Htforum.nl

The HT forum Community => Prive Home Theaters => Topic started by: Masterkale on December 28, 2014, 11:50:02

Title: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 ultimate V2
Post by: Masterkale on December 28, 2014, 11:50:02
Beste lezers,

Ik start maar even een Topic om de ontwikkelingen in mijn huisje bij de houden. Ik zal deze dagen even kijken hoe ik het topic zo compleet mogelijk kan maken.

2008

Mijn eerste set bestond uit een mordaunt short genie setje en een Sr6001 versterker. Een HDX1000 om de boel te streamen.
Qua kabels etc had ik alles via ebay ;)

(http://i58.tinypic.com/29vm2b9.jpg)
(http://i60.tinypic.com/256g5g1.jpg)

2012

Ik wilde toch wat meer beleving en beter geluid tijdens muziek.
Opzoek gegaan naar wat speakers en uiteindelijk de Phonar P4 EDMA + center gekocht. Een half jaar later kocht ik de M4Edma`s (te koop overigens) erbij
Het geluid was stukken beter geworden echter ik miste gewoon nog wat body en ik hoorde wat scherpe randen.

(http://i59.tinypic.com/2utkq4y.jpg)

Besloten om mijn Sr6001 weg te doen en de denon 4311 in huis te halen. Vooruitgang was er zeker wel maar toch kwam ik niet van de scherpe randen af.
Tevens de HDX1000 de deur uit gedaan en de popcorn A-300 gekocht (ellende ding) .

2013

Een audyssey pro kit gekocht om van de scherpe randen af te komen. En ja eindelijk was het me gelukt. Het probleem zit hem in de standaard audyssey wat voor mij het geluid er niet echt natuurlijker op maakt.

De Sub van de genie set kon echt niet meer. De SVS SB-13ultra gekocht, dit was echt een super upgrade, wat een druk en strakke weergave.

Om de soundstage te vergroten had ik besloten om wat front height toe te voegen. Ik heb de energy v-mini aangeschaft. Naar mijn idee echt 1 van het beste geluid voor het formaat wat ik kon vinden.

Ondertussen ging ik voor een vriendin voor wat leuke speakers kijken en zo beland bij intosurround. Hier was ik voor de gein ook maar gaan luisteren naar wat 100.33 speakers, had ik beter niet kunnen doen achteraf.
Het keramische geluid bleef maar door mijn hoofd spoken en besloten om de 100.33 even thuis te testen.
Ik heb gesloten gelijk een review te maken: Niet geheel op niveau van wat ik nu weet, maar je moet ergens beginnen.


Half 2013: Dat keramische geluid kon ik niet loslaten: Luistersessies gehad bij multifoon rotterdam en bij de isophon dealer in babberich. Later ook nog een bezoekje gebracht bij een zaak in friesland en de bekende audiowinkels om nog wat overige speakers te testen. Ik ging voor de isophon.. Waarom: De diamanten tweeter en diepte in weergave en de natuurlijke stemmen, daaraan kon geen enkele andere speaker tippen. Aangezien ik een filmkijker ben had ik besloten eerst de FRC`s aan te schaffen. 2x keramisch 1x diamant.

(http://i62.tinypic.com/v4ry55.jpg)

Eind 2013: Eerst een bezoekje gebracht bij cinemike. Hierna besloten om cinemike tuning te doen een paar maanden na aanschaf van mijn spullen
Aanschaf van een Sony Hw55ES beamer ivision 112 inch tensioned en AV8801 & MM8077

(http://i59.tinypic.com/29bexjr.jpg)

2014

Helaas niks past meer goed...en het ziet er niet uit!  tijd om wat te gaan modificeren in huis: Aangezien het een badkamer was in mijn huiskamer wilde ik iets aan de akoestiek doen en tevens het projectiescherm wegwerken en van mijn lelijke lampen af.
Ohja een nieuwe aanschaf de popcorn A410 (perfect ding overigens)

Begonnen met 4 eilanden maken.. als snel liep ik tegen een hoop problemen aan: Krom hout, akoestische doek niet breed genoeg en afwijking in de ledstrips.
Uiteindelijk gaan werken met losse frames die ik op ging spannen, en nieuwe 27 meter aan ledstrip besteld.

(http://i57.tinypic.com/ega1w1.jpg)
(http://i59.tinypic.com/2mi3txc.jpg)
(http://i59.tinypic.com/95tw75.jpg)
(http://i57.tinypic.com/65a8ag.jpg)
(http://i57.tinypic.com/ns60g.jpg)
(http://i61.tinypic.com/24zxk6u.jpg)
(http://i62.tinypic.com/14tk7m.jpg)

Hierna heeft het plafond project even stil gelegen en ben ik begonnen met de tuin. In Maart zijn de units naar cinemike getuned. Tevens in April de set aangevuld met de Isophon Cassiano diamant . De phonar M4`s zijn vervangen door de FRC`s. Ondertussen ook een XTZ room analyser pro gekocht.

(http://i58.tinypic.com/nlooqv.jpg)
(http://i60.tinypic.com/2quj703.jpg)
(http://i60.tinypic.com/2n3cci.jpg)

De tuin :
(http://i58.tinypic.com/300wqwo.jpg)
(http://i60.tinypic.com/14dhc2w.jpg)
Speakers in mijn voortuin:
(http://i62.tinypic.com/efo51w.jpg)
Zo de tuin is klaar verder met het eindeloze plafond project:
Ondertussen een OPPO bdp-103 aangeschaft en cinemike laten tunen.

(http://i59.tinypic.com/2i1d2g.jpg)
(http://i62.tinypic.com/2199o9g.jpg)
(http://i58.tinypic.com/1gfwv9.jpg)
(http://i58.tinypic.com/i4jmfk.jpg)
(http://i62.tinypic.com/2yvkokn.jpg)
(http://i58.tinypic.com/29oops5.jpg)
(http://i58.tinypic.com/rcvp4y.jpg)


Zelf gemaakte speakerbeugels voor de speakers achter...

(http://i62.tinypic.com/2uzc97a.jpg)
(http://i61.tinypic.com/x5bkhe.jpg)


**************************************************************************************************************************************************************************************************

Introductie

De speakers van XTZ. Voor vele waarschijnlijk een onbekend merk. Er is ook slechts 1 importeur in Nederland te vinden. XTZ is zoiets als Teufel, deze merken moeten het hebben van zijn internet verkopen en hierdoor kunnen de prijzen laag worden gehouden.
Het voordeel bij XTZ is dat de speakers gewoon te beluisteren zijn in Eindhoven. Of je neemt de speakers gewoon mee naar huis om te beluisteren zoals ik heb gedaan.

Hoe ben ik beland bij de XTZ 100.33? Voor een vriendin van mij waren we aan het kijken voor een gehele nieuwe HT set. Zo las ik ergens via internet dat XTZ veel speakers beiden voor weinig. Kortom we hebben even een kijkje genomen en uiteindelijk gegaan voor een subwoofer van XTZ.  Uit nieuwsgierigheid wilde ik toch graag even kijken wat de top van XTZ nou te bieden had, dit voor een eventuele upgrade in de toekomst.

Thuis ben ik voorzien van een complete Phonar set aangestuurd door een Denon 4311 receiver. Deze set klinkt erg goed en de Phonar speakers worden uitgeroepen tot reference in zijn prijsklasse. Als referentie tijdens deze review gebruik ik de Phonars. Voor meer info check http://www.areadvd.de/hardware/2012/phonar_veritas_p6next.shtml (http://www.areadvd.de/hardware/2012/phonar_veritas_p6next.shtml) Recent heb ik ook de Marten Getz 2 beluisterd deze speakers van 18000 euro zal ik ook meenemen en mijn ervaring hierin delen.

Wat krijg je precies?

Je krijg een doos op de stoep van 26,5 kg. Hierin zit de speaker, handleiding, poetsdoekje, handschoentjes, plateau voor de horizontale plaatsing en 2 XTZ symbolen.

(http://i42.tinypic.com/343kn09.jpg)
(http://i39.tinypic.com/o57w94.jpg)
(http://i40.tinypic.com/345im86.jpg)

De speaker zelf zit in een mooi wit zacht zakje. Bij het verwijderen van de zak valt gelijk de mooie zwarte pianolak op en de stoere look van de grills met de keramische drivers. Aan de achterkant bevinden zich 4 aansluitingen en 4 mogelijkheden tot verstellen van de tweeter. Ook leuk is de mogelijkheid tot het monteren en demonteren van (bijgeleverde) proppen in de baspoorten van de speakers. Hiermee kan je naar smaak je eigen basgeluid instellen in 3 standen.

(http://i44.tinypic.com/69g6mo.jpg)
(http://i42.tinypic.com/xfssc8.jpg)

De speakers bevatten drivers van het bekende merk Accuton, de tweeter is van Visaton. Ik heb de componenten opgezocht en je bent al 700 euro kwijt als je deze units los zou moeten kopen.

Test opstelling 1
De XTZ 100.33 als Center.


Ik ben zelf een persoon dat 80% naar films kijkt en misschien maar 20% naar muziek luistert. Daarom was ik heel nieuwsgierig wat de 100.33 mij nu gaat brengen als ik enkel mijn Phonar C4 inruil en daar de 100.33 voor in de plek zet.
Setup bij deze test:
Popcorn A300 (HDMI)
Denon 4311
Speaker kabels 4mm2 (ebay)
audyssey pro setup.

Ik heb het bijgeleverde plateau gebruikt en hierop de center horizontaal geplaatst. De speaker is geheel magnetisch afgeschermd dus hij mag direct naar de tv liggen. Omdat bij mij de speaker slechts enkele cm`s van de muur lag heb ik de proppen erin laten zitten. De tweeter afstelling stond op 0 Db.

(http://i41.tinypic.com/6dv51y.jpg)

Vervolgens ben ik met mijn audyssey pro 6 metingen gaan doen (meer duurde me te lang)

(http://i43.tinypic.com/hrdgya.jpg)

Hierna ben ik begonnen met het kijken van Transformers deel 1 , the game of thrrones, the hobbit en this is it van Michael Jackson. De verschillen die ik hoorde t.o.v. van mijn Phonars:
- Stemmen zijn beter verstaanbaar
- Het stemgeluid bevat een betere frequentie weergave. waardoor de echtheid van de stem heel erg toeneemt.
- De vibrato’s in de stemmen worden opeens beter hoorbaar waardoor elke stem meer eigen karakter krijgt
- Meer detail in het omgevingsgeluid.

Nu komen natuurlijk de vragen. Is het niet vervelend dat de Phonars meespelen want de overgang is dan niet goed etc... Ik heb dit totaal niet als vervelend of irritant ervaren. Dit is overigens wel de beste centerspeaker die ik ooit gehoord heb.

Test opstelling 2:
De XTZ 100.33 als stereo speakers.


Aangesloten op dezelfde setup als bovenstaand. Bi-amped aangestuurd. 1 probleem is dat mijn originele kabels dus te kort waren. Ik heb hier met kroonsteentjes moeten werken en de kabels een meter moeten verlegen met wat 2.5mm2 wat ik nog had liggen. De speakers worden op stands geplaatst die los te verkrijgen zijn. Deze stands zijn rond de 16 kilo zwaar en zijn matzwart.

(http://i39.tinypic.com/14dn29d.jpg)

Tijdens het testen van de speakers heb ik dezelfde CD gebruikt waarop ik al heel wat audio sets gehoord heb. 800 serie van B&W, Focal grande utopia, Kef reference 205 serie, Marten Getz 2 etc..
De CD beschikt over de volgende tracks:

- Birdy - skinny love
- Basto& yves V - cloudbreaker
- Katie melua - Forgetting al my troubles
- Tiesto - Maximal Crazy
- Roger waters - The ballad of bill hubbard
- Saskia Bruin the - look of Love
- Within temptation - Towards the end
- Howard Shore - Concerning hobbits
- Steenly Dan - What a shame about me
- Deep purple - Child in time
- Micheal jackson -  Billy Jean
- Dave brubeck - Take Five
- Dire straights - Brothers in Arms
-  Various artist - The girl from ipenema

Elke track heeft zo zijn eigen karakteristieke eigenschappen waarop ik op let tijdens het afspelen.

