Htforum.nl

Films, Media en de rest => Humor => Topic started by: Xstream on November 28, 2009, 15:08:13

Title: In the Loop (2009)
Post by: Xstream on November 28, 2009, 15:08:13
Verenigd Koninkrijk
Komedie
106 minuten

geregisseerd door Armando Iannucci
met Peter Capaldi, Tom Hollander en James Gandolfini

In the Loop is een politieke satire die vooral de interne gang van zaken van de Amerikaanse en Britse regeringen op de hak neemt. General Miller (Gandolfini) is een Amerikaanse generaal, die samen met een Britse politicus (Hollander) probeert de Amerikaanse president en de Britse premier, die een oorlog willen beginnen, tegen te houden.

----------------------------------------------------------------------------------------

Wellicht nog niet voor iedereen bekend, en ik zag hem ook nog niet op het forum, dus bij deze een beetje aandacht voor deze aparte, maar toch wel memorabele film. Het doet een beetje aan als de hitserie The Office qua aanpak en film techniek, het thema is echter heel anders. Enerzijds een serieus thema en verhaal die op subtiele en ultiem droge wijze tot een soort kinderspel vertaald wordt. Ik heb me werkelijk rot gelachen bij deze film waar je vaak tussen de regels door moet lezen. Vooral de dialogen en de karakters zijn geweldig en maken deze film tot een succes. Cynisme en sarcasme regeert in deze film, dus wellicht niet voor iedereen weggelegd :)
Title: Re: In the Loop (2009)
Post by: svmnb on January 3, 2010, 12:41:16
Een maand of twee geleden gezien. Absoluut geen film voor iedereen, wel voor degenen die snelle en goed geschreven dialogen kunnen waarderen.
Title: Re: In the Loop (2009)
Post by: jan_tran on May 10, 2011, 16:09:06
2009 was (volgens de meesten) 't jaar van The Hangover, maar voor mij was dit de komedie van 2009. Capaldi als Malcolm Tucker is ronduit briljant.