Yippie

Author Topic: 500 watt BASH amp, >> 15 inch woofer gezocht  (Read 11942 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

yorkie13

  • Guest
500 watt BASH amp, >> 15 inch woofer gezocht
« on: August 1, 2011, 14:11:14 »
Ik heb een 220V versie van de 500 watt BASH map bij Oaudio besteld.

nu staat er in de specificaties dat de impedantie niet lager mag zijn dan 4 ohm.

Ik heb echter een woofer die een Re heeft van 2,7 ohm, maar niet in het gebied waar ik de woofer ga gebruiken.

ga ik hier de BASH amp maximaal belasten of valt dit wel mee ?

uit de manual:
CAUTION Ė This amplifier is designed for use with drivers that are rated at 4Ω or greater. Drivers whose nominal impedance rating is less than 4Ω can damage the amplifier. Driver combinations (this includes any configuration where there are multiple voice coils) that result in a load of less than 4Ω (when calculated using the driverís nominal impedance) can damage the amplifier. Damage caused by low impedance loads are not covered by the warranty.
« Last Edit: September 13, 2011, 14:20:12 by RA SUBS »

Offline AbZ

Re: 500 watt BASH amp
« Reply #1 on: August 1, 2011, 14:17:20 »
Ik heb een 220V versie van de 500 watt BASH map bij Oaudio besteld.

nu staat er in de specificaties dat de impedantie niet lager mag zijn dan 4 ohm.

Ik heb echter een woofer die een Re heeft van 2,7 ohm, maar niet in het gebied waar ik de woofer ga gebruiken.

ga ik hier de BASH amp maximaal belasten of valt dit wel mee ?

uit de manual:
CAUTION Ė This amplifier is designed for use with drivers that are rated at 4Ω or greater. Drivers whose nominal impedance rating is less than 4Ω can damage the amplifier. Driver combinations (this includes any configuration where there are multiple voice coils) that result in a load of less than 4Ω (when calculated using the driverís nominal impedance) can damage the amplifier. Damage caused by low impedance loads are not covered by the warranty.
Ze hebben het over de nominale impedantie.
Beperkte dip daaronder zou dus geen probleem moeten zijn...  zeker niet als je daar toch al niet komt  ;)

yorkie13

  • Guest
Re: 500 watt BASH amp
« Reply #2 on: August 1, 2011, 14:20:01 »
maar er staat een uitdrukkelijke vermelding van de 4 ohm, die zal er niet zomaar staan.

eerlijk gezegd valt me het een beetje tegen, ik heb een zelfde Peerless woofer spelen en die wordt door een door B&O ontwikkelde
Ice class D amp van 500 watt aangestuurd

Offline AbZ

Re: 500 watt BASH amp
« Reply #3 on: August 1, 2011, 14:34:36 »
maar er staat een uitdrukkelijke vermelding van de 4 ohm, die zal er niet zomaar staan.

eerlijk gezegd valt me het een beetje tegen, ik heb een zelfde Peerless woofer spelen en die wordt door een door B&O ontwikkelde
Ice class D amp van 500 watt aangestuurd
Je moet ff opzoeken wat het verschil is tussen nominale impedantie, feitelijke impedanties, en DC weerstand  ::)  want die haal je hier door elkaar.  Overigens geef je niet aan om welke woofer het gaat.  Toch geen Peerless XXLS 12?
« Last Edit: August 1, 2011, 14:35:57 by AbZ »

yorkie13

  • Guest
Re: 500 watt BASH amp
« Reply #4 on: August 1, 2011, 14:53:06 »
die peerless die in de xtz 99w12.18P passieve subwoofer zit

type 835017  uit de xxls12 reeks

nominale impedantie   Znom   4 ohm
minimale impedantie  Zmin   3  ohm
maximale impedantie  Zo    60.2  ohm
DC Resistance   Re 2.6
« Last Edit: August 1, 2011, 15:04:00 by RA SUBS »

Offline AbZ

Re: 500 watt BASH amp
« Reply #5 on: August 1, 2011, 15:03:06 »
die peerless die in de xtz 99w12.18P passieve subwoofer zit

type 835017  uit de xxls12 reeks
Ik dacht al zoiets  ;D  vanwege die 2.7 (ook wel aangegeven als 2.6).  Dat is dus de DC weerstand.
Zou echt geen probleem moeten zijn voor die Bash.

yorkie13

  • Guest
Re: 500 watt BASH amp
« Reply #6 on: August 1, 2011, 15:05:54 »
waarschuwing zal wel gelden voor woofers met dubbele spreekspoel, waar je dus 4 ohm parallel kan zetten.

wordt de amp niet vrolijk van denk ik.
« Last Edit: August 11, 2011, 16:56:06 by RA SUBS »

Offline EJ

  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+2)
  • Posts: 4199
  • Total likes: 0
  • Gender: Male
Re: 500 watt BASH amp
« Reply #7 on: August 1, 2011, 16:25:57 »
Ik dacht al zoiets  ;D  vanwege die 2.7 (ook wel aangegeven als 2.6).  Dat is dus de DC weerstand.
Zou echt geen probleem moeten zijn voor die Bash.
Toch wel. Die gaat in stroombegrenzing, en wel op de Zmin van 3 ohm.

