Yippie

Author Topic: Animo Check voor een CineMike weekend zaterdag en zondag 10 en 11 Augustus 2013  (Read 24480 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Robbo

 • Highly esteemed member group
 • *******
 • Trade Count: (0)
 • Posts: 6006
 • Total likes: 39
 • Gender: Male
 • Are friends electric?
Ben benieuwd naar de prestaties van de verschillende SIM2, dus denk dat ik ook even langsrij.

Offline vik

 • HT forum sponsor
 • Highly esteemed member group
 • *******
 • Trade Count: (+16)
 • Posts: 8558
 • Total likes: 908
 • Gender: Male
 • Gespecialiseerd in high end audio & video
  • cinemike
Ben benieuwd naar de prestaties van de verschillende SIM2, dus denk dat ik ook even langsrij.

Gezellig.  ;)

Ik ben zelf ook wel benieuwd naar de verbeteringen van de Panasonic Plasma VT 50.


Mobiel: +31626102562 /WhatsApp
https://www.facebook.com/CineMikeBenelux

Offline RubenV.

Zo net terug uit Duitsland. Wow wat een ervaring en impressies van alle verschillende apparatuur  :headbanging:
Het uitstapje was zeer zeker de moeite waard!

Vik. hartelijk bedankt voor het opzetten van de meeting!
2 Dedicated PPA audio streamers, PPA DDC, Lampizator Golden Gate SE DAC, Classé Audio Omega Pre MKII, Linkwitz LX521's + Thor's, Lineair psu's, Arcam AV9, Oppo 95, Pioneer LX5090H, Emotiva XPA5, 2xUPA500's, 2x Nord One Up NC500DM
Mijn topic
Bluray collectie

Offline treky22

 • HT forum donateur
 • HT forum legend group
 • *******
 • Trade Count: (+18)
 • Posts: 2684
 • Total likes: 6
 • Gender: Male
Hoe was het afgelopen zondag geweest ?

Iemand een verslagje ?  ::)
Sony KD-65XE9305 | JVC DLA-RS20 | Kingpin CES210 16:9
Marantz SR-7008 | Klipsch RP-280F
Mede8er MED800X3D + Logitech Harmony 1100
Xbox One X + externe drive 3 TB

Offline vik

 • HT forum sponsor
 • Highly esteemed member group
 • *******
 • Trade Count: (+16)
 • Posts: 8558
 • Total likes: 908
 • Gender: Male
 • Gespecialiseerd in high end audio & video
  • cinemike
Hoe was het afgelopen zondag geweest ?

Iemand een verslagje ?  ::)

Het was een geslaagde dag.  ;D

In het algemeen niks anders als wat er al in het CineMike topic staat geschreven.

Wat voor mij een zeer grote verrassing was, was de ultieme 3D ervaring op een beamer van het merk Sim2. Zo mooi , scherp en de diepte die er in voor kwam was fantastisch.  Zo heb ik het nog nooit ervaren.

Dit was op een getunde Sim2 beamer van CineMike. Ook was er demo van deze versus een nieuwe top beamer van Sim2. Het verschil was over duidelijk t.o.v. het nieuwste model. De CM was beter. De Demo werd gegeven door de importeur van Sim2.

Ook was er een demo van een Sim2 LED beamer. Ook mooi.

Wat ook leuk was: Panasonic VT 50 standaard Versus VT 50 CineMike.

De standaard heeft behoorlijk last van storingen van buiten af, wat invloed heeft op het geluid en het beeld. Ze hebben dit ook live laten zien op speciale meet apparatuur en als je ziet wat een pieken daar naar boven komen schrik je wel even.

Wat dit betekent in de "real world" is dat als je deze standaard VT 50 op een groep hebt wat bijvoorbeeld op een stekkerblok zit van je versterker-processor, dit het hele geluidsbeeld  beïnvloed van de rest van je set.

Verder heb ik een mooier zwart ervaren t.o.v. de standaard, en een iets strakker beeld. (was btw de eerste keer dat ik een VT 50 heb gezien in een goede set up)

Ik vind de Pana fantastisch mooi, maar je ziet gewoon dat zodra je bewegende beelden krijgt het een beetje een soort veeg beeld (onscherp beeld) geeft.