Alvorens het testen heb ik weer een pro kalibratie gedaan met 6 metingen.
Ik heb de tracks beluisterd op de direct modus en de Audyssey modus. De direct was met woofer uit  en de Audyssey met woofer aan.

(http://i43.tinypic.com/316x6c8.jpg)
(http://i44.tinypic.com/6nrvo5.jpg)
(http://i42.tinypic.com/33ytcvm.jpg)
(http://i42.tinypic.com/2aafpnc.jpg)

Tijdens het luisteren van de track van birdy merkte ik geluid op hoeveel detail de speaker door laat. Het kraken van d`r stoel en piano pedaal zijn duidelijk hoorbaar. Tevens test ik of de er aanwezigheid is van sibilance. Deze is gelukkig niet te bekennen in de visaton tweeter, zelfs bij een correctie van +4db is hij nog niet aanwezig. Wel is te zeggen dat +4db teveel van het goede is en de luistervermoeidheid wel iets toe zal nemen. Hoe integreert de piano met d`r stem? Het lijkt precies in elkaar te vallen. Zet ik audyssey uit dan merk ik dat d`r stem wat meer op de achtergrond valt en de ruimtelijkheid behoorlijk verdwijnt.

Cloudbreaker is een lekker ram plaatje. De proppen zijn in de stereo opstelling uit de speakers gehaald want dit vond ik het beste klinken. Bij deze plaat hoor je dan ook duidelijk dat de speakers een behoorlijke dreun neer kunnen zetten tot een 40Hz. De elektrische geluiden spetteren van de speakers af en het lijkt net een feestje bij mij thuis. Zonder Audyssey mis ik deze beleving, de bas wordt wat rommelig en onderscheid tussen de instrumenten raak ik kwijt.

Concerning hobbits heeft wat leuke sprankelingen in het nummer zitten die bij echt goede speakers op je af komen. Deze sprankeling was bijna hetzelfde als ik die gehoord heb op de Getz. De speaker zet een flinke soundstage neer en  het geheel klinkt gewoon goed. Net zo goed als de Getz? Nee ik mis wat Live feeling .. Hier kom bij test 3 op terug.

Steenly Dan. Deze prachtige opname is echt een super nummer om goede speakers van de beste te onderscheiden. Dit nummer bevat bijna alle elementen om een speaker goed te testen. Timing bass klank preciezie. Het nummer klinkt ook zeer goed. De speaker zet dit nummer erg goed neer. Ook al wordt het allemaal wel erg neutraal omdat Audyssey alles gelijk trekt.

Na de rest van de plaatjes te hebben geluisterd was mijn conclusie van ja klinkt erg goed, alleen mis ik het kippenvel gevoel. Iets ontbreekt er maar wat dat is? Audyssey corrigeer een hoop maar onvoldoende om de puntjes op de i te zetten

Test 3
XTZ 100.33 in Stereo met de Pathos Logos en Cardas golden cross kabels


Een collega van mijn die thuis de kef 205 ref serie heeft staan die was ook erg benieuwd naar de XTZ 100.33. Ik heb hem dus uitgenodigd en gevraagd of hij ook zijn stereo spulletjes wilde meenemen en we het eea kunnen vergelijken.  De Pathos versterker is een buizenvoorversterker met transistor eind trap. Hierdoor sla je eigenlijk 2 vliegen in klap. Dit merk staat bekend als zeer goede high end versterker. De versterker staat analoog aangestuurd vanaf mijn popcorn A300 (niet de beste DAC maar goed). De kabels die gebruikt zijn dat is de beste serie van Cardas. Ik denk niet dat er veel beter te krijgen is (4000 euro per set). 

(http://i42.tinypic.com/5nmc87.jpg)
(http://i40.tinypic.com/4g1bwg.jpg)
(http://i39.tinypic.com/2uib214.jpg)

Het testen begonnen met Child in Time. Het aanraken van de Hi-hats klinkt nu bijzonder echt en wat klinkt de stem opeens goed. Jeej dit is echt het geluid wat ik uit de speakers wilde halen.

Steenly daarna gelijk aangezet en ik was verbluft. Er zit een behoorlijk verschil tussen de Denon met Audyssey pro en de pathos met dure kabeltjes. De ruimtelijkheid voordeel van de Audyssey pakt de pathos net zo makkelijk over. Instrumenten lijken meer te leven en liggen niet meer op 1 vlak met de rest. Het live gevoel komt een heel stuk dichterbij.

Roger waters. Deze track heeft een zeer lage bass die bijna geen enkele speaker kan spelen. De XTZ redt dit ook niet. Dit is dan ook de enige track waarbij een subwoofer geen overbodige luxe zou zijn.

Dire straights. Bij de intro wordt ik geluid de muziek in getrokken. Stemmen prachtig bass perfecte detail in de elektrische gitaar.Mijn collega gaf toe dat hij best wel de 100.33 zou willen ruilen voor zijn kef 205 ref. Niet voor niks want deze speakers klinken voor het geld echt subliem. 

Test 4
100.33 + pathos en Ebay kabels


De klanken lijken hetzelfde. Alleen er gebeurd wat met de timing. Het live gevoel raak je kwijt en het geheel lijkt een stuk saaier te worden. Kabels maken dus zeker wel verschil! Ik had graag de kabels willen testen op de denon 4311 maar omdat het allemaal zo een gefriemel is, had ik hier geen zin in.

Conclusie

Al met al is de XTZ 100.33 voor 1600 euro geen dure speaker. Ik denk dat dit wel een marktleider is wat betreft prijs kwaliteit. Is hij net zo goed als de Marten Getz 2? Nee dat niet. De Getz heeft een iets verfijndere hoog en een stikkeltje meer live gevoel.  Maar dat mag ook wel voor een speaker die 5x duurder is dan de 100.33.Wel is belangrijk dat je de speaker voorziet van een goede aansturing.
Ik ben zelf van plan om eerst de Center te kopen en pas later de overige speakers. Het blijft een flinke investering maar ik denk dat deze speakers wel mee kunnen komen met speakers die 2 x zo duur zijn. 

Ps. Ik heb wel alvast wat betere kabels besteld.
Title: Re: Masterkale`s mansion
Post by: Kamidioblitz on December 28, 2014, 12:41:33
Dan is  er volgens mij het nodige veranderd, afgaande op de foto's van je plafond in een ander topic😉.
Title: Re: Masterkale`s mansion
Post by: Masterkale on December 28, 2014, 16:44:39
Dan is  er volgens mij het nodige veranderd, afgaande op de foto's van je plafond in een ander topic.

Klopt ik zal vanavond even verder gaan met posten. Er komen nog heel wat fotos etc aan ;)
Title: Re: Masterkale`s mansion
Post by: Kamidioblitz on January 2, 2015, 12:47:35
En waar blijft al dat moois?
Title: Re: Masterkale`s mansion
Post by: Masterkale on January 2, 2015, 23:12:36
En waar blijft al dat moois?

Haha ja drukke dagen gehad... Feestdagen, banenswitch en klussen in huis.
komt eraan


Oke main topic is redelijk up to date.
What to do list: Audio stroomgroep + kabels
Akoestiek verbeteringen
Muur schilderen.
Title: Re: Masterkale`s mansion LET OP veel foto`s!
Post by: cine(d)rama on January 3, 2015, 11:24:56
Goed bezig zo .
Het ziet er goed uit en mooie apparatuur ook .

Dat zal vast beter klinken met die akoestische panelen , heb ik ook nog niet zo lang geleden gedaan maar dan ook aan de muren en vind het een hele verbetering .

Gr Andre
Title: Re: Masterkale`s mansion LET OP veel foto`s!
Post by: vik on January 3, 2015, 11:26:23
Lekker bezig!  :worship:
Title: Re: Masterkale`s mansion LET OP veel foto`s!
Post by: Masterkale on January 3, 2015, 12:41:40
Goed bezig zo .
Het ziet er goed uit en mooie apparatuur ook .

Dat zal vast beter klinken met die akoestische panelen , heb ik ook nog niet zo lang geleden gedaan maar dan ook aan de muren en vind het een hele verbetering .

Gr Andre

Dankje!

Ja ik de plafond panelen doen goed hun werk. De panelen voor op de muur daar ben ik bijna klaar mee. Daarna moet ik nog wat metal plate absorbers maken eigenlijk, ik heb een flink bas probleem bij de 32hz. Ik zal ook de XTZ metingen nog wel posten..

Lekker bezig!  :worship:

We komen d`r wel ;)
Title: Re: Masterkale`s mansion LET OP veel foto`s!
Post by: diceman on January 3, 2015, 19:47:21
Mooie oplossing aan het plafond en dito steunen voor de rear XTZ.
Title: Re: Masterkale`s mansion LET OP veel foto`s!
Post by: riwi on January 3, 2015, 20:23:27
Mooi. Topic met veel foto's :)
Erg bijzondere oplossing voor het plafond. Interessant.

Welke bank heb je als ik vragen mag? Ben aan het zoeken naar een bank waar je goed op kan liggen :)
Title: Re: Masterkale`s mansion LET OP veel foto`s!
Post by: Masterkale on January 4, 2015, 13:00:39
Mooie oplossing aan het plafond en dito steunen voor de rear XTZ.

Dankje... De rears zijn Isophon FRC`s Keramisch. De center is diamant matchend bij de fronts.


Mooi. Topic met veel foto's :)
Erg bijzondere oplossing voor het plafond. Interessant.

Ik heb deze bank bij Zitten op design gekocht in Oss. Neem daar een kijkje zou ik zeggen, goede service en aardige mensen.

Welke bank heb je als ik vragen mag? Ben aan het zoeken naar een bank waar je goed op kan liggen :)
Title: Re: Masterkale`s mansion LET OP veel foto`s!
Post by: jaco on January 4, 2015, 14:37:50
Dat ziet er inderdaad goed uit. Zal wel heel anders gaan klinken nu met deze aanpassingen.
Kun je straks weer wat beter ervaren hoe goed je apparatuur is.
Title: Re: Masterkale`s mansion LET OP veel foto`s!
Post by: Kamidioblitz on January 6, 2015, 08:47:34
Ziet er heel fraai uit met die plafondverlaging. Hele nette set ook. Volgens mij woon je bijna om de hoek.
Title: Re: Masterkale`s mansion LET OP veel foto`s!
Post by: eddy135 on January 6, 2015, 13:10:14
Prachtig dat plafond inderdaad.  :worship:

Alleen, waarom je apperatuur niet in de kast? Vind dit wel wat rommelig zo... :confused:
Title: Re: Masterkale`s mansion LET OP veel foto`s!
Post by: Masterkale on January 7, 2015, 17:21:02
Prachtig dat plafond inderdaad.  :worship:

Alleen, waarom je apperatuur niet in de kast? Vind dit wel wat rommelig zo... :confused:

Ja helaas is de diepte van het dressoir maar 36cm. Bij de aankoop wist ik niet dat ik dit allemaal aan ging schaffen anders had ik wel wat anders gekocht. Ik maat laten maken is een optie.. Alleen heb ik momenteel even andere prioriteiten met mijn geld :-)
Title: Re: Masterkale`s mansion LET OP veel foto`s!
Post by: eddy135 on January 7, 2015, 19:15:22
Ja helaas is de diepte van het dressoir maar 36cm. Bij de aankoop wist ik niet dat ik dit allemaal aan ging schaffen anders had ik wel wat anders gekocht. Ik maat laten maken is een optie.. Alleen heb ik momenteel even andere prioriteiten met mijn geld :-)
Duidelijk!
Ik zit met hetzelfde op dit moment, ga zelf een geschikte kast maken. :)
Title: Re: Masterkale`s mansion LET OP veel foto`s!
Post by: gonzales on January 13, 2015, 11:11:10
Fantastische set en ruimte. Echt super, maar de apparatuur mooi weggewerkt zou het helemaal afmaken voor mijn gevoel. Maar ach, het plezier is er niet minder om lijkt me
Title: Re: Masterkale`s mansion LET OP veel foto`s!
Post by: Masterkale on March 1, 2015, 11:48:42
Update:Stroomgroep aangelegd, nieuwe stekkerdoos en kabels. Muren geschilderd en panelen gemaakt

(http://i58.tinypic.com/15qb2q9.jpg)
(http://i58.tinypic.com/33dxcn8.jpg)
Title: Re: Masterkale`s mansion LET OP veel foto`s!
Post by: angelo83 on March 1, 2015, 12:14:45
Schitterende ruimte  :inlove:

mvg Angelo
Title: Re: Masterkale`s mansion LET OP veel foto`s!
Post by: Masterkale on March 1, 2015, 14:20:11
Schitterende ruimte  :inlove:

mvg Angelo

Thanks!
Title: Re: Masterkale`s mansion NEW ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: Masterkale on October 22, 2015, 18:18:50
Ik heb mijn setje weer wat uitgebreid. Er is een MM8077 bijgekomen en een AV8802. De Av8801CM staat dus te koop. De plannen liggen er om de  8802 ook te laten tunen. Ook heb ik 5 speakers ontworpen en laten maken om mijn isophon set aan te vullen met plafond speakers.
De auro3d licentie aangeschaft.... Dit klinkt wel erg leuk en beter dan de upmixing van dolby atmos. Ik heb nog geen auro3d content dus veel heb ik niet kunnen testen.
Even wat foto`s.. De speakers achter hangen niet optimaal maar beter dan dit gaat niet lukken ivm de muur uiteraard.