Offline AbZ

Re: 500 watt BASH amp
« Reply #8 on: August 1, 2011, 16:34:42 »
Toch wel. Die gaat in stroombegrenzing, en wel op de Zmin van 3 ohm.
Wanneer, onder welke condities precies? 
Ze hebben het bij de Bash expliciet over nominale impedantie
en weten vast wel de meeste woofers van 4 Ohm daar soms onder dippen.

Offline morca

  • Hulp nodig met Sub/Dualsub,s afstelling/plaatsing, REW/DSP, akoestiek of ADSY ?
  • Forever Addicted
  • **********
  • Trade Count: (+3)
  • Posts: 23402
  • Total likes: 554
  • Gender: Male
Re: 500 watt BASH amp
« Reply #9 on: August 1, 2011, 16:43:03 »
Die lagere waarde,s kom ik bij JL ook wel tegen,maar de Hypex DS4.0 heeft er geen problemen mee.
Ik kijk naar de nominale impedantie   Znom   4 ohm

En kijk het meteen even na de DC Resistance   Re 2.6 is wel laag,die is bij die van mij 1.0 meer,heeft dat nog invloed op de nominale impedantie?

Offline AbZ

Re: 500 watt BASH amp
« Reply #10 on: August 1, 2011, 16:56:04 »
Die lagere waarde,s kom ik bij JL ook wel tegen,maar de Hypex DS4.0 heeft er geen problemen mee.
Ik kijk naar de nominale impedantie   Znom   4 ohm

En kijk het meteen even na de DC Resistance   Re 2.6 is wel laag,die is bij die van mij 1.0 meer,heeft dat nog invloed op de nominale impedantie?
Dacht dat jij hier de sub-specialist was?  ;D
Bij de impedantie wordt niet uitgegaan van DC (gelijkstroom).

yorkie13

  • Guest
Re: 500 watt BASH amp
« Reply #11 on: August 1, 2011, 17:14:40 »
Ik heb er nu een Crown xls1000 class D map op staan , en die levert 350 watt aan 4 ohm.
Gaat prima

ik stuur wel even een mailtje naar BASH vamps om na te vragen.

Offline morca

  • Hulp nodig met Sub/Dualsub,s afstelling/plaatsing, REW/DSP, akoestiek of ADSY ?
  • Forever Addicted
  • **********
  • Trade Count: (+3)
  • Posts: 23402
  • Total likes: 554
  • Gender: Male
Re: 500 watt BASH amp
« Reply #12 on: August 1, 2011, 17:15:18 »
Dacht dat jij hier de sub-specialist was?  ;D
Bij de impedantie wordt niet uitgegaan van DC (gelijkstroom).
hahahahaha dat zou je soms wel zeggen,enthousiast en een grote hobby van me,dus praat inderdaad vaak druk mee als het over sub,s gaat.
Als je me dan specialist noemt is het meer mijn merk JL audio waar ik vaak wel durf te zeggen waar hij wel of niet goed mee aangestuurd word,en of hij bij je ruimte zou passen.
BV de W7 heeft afwijkende waarde,s nom 3 ohm dacht ik,daar ga je echt een 2 ohm amp voor nodig hebben.
Maar laten we het op fanatieke hobbyist houden ;)


sub-specialist zegt ie  :clapping:
Wel een goeie van je trouwens,Ik heb het daar wel eens met Ejorne over,of hij tegen mij...? dat ik eigenlijk dealer zou moeten zijn van mijn favoriete merk met zoveel geloof en passie voor het product.
Maar bij gebrek aan buget en zakelijk inzicht,en een rug de laatste tijd  :D zal dat wel niet gauw meer gebeuren.


Offline morca

  • Hulp nodig met Sub/Dualsub,s afstelling/plaatsing, REW/DSP, akoestiek of ADSY ?
  • Forever Addicted
  • **********
  • Trade Count: (+3)
  • Posts: 23402
  • Total likes: 554
  • Gender: Male
Re: 500 watt BASH amp
« Reply #13 on: August 1, 2011, 17:15:49 »
Ik heb er nu een Crown xls1000 class D map op staan , en die levert 350 watt aan 4 ohm.
Gaat prima

ik stuur wel even een mailtje naar BASH vamps om na te vragen.

Dikke amp Ralf  :thumbs-up:

yorkie13

  • Guest
Re: 500 watt BASH amp
« Reply #14 on: August 1, 2011, 17:22:34 »
ja maar een beetje basic in de afstel mogelijkheden.

de BASH amp is deze http://www.oaudio.com/500W_SUBAMP.html

Offline AbZ

Re: 500 watt BASH amp
« Reply #15 on: August 1, 2011, 17:28:36 »
Ik heb er nu een Crown xls1000 class D map op staan , en die levert 350 watt aan 4 ohm.
Gaat prima

ik stuur wel even een mailtje naar BASH vamps om na te vragen.