Mijn Kuro zou ik er niet voor ruilen, daar blijf ik nog steeds bij.« Last Edit: August 15, 2012, 17:46:05 by vik »


Mobiel: +31626102562 /WhatsApp
https://www.facebook.com/CineMikeBenelux

Offline RubenV.

even een kort verslagje van de hausmesse @ Cinemike:

Zondag 12 augustus stond rond een uur of tien forumlid Vik. op de stoep om mij op te halen om samen naar Cinemike in Duitsland af te reizen. Dit was voor mij de eerste keer, Vik. was inmiddels al een keer of 4/5 bij Cinemike langs geweest.

Na een rit van een kort uurtje, en met het succesvol ontwijken van de flitspalen op de laatste etappe, kwamen Vik. en ik tegen elven bij Cinemike aan. Er waren al wat mensen aanwezig en ik begreep van Mike & Mike dat het de dag ervoor gezellig laat was geworden. Hier troffen we ook forumlid Robbo die speciaal naar de Simprojector kwam kijken.

Na wat gedronken te hebben ging de eerste demo van start. Begonnen werd er met een aantal muziek Bluray's, waaronder een (uiteraard Duitstalige) MTV Unplugged sessie van Udo Lindenberg. Met name bij het nummer "Was hat die zeit mit uns gemacht" kreeg ik een echt live gevoel toen het publiek tegen het einde begon te applaudisseren. Voor mij was dit meteen een mooie kennismaking met de combinatie van de Denon AVP (CM)processor, Advanced Accoustics (CM) + denon POA (eindbakken) + Aurum weergevers. En natuurlijk werd het beeld weergegeven door een Cinemike SIM2 projector. Al met al een erg mooi beeld en een muzikaal plaatje.

Hierna werden er enkele scenes weergegeven van The Dark Knight, en Terminator Salvation. Bij de bankoverval-scene van The Dark Knight knalde William Fichtner in zijn rol als bankmanager er lustig op los met zijn shotgun. Ieder schot klapte heerlijk uit de grote subwoofer.
Hoewel ik geen refentie heb mbt. projectoren vond ik het beeld prachtig om te zien. Het deed weinig tot niet onder voor mijn Pioneer Kuro, al blijft dit lastig om te stellen omdat ik beide niet naast elkaar heb gezien.

Ook bij Terminator Salvation wist de set te imponeren en je helemaal in de film te trekken. Helemaal met het geratel van de machine guns van de T600 en de op de grond vallende hulzen.

Na de pauze werd er een soort shootout gedaan tussen de SIM2 Cinemike projector en een standaard Cinemike projector. Hieruit bleek dat de tuning van Cinemike geen geneuzel in de marge is. Het beeld van de originele projector bleef duidelijk achter bij de door Cinemike. Dit viel mij voornamelijk op door de missende scherpte die ik bij de Cinemike edition wel ervaarde. Ook leek het alsof er veel ruis in het beeld zat. Bij de verschillende donkere scenes van de Dark Night was dit erg goed te zien.

Er werd ook een demo gegeven van de nieuwe 3d projector van SIM2. Dit keer zat ik op de voorste van de drie rijen. Iedereen kreeg een actieve 3d bril aangereikt. Wat ik uit het verhaal van de importeur van SIM2 begreep was dat het sluiten van de glazen of wisselen van de beelden (iemand met meer technische kennis mag me dit nog een keer uitleggen)...anyway...het was iets met de zgn. shutter tijd als ik me niet vergis...deze was terug gebracht van 6ms naar 1ms. In verschillende bioscopen heb ik inmiddels een aantal 3D films gezien. Dit probeer ik zoveel mogelijk te vermijden omdat het beeld niet om aan te zien is. Ik zie in de bioscoop weinig diepte (veelal alleen van de subtitles en die paar 3d momentjes in de film, je weet wel, dat het beeld echt op je afkomt). Naar mijn mening voegen deze gimmicks op het moment weinig toe, het geeft me iig niet het gevoel helemaal "in de film te zitten". Afijn, terug naar de demo.
Als eerste was Avatar aan de beurt.  :o Mijn god wat een 3D beeld. Als eerste werd de scene waarbij Jake door Neytiri mee wordt genomen naar de sacred tree of life. Al lopend over een stevige tak komen er allemaal "zielen" in de vorm van een soort jelly-fish-achtige wezentjes uit de lucht dwarrelen.

