Htforum.nl

Home Theater => Home Automation en AB's => Topic started by: Berend van Til on November 22, 2021, 20:44:54

Title: Arcam AVR 390 550 850 bedienen via webinterface?
Post by: Berend van Til on November 22, 2021, 20:44:54
Ik overweeg een van deze receivers aan te schaffen, maar ik vraag mijnaf of deze receivers ook met HTTP GET commando's oid te bedienen zijn. Ik ben geen programmeur of zo maar ik hoop dat dit via een API kan of zo.
Mijn oude Denon kan dit wel wat handig is icm Tasker op mijn Android telefoon.

Als iemand hier ervaring mee heeft lees ik dat graag!

Verstuurd vanaf mijn SM-G996B met Tapatalk

Title: Re: Arcam AVR 390 550 850 bedienen via webinterface?
Post by: denoontje on November 22, 2021, 21:38:09
er is en app....webinterface geen id eigenlijk
Title: Re: Arcam AVR 390 550 850 bedienen via webinterface?
Post by: Berend van Til on November 22, 2021, 21:47:46
Meestal is er een webinterface als je het ip nr in je browser opent.
En een manier om die webinterface mogelijkheden dan via commando's te bedienen.
Volume op een bepaalde waarde zetten, ingang kiezen etc.
Dat kan in een geautomatiseerde omgeving handig zijn.

Verstuurd vanaf mijn SM-G996B met Tapatalk

Title: Re: Arcam AVR 390 550 850 bedienen via webinterface?
Post by: Christof_G on November 23, 2021, 01:07:19
In deze manual vind je de commando's.
IP control is via port 50000 of the IP address of the unit.

https://www.arcam.co.uk/ugc/tor/avr390/RS232/RS232_860_850_550_390_250_SH274E_D_181018.pdf (https://www.arcam.co.uk/ugc/tor/avr390/RS232/RS232_860_850_550_390_250_SH274E_D_181018.pdf)
Title: Re: Arcam AVR 390 550 850 bedienen via webinterface?
Post by: Berend van Til on November 23, 2021, 18:32:36
In deze manual vind je de commando's.
IP control is via port 50000 of the IP address of the unit.

https://www.arcam.co.uk/ugc/tor/avr390/RS232/RS232_860_850_550_390_250_SH274E_D_181018.pdf (https://www.arcam.co.uk/ugc/tor/avr390/RS232/RS232_860_850_550_390_250_SH274E_D_181018.pdf)
Dank je wel. Kan ik dit dan ook via een browser commando doen?
Ik heb er verder geen verstand van en moet het op basis van een paar voorbeelden uit zien te vogelen...

Verstuurd vanaf mijn SM-G996B met Tapatalk

Title: Re: Arcam AVR 390 550 850 bedienen via webinterface?
Post by: maximus79 on November 23, 2021, 18:44:37
Zag dat er een mooie arcam Avr390 te koop staat :angel:
Title: Re: Arcam AVR 390 550 850 bedienen via webinterface?
Post by: xynyx on November 23, 2021, 19:12:59
Dank je wel. Kan ik dit dan ook via een browser commando doen?
Ik heb er verder geen verstand van en moet het op basis van een paar voorbeelden uit zien te vogelen...

Verstuurd vanaf mijn SM-G996B met Tapatalk

Kan via browser
IP-adres:50000/command
Zou moeten werken als je in het setup menu IP-control hebt geactiveerd.
Title: Re: Arcam AVR 390 550 850 bedienen via webinterface?
Post by: Berend van Til on November 23, 2021, 21:34:06
Kan via browser
IP-adres:50000/command
Zou moeten werken als je in het setup menu IP-control hebt geactiveerd.
Ok, goed te weten

Verstuurd vanaf mijn SM-G996B met Tapatalk

Title: Re: Arcam AVR 390 550 850 bedienen via webinterface?
Post by: Berend van Til on November 23, 2021, 21:36:12
Zag dat er een mooie arcam Avr390 te koop staat :angel:
Op mp staat er 1 zag ik net. Wel voor de prijs waar de winkeldemos op het laatst ook voor weggingen geloof ik.

Verstuurd vanaf mijn SM-G996B met Tapatalk

Title: Re: Arcam AVR 390 550 850 bedienen via webinterface?
Post by: sjongele on December 12, 2021, 11:45:14
Deze generatie Arcams heeft geen webinterface. Via poort 50000 kun je 'm inderdaad wel commando's sturen, gebruikmakend van de API zoals beschreven in de RS232 / IP control manual. Je kunt dit gebruiken als je zelf system integrator wilt spelen. Wel is er een afstandsbedienings-app, die gebruik maakt van deze API.
Title: Re: Arcam AVR 390 550 850 bedienen via webinterface?
Post by: Berend van Til on January 11, 2022, 11:42:45
Het is meer dat ik via Tasker voor Android heel makkelijk besturingscommando's kan geven, maar de receiver moet dat wel ondersteunen.
De app die ik nu gebruik voor mijn Denon receiver moet iedere keer eerst verbinden wat secondes kost. Via een Tasker commando gaat dit zonder wachten.