(http://i58.tinypic.com/1j44lt.jpg)
(http://i60.tinypic.com/alnuqq.jpg)
(http://i59.tinypic.com/2whqcm1.jpg)
(http://i62.tinypic.com/ibgruw.jpg)
Title: Re: Masterkale`s mansion NEW ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: Former member 78 on October 22, 2015, 18:57:39
Wauw, schitterend!
Title: Re: Masterkale`s mansion NEW ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: WillyP on October 22, 2015, 19:11:58
Wat een ruimte! En wat een mooie spullen. Zo te zien heeft de firma Accuton niets te klagen. De directie zal erg blij met je zijn.

Vertel eens, wat trekt je vooral aan in de eenheden van Accuton?

Groet,

WillyP
Title: Re: Masterkale`s mansion NEW ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: Pallenmans on October 23, 2015, 16:55:55
 :wub: waanzinnige opstelling (best wel jaloers ) :headbanging: 
Title: Re: Masterkale`s mansion NEW ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: papaleo on October 23, 2015, 19:00:21
Kom ik toevallig dit draadje tegen... ;)
Maar man ooh man wat heb je dit mooi voor elkaar zeg...  :o  :clapping: Schitterende ruimte  met hele mooie oplossingen en dan ook nog met heel veel smaak ingericht  :worship: respect  :worship:  8) WAUW!
Title: Re: Masterkale`s mansion NEW ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: jaco on October 23, 2015, 20:29:58
Wat doen die speakers zo hoog aan het plafond bij een Auro3d opstelling ?

Verder veel luisterplezier, films lijken er niet te komen, dus het wordt een 10 tal concerten beluisteren.
Title: Re: Masterkale`s mansion NEW ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: Masterkale on October 24, 2015, 01:02:51
Wat een ruimte! En wat een mooie spullen. Zo te zien heeft de firma Accuton niets te klagen. De directie zal erg blij met je zijn.

Vertel eens, wat trekt je vooral aan in de eenheden van Accuton?

Groet,

WillyP

Bedankt voor de complimenten. Ik houd van neutrale weergave, de tweeters zijn erg detaileerd zonder schel te klinken. Het ruimtelijke effect van de diamanten tweeter kan geen enkele tweeter tegen op. Stemmen krijgen met de accuton drivers nog meer karakter.
Title: Re: Masterkale`s mansion NEW ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: Masterkale on October 24, 2015, 01:07:07
Wat doen die speakers zo hoog aan het plafond bij een Auro3d opstelling ?

Verder veel luisterplezier, films lijken er niet te komen, dus het wordt een 10 tal concerten beluisteren.

Ik moest concessies doen, in het verleden al gewerkt met front height speakers. Echter kan ik vanaf luisterpositie een hoek van 20 graden creëren als ik de height speakers boven de fronts zou hangen. Dit voegt niet veel toe.
Een auro opstelling zoals aangegeven is leuk bij een plafond van 3.5 meter.
Beter dan nu kan ik het niet hangen in de woonkamer.

Auromatic is beter dan de atmos upmixing, gelukkig kan ik deze functie gebruiken. Bij Atmos films zet ik gewoon atmos aan.
Title: Re: Masterkale`s mansion NEW ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: denoontje on October 24, 2015, 01:09:58
mooie ruimte hoor....goed gedaan
Title: Re: Masterkale`s mansion NEW ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: Sjaak_Banaan on October 24, 2015, 01:14:56
Damn, dat is behoorlijk awesome! Heel mooi :D
Title: Re: Masterkale`s mansion NEW ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: jaco on October 24, 2015, 05:46:41
Auromatic is beter dan de atmos upmixing, gelukkig kan ik deze functie gebruiken. Bij Atmos films zet ik gewoon atmos aan.
Ok, veel plezier ermee, het ziet er netjes uit allemaal.
Title: Re: Masterkale`s mansion NEW ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: doorofnight on October 24, 2015, 09:35:30
Daar zit een hoop tijd en energie in... Is mooi strak geworden. En de meetresultaten lijken erg goed: wat is de schaal en is er smoothing toegepast? 
Title: Re: Masterkale`s mansion NEW ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: W.Otter on October 24, 2015, 10:24:30
waarom niet voor inbouwluidsprekers gekozen? je hebt er de panelen voor hangen...
Title: Re: Masterkale`s mansion NEW ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: arjan1978 on October 24, 2015, 17:55:15
Prachtige kamer zo
Title: Re: Masterkale`s mansion NEW ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: morca on October 24, 2015, 18:24:59
Wow dit is een straffe ruimte en een supermooie set heb je staan en hangen   ;D
Title: Re: Masterkale`s mansion NEW ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: Masterkale on October 25, 2015, 16:30:41
(http://i62.tinypic.com/ejubl1.jpg)

Even een opstelling van de marantz units. Ik heb zelf alles liever verborgen staan... maar mijn dressoir is echt ellende voor audio. Stapelen werd ik te zwaar dus heb ik maar een rekje gemaakt.
Title: Re: Masterkale`s mansion NEW ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: Masterkale on October 25, 2015, 16:34:44
waarom niet voor inbouwluidsprekers gekozen? je hebt er de panelen voor hangen...

Inbouw en richten gaan niet echt samen. Tevens is de constructie van de panelen niet zo gemaakt om d`r nog speakers in te hangen. (Atmos was nooit de gedachte toen ik begon met bouwen van de panelen.
Title: Re: Masterkale`s mansion NEW ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: W.Otter on October 25, 2015, 16:39:41
Atmos hoef je toch niet echt te richten?
Title: Re: Masterkale`s mansion NEW ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: Masterkale on October 25, 2015, 16:42:00
Daar zit een hoop tijd en energie in... Is mooi strak geworden. En de meetresultaten lijken erg goed: wat is de schaal en is er smoothing toegepast?

De meetresultaten zijn in het laag slecht.. wel beter dan het was.. De crossover van mijn fronts staan nu op 60Hz en neemt de woofer de rest over.  Maar mijn bank staat tegen de muur. Meet ik 1 meter naar voren dan is het wel op en top.

(http://i58.tinypic.com/bi5ets.jpg)
Title: Re: Masterkale`s mansion NEW ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: Masterkale on October 25, 2015, 16:43:57
Atmos hoef je toch niet echt te richten?


Het beste van wel vind ik. Anders zou je onnodige reflecties krijgen. Alle speakers staan gericht bij mij.
Title: Re: Masterkale`s mansion NEW ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: john2910 on October 25, 2015, 16:44:15
Wow prachtig gemaakt :headbanging:
Title: Re: Masterkale`s mansion NEW ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: jaco on October 28, 2015, 21:41:05
 Dan wellicht gewoon de bank 1 meter naar voren zetten :)
Title: Re: Masterkale`s mansion NEW ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: W.Otter on October 29, 2015, 11:22:17
mooi hoor die stapel Marantzen!

toch ben ik van mening dat je huiskamer te veel bios is  :tounge2:. ik denk dat je met het wegwerken van een aantal dingen een net zo prima filmervaring neerzet en toch het huiskamergevoel houdt. Ieder zijn ding natuurlijk, en als het jou niet uitmaakt is het natuurlijk geweldig om compromisloos te werken!

hoe dan ook mooie spullen en het lijkt mij een topplek om af en toe een filmpje te pakken!
Title: Re: Masterkale`s mansion NEW ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: gilles0181 on October 29, 2015, 12:15:02
vet hoor! Merkte je veel verschil toen je de panelen aan het plafond ophing? d.w.z. ik wil mijn plafond gaan verlagen voor atmos speakers en zit te dubben of het nut zou hebben om rockwool (goede type) tussen gipsplaat en betonnen plafond te doen.
Title: Re: Masterkale`s mansion NEW ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: Masterkale on November 1, 2015, 20:37:40
Het mooiste zou een ander dressoir zijn inderdaad. Die staat nog op mijn lijstje. De panelen maken erg veel verschil. Je hoort precies wanneer je dr onder loopt en praat. Het is veel meer rust en geen galm.
Title: Re: Masterkale`s mansion NEW ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: Ernst Jan on November 1, 2015, 23:28:29
Wat is er eigenlijk met de XTZ 100.33 gebeurd? Ik zie ze niet in je onderschrift staan.
Title: Re: Masterkale`s mansion NEW ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: Masterkale on November 2, 2015, 11:11:58
Wat is er eigenlijk met de XTZ 100.33 gebeurd? Ik zie ze niet in je onderschrift staan.

De 100.33 had ik als demo. Leuke speakers maar voor surround achter wel erg groot.
Title: Re: Masterkale`s mansion NEW ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: WillyP on November 2, 2015, 16:06:07
Ook heb ik 5 speakers ontworpen en laten maken om mijn isophon set aan te vullen met plafond speakers.

Hier wilde ik nog wat over vragen aan Masterkale als dat mag. Hoe heb je de 5 speakers ontworpen en wie heeft ze voor je gemaakt? Hoe groot zijn ze ongeveer? Welke Accuton eenheden heb je gebruikt? Wat voor filter? Geen 6dB zo te zien. Kortom, vertel er eens wat meer over.

Groet,

WillyP
Title: Re: Masterkale`s mansion NEW ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: Masterkale on November 2, 2015, 16:20:27
Hier wilde ik nog wat over vragen aan Masterkale als dat mag. Hoe heb je de 5 speakers ontworpen en wie heeft ze voor je gemaakt? Hoe groot zijn ze ongeveer? Welke Accuton eenheden heb je gebruikt? Wat voor filter? Geen 6dB zo te zien. Kortom, vertel er eens wat meer over.

Groet,

WillyP

Hallo Willy,

Ze zijn 45x18x18. Ik heb ze laten maken bij speakerkits. C158-8-085 driver Tweeter: C25-6-012. Verder heb ik geen verstand van filter bouwen dus dat heb ik laten doen.
Title: Re: Masterkale`s mansion NEW ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: WillyP on November 2, 2015, 20:42:20
Dag Masterkale,

Mooi hoor. En dat voor een Atmos speaker. Menigeen zou al blij zijn als dat de front speakers waren.

