Htforum.nl

Stereo => Problemen met hardware of software => Topic started by: TheMaestro on September 28, 2020, 13:01:51

Title: Vraag over een speaker switch / schakelaar
Post by: TheMaestro on September 28, 2020, 13:01:51
Ik hen een zgn. speakerswitch / schakelaar gekocht. Dit om snel te kunnen schakelen om verschil tussen 2 sets speakers te kunnen beluisteren. ik wil echter precies weten op welke uitgang van de Yamaha A S700 deze aangesloten moet worden. Er zit nl. geen zgn. zone 2 uitgang op. Wordt het dan een line-in?
Title: Re: Vraag over een speaker switch / schakelaar
Post by: Jazzman on September 28, 2020, 13:13:28
Zit daar geen gebruiksaanwijzing bij?
Title: Re: Vraag over een speaker switch / schakelaar
Post by: toetertje on September 28, 2020, 14:02:28
Je versterker heeft toch 2 uitgangen voor speakers?
Dus je main speakers op speaker A, en de te vergelijken speakers op speaker B,
en je kunt zo op de versterker switchen. Dus de speakerswitch heb je niet nodig.
Title: Re: Vraag over een speaker switch / schakelaar
Post by: Jazzman on September 28, 2020, 14:07:19
 ^^
Title: Re: Vraag over een speaker switch / schakelaar
Post by: Mokumer45 on September 28, 2020, 14:23:53
@ TheMaestro: Mag ik een misschien rare vraag stellen: ik snap niet, waarom je dit apparaat nodig hebt om tussen 2 luidspreker paren te schakelen. Op de Yamaha zit nl. al de mogelijkheid om 2 speakers paren aan te sluiten en daartussen te schakelen (A & B). En waarschijnlijk heeft de Yamaha betere specificaties en iig meer output power.
Maar als je hem toch gaat gebruiken, kan je hem op 2 manieren aansluiten op de Yamaha. De 1e manier is op een van de rec out uitgangen en dan op een van de input ingangen van het apparaat (maar niet op de phono ingang). Of de 2e manier mogelijk is, hangt af van de uitvoering van de Yamaha. Ik zie nl. op foto's 2 verschillende uitvoeringen van die Yamaha, 1 met een set pre out en een set main in, en een zonder deze optie. Bij de zonder optie is er dus geen 2e aansluit mogelijkheid, maar bij de optie met kan het apparaat aangesloten worden op de pre out aansluitingen. Het nadeel hiervan is, dat je de interne eindversterker van de Yamaha buiten werking stelt en dus geen output op de speaker aansluitingen meer hebt. De bruggetjes tussen de in en out moeten dan uiteraard wel eerst er uit gehaald worden. 
De 1e manier geeft een vaste uitgangsspanning en de 2e gaat via de voorversterker van de Yahama en is het volume daar dus ook regelbaar.
P.S.: van wat ik zie in de bijgeleverde foto's, is dat apparaat eigenlijk geen speaker schakelaar, maar een versterker met de mogelijkheid om 2 speaker paren aan te sluiten (net als bij de Yamaha).
Title: Re: Vraag over een speaker switch / schakelaar
Post by: toetertje on September 28, 2020, 15:27:21
Nee hoor, is gewoon een high level speakerswitch met passieve volumeregeling.
Is voor Ts dus eigenlijk overbodig. Tenzij je de passieve volumeregeling wilt gebruiken,
om de levels gelijk te trekken. Maar dan is het ook appels met wortelen vergelijken.  ;)
Title: Re: Vraag over een speaker switch / schakelaar
Post by: Mokumer45 on September 28, 2020, 16:30:58
Dit is idd een speaker switch en dan is de foto van de achterkant, die TheMaestro plaatste niet correct. Op die foto was mijn hele betoog gebaseerd.
Title: Re: Vraag over een speaker switch / schakelaar
Post by: toetertje on September 28, 2020, 18:48:22
Dit is idd een speaker switch en dan is de foto van de achterkant, die TheMaestro plaatste niet correct. Op die foto was mijn hele betoog gebaseerd.

De bijgevoegde foto van de achterkant, was een foto van zijn yamaha versterker.

Title: Re: Vraag over een speaker switch / schakelaar
Post by: toetertje on September 28, 2020, 18:51:23
Als hij de speakerswitch perse zou willen gebruiken, dan gaat het aansluiten als volgt,
Van de yamaha speaker A of B uitgang, naar de terminals op de speakerswitch "to amplifier".
en dan van de uitgangen naar de speakers. Maar via de yamaha lijkt het mij makkelijker, dan
gaat het gewoon via de afstandsbediening van de yamaha.
Title: Re: Vraag over een speaker switch / schakelaar
Post by: Mokumer45 on September 28, 2020, 19:05:55
Sorry, niet goed opgelet en niet gezien, dat de eerste afbeelding de lay-out van de Yamaha was. Vond het ook allemaal eigenlijk niet kloppen en vreemd, maar had mezelf dus op het verkeerde been gezet.
@ Toetertje: bedankt voor wijzen op mijn miskleun en het geven van de juiste oplossing.
Title: Re: Vraag over een speaker switch / schakelaar
Post by: TheMaestro on September 28, 2020, 20:55:55
@ TheMaestro: Mag ik een misschien rare vraag stellen: ik snap niet, waarom je dit apparaat nodig hebt om tussen 2 luidspreker paren te schakelen. Op de Yamaha zit nl. al de mogelijkheid om 2 speakers paren aan te sluiten en daartussen te schakelen (A & B). En waarschijnlijk heeft de Yamaha betere specificaties en iig meer output power.
Maar als je hem toch gaat gebruiken, kan je hem op 2 manieren aansluiten op de Yamaha. De 1e manier is op een van de rec out uitgangen en dan op een van de input ingangen van het apparaat (maar niet op de phono ingang). Of de 2e manier mogelijk is, hangt af van de uitvoering van de Yamaha. Ik zie nl. op foto's 2 verschillende uitvoeringen van die Yamaha, 1 met een set pre out en een set main in, en een zonder deze optie. Bij de zonder optie is er dus geen 2e aansluit mogelijkheid, maar bij de optie met kan het apparaat aangesloten worden op de pre out aansluitingen. Het nadeel hiervan is, dat je de interne eindversterker van de Yamaha buiten werking stelt en dus geen output op de speaker aansluitingen meer hebt. De bruggetjes tussen de in en out moeten dan uiteraard wel eerst er uit gehaald worden. 
De 1e manier geeft een vaste uitgangsspanning en de 2e gaat via de voorversterker van de Yahama en is het volume daar dus ook regelbaar.
P.S.: van wat ik zie in de bijgeleverde foto's, is dat apparaat eigenlijk geen speaker schakelaar, maar een versterker met de mogelijkheid om 2 speaker paren aan te sluiten (net als bij de Yamaha).
Dank voor de input en het licht op mijn pad. Voor de hand liggende oplossing met de aanwezige A en B speaker terminals.
Title: Re: Vraag over een speaker switch / schakelaar
Post by: TheMaestro on September 28, 2020, 20:57:04
Dank voor de suggesties. Dan kan ik de switch in ieder geval gebruiken als ik eens een versterker met 1 set terminals heb.