2

Author Topic: het (geavanceerde) HTPC topic (alles over madVR, ReClock, SVP, LAV, XBMC, Jriver  (Read 143696 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline williams

Ja je kunt gewoon je 2 eigen profielen gebruiken .
JVC X7900,  Marantz sr7011  ,Focal/klipsch  atmos
Carade screen 21/9 with masking  ,HTPC MADvr ,Apple TV4K
Dune HD solo 4k , Chord ,Panasonic DMP-UB900   Sony 55xe9305 ,Sonos playbar

Offline angelo41

Ja je kunt gewoon je 2 eigen profielen gebruiken .


Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A5010 met Tapatalk


Offline williams

Nog even een kleine tip ,mocht je met upscaling in madvr ngu sharp bij chroma en luma gebruiken dan is het aan te raden om scherpte op nul te zetten bij je weergever of beamer anders wordt het beeld overdone .
JVC X7900,  Marantz sr7011  ,Focal/klipsch  atmos
Carade screen 21/9 with masking  ,HTPC MADvr ,Apple TV4K
Dune HD solo 4k , Chord ,Panasonic DMP-UB900   Sony 55xe9305 ,Sonos playbar

Offline angelo41

Nog even een kleine tip ,mocht je met upscaling in madvr ngu sharp bij chroma en luma gebruiken dan is het aan te raden om scherpte op nul te zetten bij je weergever of beamer anders wordt het beeld overdone .
thxs.

Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A5010 met Tapatalk


Offline angelo41

nog even zitn spelen. bij een hdr heb ik nu in de pj eens hdr afgezet zodanig dat ie wel met hdrsim speelt als profiel. en wat gebeurt er nu? bij de pj toont ie nu wel bt2020 ipv 709.

Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A5010 met Tapatalk


Offline reza

  • Jezus loves you!
  • The ultimate HT Forum elite group
  • ********
  • Trade Count: (+4)
  • Posts: 11262
  • Total likes: 84
  • Gender: Male
  • First i was blind, but now i see
Werner,

Ik vroeg mezelf af hoe jou avontuur bevalt met de pc? Wat je van de tonemapping met Madvr vind?
Jezus zegt :'' In het huis van mijn Vader zijn vele kamers''
Reza zegt : '' Kom dus naar binnen"

Offline riwi

  • HT forum donateur
  • The ultimate HT Forum elite group
  • *******
  • Trade Count: (+16)
  • Posts: 11745
  • Total likes: 86
  • Gender: Male
  • I need a better slogan
    • Richard's home
OK, mijn HT PC draait nu goed.
De 23.976 is smooth, de scaling algoritmes werken prima, kodi-dsplayer is min of meer onder controle. MadVR met actieve HDR/SDR mapping werkt ook  O0

Nu zat ik te kijken hoe ik makkelijk netflix en evt youtube kan gebruiken via de HTPC. Je kan natuurlijk met de muis gewoon een browser starten, inloggen op NF of YT en klikken, maar ik wil liefst een oplossing waarmee ik met de telefoon dan de bediening kan doen. Hoe doen jullie dat? Of heb je daar een losse chromecast oid voor nodig?

Offline angelo41

het goeie aan netflix op de htpc dat dolby atmos werkt ook.nf uit de windowsstore. en de dolby app ook installen voor atmos. ik bedien alles met een k400 logitech toetsenbord.

Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A5010 met Tapatalk
« Last Edit: June 29, 2019, 14:10:34 by angelo41 »

Offline maximus79

Is er een oplossing om Netflix via madvr te kijken?
Arcam AVR390+Arcam P7 7.1.4 Atmos | Focal Aria 926 |Focal Aria CC900 | JVC N5 | KINGPIN Velvet Framed Screen VFS270-2:35.1 | 8x Boston Acoustics A25 | Rythmik FV15HP | Xbox ONE X | PS4 Pro | Sony 4k X800 | TV: Sony 65x8505c | Bluesound Node 2

Offline angelo41

Is er een oplossing om Netflix via madvr te kijken?
is dit mogelijk?

Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A5010 met Tapatalk


Offline riwi

  • HT forum donateur
  • The ultimate HT Forum elite group
  • *******
  • Trade Count: (+16)
  • Posts: 11745
  • Total likes: 86
  • Gender: Male
  • I need a better slogan
    • Richard's home
ik bedien alles met een kt400 logitech toetsenbord.

