Htforum.nl

ITC Home Theater en studioFD => Producten en diensten van ITC Home Theater => Crystalio / PMS => Topic started by: J.A.F._Doorhof on November 8, 2007, 13:59:52

Title: QNAP NFS Vraagje
Post by: J.A.F._Doorhof on November 8, 2007, 13:59:52
We hebben sinds kort aanbiedingen lopen met de Qnap servers en heb er zelf ook maar één neergezet om te testen.

NFS is netjes instelbaar MAAR.
Ik krijg de path aanduiding niet werkend ???
Iemand daar ervaring mee.

De map heet qnap2 en de server frank1.

In principe ging ik uit van :
/shares/frank1/qnap2

Echter dit werkt niet......

Alle hulp is welkom :D
Title: Re: QNAP NFS Vraagje
Post by: WickedGame on November 8, 2007, 14:04:17
We hebben sinds kort aanbiedingen lopen met de Qnap servers en heb er zelf ook maar één neergezet om te testen.

NFS is netjes instelbaar MAAR.
Ik krijg de path aanduiding niet werkend ???
Iemand daar ervaring mee.

De map heet qnap2 en de server frank1.

In principe ging ik uit van :
/shares/frank1/qnap2

Echter dit werkt niet......

Alle hulp is welkom :D

Als ik dit zo lees zou ik denken aan juist \\frank1\qnap2\share of draai share en qnap2 om. Maar goed dat is even een ingeving.
Title: Re: QNAP NFS Vraagje
Post by: J.A.F._Doorhof on November 8, 2007, 14:19:20
backslashes gaan sowieso niet goed in de shares :D

Bij de netcenter van WD was het:
/shares/Main/HD

Waarbij main de volume naam was en HD de map naam.
Je zou dus zeggen dat het bij de Qnap
/shares/frank1/qnap2 zou zijn  maar dat gaat dus niet goed.

Heb al een mailtje naar Qnap gestuurd maar goed ik wil ermee bezig :-)
Title: Re: QNAP NFS Vraagje
Post by: Raphie on November 8, 2007, 15:11:37
Frank de systax zal waarschijnlijk de volumenaam willen zien ipv. server naam

dus //ip-Qnap/shares/Main/Qnap2  ?
Title: Re: QNAP NFS Vraagje
Post by: hifiman on November 8, 2007, 16:19:53
Gezien het feit dat we het hier over NFS hebben niet over CIFS verwacht ik eerder de volgende notatie:

frank1:/shares/qnap2
Title: Re: QNAP NFS Vraagje
Post by: J.A.F._Doorhof on November 8, 2007, 18:23:40
De laatste lijkt me ook het meest logische en zou dus lezen als :
IP 192.168.1.67
/shares/qnap2

Maar goed dat werkt dus niet, dat was mijn eerste poging.
Frank1:/shares/qnap kan ik nog proberen maar dat lijkt me niet de methode aangezien de WD ook een semi normaal path heeft.
Title: Re: QNAP NFS Vraagje
Post by: Raphie on November 8, 2007, 18:55:11
je zal onder Linux toch wel meestal met ip/shares/volumenaam/share beginnen
Title: Re: QNAP NFS Vraagje
Post by: hifiman on November 8, 2007, 18:55:53
je zal onder Linux toch wel meestal met ip/shares/volumenaam/share beginnen
???
Title: Re: QNAP NFS Vraagje
Post by: J.A.F._Doorhof on November 8, 2007, 19:03:51
@Raphie klopt maar .....

Volumenaam kan ik dus nergens invullen.
Je kan de server een naam geven in mijn geval frank1.
Dan kun je nog een share aanmaken in de lijst bv Public, download etc.
Ik heb daar qnap1 en qnap2 aangemaakt.

MAAR.....
Je kan dus niet een map aanmaken zoals op de netcenter.

MAW mijn gok was /shares/qnap2 maar goed dat werkt dus niet ik zie alleen een lege map.
Heb wel alle rechten goed staan, sterker heb alles op toegang gezet, erg irritant.
Title: Re: QNAP NFS Vraagje
Post by: hifiman on November 8, 2007, 19:07:20
Hoi Frank, wie is nu eigenlijk de nfs client in dit geval?
Title: Re: QNAP NFS Vraagje
Post by: Raphie on November 8, 2007, 19:07:46
Ok, kan je met SSH of Telnet naar de box?

of met (s)ftp? (filezilla) dan kijk je gewoon even naar de mapstructuur en dan zie je het vanzelf
Title: Re: QNAP NFS Vraagje
Post by: J.A.F._Doorhof on November 8, 2007, 22:16:28
Heb nu een telnet client, ZOC maar krijg geen verbinding.
Ben hier echter niet bekend mee.
Moet ik gewoon het IP nummer opgeven en dan connect of moet er een poort bij ?
[TELNET] FAIL: Kan geen verbinding maken omdat de doelcomputer de verbinding actief heeft geweigerd.
                       
