met standalone remotes van de living color lampen, de voorloper van Hue.
Nu de hele boel maar weer eens aangesloten en bezig te updaten wat duurt dst pokkelang zeg. Ze zijn al sinds vanmiddag 18.30 gedownload en groen ready for update maar de update knop verschijnt maar steeds niet. Bij de andere kant wel en daar is nu een lamp geupdate, kan ook standalone werken, dus dat is mooi  :D Nou moet de hele boel vanavond onder stroom blijven.

Offline BJF

  • HT forum donateur
  • HT forum legend group
  • *******
  • Trade Count: (+18)
  • Posts: 2547
  • Total likes: 179
  • Gender: Male
  • Stadjer
Re: Philips hue
« Reply #363 on: March 16, 2020, 16:43:19 »
Vraagje: ik heb een Osram Smart+ in gebruik. Prima te bedienen met de Hue app en - afstandsbediening.
Ik heb in de Apple Woning app automatiseringen ingesteld voor het aan- en uitgaan van de lampen, maar daar krijg ik de Smart+ niet in toegevoegd. Klopt dat, is dat normaal of zie ik iets over het hoofd?
Er gaat niets boven Groninger koek

| Bluesound Node 2i | Dynaudio Focus 200XD | REL T5i |

Offline Davey

Re: Philips hue
« Reply #364 on: March 16, 2020, 16:44:02 »
Klopt  :D

Offline StefaanD

Re: Philips hue
« Reply #365 on: March 16, 2020, 19:13:24 »
De Osram Smart+ Zigbee zal inderdaad niet lukken en de Hue ziet die uiteraard wel, want gebruikt ook Zigbee

Geen idee hoe handig je bent met software maar Homebridge kan hier wel uitkomst bieden

Meer info over Homebridge

Ik gebruik Homebridge bv. om mijn Logitech Harmony op te nemen in HomeKit.

Offline Sjettepet

Re: Philips hue
« Reply #366 on: March 17, 2020, 09:13:37 »
Net de Hue-addon voor Kodi geinstalleerd. Werkt prachtig! Licht wordt gedimd bij start film, en gaat weer aan bij pauze en einde. Geeft echt een bioscoopgevoel. In principe zijn er ook ambilight-achtige voorstellingen mogelijk maar daar moet ik vanaf zien omdat in mijn wandspots alleen ambient white past en geen colour.
Flac/DSD > NUC/Daphile > DSD256 > Teac NT-505 > Teac AX-505 >  Magnat Quantum 807 || Libreelec > Denon AVR-X3500 -> XGIMI H2

Offline Richi

  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+21)
  • Posts: 5517
  • Total likes: 429
  • Gender: Male
  • Het is maar geluid...
Re: Philips hue
« Reply #367 on: March 18, 2020, 11:05:31 »
Vraagje: ik heb een Osram Smart+ in gebruik. Prima te bedienen met de Hue app en - afstandsbediening.
Ik heb in de Apple Woning app automatiseringen ingesteld voor het aan- en uitgaan van de lampen, maar daar krijg ik de Smart+ niet in toegevoegd. Klopt dat, is dat normaal of zie ik iets over het hoofd?
Klopt helemaal. Ook kreeg ik de Osram niet aan de praat in het tuinhuis (afstand te groot) terwijl de nieuwe hue smart plug perfect werkt door het - blijkbaar - grotere bereik. De Osram smart+ gebruik ik nu in de woonkamer, waar ze het prima doen.
Woonkamer: Naim Uniti Atom • Naim NAP 200 • Dynaudio Contour S 3.4 LE • Zolder: Kenwood L-1000 • B&W 685s2 • Auto's: Volvo premium surround

Offline BJF

  • HT forum donateur
  • HT forum legend group
  • *******
  • Trade Count: (+18)
  • Posts: 2547
  • Total likes: 179
  • Gender: Male
  • Stadjer
Re: Philips hue
« Reply #368 on: March 18, 2020, 11:40:02 »
Ik ga, gezien de antwoorden op mijn vraag, die van mij weer verkopen en op zoek naar de Hue versie.
Er gaat niets boven Groninger koek

| Bluesound Node 2i | Dynaudio Focus 200XD | REL T5i |

Offline psycho-tr

  • Junior member
  • **
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 88
  • Total likes: 0
  • I love the HTforum
Re: Philips hue
« Reply #369 on: May 23, 2020, 15:25:34 »
Ik wil graag Hue lampen/strips aanschaffen puur omdat het kan :)
Moet ik hiervoor ook een syncbox/bridge hebben om het licht synchroon te laten lopen met mijn tv beeld?