Nog nooit eerder zag ik deze zo ver naar voren, van het scherm af komen. Helaas zijn de meeste dingen die van het scherm af spatten in de bioscoop behoorlijk wazig, dat was hierbij totaal tegengesteld. Juist door de scherpte van deze "kwalletjes" was de illusie compleet en moest ik me inhouden om ze niet te proberen vast te pakken. Ook bij de scene van Avatar die hierna werd vertoond (Jake die met een brandende fakkel een soort gemuteerde honden van zich afslaat, en Neytiri die hem uiteindelijk te hulp komt) was echt indrukwekkend. Mensen die de film gezien hebben weten dat dit een best donkere scene is. Toch waren de details in het donker erg goed zichtbaar en konden planten en andere omgevingsfactoren duidelijk van elkaar onderscheiden worden. Ook hier was het 3D effect erg goed. Alsof je zelf door de bosjes kroop, dat gevoel kreeg ik ervan. Helaas werd het beeld bij deze snelle actie soms wel een beetje wazig. Volgens de SIM2 importeur was dit debet aan 24P. Hopelijk hoeven we niet al te lang meer te wachten op 48 beeldjes per seconde, zodat ook actie in z'n volle glorie weergegeven kan worden.

De volgende film die in de 3D demo werd vertoond was Despicable me. Er werd gekozen voor de achtbaan scene. Al snel zaten de figuren van deze olijk ogende animatiefilm in een karretje. Toen deze uiteindelijk vanaf de top met een noodgang omlaag jakkerde kreeg ik even een apart gevoel in mijn maag. Alsof ik zelf in de achtbaan zat. Heerlijk dat de set zo'n 3D plaatje neerzet dat je zintuigen om de tuin worden geleid.


Na een pauze waarbij het Cinemike team had gezorgd voor een BBQ met het nodige eten en drinken was de Panasonic plasma aan de beurt. Deze 65" VT50 vertoonde een concert bluray. Als eerste was de standaard tv aan de beurt. Van het beeld was ik niet echt onder de indruk. Hierna was de Cinemike versie aan de beurt. De heren van Cinemike hadden de voeding gemodificeerd. Dit resulteerde niet alleen in een beter beeld (scherper en mooiere kleuren + een dieper zwart) maar ook in een mooier geluid. Mbv. een oscilloscoop werd eerst het standaard scherm aan de voeding doorgemeten. De standaardvoeding stuurt behoorlijk wat vervuiling terug het net op. Bij de Cinemike versie zorgt de aangepaste voeding niet alleen voor een beter beeld maar ook voor een beter geluid. Andere audio componenten op hetzelfde stekkerblok krijgen minder stroomvervuiling te verduren. Door het gebruik van de oscilloscoop werd dit nog eens mooi geïllustreerd.

Na deze demo werd er nog verder gebbq'ed en heb ik nog delen van Harry Potter en Mission Impossible IV gezien in een kleinere demo ruimte. Hier draaide men met een Cinemike Marantz 7005 pre/pro en een Cabasse surroundset. Ondanks de kleine ruimte en de wat boemerige subwoofer werd er toch een mooie surroundbubble neergezet.

Tegen een uur of 20.00 besloten Vik. en ik aan de terugreis te beginnen. Vik. had mij op de heenweg al voorspelt dat het een uitputtende dagje zou worden. Niets was minder waar. Ik was helemaal kapot door alle overweldigende indrukken die ik had opgedaan. Ik vond het echt een leuke ervaring om te zien wat deze Duitse tuners in hun mars hebben. Daarnaast was de informele ongedwongen sfeer en de "niets-moet-alles-mag" attitude van de heren een schot in de roos om de dag lekker relaxt te laten verlopen. Al met al een erg leuke dag die ik niet had willen missen!

