Htforum.nl

HT/STEREO overeenkomstige topics => Speaker en sub zelfbouw => Topic started by: Etiennevh on March 19, 2020, 22:11:09

Title: Spectral SCA-1 soundbar
Post by: Etiennevh on March 19, 2020, 22:11:09
Hoi,

Ik heb hier een Spectral (CANTON) SCA-1 Soundbar liggen die het altijd prima heeft gedaan. Het beestje is op leeftijd, maar best een leuk apparaat.

Nu wil het dat de laatste tijd ik hem niet meer goed aan de praat krijg. Zodra ik hem aan zet, is na een paar seconden het geluid weg. Alsof er een batterij "leeg loopt" in een oude walkman.

Nu heb ik hem even opengeschroefd, maar op de printplaten kan ik niets geks van doorbranding of lekkende condensatoren? vinden. Het is lang geleden en ik doe het niet vaak, maar vind het wel leuk om te prutsen en te kijken of ik het ding weer werkend krijg. Iemand een idee waar ik specifiek naar zou moeten zoeken? Het ding lijkt wel voldoende voeding te krijgen, immers staat het frontscherm (kanaal en volume) aan.

Ik zou wat foto's kunnen maken voor verduidelijking, heb het besturingsboard er uit geschroefd.

Title: Re: Spectral SCA-1 soundbar
Post by: toetertje on March 19, 2020, 22:20:14
Zoals je het probleem omschrijft, lijkt het toch een kapotte condensator te zijn.
Title: Re: Spectral SCA-1 soundbar
Post by: Etiennevh on March 19, 2020, 22:47:33
Denk dat ik hem toch gevonden heb. Witte vlek onder een van de grotere condensatoren. Vermoed einde verhaal, zit exact boven een chip gesoldeerd..

Title: Re: Spectral SCA-1 soundbar
Post by: toetertje on March 19, 2020, 23:49:15
Dat witte, is gewoon lijm om hem op zijn plek te houden.
De condensator zelf ziet er niet fris uit, maar is moeilijk te zien op foto.
Title: Re: Spectral SCA-1 soundbar
Post by: Etiennevh on March 20, 2020, 10:43:33
Dat witte, is gewoon lijm om hem op zijn plek te houden.
De condensator zelf ziet er niet fris uit, maar is moeilijk te zien op foto.
De lijm zit op andere plekken/condensatoren en ziet er een stuk frisser uit. Dit lijkt meer op leegloop.

Title: Re: Spectral SCA-1 soundbar
Post by: KillerbeeNL on April 11, 2020, 20:56:04
Lijkt op een slechte condensator , lijmplek zou kunnen.

Verhit die verdachte condensator een een minuut (1 of 2) met een föhn of een verfafbrander op een lichte stand.
Houd een 10cm afstand en alleen verhitten maar niet verbranden !.

Als hij het daarna weer (misschien tijdelijk) kan je de condensator vervangen.

Verstuurd vanaf mijn SM-A505FN met Tapatalk