Groet,

WillyP
Title: Re: Masterkale`s mansion NEW ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: Masterkale on November 3, 2015, 13:32:15
Dag Masterkale,

Mooi hoor. En dat voor een Atmos speaker. Menigeen zou al blij zijn als dat de front speakers waren.

Groet,

WillyP

Ja bedankt, het ligt eraan waar je je prioriteit legt. Veel mensen geven graag niet veel geld uit aan speakers maar die staan met een dikke 7 serie te betalen bij de pomp om vervolgens weer in de file te staan.  ;D
Title: Re: Masterkale`s mansion NEW ATMOS + AURO!+ Theta Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: Masterkale on November 6, 2015, 21:55:02
1 weekje de Theta casablanca 5.1 op bezoek gehad. Deze unit veegt de vloer aan met de 8802. Meer helderheid, meer diepte, meer surround bubble dus meer beleving. Ik moet de 8802CM nog besluisteren en de RS20i. Daarna maak ik een keuze welke richting op ga.
Ik hoop eigenlijk dat de 8802CM hetzelfde beeld neerzet want ik heb eigenlijk niet echt de ruimte voor de overige units.
Title: Re: Masterkale`s mansion NEW ATMOS + AURO!+ Theta Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: vik on November 7, 2015, 09:27:49
Theta vs AV 8802 daar zit ook wel een prijs verschil van +- €20.000 en zou gek zijn als het niet zo was  :D1 weekje de Theta casablanca 5.1 op bezoek gehad. Deze unit veegt de vloer aan met de 8802. Meer helderheid, meer diepte, meer surround bubble dus meer beleving. Ik moet de 8802CM nog besluisteren en de RS20i. Daarna maak ik een keuze welke richting op ga.
Ik hoop eigenlijk dat de 8802CM hetzelfde beeld neerzet want ik heb eigenlijk niet echt de ruimte voor de overige units.
Title: Re: Masterkale`s mansion NEW ATMOS + AURO!+ Theta Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: papaleo on November 7, 2015, 11:59:16
Theta vs AV 8802 daar zit ook wel een prijs verschil van +- €20.000 en zou gek zijn als het niet zo was  :D
+1
Title: Re: Masterkale`s mansion NEW ATMOS + AURO!+ Theta Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: Masterkale on November 7, 2015, 14:30:12
Theta vs AV 8802 daar zit ook wel een prijs verschil van +- €20.000 en zou gek zijn als het niet zo was  :D

Dat is zeker zo.. Maar altijd leuk om de verschillen te horen.
Title: Re: Masterkale`s mansion NEW ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: jaco on November 8, 2015, 10:34:40
Kun je op die theta dan ook Atmos, DTS:X en Auro3d afspelen ?
Title: Re: Masterkale`s mansion NEW ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: Masterkale on November 8, 2015, 11:21:32
Kun je op die theta dan ook Atmos, DTS:X en Auro3d afspelen ?

Op degene die ik had geleend niet, dat was de casablanca 3HD. De nieuwe 4 schijnt het wel te kunnen.
Title: Re: Masterkale`s mansion NEW ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: jaco on November 8, 2015, 15:41:55
Op degene die ik had geleend niet, dat was de casablanca 3HD. De nieuwe 4 schijnt het wel te kunnen.

Volgens: http://www.thetadigital.com/casablanca_iv_controller_specifications.shtml

Channels Supported
Left, Right, Center, Left Surround, Right Surround, Center Surround, Left Front Sub, Right Front Sub, Left Surround Sub, Right surround Sub, Center Sub, Left Side, Right Side


Modes
Matrix, Special Matrix, Dolby Pro Logic, Dolby Pro Logic IIx, Dolby Digital, Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD, DTS Neo:6, DTS, DTS-ES, DTS 96/24, DTS High Resolution Audio, DTS-HD Master Audio, LPCM, Stereo, Mono, Analog Direct, Analog Matrix
Title: Re: Masterkale`s mansion NEW ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: Masterkale on November 9, 2015, 19:46:12
Volgens: http://www.thetadigital.com/casablanca_iv_controller_specifications.shtml

Channels Supported
Left, Right, Center, Left Surround, Right Surround, Center Surround, Left Front Sub, Right Front Sub, Left Surround Sub, Right surround Sub, Center Sub, Left Side, Right Side


Modes
Matrix, Special Matrix, Dolby Pro Logic, Dolby Pro Logic IIx, Dolby Digital, Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD, DTS Neo:6, DTS, DTS-ES, DTS 96/24, DTS High Resolution Audio, DTS-HD Master Audio, LPCM, Stereo, Mono, Analog Direct, Analog Matrix

Er komt een 4A versie uit .. Dat staat bij news
Title: Re: Masterkale`s mansion NEW ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: vik on December 19, 2015, 13:10:10
Veel plezier Tom  :coffee:
Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: Masterkale on March 2, 2016, 00:00:27
Zojuist de keuze gemaakt voor de datsat rs20i
De unit staat bij mij thuis en ben nog het eea aan het inregelen.
De datasat is erg handig als je over een lastige luisterruimte beschikt zoals ik. Qua muzikaliteit moet je wel iets inleveren maar je krijgt weer wat voordelen terug. Het liefste zou ik nog iets van een cinemike tuning op de rs20i willen hebben, dan is hij echt helemaal compleet. Het is voornamelijk de grote en diepte van de soundstage die wat is afgenomen tov de av8801cm of 8802cm of de theta. Daarintegen heb ik wel hetzelfde detail niveau als op de overige units. De bass is door de dirac van een whooop effect naar een maagtriller getoverd, de surround effecten lopen perfect over omdat de speakers allemaal dezelfde klank geeft. Dit zorgt voor ook voor goede verstaanbaarheid.
Mijn volgende upgrade wordt een cinemike 4k speler... de 3313 cm laat de datasat nog op een hoger niveau spelen dan de oppo 103 cm.

Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: vik on March 2, 2016, 09:04:26
Veel plezier met je nieuwe speeltje Tom.  ^^

Ik kan altijd informeren wat er mogelijk is met de Datasat. Zou eerst bekeken moeten worden. De voeding is sowieso al een winst.

De 4K speler van D&M (als die komt) dat zal nog wel even duren schat ik.


Zojuist de keuze gemaakt voor de datsat rs20i
De unit staat bij mij thuis en ben nog het eea aan het inregelen.
De datasat is erg handig als je over een lastige luisterruimte beschikt zoals ik. Qua muzikaliteit moet je wel iets inleveren maar je krijgt weer wat voordelen terug. Het liefste zou ik nog iets van een cinemike tuning op de rs20i willen hebben, dan is hij echt helemaal compleet. Het is voornamelijk de grote en diepte van de soundstage die wat is afgenomen tov de av8801cm of 8802cm of de theta. Daarintegen heb ik wel hetzelfde detail niveau als op de overige units. De bass is door de dirac van een whooop effect naar een maagtriller getoverd, de surround effecten lopen perfect over omdat de speakers allemaal dezelfde klank geeft. Dit zorgt voor ook voor goede verstaanbaarheid.
Mijn volgende upgrade wordt een cinemike 4k speler... de 3313 cm laat de datasat nog op een hoger niveau spelen dan de oppo 103 cm.
Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: WillyP on March 2, 2016, 09:43:48
Qua muzikaliteit moet je wel iets inleveren maar je krijgt weer wat voordelen terug. Het liefste zou ik nog iets van een cinemike tuning op de rs20i willen hebben, dan is hij echt helemaal compleet. Het is voornamelijk de grote en diepte van de soundstage die wat is afgenomen tov de av8801cm of 8802cm of de theta.
Dat klinkt als een weloverwogen keuze, waar je nog veel plezier van kunt hebben! Kun je wat meer vertellen over de verschillen met de Marantz en de Theta? Zo te horen leveren de CM versies van Markants erg veel kwaliteit als ze op sommige punten de Datasat nog overtreffen.

Groet,

Willy
Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: Masterkale on March 2, 2016, 10:35:36
Veel plezier met je nieuwe speeltje Tom.  ^^

Ik kan altijd informeren wat er mogelijk is met de Datasat. Zou eerst bekeken moeten worden. De voeding is sowieso al een winst.

De 4K speler van D&M (als die komt) dat zal nog wel even duren schat ik.

Ja graag Vik, dankje.
Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: Masterkale on March 2, 2016, 10:46:57
Dat klinkt als een weloverwogen keuze, waar je nog veel plezier van kunt hebben! Kun je wat meer vertellen over de verschillen met de Marantz en de Theta? Zo te horen leveren de CM versies van Markants erg veel kwaliteit als ze op sommige punten de Datasat nog overtreffen.

Groet,

Willy

De theta is een verhaal apart, op 1 of andere manier gaf deze voorversterker het beste geluid tijdens muziek met een standaard speler. Als je de unit voorziet van een 3313CM verandert er niet gek veel. De datasat en de marantz units hadden hier wel baat bij.
Met een basis speler is de Theta een erg goede keuze, het nadeel is echter dat ze 2de hands niet te slijten zijn en ivm importkosten vanuit amerika zijn ze niet bepaald goedkoop.
De av8802CM klinkt met een 3313CM aangesloten het beste en met de RS20I is dat hetzelfde verhaal, zet je ze beide in een akoestisch goede ruimte dan is de cinemike versie zeker de winaar. Omdat mijn ruimte dat totaal niet is heb ik gekozen voor de datasat.

Voor het mooie zou ik de theta 4 met xtreme-D3 dacs/dirac  moeten horen, echter niemand heeft er hier 1. Persoonlijk denk ik wel dat dit een unit is die veel potentie heeft.
Echter de bediening is een ramp en customizen kan je vergeten.

Bij de gegeven 3 voorversterkers vis je sowieso niet naast het net, elke unit heeft zijn eigen voor en nadelen.


Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: WillyP on March 2, 2016, 11:38:40
Dank voor je uitvoerige antwoord. Het valt nog niet mee om een processor te vinden die het bij muziek kan opnemen tegen een topklasse stereoversterker. Heb je Trinnov overwogen? Op papier lijken de Altitude en de Amplitude erg interessant. De Amethyst heb ik een aantal malen kort gehoord.

Groet,

Willy
Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: Blue-Eyes on March 2, 2016, 12:11:21
Dat is imo ook utopisch........ Als jij een multichannel PRE wilt hebben met de ultieme stereo kwaliteiten ga je fors in je buidel tasten.
Dat zijn 2 eigen werelden, beiden extreem goed bestaat niet.
Het is een compromis.

Echter niet gezegd hebbende dat de multi PRE niet een waanzinnig plaatje kunnen neerzetten! In vergelijk verlies je van een dedicated stereo, of fors betalen.
Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: Masterkale on March 2, 2016, 13:05:07
Mannen vergis je niet in de muziek kwaliteiten van de 8802cm en de theta. De theta heeft dezelfde dacs als de generation VIII-3. Het is zeker wel mogelijk.
Fors betalen komt het wel op neer inderdaad... maar dat doe je sowieso als je op hoge kwaliteit surround wilt.
Ohja nog een nadeel van de theta is dat er geen atmos of auro opzit... en hoe ze dat op gaan lossen met speaker layouts (als je wilt wisselen tussen atmos of auro) is nog onduidelijk
Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: Masterkale on March 2, 2016, 13:07:07
Dank voor je uitvoerige antwoord. Het valt nog niet mee om een processor te vinden die het bij muziek kan opnemen tegen een topklasse stereoversterker. Heb je Trinnov overwogen? Op papier lijken de Altitude en de Amplitude erg interessant. De Amethyst heb ik een aantal malen kort gehoord.

Groet,

Willy
Nee de trinnov heb ik nooit meegenomen. Ik las hier wel goede berichten over maar niemand die echt hylarisch was hierover daarom heb ik die snel laten vallen als optie.
Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: Blue-Eyes on March 2, 2016, 14:05:22
Mannen vergis je niet in de muziek kwaliteiten van de 8802cm en de theta. De theta heeft dezelfde dacs als de generation VIII-3. Het is zeker wel mogelijk.
Fors betalen komt het wel op neer inderdaad... maar dat doe je sowieso als je op hoge kwaliteit surround wilt.
Ohja nog een nadeel van de theta is dat er geen atmos of auro opzit... en hoe ze dat op gaan lossen met speaker layouts (als je wilt wisselen tussen atmos of auro) is nog onduidelijk

Dan ga ik die 10.000 euro ipv een multi PRE in een stereo PRE steken......... Welke is beter? Precies.