En Vik. nogmaals bedankt voor het ter ore brengen van deze hausmesse en het ophalen en thuis brengen. Het was gezellig!
2 Dedicated PPA audio streamers, PPA DDC, Lampizator Golden Gate SE DAC, Classé Audio Omega Pre MKII, Linkwitz LX521's + Thor's, Lineair psu's, Arcam AV9, Oppo 95, Pioneer LX5090H, Emotiva XPA5, 2xUPA500's, 2x Nord One Up NC500DM
Mijn topic
Bluray collectie

Offline vik

 • HT forum sponsor
 • Highly esteemed member group
 • *******
 • Trade Count: (+16)
 • Posts: 8558
 • Total likes: 908
 • Gender: Male
 • Gespecialiseerd in high end audio & video
  • cinemike
even een kort verslagje van de hausmesse @ Cinemike:

Zondag 12 augustus stond rond een uur of tien forumlid Vik. op de stoep om mij op te halen om samen naar Cinemike in Duitsland af te reizen. Dit was voor mij de eerste keer, Vik. was inmiddels al een keer of 4/5 bij Cinemike langs geweest.

Na een rit van een kort uurtje, en met het succesvol ontwijken van de flitspalen op de laatste etappe, kwamen Vik. en ik tegen elven bij Cinemike aan. Er waren al wat mensen aanwezig en ik begreep van Mike & Mike dat het de dag ervoor gezellig laat was geworden. Hier troffen we ook forumlid Robbo die speciaal naar de Simprojector kwam kijken.

Na wat gedronken te hebben ging de eerste demo van start. Begonnen werd er met een aantal muziek Bluray's, waaronder een (uiteraard Duitstalige) MTV Unplugged sessie van Udo Lindenberg. Met name bij het nummer "Was hat die zeit mit uns gemacht" kreeg ik een echt live gevoel toen het publiek tegen het einde begon te applaudisseren. Voor mij was dit meteen een mooie kennismaking met de combinatie van de Denon AVP (CM)processor, Advanced Accoustics (CM) + denon POA (eindbakken) + Aurum weergevers. En natuurlijk werd het beeld weergegeven door een Cinemike SIM2 projector. Al met al een erg mooi beeld en een muzikaal plaatje.

Hierna werden er enkele scenes weergegeven van The Dark Knight, en Terminator Salvation. Bij de bankoverval-scene van The Dark Knight knalde William Fichtner in zijn rol als bankmanager er lustig op los met zijn shotgun. Ieder schot klapte heerlijk uit de grote subwoofer. (Image removed from quote.)
Hoewel ik geen refentie heb mbt. projectoren vond ik het beeld prachtig om te zien. Het deed weinig tot niet onder voor mijn Pioneer Kuro, al blijft dit lastig om te stellen omdat ik beide niet naast elkaar heb gezien.

Ook bij Terminator Salvation wist de set te imponeren en je helemaal in de film te trekken. Helemaal met het geratel van de machine guns van de T600 en de op de grond vallende hulzen.(Image removed from quote.)

Na de pauze werd er een soort shootout gedaan tussen de SIM2 Cinemike projector en een standaard Cinemike projector. Hieruit bleek dat de tuning van Cinemike geen geneuzel in de marge is. Het beeld van de originele projector bleef duidelijk achter bij de door Cinemike. Dit viel mij voornamelijk op door de missende scherpte die ik bij de Cinemike edition wel ervaarde. Ook leek het alsof er veel ruis in het beeld zat. Bij de verschillende donkere scenes van de Dark Night was dit erg goed te zien.