Ik heb een compact keyboard gekocht hiervoor. Logitech MK240 Nano (met een muis erbij) dat werkt opzich wel, maar ik wil voor media selecteren etc. liever niet het toetsenbord gebruiken.

https://tweakers.net/pricewatch/851537/logitech-mk240-nano/specificaties/

Offline angelo41

had ook 1 met aparte muis eerst maar vond dat ambetant werken. heb deze nu en is niet te groot ook.

https://tweakers.net/pricewatch/362925/logitech-k400/specificaties/

Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A5010 met Tapatalk
« Last Edit: June 29, 2019, 13:54:00 by angelo41 »

Offline angelo41

zou ms makkelijker zijn met idd mijn harmony, maar dat werkt niet denk ik. nog nie geprobeerd zelfs.

Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A5010 met Tapatalk


Offline maximus79

zou ms makkelijker zijn met idd mijn harmony, maar dat werkt niet denk ik. nog nie geprobeerd zelfs.

Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A5010 met Tapatalk
Harmony werkt, alleen heb je bijvoorbeeld een flirc nodig. Werkt perfect.
Arcam AVR390+Arcam P7 7.1.4 Atmos | Focal Aria 926 |Focal Aria CC900 | JVC N5 | KINGPIN Velvet Framed Screen VFS270-2:35.1 | 8x Boston Acoustics A25 | Rythmik FV15HP | Xbox ONE X | PS4 Pro | Sony 4k X800 | TV: Sony 65x8505c | Bluesound Node 2

Offline angelo41

Harmony werkt, alleen heb je bijvoorbeeld een flirc nodig. Werkt perfect.
aja, zal ik even opzoeken wat een flirc is. thxs

edit/net eentje al besteld se. thxs voor de tip.

Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A5010 met Tapatalk
« Last Edit: June 29, 2019, 14:25:49 by angelo41 »

Offline maximus79

En dan nog een programma installeren dat kodi automatisch start of je htpc altijd in slaap modus laten gaan dan kan je de htpc wakker maken met je harmony.
Arcam AVR390+Arcam P7 7.1.4 Atmos | Focal Aria 926 |Focal Aria CC900 | JVC N5 | KINGPIN Velvet Framed Screen VFS270-2:35.1 | 8x Boston Acoustics A25 | Rythmik FV15HP | Xbox ONE X | PS4 Pro | Sony 4k X800 | TV: Sony 65x8505c | Bluesound Node 2

Offline angelo41

En dan nog een programma installeren dat kodi automatisch start of je htpc altijd in slaap modus laten gaan dan kan je de htpc wakker maken met je harmony.


Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A5010 met Tapatalk


Offline angelo41

weet er iemand waarom kodi ds nog altijd op een oudere versie zit? of is dit niet van belang?

Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A5010 met Tapatalk


Offline riwi

  • HT forum donateur
  • The ultimate HT Forum elite group
  • *******
  • Trade Count: (+16)
  • Posts: 11745
  • Total likes: 86
  • Gender: Male
  • I need a better slogan
    • Richard's home
weet er iemand waarom kodi ds nog altijd op een oudere versie zit? of is dit niet van belang?

Het wordt niet meer verder ondersteund of ontwikkeld door de DSplayer mensen.

https://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=223175

Om DSplayer als standaard player in Kodi op te nemen waren wijzigingen nodig in Kodi. Dat hebben de mensen van DSplayer dus gedaan. En DSplayer samen met hun gewijzigde Kodi en de LAV filters van toen in 1 pakket geleverd. Nu deze mensen daarmee gestopt zijn krijg je dus geen nieuwe versies meer en ook geen nieuwere Kodi.

En we hebben een "DS" player nodig omdat de DirectShow interface van windows door MadVR gebruikt wordt om in te haken. Misschien dat de ontwikkelaars van Kodi ooit een eigen DS speler mee gaan leveren, maar ik weet niet of ze dat willen of ooit van plan zijn.

Het is volgens mij wel mogelijk om met Kodi een andere externe player te kiezen. Dat kan je zelf doen. Maar dan moet je kijken of je bv de dsplayer daar kan gebruiken. Maar je zult dan alle "DSplayer" config die nu in Kodi zit missen.

Waarom wil je zo graag een nieuwere Kodi versie?
« Last Edit: June 29, 2019, 16:49:54 by riwi »

Offline hifiman

  • HT forum donateur
  • Forever Addicted
  • *******
  • Trade Count: (+22)
  • Posts: 21581
  • Total likes: 35
  • Gender: Male
  • (voorheen bekend onder de naam "audioloog")
En dan nog een programma installeren dat kodi automatisch start of je htpc altijd in slaap modus laten gaan dan kan je de htpc wakker maken met je harmony.
Voor beiden heb je geen programma nodig. Shortcut naar Kodi executable in je startup folder zetten en je bios van je pc wake up on lan aanzetten....