Die Crown doet tot 550W op 2 Ohm  ;)  Benieuwd naar Bash vamps  :D

Online eduard

  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 4464
  • Total likes: 188
  • Gender: Male
    • mijn woonkamer HT
Re: 500 watt BASH amp
« Reply #16 on: August 1, 2011, 18:30:33 »
Ik heb ook de Crown en gebruik hem gebridged ik heb volgens mij zo meer dan genoeg vermogen om mijn svs sub aantesturen.
« Last Edit: August 1, 2011, 18:33:10 by eduard »

Offline morca

  • Hulp nodig met Sub/Dualsub,s afstelling/plaatsing, REW/DSP, akoestiek of ADSY ?
  • Forever Addicted
  • **********
  • Trade Count: (+3)
  • Posts: 23402
  • Total likes: 554
  • Gender: Male
Re: 500 watt BASH amp
« Reply #17 on: August 1, 2011, 19:34:56 »
ja maar een beetje basic in de afstel mogelijkheden.

de BASH amp is deze http://www.oaudio.com/500W_SUBAMP.html
Ja hij is basic ,hoe vind je hem klinken,ik lees er vaak goeie dingen over.
Ben als hobby subfanaat even benieuwd hoe jou die amp bevalt op de sub tov de BASH

yorkie13

  • Guest
Re: 500 watt BASH amp
« Reply #18 on: August 1, 2011, 19:56:17 »
Wat opvalt is dat de Gain van de crown xls100 redelijk ver open moet , om dezelfde output te krijgen als dezelfde
subwoofer met de Ice (B&O) plate amp.

De xls1000 geeft verder geen krimp, is stil en wordt totaal niet warm.
« Last Edit: August 2, 2011, 15:06:11 by RA SUBS »

Offline Janbo

Re: 500 watt BASH amp
« Reply #19 on: August 1, 2011, 20:58:00 »
De Crown heeft PA als standaard, 1,4 volt voor 0 db niveau. Hifi zit veelal lager, 0,7 - 1,0 volt. PA (en sommige hifi) is gebalanceerd en de voorversterking (meestal mengtafels) heeft daarmee 6 db meer output, logisch dus dat je meer moet insturen  ;)

yorkie13

  • Guest
Re: 500 watt BASH amp
« Reply #20 on: August 1, 2011, 21:36:36 »
Dat is wat ik bedoelde aan te geven, nu ik en een xls1000 PA map en een Ice plate map tegelijk het aangesloten
merk je dat duidelijk.

Vandaar dat ik dus eigelijk ook op zoek ben naar een 2de plate amp.

De BASH map lijkt af te vallen door de door de 4 ohm grens voor de class D amp.

Ik heb op mijn UMC-1 processor nog een xlr sub pre out zitten, wellicht heeft die iets meer output dan de rca pre out.

Offline EJ

  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+2)
  • Posts: 4199
  • Total likes: 0
  • Gender: Male
Re: 500 watt BASH amp
« Reply #21 on: August 1, 2011, 21:41:48 »
Deze heeft genoeg power en kan tot 2 ohm: http://www.hypex.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=89&Itemid=100 ;) (is alleen nog niet beschikbaar jammer genoeg)

yorkie13

  • Guest
Re: 500 watt BASH amp
« Reply #22 on: August 1, 2011, 21:57:56 »
ik heb nu de xls1000 aan de XLR sub pre out hangen en dat werkt goed, alleen geen extra output tov rca.
« Last Edit: August 2, 2011, 15:06:42 by RA SUBS »

Offline morca

  • Hulp nodig met Sub/Dualsub,s afstelling/plaatsing, REW/DSP, akoestiek of ADSY ?
  • Forever Addicted
  • **********
  • Trade Count: (+3)
  • Posts: 23402
  • Total likes: 554
  • Gender: Male
Re: 500 watt BASH amp
« Reply #23 on: August 1, 2011, 22:01:12 »
Deze heeft genoeg power en kan tot 2 ohm: http://www.hypex.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=89&Itemid=100 ;) (is alleen nog niet beschikbaar jammer genoeg)
Dat is een mooie module ,lekker veel power en lage impedantie aan te sluiten.

Offline NielsLu

  • HT forum donateur
  • HT forum legend group
  • *******
  • Trade Count: (+2)
  • Posts: 2481
  • Total likes: 48
  • Gender: Male
Re: 500 watt BASH amp
« Reply #24 on: August 1, 2011, 23:15:40 »
Deze ga ik even volgen. Ik ben me zoals bij sommigen wel bekend ook aan het oriŽnteren voor een dikke plate amp om mijn SVS 12.2 woofer aan te sturen.
Arcam AVR400  *  Arcam BDP100  *  Playstation 3  *  Dune HD Smart D1  *  Tannoy Saturn S8 (fronts)  *  Tannoy Saturn S6LCR (center)  *  Tannoy Arena (rears). *  diy tv meubel / Monolith plus clone met Eminence LAB12 en Monacor AKB-400DSP (a.k.a. Hypex PSC2.400)