Er werd ook een demo gegeven van de nieuwe 3d projector van SIM2. Dit keer zat ik op de voorste van de drie rijen. Iedereen kreeg een actieve 3d bril aangereikt. Wat ik uit het verhaal van de importeur van SIM2 begreep was dat het sluiten van de glazen of wisselen van de beelden (iemand met meer technische kennis mag me dit nog een keer uitleggen)...anyway...het was iets met de zgn. shutter tijd als ik me niet vergis...deze was terug gebracht van 6ms naar 1ms. In verschillende bioscopen heb ik inmiddels een aantal 3D films gezien. Dit probeer ik zoveel mogelijk te vermijden omdat het beeld niet om aan te zien is. Ik zie in de bioscoop weinig diepte (veelal alleen van de subtitles en die paar 3d momentjes in de film, je weet wel, dat het beeld echt op je afkomt). Naar mijn mening voegen deze gimmicks op het moment weinig toe, het geeft me iig niet het gevoel helemaal "in de film te zitten". Afijn, terug naar de demo.
Als eerste was Avatar aan de beurt.  :o Mijn god wat een 3D beeld. Als eerste werd de scene waarbij Jake door Neytiri mee wordt genomen naar de sacred tree of life. Al lopend over een stevige tak komen er allemaal "zielen" in de vorm van een soort jelly-fish-achtige wezentjes uit de lucht dwarrelen.
(Image removed from quote.)
Nog nooit eerder zag ik deze zo ver naar voren, van het scherm af komen. Helaas zijn de meeste dingen die van het scherm af spatten in de bioscoop behoorlijk wazig, dat was hierbij totaal tegengesteld. Juist door de scherpte van deze "kwalletjes" was de illusie compleet en moest ik me inhouden om ze niet te proberen vast te pakken. Ook bij de scene van Avatar die hierna werd vertoond (Jake die met een brandende fakkel een soort gemuteerde honden van zich afslaat, en Neytiri die hem uiteindelijk te hulp komt) was echt indrukwekkend. Mensen die de film gezien hebben weten dat dit een best donkere scene is. Toch waren de details in het donker erg goed zichtbaar en konden planten en andere omgevingsfactoren duidelijk van elkaar onderscheiden worden. Ook hier was het 3D effect erg goed. Alsof je zelf door de bosjes kroop, dat gevoel kreeg ik ervan. Helaas werd het beeld bij deze snelle actie soms wel een beetje wazig. Volgens de SIM2 importeur was dit debet aan 24P. Hopelijk hoeven we niet al te lang meer te wachten op 48 beeldjes per seconde, zodat ook actie in z'n volle glorie weergegeven kan worden.

De volgende film die in de 3D demo werd vertoond was Despicable me. Er werd gekozen voor de achtbaan scene. Al snel zaten de figuren van deze olijk ogende animatiefilm in een karretje. Toen deze uiteindelijk vanaf de top met een noodgang omlaag jakkerde kreeg ik even een apart gevoel in mijn maag. Alsof ik zelf in de achtbaan zat. Heerlijk dat de set zo'n 3D plaatje neerzet dat je zintuigen om de tuin worden geleid.
(Image removed from quote.)

Na een pauze waarbij het Cinemike team had gezorgd voor een BBQ met het nodige eten en drinken was de Panasonic plasma aan de beurt. Deze 65" VT50 vertoonde een concert bluray. Als eerste was de standaard tv aan de beurt. Van het beeld was ik niet echt onder de indruk. Hierna was de Cinemike versie aan de beurt. De heren van Cinemike hadden de voeding gemodificeerd. Dit resulteerde niet alleen in een beter beeld (scherper en mooiere kleuren + een dieper zwart) maar ook in een mooier geluid. Mbv. een oscilloscoop werd eerst het standaard scherm aan de voeding doorgemeten. De standaardvoeding stuurt behoorlijk wat vervuiling terug het net op. Bij de Cinemike versie zorgt de aangepaste voeding niet alleen voor een beter beeld maar ook voor een beter geluid. Andere audio componenten op hetzelfde stekkerblok krijgen minder stroomvervuiling te verduren. Door het gebruik van de oscilloscoop werd dit nog eens mooi geïllustreerd.

Na deze demo werd er nog verder gebbq'ed en heb ik nog delen van Harry Potter en Mission Impossible IV gezien in een kleinere demo ruimte. Hier draaide men met een Cinemike Marantz 7005 pre/pro en een Cabasse surroundset. Ondanks de kleine ruimte en de wat boemerige subwoofer werd er toch een mooie surroundbubble neergezet.

Tegen een uur of 20.00 besloten Vik. en ik aan de terugreis te beginnen. Vik. had mij op de heenweg al voorspelt dat het een uitputtende dagje zou worden. Niets was minder waar. Ik was helemaal kapot door alle overweldigende indrukken die ik had opgedaan. Ik vond het echt een leuke ervaring om te zien wat deze Duitse tuners in hun mars hebben. Daarnaast was de informele ongedwongen sfeer en de "niets-moet-alles-mag" attitude van de heren een schot in de roos om de dag lekker relaxt te laten verlopen. Al met al een erg leuke dag die ik niet had willen missen!

En Vik. nogmaals bedankt voor het ter ore brengen van deze hausmesse en het ophalen en thuis brengen. Het was gezellig!

Leuk verslag Ruben!  8) Graag gedaan and any time


Mobiel: +31626102562 /WhatsApp
https://www.facebook.com/CineMikeBenelux

Offline RubenV.