Offline hifiman

  • HT forum donateur
  • Forever Addicted
  • *******
  • Trade Count: (+22)
  • Posts: 21581
  • Total likes: 35
  • Gender: Male
  • (voorheen bekend onder de naam "audioloog")
OK, mijn HT PC draait nu goed.
De 23.976 is smooth, de scaling algoritmes werken prima, kodi-dsplayer is min of meer onder controle. MadVR met actieve HDR/SDR mapping werkt ook  O0
Super!  :headbanging: :popcorn:

Nu zat ik te kijken hoe ik makkelijk netflix en evt youtube kan gebruiken via de HTPC. Je kan natuurlijk met de muis gewoon een browser starten, inloggen op NF of YT en klikken, maar ik wil liefst een oplossing waarmee ik met de telefoon dan de bediening kan doen. Hoe doen jullie dat? Of heb je daar een losse chromecast oid voor nodig?
Die fase heb ik ook gehad een jaar geleden en zo kwam ik dus aan mijn apple TV , need I say more ;-)

Offline hifiman

  • HT forum donateur
  • Forever Addicted
  • *******
  • Trade Count: (+22)
  • Posts: 21581
  • Total likes: 35
  • Gender: Male
  • (voorheen bekend onder de naam "audioloog")
Het wordt niet meer verder ondersteunt of ontwikkelt door de DSplayer mensen.
Overigens wat dat met de vorige major versie ook al zo. Toch heeft de ontwikkelaar toen de stabiele versie uiteindelijk gecompileerd met (verdere niet meer doorontwikkelde dsplayer). Er was nog iemand die ook af en toe minor releases compileerde met dsplayer dus wie weet komt er toch nog een kodi 18 dsplayer.

That been said, ik zie ook geen enkele reden om naar kodi 18 te willen. Ongetwijfeld gaat er ooit een moment komen dat die wens wel een keer komt.

Offline angelo41

Het wordt niet meer verder ondersteund of ontwikkeld door de DSplayer mensen.

https://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=223175

Om DSplayer als standaard player in Kodi op te nemen waren wijzigingen nodig in Kodi. Dat hebben de mensen van DSplayer dus gedaan. En DSplayer samen met hun gewijzigde Kodi en de LAV filters van toen in 1 pakket geleverd. Nu deze mensen daarmee gestopt zijn krijg je dus geen nieuwe versies meer en ook geen nieuwere Kodi.

En we hebben een "DS" player nodig omdat de DirectShow interface van windows door MadVR gebruikt wordt om in te haken. Misschien dat de ontwikkelaars van Kodi ooit een eigen DS speler mee gaan leveren, maar ik weet niet of ze dat willen of ooit van plan zijn.

Het is volgens mij wel mogelijk om met Kodi een andere externe player te kiezen. Dat kan je zelf doen. Maar dan moet je kijken of je bv de dsplayer daar kan gebruiken. Maar je zult dan alle "DSplayer" config die nu in Kodi zit missen.

Waarom wil je zo graag een nieuwere Kodi versie?
wil niet bepaald een nieuwere maar vroeg me dit plots af waarom. thxs voor de uitleg alvast.

Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A5010 met Tapatalk


Offline riwi

  • HT forum donateur
  • The ultimate HT Forum elite group
  • *******
  • Trade Count: (+16)
  • Posts: 11745
  • Total likes: 86
  • Gender: Male
  • I need a better slogan
    • Richard's home
Super!  :headbanging: :popcorn:
Die fase heb ik ook gehad een jaar geleden en zo kwam ik dus aan mijn apple TV , need I say more ;-)

Zo heb ik de Dune 4k pro. De Youtube werkt prima maar de Netflix client is waardeloos

Offline reza

  • Jezus loves you!
  • The ultimate HT Forum elite group
  • ********
  • Trade Count: (+4)
  • Posts: 11262
  • Total likes: 84
  • Gender: Male
  • First i was blind, but now i see
Nou...
Na een nieuwe reciever te hebben gekocht en aangesloten werkte alles nog goed. :D
Maarrr "the day after" rendertijden van 60+ dat trekt mijn kaart gewoon echt niet. Normaal zit ik op de 30, dit gaat soepel en geen problemen.

Wat ik ook geprobeerd heb, ik krijg de rendertijden niet omlaag..
Ik ben vandaag 5 uur er mee bezig geweest, morgen ochtend nog een keer kijken, als ik het niet gefixed krijg, installeer ik alles wel opnieuw.
Jezus zegt :'' In het huis van mijn Vader zijn vele kamers''
Reza zegt : '' Kom dus naar binnen"