Offline Richi

  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+21)
  • Posts: 5517
  • Total likes: 429
  • Gender: Male
  • Het is maar geluid...
Re: Philips hue
« Reply #370 on: May 23, 2020, 21:14:56 »
Ik wil graag Hue lampen/strips aanschaffen puur omdat het kan :)
Moet ik hiervoor ook een syncbox/bridge hebben om het licht synchroon te laten lopen met mijn tv beeld?
Niet als je een Philips TV met Ambilight hebt, dan kan je ze eenvoudig koppelen en met je TV beeld mee laten lopen. Bijkomend voordeel is dat de kleuren van het beeld zich dan van de TV naar de tegenovergestelde wand in de kamer bewegen. Althans, als je ook achter je ambilight lampen hebt staan.
Woonkamer: Naim Uniti Atom • Naim NAP 200 • Dynaudio Contour S 3.4 LE • Zolder: Kenwood L-1000 • B&W 685s2 • Auto's: Volvo premium surround

Online i2Paq

  • HT forum legend group
  • ******
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 2601
  • Total likes: 650
  • Gender: Male
  • Bij een ander klinkt het nooit zoals thuis
Re: Philips hue
« Reply #371 on: May 24, 2020, 00:45:22 »
Niet als je een Philips TV met Ambilight hebt, dan kan je ze eenvoudig koppelen en met je TV beeld mee laten lopen. Bijkomend voordeel is dat de kleuren van het beeld zich dan van de TV naar de tegenovergestelde wand in de kamer bewegen. Althans, als je ook achter je ambilight lampen hebt staan.

Dat werkt idd. super.

Hiervoor heb ik speciaal een Ambilight TV gekocht.

Woonkamer: Linn Majik DSM/2, Cambridge CXUHD, Dual 731Q, SoundStone 2x16.5
Playground: Marantz 2016, B&W DM70

Offline psycho-tr

  • Junior member
  • **
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 88
  • Total likes: 0
  • I love the HTforum
Re: Philips hue
« Reply #372 on: May 24, 2020, 00:59:36 »
Niet als je een Philips TV met Ambilight hebt, dan kan je ze eenvoudig koppelen en met je TV beeld mee laten lopen. Bijkomend voordeel is dat de kleuren van het beeld zich dan van de TV naar de tegenovergestelde wand in de kamer bewegen. Althans, als je ook achter je ambilight lampen hebt staan.

Bedankt!

Ik heb een Sony 65XE9005. Dus dan heb ik een bridge nodig of een syncbox?

Online i2Paq

  • HT forum legend group
  • ******
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 2601
  • Total likes: 650
  • Gender: Male
  • Bij een ander klinkt het nooit zoals thuis
Re: Philips hue
« Reply #373 on: May 24, 2020, 08:30:27 »
Bedankt!

Ik heb een Sony 65XE9005. Dus dan heb ik een bridge nodig of een syncbox?

Als ik het zo hier lees: https://www2.meethue.com/nl-nl/p/hue-play-hdmi-sync-box/8718699704803

  • Synchroniseer je lampen met je thuisbioscoop
  • Sluit tot wel 4 HDMI-apparaten aan
  • Personaliseer je beleving met de app
  • Hue bridge en Hue color lampen vereist

Heb je dus de Sync Box een Hue bridge en Hue color lampen nodig.

Hier nog een review op Tweakers: https://tweakers.net/reviews/7430/philips-hue-play-hdmi-sync-box-ambilight-voor-iedere-tv.html
« Last Edit: May 24, 2020, 08:31:14 by i2Paq »

Woonkamer: Linn Majik DSM/2, Cambridge CXUHD, Dual 731Q, SoundStone 2x16.5
Playground: Marantz 2016, B&W DM70