Author Topic: Tweedelige tablet moet papieren lesboek verdringen  (Read 2049 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Erik

  • HT forum donateur
  • Forever Addicted
  • *******
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 25081
  • Total likes: 261
  • Gender: Male
Tweedelige tablet moet papieren lesboek verdringen
« on: June 13, 2010, 11:50:28 »
bron : nu.nl

Lijkt me voor boeken en tijdschriften een betere oplossing dan elke 1 scherm "lezer".Quote
AMSTERDAM - Het Californische bedrijf Kno heeft een gelijknamige tablet met twee inklapbare aanraakschermen geïntroduceerd. Het concept is ontstaan na gesprekken met verschillende studenten en zou het lesboek van de toekomst moeten vormen.

Dat meldt Gizmag vrijdag.

Voordat de Kno ontwikkeld werd, onderzocht het ontwikkelteam eerst waarom digitale lesboeken zo langzaam hun intrede doen op de onderwijsmarkt.

Uit gesprekken met studenten bleek dat zij multimedia-mogelijkheden zeker als een meerwaarde zien, maar dat ze tegelijkertijd de tastbare en visuele interactie misten die papieren lesboeken wel bieden.

Studenten willen graag twee grote pagina's tegelijkertijd kunnen inzien, notities toevoegen, belangrijke passages onderstrepen of hun vinger op een tekstgedeelte leggen, terwijl ze onderhand iets anders aan het uitzoeken zijn. Karaktereigenschappen die e-readers volgens hen niet kunnen bieden.

Tablet met twee schermen

Op een video toont Kno nu het eindresultaat: een tablet-pc met twee inklapbare aanraakschermen, een grote database aan onderwijspublicaties, Bluetooth-verbinding, draadloze toegang tot internet, rijke multimediacontent als HD-video en de mogelijkheid om notities te maken, teksten te markeren en bladwijzers toe te voegen.

Zo hoopt Kno dat de relevante verschillen met papieren boeken weggenomen zijn en de extra kwaliteiten van tablets boven komen drijven: studenten kunnen bijvoorbeeld makkelijk onderling informatie delen of, als ze een voor hen onbegrijpelijke term of zin zien, op één en hetzelfde apparaat uitleg in tekst of beeld opzoeken.

Het bedrijf heeft verder samen met vier onderwijsuitgeverijen een beta-programma gelanceerd, waarop speciaal voor de tablet bedoelde onderwijstools worden aangeboden. Amerikaanse universiteiten en colleges kunnen daar eerst aan de hand van een proefabonnement gebruik van maken. Vlak vóór het aankomende schoolseizoen zal de Kno beschikbaar zijn op de markt.
Niet scrollen

Specificaties

Specificaties van de Kno zijn een schermgrootte van 35,8 centimeter, een resolutie van 1440 x 900 pixels, een opslagcapaciteit van 16Gigabyte en een batterijduur tussen de zes en acht uur.

De meeste teksten worden net als in papieren lesboeken op het formaat van een bladzijde weergegeven, waardoor er niet gescrolld hoeft te worden. De Kno ondersteunt verschillende e-reader formaten en documenttypen als PDF en Word.
« Last Edit: June 13, 2010, 11:51:58 by Erik »
“You have enemies? Good. That means you've stood up for something, sometime in your life.”
- Winston Churchill