Overigens twijfel ik er niet aan, ook MC pre's presteren waanzinnig. Ik heb zelf de SSP800, ook niet slecht op stereo gebied, verslaag menig dedicated stereo pre. Maar als het echt serieus wordt haakt de mijne echt wel af.
Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: Masterkale on March 2, 2016, 14:20:24
Dan ga ik die 10.000 euro ipv een multi PRE in een stereo PRE steken......... Welke is beter? Precies.

Overigens twijfel ik er niet aan, ook MC pre's presteren waanzinnig. Ik heb zelf de SSP800, ook niet slecht op stereo gebied, verslaag menig dedicated stereo pre. Maar als het echt serieus wordt haakt de mijne echt wel af.

Onder welke noemer valt bij jou de serieuze stereo spul? Ik verdiep me niet echt in stereo maar zou wel graag willen weten wat hierin een beetje de top is. Ik heb bijvoorbeeld bij wilbert audio hun stereo setup geluisterd op de nieuwste B&W speakers en gehele moon setup. Klonk goed maar ik heb pre`s beter horen spelen.
Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: Blue-Eyes on March 2, 2016, 14:47:23
Er is genoeg exotisch spul te krijgen. Denk niet regulier, maar bijzonder. Je kan stereo PRE's kopen van vele 10-duizenden euro's. Idem voor MC PRE's.
MC is een vakgebied. Stereo ook. Een combi van die twee geeft imo per def. een comprimis.


Maar dat is niet mijn punt. Mijn punt is dat hoe goed een MC pre is, een dedicated stereo PRE met de dezelfde prijs insteek normaliter minder zal zijn.
Lees minder niet als slecht!
Vgl. Een Ferrari verslaat een dikke Porsche, nogmaals als voorbeeld. Maakt dat de Porsche dan slecht? Zeker niet. Nog steeds top waar 99,99% "slechter" (of anders?) is.


Maar goed, ander topic, andere discussie :)
Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: bmateijsen on March 2, 2016, 18:38:16
Nee de trinnov heb ik nooit meegenomen. Ik las hier wel goede berichten over maar niemand die echt hylarisch was hierover daarom heb ik die snel laten vallen als optie.

Datasat is erg gaaf! Gefeliciteerd! Dirac correct implementeren is echt een klus, daar moet je voldoende kennis van hebben om het echt goed te doen. Maar als het kwartje dan ook valt, heb je echt een waanzinnige setup.

Vwb de Trinnov: Jean Sibelius hier op het forum is toch echt wel lyrisch.... ;). Ik denk dat ze erg gewaagd aan elkaar zijn waarbij Trinnov wat mij betreft net een streepje voor heeft. Maar ik heb ze nog nooit naast elkaar gehoord.
Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: Masterkale on March 2, 2016, 18:40:15
Datasat is erg gaaf! Gefeliciteerd! Dirac correct implementeren is echt een klus, daar moet je voldoende kennis van hebben om het echt goed te doen. Maar als het kwartje dan ook valt, heb je echt een waanzinnige setup.

Vwb de Trinnov: Jean Sibelius hier op het forum is toch echt wel lyrisch.... ;). Ik denk dat ze erg gewaagd aan elkaar zijn waarbij Trinnov wat mij betreft net een streepje voor heeft. Maar ik heb ze nog nooit naast elkaar gehoord.
Dankje. Heb je nog tips bij het dirac gebruik. Ik gebruik dirac 2.
Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: bmateijsen on March 2, 2016, 18:50:59
Dankje. Heb je nog tips bij het dirac gebruik. Ik gebruik dirac 2.

Heeft je dealer je hierbij niet geholpen? Er zijn waanzinnig veel ins-and-outs. Een goede basis setup zou ik prefereren, waarna je als klant zelf verder kan experimenteren. Lijkt mij de must als je dit soort processors aanschaft....
Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: Masterkale on March 2, 2016, 18:57:50
Heeft je dealer je hierbij niet geholpen? Er zijn waanzinnig veel ins-and-outs. Een goede basis setup zou ik prefereren, waarna je als klant zelf verder kan experimenteren. Lijkt mij de must als je dit soort processors aanschaft....
Ik heb de metingen gemaakt in verschillende setups. Gordijnen open en dicht etc. Layouts gemaakt voor atmos en auro. Verder heb ik 3 rolloffs per setup gemaakt. De timing klopte precies.. wel moest ik de speaker levels opnieuw instellen. Heb ik nog iets gemist?
Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: bmateijsen on March 2, 2016, 19:05:13
Ik heb de metingen gemaakt in verschillende setups. Gordijnen open en dicht etc. Layouts gemaakt voor atmos en auro. Verder heb ik 3 rolloffs per setup gemaakt. De timing klopte precies.. wel moest ik de speaker levels opnieuw instellen. Heb ik nog iets gemist?

Ik ken je situatie niet, dus kan op het resultaat geen antwoord geven. Dat Dirac een krachtige tool is, dat is heel duidelijk, maar je 'met kennis' nog veel verder kunnen gaan om de natuurlijkheid en vanzelfsprekendheid naar een veel hoger niveau te kunnen trekken.

Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: RubenV. on May 12, 2016, 21:09:00
Mooi apparaat die Datasat, heb je daar ook foto's van? Volgens mij ben je de eerste hier op het forum die er een heeft. Veel plezier ervan!
Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: Masterkale on May 12, 2016, 23:33:12
Bij deze,

Echt een mooie passende plek heb ik nog niet. Hij steekt dus flink uit op mijn dressoir dus daar heb ik geen foto van.
Een dressoir op maat was 5100 euro ... Uhm voor dat geld heb ik nog wel andere ideeën.

(http://i67.tinypic.com/rrqruh.jpg)
(http://i68.tinypic.com/x1dpb6.jpg)
Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: Masterkale on June 16, 2016, 10:15:16
Raad eens waar de Datasat momenteel staat :

(https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/p296x100/13419009_1021729194529779_2571743857573034827_n.jpg?oh=4f4d0a36d836fba1a255e3883b21d7b8&oe=57E6DDB7)
Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: Dynky on June 16, 2016, 17:36:29
makkelijk, in de marktsectie  :D

maar ff serieus, ik meende te lezen dat je hem gaat laten aanpakken door CM, maar wordt 'ie nu nog steeds verkocht of heb je je bedacht?
Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: pvd_66 on June 16, 2016, 18:50:42
Raad eens waar de Datasat momenteel staat :

(https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/p296x100/13419009_1021729194529779_2571743857573034827_n.jpg?oh=4f4d0a36d836fba1a255e3883b21d7b8&oe=57E6DDB7)

Niet bij jou thuis


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: Masterkale on June 16, 2016, 19:10:42
makkelijk, in de marktsectie  :D

maar ff serieus, ik meende te lezen dat je hem gaat laten aanpakken door CM, maar wordt 'ie nu nog steeds verkocht of heb je je bedacht?

Nee hij is uit de verkoop. Hij wordt inderdaad door cinemike getuned momenteel. Dat zal de 1ste datasat ter wereld worden die getuned wordt.
Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: Masterkale on June 16, 2016, 19:15:09

Niet bij jou thuis


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

true... draait de 8802 al?
Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: RubenV. on June 16, 2016, 20:24:17
Nee hij is uit de verkoop. Hij wordt inderdaad door cinemike getuned momenteel. Dat zal de 1ste datasat ter wereld worden die getuned wordt.

Je had al iets unieks, maar dat mag straks wel met een hoofdletter U geschreven worden  8) Had Mike al enig idee welke componenten er allemaal gewisseld gaan worden?
Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: pvd_66 on June 16, 2016, 21:34:58
true... draait de 8802 al?

Yep, weliswaar nog maar in stereo. Surround moet nog komen. Ben er tevreden mee  ;D
Ben wel benieuwd naar de CM versie van de Datasat, "gewoon" klonk je set al erg goed  ;D
Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: Shoalinmonk on June 16, 2016, 21:52:22
Yep, weliswaar nog maar in stereo. Surround moet nog komen. Ben er tevreden mee  ;D
Ben wel benieuwd naar de CM versie van de Datasat, "gewoon" klonk je set al erg goed  ;D
Maar wat doe je met je 8802 als je de datasat weer terug hebt??
Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: Masterkale on June 17, 2016, 07:22:51
Pvd heeft mijn 8802 overgenomen.  Cinemike dacht al dat er veel winst te halen viel bij het aanpassen van de voeding ... geen idee hoe ver ze gaan. Dit is echt afhankelijk van wat het resultaat gaat worden. De datasat standaard is geen slechte unit en is uniek in functies. Echter met muziek is het niet anders dan een basis 8802. Het klinkt allemaal wat digitaal en je begrijpt precies wat ik bedoel als je bijvoorbeeld een theta op de installatie aansluit.

Verstuurd vanaf mijn SM-G920F met Tapatalk

Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: Masterkale on June 17, 2016, 07:26:02
Yep, weliswaar nog maar in stereo. Surround moet nog komen. Ben er tevreden mee  ;D
Ben wel benieuwd naar de CM versie van de Datasat, "gewoon" klonk je set al erg goed  ;D
Een mens is nooit tevreden. Geluid moet pakken. De detailering in de datasat is prima, de ruimtelijkheid het loskomen van de speakers daar kan nog wel wat verbeterd worden.
Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: pvd_66 on June 17, 2016, 17:29:53
Pvd heeft mijn 8802 overgenomen.  Cinemike dacht al dat er veel winst te halen viel bij het aanpassen van de voeding ... geen idee hoe ver ze gaan. Dit is echt afhankelijk van wat het resultaat gaat worden. De datasat standaard is geen slechte unit en is uniek in functies. Echter met muziek is het niet anders dan een basis 8802. Het klinkt allemaal wat digitaal en je begrijpt precies wat ik bedoel als je bijvoorbeeld een theta op de installatie aansluit.

Verstuurd vanaf mijn SM-G920F met Tapatalk

Vrees dat het niet heel erg analoog zal gaan klinken met een class d eindversterker en streaming music  ;)
Hoe lang ben je hem kwijt?
Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: chansig on June 18, 2016, 17:49:38
Pvd heeft mijn 8802 overgenomen.  Cinemike dacht al dat er veel winst te halen viel bij het aanpassen van de voeding ... geen idee hoe ver ze gaan. Dit is echt afhankelijk van wat het resultaat gaat worden. De datasat standaard is geen slechte unit en is uniek in functies. Echter met muziek is het niet anders dan een basis 8802. Het klinkt allemaal wat digitaal en je begrijpt precies wat ik bedoel als je bijvoorbeeld een theta op de installatie aansluit.

Verstuurd vanaf mijn SM-G920F met Tapatalk

Dat is dat apparaat van 20.000 euro nieuw toch ? En dan nog winst uit de voeding weten te halen ?

Gr Hans
Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: Masterkale on June 18, 2016, 19:13:55
Dat is dat apparaat van 20.000 euro nieuw toch ? En dan nog winst uit de voeding weten te halen ?

Gr Hans
27000 in deze versie. De componenten zijn prima die erin zitten maar de markt staat ook niet stil. Waarom is bijv toyota meer betrouwbaar dan een bmw? De datasat is een goede unit die zich kan meten met de top... maar bijv de theta klinkt beter. Echter is de theta beperkt in functies...
Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: knubbe on June 18, 2016, 19:21:51
Even pure nieuwsgierigheid hoor maar wat doet dit met de verkoopwaarde van een dergelijk product?
Om in je voorbeeld te blijven, een bmw met een toyotablok erin (ook al is dit beter/een upgrade) is ook onverkoopbaar lijkt me.