Title: Re: QNAP NFS Vraagje
Post by: hifiman on November 8, 2007, 22:34:20
Heb nu een telnet client, ZOC maar krijg geen verbinding.
Ben hier echter niet bekend mee.
Moet ik gewoon het IP nummer opgeven en dan connect of moet er een poort bij ?
[TELNET] FAIL: Kan geen verbinding maken omdat de doelcomputer de verbinding actief heeft geweigerd.
                       
Dan draait er dus geen telnet service op die box..
Probeer inderdaad eens met ssh (putty bijvoorbeeld).
Title: Re: QNAP NFS Vraagje
Post by: J.A.F._Doorhof on November 8, 2007, 23:05:46
ga ik morgen proberen.
Title: Re: QNAP NFS Vraagje
Post by: jaco on November 9, 2007, 07:36:39
Volgens wat ik zo vindt moet je wel een pro versie hebben, want de standard versie doet geen NFS.

Verder zou het:  /share/qnap2  kunnen zijn ? (geen shares)
Title: Re: QNAP NFS Vraagje
Post by: J.A.F._Doorhof on November 9, 2007, 08:44:27
ik heb de pro versie gelukkig.
/share/qnap2 ook al getest en werkt niet.
Zal vanavond even de andere tip proberen om het path te kunnen zien.
Title: Re: QNAP NFS Vraagje
Post by: J.A.F._Doorhof on November 9, 2007, 08:58:00
Heb even putty getest maar moet dan inloggen met mijn admin gegevens.
Gewoon 2x enter drukken zoals de bedoeling is lukt niet.
Ik heb toch duidelijk de boel staan op everyone full access.....

Title: Re: QNAP NFS Vraagje
Post by: jaco on November 9, 2007, 09:03:41
QNAP forum geeft ook niet echt veel hints: http://forum.qnap.com/phpbb2/viewforum.php?f=35 (http://forum.qnap.com/phpbb2/viewforum.php?f=35)
Title: Re: QNAP NFS Vraagje
Post by: J.A.F._Doorhof on November 9, 2007, 09:05:34
Klopt heb daar al een vraag uit staan.
Heb wel een antwoord van iemand maar dat moet ik nog testen.

Volgens hem is het gewoon:
qnap2 verder niets, dat lijkt me op zich stug maar goed kan het proberen, volgens mij moet er altijd share voor.
Title: Re: QNAP NFS Vraagje
Post by: Raphie on November 9, 2007, 09:08:35
Heb even putty getest maar moet dan inloggen met mijn admin gegevens.
Gewoon 2x enter drukken zoals de bedoeling is lukt niet.
Ik heb toch duidelijk de boel staan op everyone full access.....



system admin is iets anders dan root access

probeer eens in te loggen met root, Qnap2 ?
Title: Re: QNAP NFS Vraagje
Post by: J.A.F._Doorhof on November 9, 2007, 09:11:44
2 stappen te ver/snel sorry.
Ik log in met 192.168.1.67 mijn ipnummer

Dan vraagt hij om naam en wachtwoord.
Naam zou dan root zijn en wachtwoord qnap2.

Beide doen het dan niet.
Title: Re: QNAP NFS Vraagje
Post by: Raphie on November 9, 2007, 09:16:47
ok,

heeft de qnap een webinterface?
kan je hier users aanmaken?
zo ja, maak hier eens een user aan en log dan met SSH in met die credentials?
Title: Re: QNAP NFS Vraagje
Post by: J.A.F._Doorhof on November 9, 2007, 22:29:53
Hij blijft aangeven no access.

Heb dus nu een NFS share aangemaakt.
Ga naar PUTTY SSL.
Geef op 192.168.1.67
En dan vraagt hij login as : frank
Password : frank

Access denied.