En tussen al dit A/V-geweld hebben we ook nog een scene gekeken van Art of Flight. Spectaculaire snowboard beelden onderleiding van een stevige beat. Dit was dacht ik om te laten zien hoe goed de sim2 projector beelden met veel wit erin weer kan geven.
http://cdn2-b.examiner.com/sites/default/files/styles/image_content_width/hash/17/1d/171d9693bcb76f674731ec4ca955329a.jpg
Animo Check voor een CineMike weekend zaterdag en zondag 10 en 11 Augustus 2013

Erg mooi gefilmd, en super vet hoe deze boarders door een helicopter bovenaan de berg worden gedropt. Deze bluray ga ik zeker eens bestellen voor in mijn collectie  O0
2 Dedicated PPA audio streamers, PPA DDC, Lampizator Golden Gate SE DAC, Classé Audio Omega Pre MKII, Linkwitz LX521's + Thor's, Lineair psu's, Arcam AV9, Oppo 95, Pioneer LX5090H, Emotiva XPA5, 2xUPA500's, 2x Nord One Up NC500DM
Mijn topic
Bluray collectie

Offline vik

 • HT forum sponsor
 • Highly esteemed member group
 • *******
 • Trade Count: (+16)
 • Posts: 8558
 • Total likes: 908
 • Gender: Male
 • Gespecialiseerd in high end audio & video
  • cinemike
En tussen al dit A/V-geweld hebben we ook nog een scene gekeken van Art of Flight. Spectaculaire snowboard beelden onderleiding van een stevige beat. Dit was dacht ik om te laten zien hoe goed de sim2 projector beelden met veel wit erin weer kan geven.
(Image removed from quote.)
Erg mooi gefilmd, en super vet hoe deze boarders door een helicopter bovenaan de berg worden gedropt. Deze bluray ga ik zeker eens bestellen voor in mijn collectie  O0

Fantastisch stukje film !!  :clapping:


Mobiel: +31626102562 /WhatsApp
https://www.facebook.com/CineMikeBenelux

Offline vik

 • HT forum sponsor
 • Highly esteemed member group
 • *******
 • Trade Count: (+16)
 • Posts: 8558
 • Total likes: 908
 • Gender: Male
 • Gespecialiseerd in high end audio & video
  • cinemike
Op zaterdag en zondag 10 en 11 Augustus is er weer een demo weekend.


Zaterdag 10 Augustus zijn Htip en ik van de partij.


Misschien zijn er meer mensen die mee willen? Let me know dan ik het doorgeven.  ;)


Mobiel: +31626102562 /WhatsApp
https://www.facebook.com/CineMikeBenelux

Offline Duffel

En tussen al dit A/V-geweld hebben we ook nog een scene gekeken van Art of Flight. Spectaculaire snowboard beelden onderleiding van een stevige beat. Dit was dacht ik om te laten zien hoe goed de sim2 projector beelden met veel wit erin weer kan geven.
(Image removed from quote.)
Erg mooi gefilmd, en super vet hoe deze boarders door een helicopter bovenaan de berg worden gedropt. Deze bluray ga ik zeker eens bestellen voor in mijn collectie  O0

Is zeker de moeite, een van de mooiste/beste transfers die ik ben tegengekomen.

Offline JANJWJMC

En tussen al dit A/V-geweld hebben we ook nog een scene gekeken van Art of Flight. Spectaculaire snowboard beelden onderleiding van een stevige beat. Dit was dacht ik om te laten zien hoe goed de sim2 projector beelden met veel wit erin weer kan geven.
(Image removed from quote.)
Erg mooi gefilmd, en super vet hoe deze boarders door een helicopter bovenaan de berg worden gedropt. Deze bluray ga ik zeker eens bestellen voor in mijn collectie  O0

Komt hier ook nog langs in de reference 2 demo disc erg mooi linkje:
http://www.avsforum.com/t/1469192/reference-2-blu-ray-demo-disc-bd9s-bd50
de dl is via torrent gaat erg snel veel uploaders. Echt een aanrader!
Samsung 46D700, Mordount-short performance 6
Pioneer SC-lX90,B&W DB1,
Monitor audio Apex a40 center + 2x A10 achter