Ik snap dat je dat overigens niks interesseerd als je dergelijke producten uberhaupt aan kan schaffen :D

Ben wel heel benieuwd naar het resultaat!
Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: Masterkale on June 21, 2016, 16:18:12
Even pure nieuwsgierigheid hoor maar wat doet dit met de verkoopwaarde van een dergelijk product?
Om in je voorbeeld te blijven, een bmw met een toyotablok erin (ook al is dit beter/een upgrade) is ook onverkoopbaar lijkt me.

Ik snap dat je dat overigens niks interesseerd als je dergelijke producten uberhaupt aan kan schaffen :D

Ben wel heel benieuwd naar het resultaat!
Geen idee... maar de ervaring is dat cinemike spullen meer opleveren dan origineel. Als de tuning goed uitpakt dan is er toch geen alternatief... simpel :)
Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: fasteddie on June 21, 2016, 16:45:14
Welke centerspeaker gebruik je nu in de set?
Is me even onduidelijk....

Dank
Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: chansig on June 21, 2016, 17:18:43
27000 in deze versie. De componenten zijn prima die erin zitten maar de markt staat ook niet stil. Waarom is bijv toyota meer betrouwbaar dan een bmw? De datasat is een goede unit die zich kan meten met de top... maar bijv de theta klinkt beter. Echter is de theta beperkt in functies...

Hoe bedoel je de markt staat ook niet stil ?

Gr. Hans
Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: Masterkale on June 21, 2016, 20:36:57
Hoe bedoel je de markt staat ook niet stil ?

Gr. Hans
Ontwikkeling in de techniek

Verstuurd vanaf mijn SM-G920F met Tapatalk

Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: Masterkale on June 21, 2016, 20:51:52
Welke centerspeaker gebruik je nu in de set?
Is me even onduidelijk....

Dank
De isophon frc diamond
Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: koosnaampje-audiofiel on June 22, 2016, 12:10:09
Dat is dat apparaat van 20.000 euro nieuw toch ? En dan nog winst uit de voeding weten te halen ?

Gr Hans
Ja komt een nieuwe voeding van 20.000 euro in, i am lost...
Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: chansig on June 22, 2016, 12:44:29
Ontwikkeling in de techniek

Verstuurd vanaf mijn SM-G920F met Tapatalk

Geen hoe oud je apparaat is maar zijn er, in de afgelopen jaren, schokkende dingen/ontwikkelingen geweest op voeding gebied ?

Gr Hans
Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: Staaled on June 22, 2016, 14:15:16
De Dynamik (upgrade) van Linn was er één.
Zowel voor bronnen als VV's en versterkers bracht dat wel wat.
Op de Klimax versterkers na was het ook nog relatief betaalbaar voor een compleet nieuwe voeding.

Bij Cinemike kun je aardig losgaan en ik zou mij dan ook zowel vwb de Datasat als de CM upgrade bekocht voelen.
Factuurtje richting Datasat dan maar. ;)
Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: koosnaampje-audiofiel on June 22, 2016, 14:48:05
Ik denk dat het op een gegeven moment een obsessie en verslaving gaat worden....
Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: chansig on June 22, 2016, 14:55:20
De Dynamik (upgrade) van Linn was er één.
Zowel voor bronnen als VV's en versterkers bracht dat wel wat.
Op de Klimax versterkers na was het ook nog relatief betaalbaar voor een compleet nieuwe voeding.

Bij Cinemike kun je aardig losgaan en ik zou mij dan ook zowel vwb de Datasat als de CM upgrade bekocht voelen.
Factuurtje richting Datasat dan maar. ;)

Was dat een nieuwe uitvinding of een andere denkwijze/benadering over een voeding. Of misschien wel beide. ?

Gr Hans
Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: Masterkale on June 22, 2016, 16:59:31
Elk jaar komt er beter spul uit... dus blijkbaar zijn er toch nog winsten te behalen. Voor de mensen die nog nooit een cinemike vs standaard gehoord hebben, neem dan contact op met vik. Hij kan een demonstratie geven.

Verstuurd vanaf mijn SM-G920F met Tapatalk

Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: Masterkale on June 22, 2016, 17:00:44
Ik denk dat het op een gegeven moment een obsessie en verslaving gaat worden....
Dat probleem heb ik alleen met vrouwen ;)
Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: Staaled on June 22, 2016, 17:17:06
Was dat een nieuwe uitvinding of een andere denkwijze/benadering over een voeding. Of misschien wel beide. ?

Gr Hans
Een innovatie.
Linn gebruikte al schakelende voedingen en kennelijk was er ruimte voor verbetering.

Ik meen dat Dynamik zo'n 7 jaar terug werd gelanceerd.
Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: vik on July 16, 2016, 08:32:01
De Datasat op de operatie tafel  :)

Hij heeft al een aantal "mindere" condensator combinaties gevonden die worden vervangen voor betere en is maar net begonnen ermee.

Straks wordt hij werkelijk beter als de CM 8802A  :angel:
(http://myalbum.com/photo/FqRD0aXgw4zP/360.jpg)


Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: Masterkale on July 16, 2016, 19:44:35
De Datasat op de operatie tafel  :)

Hij heeft al een aantal "mindere" condensator combinaties gevonden die worden vervangen voor betere en is maar net begonnen ermee.

Straks wordt hij werkelijk beter als de CM 8802A  :angel:
(http://myalbum.com/photo/FqRD0aXgw4zP/360.jpg)

I hope so!!
Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: Masterkale on July 31, 2016, 18:59:22
Even een sneak preview van de datasat output kaart. Cinemike is nog niet klaar... Zo te zien zijn er behoorlijk wat condensatoren vervangen en wat weerstanden verbeterd.
Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: vik on August 1, 2016, 23:22:29
Wordt een super mooi resultaat Tom. We hebben de 2 analoge boards kanaal 1-8 en 8-16 kunnen vergelijken. 1 board was orgineel en de ander gemodificeerd... ik kan alleen maar zeggen "Wauw" wat lekker  ^^ 

Ook op stereo een enorme vooruitgang. Veel druk en de stage is ook toegenomen. Er zat nog wel een digitaal randje rond om de vocalen en daar kan nog 1 het ander verbeterd worden. Dat was goed te horen bij "Celtic Woman" best nog wel wat aan de kille kant en ik mis nog wat emotie. Dat killie karakter van de Datasat heb ik ook bij jou ervaren, maar ook tijdens de demo op de ISE stand van Wisdom Audio op de RAI begin dit jaar.

Het beeld is ook opgeknapt en CineMike heeft ook extra werk verricht bij de Dirac processor. Dan heb je ook profijt tijdens het gebruik van Dirac.

Wat wel heel bijzonder is, is dat het R&D team van Datasat zich niet heeft gehouden aan de eisen die worden gesteld door de chip fabrikant. Dus de correcte stroom voorzieningen rond om de chip als ik het goed heb begrepen.

Ook de onderdelen onder in deze foto zijn van de verkeerde ohm waardes waardoor ze veel te heet werden. Best wel wat slordigheid kan je wel stellen. Op jouw foto staan de vervangende onderdelen rechts boven afgebeeld.

Hier op de foto zie je de onderdelen die te heet zijn geworden.

(http://myalbum.com/photo/A8d8yP2uMrPZ/360.jpg)

Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: RubenV. on August 2, 2016, 14:38:51
Leuk dat jullie deze foto's delen  :worship: Altijd tof om te zien wat er allemaal wordt vervangen (en waarom)  :D
Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: Masterkale on August 2, 2016, 16:42:57
Wordt een super mooi resultaat Tom. We hebben de 2 analoge boards kanaal 1-8 en 8-16 kunnen vergelijken. 1 board was orgineel en de ander gemodificeerd... ik kan alleen maar zeggen "Wauw" wat lekker  ^^ 

Ook op stereo een enorme vooruitgang. Veel druk en de stage is ook toegenomen. Er zat nog wel een digitaal randje rond om de vocalen en daar kan nog 1 het ander verbeterd worden. Dat was goed te horen bij "Celtic Woman" best nog wel wat aan de kille kant en ik mis nog wat emotie. Dat killie karakter van de Datasat heb ik ook bij jou ervaren, maar ook tijdens de demo op de ISE stand van Wisdom Audio op de RAI begin dit jaar.

Het beeld is ook opgeknapt en CineMike heeft ook extra werk verricht bij de Dirac processor. Dan heb je ook profijt tijdens het gebruik van Dirac.

Wat wel heel bijzonder is, is dat het R&D team van Datasat zich niet heeft gehouden aan de eisen die worden gesteld door de chip fabrikant. Dus de correcte stroom voorzieningen rond om de chip als ik het goed heb begrepen.

Ook de onderdelen onder in deze foto zijn van de verkeerde ohm waardes waardoor ze veel te heet werden. Best wel wat slordigheid kan je wel stellen. Op jouw foto staan de vervangende onderdelen rechts boven afgebeeld.

Hier op de foto zie je de onderdelen die te heet zijn geworden.

(http://myalbum.com/photo/A8d8yP2uMrPZ/360.jpg)

Bedankt voor de toelichting Vik.. Ik weet dat er op de voedingskaart ook 1 weerstand zat die er zo uit zag dat zal wel hetzelfde verhaal zijn.
Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: pvd_66 on August 5, 2016, 20:50:37
Mooi vooruitzicht  ;D wanneer klaar??
Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: Richi on August 6, 2016, 08:41:51
Klinkt als een mooie modificatie. Ik ben ook al menigmaal weggeblazen door het resultaat van modificaties op toch al niet misselijke apparatuur zoals mijn Tannoy TD8 speakers en Kenwood L-1000 set. Voor de sceptici: je, het is ongelooflijk wat er verbeterd kan worden en hoe veel meer er vaak uit kan worden gehaald. Ook bij heel goede apparatuur. Wel is het zo dat iedere 'modificator' zijn eigen signatuur aanbrengt in het apparaat. En dat moet jouw smaak zijn. In mijn geval was het Artspeak en hier CineMike. Volgens mij komt het wel goed. Veel luisterplezier toegewenst met je mooie spullen!
Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: chansig on August 6, 2016, 10:54:17
Ik vind het schandalig dat er met een apparaat, met deze nieuwprijs nog winst te behalen is door een modificatie.

Gr. Hans
Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: Masterkale on August 6, 2016, 10:55:12
Mooi vooruitzicht  ;D wanneer klaar??

Ik hoop volgende week
Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: chansig on August 6, 2016, 10:59:39
Leuk en spannend of heb je al een idee wat je te horen gaat krijgen ?

Gr Hans
Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: Maikel_audionerd on August 6, 2016, 11:01:33
Ik vind het schandalig dat er met een apparaat, met deze nieuwprijs nog winst te behalen is door een modificatie.

Gr. Hans
Ben ik met je eens Hans, maar voor het overgrote deel betaal je 'ontwikkelingskosten' bij zo'n apparaat.
Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: Masterkale on August 6, 2016, 11:02:21
Ik vind het schandalig dat er met een apparaat, met deze nieuwprijs nog winst te behalen is door een modificatie.

Gr. Hans

Qua functies is een Datasat ongekend... Zelfs de snelste auto`s zijn te tunen ;)

Ik zit zelf in de engineering wereld en alle kennis hangt vast aan 1 team. Dat wil dus niet zeggen dat je iets ontwikkeld dat het beste is van de wereld.  Kijk maar eens hoe lang ze al bezig zijn met auto`s ontwikkelen of vliegtuigen..

Het is een verbetering op een goed ontwerp.
Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: chansig on August 6, 2016, 11:05:57
Auto's en audio moet je hierin echt niet met elkaar vergelijken.

Maar goed....ik heb mijn verbazing uitgesproken. Meer wilde ik er ook niet mee. :D

Gr. Hans
Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: Masterkale on August 6, 2016, 11:07:11
Leuk en spannend of heb je al een idee wat je te horen gaat krijgen ?