Heb echt ALLES op open staan, word nu wel erg vervelend :S
Title: Re: QNAP NFS Vraagje
Post by: jaco on November 10, 2007, 08:24:13
Staat er niet gewoon in de handleiding wat het root of admin account is ?
Title: Re: QNAP NFS Vraagje
Post by: J.A.F._Doorhof on November 10, 2007, 08:58:36
handleiding ?
Wat is dat :D

Als je klikt op meer info bij de webbrowser kom je op een japanse site, engelse versie is niet te vinden.
Mooi ding en werkt perfect voor tot nu toe alles, maar NFS krijg ik niet aan de gang :(
Zou moeten werken maar goed, zal moeten wachten op antwoord van Qnap of iemand die er meer verstand van heeft dan ik (en dat is al snel)
Title: Re: QNAP NFS Vraagje
Post by: H B on November 10, 2007, 09:12:14
Putty werkt volgens mij op een andere inlog als standaard heb je dit al geprobeerd Login als administrator en dan login als : admin Password : admin en dit alles op poort 22
Title: Re: QNAP NFS Vraagje
Post by: J.A.F._Doorhof on November 10, 2007, 09:16:32
yep dat werkt wel maar dan sta ik in [~] #
Title: Re: QNAP NFS Vraagje
Post by: H B on November 10, 2007, 09:28:02
Je zou ook nog winscp kunnen proberen en dan een nieuwe sessie aanmaken en inloggen als : root met wachtwoord : admin en dit ook weer op poort 22
Je zit dan via een grafische schil ingelogd in de root directorie van je Qnap en kunt dan alle mappen zien
Ik kom er net achter dat ik via putty ook met met deze namen moet inloggen en zit dan ook in de root van de Qnap (ts101).
Title: Re: QNAP NFS Vraagje
Post by: J.A.F._Doorhof on November 10, 2007, 09:34:57
via ipswitch werkt dat ook je ziet dan gewoon de root en de mappen waaron qnap1 en qnap2.
Dat zou dus duiden op /qnap2 echter dat werkt dus niet.

Normaal heb ik dit soort dingen wel snel werkend maar nu zit er ergens iets fout weet alleen niet waar :(
Title: Re: QNAP NFS Vraagje
Post by: H B on November 10, 2007, 09:38:57
Dan kan ik je helaas ook niet verder helpen heb hier alles werkend dus ik zou ook niet weten waar je het moet zoeken

/HB
Title: Re: QNAP NFS Vraagje
Post by: J.A.F._Doorhof on November 10, 2007, 10:07:07
Heb je het werkend met de TVIX of MB ?
Zo ja wat vul jij dan in als path ?
Title: Re: QNAP NFS Vraagje
Post by: H B on November 10, 2007, 10:16:26
Nee, ik draai er slimserver op voor mijn Squeesebox 3 en dan op poort 9000 en is de pathnaam /ext/mnt/music
Linux is voor mij verder ook onbekende materie maar had het inloggen via putty of winscp nodig om slimserver en diverse plugins te inslalleren.
Vandaar dus dat ik aangaf je niet verder te kunnen helpen.

/HB
Title: Re: QNAP NFS Vraagje
Post by: hifiman on November 10, 2007, 11:17:21
yep dat werkt wel maar dan sta ik in [~] #

Nou dan ben je toch precies waar je wezen wilt  ???
Maar ik ben de draad even kwijt, ben je dan ingelogd op de nfs server of op de client?
Title: Re: QNAP NFS Vraagje
Post by: J.A.F._Doorhof on November 10, 2007, 16:29:17
Misschien handig om even opnieuw te beginnen voor als je niet de eerste post wil lezen :D

Ik wil met de Mediabox OF de TIVX toegang hebben tot de NFS share.
Ik heb onderhand al elke optie ingetyped maar blijf in een lege map aankomen (wat altijd gebeurt als je iets fout doet trouwens).

maw wat moet ik intypen als share:
is dat :
/shares/qnap1
/qnap1
/share/qnap1 etc. etc.

Heb er al veel geprobeerd maar geen één werkt dus ergens gaat iets fout.
Title: Re: QNAP NFS Vraagje
Post by: Raphie on November 10, 2007, 16:43:25
stomme vraag: als je er gewoon met windows verkenner via Samba heen gaat, wat voor pad zie je dan?
Title: Re: QNAP NFS Vraagje
Post by: hifiman on November 10, 2007, 16:44:24
Misschien handig om even opnieuw te beginnen voor als je niet de eerste post wil lezen :D

Ik wil met de Mediabox OF de TIVX toegang hebben tot de NFS share.
Ik heb onderhand al elke optie ingetyped maar blijf in een lege map aankomen (wat altijd gebeurt als je iets fout doet trouwens).

maw wat moet ik intypen als share:
is dat :
/shares/qnap1
/qnap1
/share/qnap1 etc. etc.

Heb er al veel geprobeerd maar geen één werkt dus ergens gaat iets fout.
Het gaat er niet om dat ik niet wil lezen, maar ik had ondanks de vele posts nog niet het "overzicht" wat je nu precies aan het proberen bent zeg maar.