Gr Hans

Ik heb de Av8802CM,  AV8801 CM, denon AVP CM gehoord. De av8802CM is een erg mooi apparaat. Verwacht wordt dat hij redelijk in de buurt komt van de 8802 maar toch de datasat sound houdt. Dit icm met dirac zal resulteren in de ideale situatie voor bij mij thuis.
standaard is de datasat minder ruimtelijk dan de theta of 8802CM, dat hebben ze bij de tuning sowieso op gelijk niveau gebracht.
Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: chansig on August 6, 2016, 11:08:48
Weet ik nog niets.... :D

Wat verwacht/hoop je aan veranderingen te gaan horen ? Meer hoog, beter laag etc.

Gr. Hans
Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: Masterkale on August 6, 2016, 11:56:10
Weet ik nog niets.... :D

Wat verwacht/hoop je aan veranderingen te gaan horen ? Meer hoog, beter laag etc.

Gr. Hans
Meer micro detail meer analoge sound. Grotere en diepere soundstage. Zoiets?

Verstuurd vanaf mijn SM-G920F met Tapatalk

Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: chansig on August 6, 2016, 11:59:56
Geen idee of dat hetgeen is wat jij verwacht te horen.  :D

Gr. Hans
Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: Masterkale on August 6, 2016, 12:06:00
Geen idee of dat hetgeen is wat jij verwacht te horen.  :D

Gr. Hans
Ja dat verwacht ik.... we gaan het vanzelf meemaken

Verstuurd vanaf mijn SM-G920F met Tapatalk

Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: chansig on August 6, 2016, 12:11:22
Ik hoop het voor je....veel plezier ermee in ieder geval. Altijd leuk dit soort dingen..ook de dagen er naar toe.

Gr. Hans
Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: Masterkale on August 6, 2016, 12:14:09
Ik hoop het voor je....veel plezier ermee in ieder geval. Altijd leuk dit soort dingen..ook de dagen er naar toe.

Gr. Hans
Dankje, ik schrijf de bevindingen hier in mijn topic.

Verstuurd vanaf mijn SM-G920F met Tapatalk

Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: Richi on August 6, 2016, 13:05:00
Meer micro detail meer analoge sound. Grotere en diepere soundstage. Zoiets?
Dat is precies wat ik van een goede modificatie zou verwachten. Wat mij opviel na de modificaties is dat het geluid in zijn geheel 'zuiverder' werd. Je kan harder spelen zonder dat het storend is.

En ja, het is echt belachelijk dat er bij zo dure apparatuur nog zo veel verbetering te behalen valt.
Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: pvd_66 on August 7, 2016, 11:04:14
Meer micro detail meer analoge sound. Grotere en diepere soundstage. Zoiets?

Verstuurd vanaf mijn SM-G920F met Tapatalk

Dat wordt feest, t klonk zonder modificatie al goed bij je  ;D
Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i ATMOS + AURO! Accuton LET OP veel foto`s!
Post by: Masterkale on August 19, 2016, 13:05:05
Dat wordt feest, t klonk zonder modificatie al goed bij je  ;D


Ik heb de unit weer mogen ontvangen. Ik heb hem zelf even bij cinemike gehoord en pas 15 minuten bij mij thuis. Hetgene wat ik miste dat lijkt er nu wel te zijn. Muziek klinkt al heel anders.... We mogen nu eindelijk zeggen dat de datasat niet alleen goed is voor films maar dus ook voor muziek.
Review volgt.

Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i heeft Cinemike upgrade gekregen.
Post by: vik on August 19, 2016, 21:51:01
Heel veel plezier met je Datasat Tom!  :thumbs-up:  :satisfied:
Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i heeft Cinemike upgrade gekregen.
Post by: pvd_66 on August 19, 2016, 23:50:16
Hehe eindelijk, zal tijd worden  ;D :clapping:
Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i heeft Cinemike upgrade gekregen.
Post by: Masterkale on August 20, 2016, 00:08:35
1 ding kan ik alvast zeggen .... hij klinkt erg goed ... precies wat ik wilde :)

Verstuurd vanaf mijn SM-G920F met Tapatalk

Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i heeft Cinemike upgrade gekregen.
Post by: Richi on August 20, 2016, 01:16:03
1 ding kan ik alvast zeggen .... hij klinkt erg goed ... precies wat ik wilde :)

Verstuurd vanaf mijn SM-G920F met Tapatalk
Goed om te horen. Daar was het je toch om begonnen.  ;)
Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i heeft Cinemike upgrade gekregen.
Post by: vik on August 20, 2016, 10:25:35
Misschien leuk om te hebben en anders verwijder je hem gewoon  :angel:

(http://myalbum.com/photo/Ye9IXXTUTjVm/720.jpg)
Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i heeft Cinemike upgrade gekregen.
Post by: Shoalinmonk on August 20, 2016, 16:05:29
Erg gaaf zeg!
Cinemike die kan er wat van. Ik spreek uit ervaring.

En inderdaad die zuiverheid! Subliem, in één woord, SUBLIEM!
Veel plezier met genieten!!!
Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i heeft Cinemike upgrade gekregen.
Post by: Masterkale on August 21, 2016, 13:09:10
Gister een feestje gehad dus mijn oren zijn niet zo scherp vandaag. Ik ben bezig met het aanmaken van profielen met en zonder dirac om te kijken of er resolutie verloren gaat bij bepaalde settings. Testen met auro en atmos vs dirac aan uit. Ook heb ik een dirac profiel voor enkel de sub gemaakt om te kijken wat dat brengt.
Het is wel een gigantische verbetering tov de standaard datasat. Ik heb het idee dat ook de oppo datasat combinatie beter uitpakt dan de oppo 8802cm combinatie. Maar dit kan ik niet  bevestigen omdat ik ze niet naast elkaar heb gehoord en er een behoorlijke tijd tussen de luistersessies heeft gezeten. Vik die zal vast nog wel een keertje langskomen met zijn speler ;) toch vik? :)
Vandaag even brakmodus aan!

mijn avs post:

My datasat is back from the tuner Cinemike

I am very satisfied about the tuning. I am still working at the best settings. (got the unit back a few days ago)

I tried playing with Auro on/off, dirac on/off, dirac only on sub, and now i want to work with the filtering modes.

The best sounding for the bass is to enable dirac on all channels, but you will loose a bit surround effects not much but hearable with music. But the voices also get a little more body with the dirac (i got a 250hz dip in my room thats why).

With only dirac on my woofer the bass gets lots better and i am keeping the best surround on that way, But still need to do some fine tuning to search for the best setting to control and dont lose quality.

Overal:

Better surround experience.

More analoque sounding (more reallike)

Better mirco detail. 

With music the datasat sounds great now... Before it was really crap. All the effects are filling up my room now and make my speakers dissapear. Just the thing i was looking at. I am very happy with the upgrade.

The Engineers of datasat made a few faults in their design how bad it that for this expensive unit for example:  Using 175V capicitors while we in europe got 230V!
Cinemike have done a great job and it`s worth every penny!
 
Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i heeft Cinemike upgrade gekregen.
Post by: Masterkale on August 23, 2016, 12:09:37
Mijn maandagavond besteed aan testen en aanmaken van profielen en tot de conclussie gekomen dat er toch geen compressie met Dirac te merken is. Als de optie Auro3d aanstaat dan verplaats het geluidsbeeld iets (gaat meer kleven aan de speakers). Het handmatig toepassen van filters is erg veel werk en wordt niet zo goed als het gebruik van Dirac.
Dirac geeft een betere bass controle, betere weergave van tonen/stemmen en alligment met andere speakers. 

Kortom de datasat is nu echt een killer. Staat perfect afgesteld in mijn woonkamer met cinemike perfectie er overheen. Ik ben blij dat de tuning zo goed heeft uitgepakt

Deze blijft sowieso heel wat jaren in mijn bezit.

Op naar een nieuwe speler ;). Mijn ervaring is dat de Ud7007Cm nog meer kan toveren dan de Oppo 103cm doet. Ik ben ook benieuwd wat dit gaat brengen.
Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i heeft Cinemike upgrade gekregen.
Post by: vik on August 29, 2016, 10:23:31
Is het al wat koeler bij jou? Ik wil snel even komen luisteren  :angel:
Mijn maandagavond besteed aan testen en aanmaken van profielen en tot de conclussie gekomen dat er toch geen compressie met Dirac te merken is. Als de optie Auro3d aanstaat dan verplaats het geluidsbeeld iets (gaat meer kleven aan de speakers). Het handmatig toepassen van filters is erg veel werk en wordt niet zo goed als het gebruik van Dirac.
Dirac geeft een betere bass controle, betere weergave van tonen/stemmen en alligment met andere speakers. 

Kortom de datasat is nu echt een killer. Staat perfect afgesteld in mijn woonkamer met cinemike perfectie er overheen. Ik ben blij dat de tuning zo goed heeft uitgepakt

Deze blijft sowieso heel wat jaren in mijn bezit.

Op naar een nieuwe speler ;). Mijn ervaring is dat de Ud7007Cm nog meer kan toveren dan de Oppo 103cm doet. Ik ben ook benieuwd wat dit gaat brengen.
Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i heeft Cinemike upgrade gekregen.
Post by: bmateijsen on August 29, 2016, 11:00:50
Die snap ik niet... je kan natuurlijk iedere target curve toepassen in Dirac, dus alleen Dirac op subwoofer toepassen, lijkt mij zeer beperkt.
Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i heeft Cinemike upgrade gekregen.
Post by: Masterkale on August 29, 2016, 16:54:50
Die snap ik niet... je kan natuurlijk iedere target curve toepassen in Dirac, dus alleen Dirac op subwoofer toepassen, lijkt mij zeer beperkt.
De dirac is nu gewoon toegepast op alle kanalen. De datasat heeft ook 2 andere equalisers waarmee ik aan het spelen ben geweest maar dit gaf minder goed resultaat.

Verstuurd vanaf mijn SM-G920F met Tapatalk

Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i heeft Cinemike upgrade gekregen.
Post by: vik on September 7, 2016, 14:44:06
Tot straks Tom. Ben erg benieuwd naar je Datasat en natuurlijk de gezelligheid!  :coffee:
Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i heeft Cinemike upgrade gekregen.
Post by: vik on September 7, 2016, 23:43:15
Je hebt echt sprongen gemaakt Tom  :worship: :worship:

Het is echt een waanzinnig mooi apparaat geworden.  De stage, emotie level, maar ook de toename effecten en de winst in stereo. Voorheen vond ik hem te kill  en weinig emotie hebben in vergelijking met  de CM 8802. Dirac of geen Dirac, en ook de soundstage was niet zo groot als nu. Het laag super strak!!  :)

De test orginele blu ray films vs de download versies was wat mij betreft zo klaar als een klontje. De toename detail en de rust in het beeld was duidelijk te zien. Stemmen in de film The Fury waren ook wat beter te verstaan.

Waar je nog winst kunt halen is bij je bron. Nu maar hopen dat de nieuwe Oppo snel op de markt komt, maar die laat nog even op zich wachten.

Bedankt voor de gezellige avond en het lekkere eten.  :thumbs-up:
Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i heeft Cinemike upgrade gekregen.
Post by: pvd_66 on September 8, 2016, 01:15:32
Grote vorderingen gemaakt dus zelf ook tevreden nu je er een tijdje mee hebt gespeeld / geluisterd?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i heeft Cinemike upgrade gekregen.
Post by: Masterkale on September 8, 2016, 14:09:36
Grote vorderingen gemaakt dus zelf ook tevreden nu je er een tijdje mee hebt gespeeld / geluisterd?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Ja het is echt een pracht apparaat. Echt perfect voor mijn woonkamer. Er is gewoon simpelweg niks beters te krijgen in mijn situatie. Die nieuwe oppo komt er tzt zeker weten.