Ok de Mediabox/TVIX zijn dus de NFS clients waar je een NFS share wilt mounten. Dan neem ik dat die Qnap de NFS server is dus?

Het eerste wat je voor elkaar moet krijgen is het exporteren van de nfs share die je wilt gaan mounten op je clients. Wat staat er in /etc/exports op je nfs server?

om dit te checken:
cat /etc/exports

Draait je nfs server en tevens de RPC portmapper?

ps aux | more

Groetjes,

Ronald
Title: Re: QNAP NFS Vraagje
Post by: J.A.F._Doorhof on November 10, 2007, 16:53:32
Als het goed is hoeft er niets geexporteerd te worden.
De WD netcenter heeft ook geen dingen op de clients gezet. de Share is gewoon aanwezig via NFS sharing.
Je vult dan het path in bij de TVIX of MB en dan zou hij het moeten lezen.

Bij de WD heet de share HD en was/is de sharing dus /shares/Main/HD
En dat werkte direct.

Bij de Qnap zit ik met 2 problemen.

De opbouw is anders, bij de WD moest ik eerst het volume een naam geven (Main) daarna de map (HD) dat is me duidelijk.
Bij de Qnap werkt dit dus blijkbaar anders, vandaar dat ik me afvroeg of andere mensen dit al werkend hebben.
Als ik gewoon mijn gevoel volg is het namelijk /shares/qnap1 maar dit werkt dus niet.

Dat is ook het path als ik inlog met bv IPswitch FTP
Title: Re: QNAP NFS Vraagje
Post by: jaco on November 11, 2007, 08:39:43
lees de test op smallnetbuilder (http://www.smallnetbuilder.com/content/view/30181/75/1/2/) eens door, daar staan wat screenshot hoe je console toegang krijgt, en hoe je nfs shares maakt.
Title: Re: QNAP NFS Vraagje
Post by: richardnl on November 11, 2007, 08:49:06
handleiding ?
Wat is dat :D

Als je klikt op meer info bij de webbrowser kom je op een japanse site, engelse versie is niet te vinden.
Mooi ding en werkt perfect voor tot nu toe alles, maar NFS krijg ik niet aan de gang :(
Zou moeten werken maar goed, zal moeten wachten op antwoord van Qnap of iemand die er meer verstand van heeft dan ik (en dat is al snel)

Hoi Frank
Werk de samba functie wel. Met andere woorden: ziet een mb100 bestanden die je op een share zet?
groet
richard
Title: Re: QNAP NFS Vraagje
Post by: J.A.F._Doorhof on November 11, 2007, 10:49:11
samba heb ik niet getest omdat ik dat sowieso niet ga gebruiken, de snelheid van NFS ligt een stuk hoger.
Title: Re: QNAP NFS Vraagje
Post by: J.A.F._Doorhof on November 11, 2007, 13:20:34
firmware lijkt het opgelost te hebben.
Title: Re: QNAP NFS Vraagje
Post by: hifiman on November 11, 2007, 13:22:01
firmware lijkt het opgelost te hebben.

 :-X  :D
Title: Re: QNAP NFS Vraagje
Post by: richardnl on November 11, 2007, 13:29:38
is een powerbuy een optie Frank?
Title: Re: QNAP NFS Vraagje
Post by: J.A.F._Doorhof on November 11, 2007, 13:30:09
Belachelijk eigenlijk want er is geen bugfix aangemeld in de firmware alleen de twonky interface zou geschoond worden en wat updates voor de webserver.
Maar goed ik dacht niets werkt en er kwam net een nieuwe firmware dus waarom niet :D
Zonder ook maar wat te veranderen werkt het nu wel :D
Had ik het toch goed gedaan gelukkig, begon al aan mezelf te twijfelen LOL.
Title: Re: QNAP NFS Vraagje
Post by: J.A.F._Doorhof on November 11, 2007, 13:30:26
We hebben de Qnaps in het assortiment dus ja.
Title: Re: QNAP NFS Vraagje
Post by: riwi on November 11, 2007, 13:38:14
Welke namen heb je nu gebruikt en welke instellingen heb je moeten doen voor de share dan?

Interessant voor de mee lezers  ;)

Ik heb twonky op een linux PC draaien en denk aan een tvix.

Momenteel is het hele netwerk geschikt voor uPnP streaming, maar nog niet voor NFS bij mij.
Title: Re: QNAP NFS Vraagje
Post by: J.A.F._Doorhof on November 11, 2007, 15:15:46
qnap1
Zonder slashes etc.