Ja Vik het was weer gezellig... Vanavond maar weer aan de chinees :-)
Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i heeft Cinemike upgrade gekregen.
Post by: Masterkale on October 14, 2016, 17:09:21
Even een update, de oppo is verkocht. Ik kijk nu tijdelijk naar een budget media player "the little black box" Wel even schrikken mijn set klinkt nu erg saai en het beeld is ook minder scherp.
Nu even wachten op de nieuwe oppo
Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i CM + oppo UDP-203
Post by: Masterkale on December 29, 2016, 12:43:02
De oppo udp-203 staat aansloten. Eerste impressie is dat deze speler wat steekjes laat vallen. Geen netflix en qua geluid en beeld slechter dan de oppo 103 cinemike versie. Nu maar even wachten op de Oppo cinemike upgrade.
Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i CM + oppo UDP-203
Post by: master30 on December 29, 2016, 14:38:57
De oppo udp-203 staat aansloten. Eerste impressie is dat deze speler wat steekjes laat vallen. Geen netflix en qua geluid en beeld slechter dan de oppo 103 cinemike versie. Nu maar even wachten op de Oppo cinemike upgrade.

Klinkt interessant die upgrade
Wat kunnen we verwachten van zo'n cinemike upgrade dan?
Wat zou dat gaan kosten?
Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i CM + oppo UDP-203
Post by: Masterkale on December 29, 2016, 14:59:04
Klinkt interessant die upgrade
Wat kunnen we verwachten van zo'n cinemike upgrade dan?
Wat zou dat gaan kosten?

Het ligt er heel erg aan hoeveel tijd het cinemike kost om de aanpassing te maken. De oude tuning koste 1000 euro. Het blijft veel geld voor een upgrade maar mijn speler is nu de zwakste schakel.

De tuning brengt zoveel meer:

Grotere surround bubble, meer detail en betere plaatsing. Qua beeld lijkt het net of er een hogere klasse beamer hangt. Voor mij is de tuning echt een must en hoop ik dat de oppo op niveau van de UD7007 cinemike komt :-). Deze speler geeft echt de kriebels als ik bepaalde scenes aanzet.

Een voorbeeld, met de film fury. Daar heb je rond 1uur en 19min de scene dat ze de tiger tank tegenkomen. Het suizen van de AP shell klinkt op de oppo veel minder gedetaileerd dan op de UD7007cm. Tevens de inslag van de tanks klinkt op de UD7007CM echt als een metalen inslag op de oppo hoor je minder goed dat er metaal geraakt wordt. Verder geeft de UD7007CM zo een surround bubble dat ik vaak denk dat mijn atmos speakers aanstaan. met een standaard oppo klinkt het stukken kleiner.

 De oppo 103CM komt redelijk in de buurt van de UD7007CM alleen is het beeld toch nog beter op de UD7007cm. Qua geluids detail mist de oppo 103CM ook nog iets.
Er zit ook veel verschil tussen de voorversterker die je gebruikt. De ene voorversterker heeft meer profijt van de speler tuning dan de ander... Zo hebben we testen gedaan met de AV8802CM, AV8802,  Av8801CM, theta casablanca 3HD en mijn datasat. Ik zou tzt Vik even contacten zodat je iets krijgt wat precies bij jouw installatie past.
Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i CM + oppo UDP-203
Post by: master30 on December 29, 2016, 15:09:53
Dat is idd wel veel geld.
Mijn componenten zijn nu ook niet de duurste, maar wel topklasse voor mij.
Ben wel gek op beeld en geluidsverbetering door simpele modificaties, maar om daar 1000 aan uit te geven  :unhappy:
Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i CM + oppo UDP-203
Post by: Masterkale on December 29, 2016, 15:18:16
Dat is idd wel veel geld.
Mijn componenten zijn nu ook niet de duurste, maar wel topklasse voor mij.
Ben wel gek op beeld en geluidsverbetering door simpele modificaties, maar om daar 1000 aan uit te geven  :unhappy:

Ik zou Viktor van cinemike gewoon eens contacten. Hij kan wat getunde spullen meenemen en dan kan jij bepalen of je de modificatie het waard vindt.
Mijn ervaring is dat al het "standaard" spul niet erg veel verschilt van elkaar. Het enige standaard apparaat wat ik bijzonder vond klinken was de theta 3HD. De datasat klinkt origineel niet  gigantisch veel beter dan een bijv AV8802. 
Bij muziek en films moet geluid mij pakken. Met de meeste standaard spullen heb ik dat eigenlijk niet, zelfs de standaard datasat kon mij niet echt boeien.
Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i CM + oppo UDP-203
Post by: papaleo on December 29, 2016, 15:47:13
Ik zat je draadje ff te lezen...mmoie machine zo'n datasat rs20i  8)
Doet deze (audio buiten beschouwing gelaten) ook het videocircuit opkrikken in de standaard uitvoering,of evt na dat cinemike deze onderhanden heeft genomen?
Is deze machine nu wel/niet modulair opgebouwd?
Ik zag dat die wel vrije slots heeft,waar zijn deze voor bedoeld?
Hoe zit het met de future-proofheid van deze machine,heeft/kan je deze nu of in de toekomst bv voorzien van een ander HDMI-board (2.0A/B,2.1)...,en zijn deze upgrade kosten wel een beetje betaalbaar?
Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i CM + oppo UDP-203
Post by: Masterkale on December 30, 2016, 07:58:59
Ik zat je draadje ff te lezen...mmoie machine zo'n datasat rs20i  8)
Doet deze (audio buiten beschouwing gelaten) ook het videocircuit opkrikken in de standaard uitvoering,of evt na dat cinemike deze onderhanden heeft genomen?
Is deze machine nu wel/niet modulair opgebouwd?
Ik zag dat die wel vrije slots heeft,waar zijn deze voor bedoeld?
Hoe zit het met de future-proofheid van deze machine,heeft/kan je deze nu of in de toekomst bv voorzien van een ander HDMI-board (2.0A/B,2.1)...,en zijn deze upgrade kosten wel een beetje betaalbaar?

Ze zeggen dat het signaal passthrough is op de datasat. Wel is na de tuning ook het beeld beter geworden.
Voor de Datasat is een HDMI 2.0 board te koop. Wat ik wel mis zijn 2 HDMI uitgangen. Ik hoop dat ze dit wel in de toekomst gaan leveren. De kosten voor zo een board is dacht ik rond de 1200 euro. Niet echt goedkoop voor een simpele HDMI upgrade.

Deze unit is modulair opgebouwd ja . Alle kaarten zijn in de processorkaart gestoken. De laatste atmos update is een kaart met daarop nog 3 extra processoren. De 1ste 8 kanalen, de toslink en wat andere connectoren zitten op 1 grote kaart. Deze is er wel uit te halen maar dat is niet de bedoeling.

Futureproof... ik hoop zo lang mogelijk.


 
Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i CM + oppo UDP-203
Post by: Invader on December 30, 2016, 08:37:45
Heb je al geprobeerd om de Oppo rechtsstreeks via HDMI aan te sluiten op de Projector? Dat zou toch het beste beeld moeten geven; immers geen switching/routing van het beeld via de Datasat. De Oppo heeft 2 HDMI uitgangen, dus dat moet kunnen.
Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i CM + oppo UDP-203
Post by: Masterkale on December 30, 2016, 08:50:39
Heb je al geprobeerd om de Oppo rechtsstreeks via HDMI aan te sluiten op de Projector? Dat zou toch het beste beeld moeten geven; immers geen switching/routing van het beeld via de Datasat. De Oppo heeft 2 HDMI uitgangen, dus dat moet kunnen.

Nee nog nooit geprobeerd met de datasat. Wel met de marantz AV8801CM, via de marantz was het beeld beter.

Zojuist even naar datasat een mail gestuurd en binnen 15 min antwoord (perfecte service). Er komt een nieuwe full 2.0 HDCP2.2 kaart Q1 2017. Ze gebruiken kaarten van Momentum data systems, Theta gebruikt deze kaarten ook.
Title: Re: Masterkale`s mansion Datasat rs20i CM + oppo UDP-203
Post by: Masterkale on February 15, 2017, 08:05:02
Mijn oppo UDP-203 en mijn (atmos) marantz gaan richting cinemike begin maart om beide te laten tunen :-)  ;D
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike...
Post by: Masterkale on March 2, 2017, 15:51:04
Kleine update... de spullen staan bij Cinemike.. kan niet wachten totdat ze terug zijn. Ik heb mijn sony voorzien van een nieuwe Lamp dus binnenkort is er een calibratie nodig. Op de oude lamp stond 1374 uur en gaf nog genoeg licht. Toch merkte ik dat het wat langer duurde voordat ik volledige scherpte had op mijn scherm. Tijdens het wisselen zag ik dat het reflector gedeelte van de lamp haarscheuren vertoonde. Kosten nieuwe lamp slechts 115 euro (origineel)
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike...
Post by: HTip on March 2, 2017, 19:56:56
Eindelijk de tijd genomen om jouw topic te lezen, Tom. Met Viktor al veel over jou gesproken 8)

Mooie set heb je al en het wordt alleen maar beter als de Oppo en MM terug hebt. Hoef je niet meer op zoek te gaan naar de zwakste schakel, want die heb je niet meer. De keten is dan helemaal in balans, zoals bij mij nu.

Die panelen aan het plafond vind ik ook heel mooi gedaan. Zo te lezen veel werk geweest, maar de investering in akoestiek is het zeker waard.

Veel plezier en sterkte met het wachten :unsure:

Groeten, Philip
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike...
Post by: Masterkale on March 2, 2017, 20:26:18
Eindelijk de tijd genomen om jouw topic te lezen, Tom. Met Viktor al veel over jou gesproken 8)

Mooie set heb je al en het wordt alleen maar beter als de Oppo en MM terug hebt. Hoef je niet meer op zoek te gaan naar de zwakste schakel, want die heb je niet meer. De keten is dan helemaal in balans, zoals bij mij nu.

Die panelen aan het plafond vind ik ook heel mooi gedaan. Zo te lezen veel werk geweest, maar de investering in akoestiek is het zeker waard.

Veel plezier en sterkte met het wachten :unsure:

Groeten, Philip

Bedankt Philip,

Ja de set is bijna compleet op een 4k beamer na :-). Maar zo blijf je altijd wel bezig. Ja de panelen waren een rotklus en het blijft een woonkamer met beperkingen. Ik houd je op de hoogte :-)
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike...
Post by: master30 on March 2, 2017, 21:13:22
Ik durf bij jouw niet te gaan luisteren en kijken.  :worship:
Dan kom ik thuis en is het hier opeens bagger!
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike...
Post by: Masterkale on March 3, 2017, 16:32:04
Ik durf bij jouw niet te gaan luisteren en kijken.  :worship:
Dan kom ik thuis en is het hier opeens bagger!

Haha dat zal best meevallen, maar het virus kan wel overslaan  :headbanging:
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike...
Post by: master30 on March 3, 2017, 16:53:08
Haha dat zal best meevallen, maar het virus kan wel overslaan  :headbanging:

Daar ben ik wel gevoelig voor  :angel:

Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike...
Post by: vik on March 3, 2017, 23:08:29
Als alles goed is heb je je versterker en Oppo terug na je vakantie  ::)


Kleine update... de spullen staan bij Cinemike.. kan niet wachten totdat ze terug zijn. Ik heb mijn sony voorzien van een nieuwe Lamp dus binnenkort is er een calibratie nodig. Op de oude lamp stond 1374 uur en gaf nog genoeg licht. Toch merkte ik dat het wat langer duurde voordat ik volledige scherpte had op mijn scherm. Tijdens het wisselen zag ik dat het reflector gedeelte van de lamp haarscheuren vertoonde. Kosten nieuwe lamp slechts 115 euro (origineel)
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike...
Post by: Masterkale on March 4, 2017, 14:03:50
Daar ben ik wel gevoelig voor  :angel:

Hahah anders ik wel... ik zoek altijd naar perfectie.


Als alles goed is heb je je versterker en Oppo terug na je vakantie  ::)

Ja hopen dat alles volgens planning verloopt... Maart is voor mij nu al een goede maand :-)
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike...
Post by: Masterkale on March 19, 2017, 21:15:32
De oppo is ontvangen en de marantz heb ik ook weer terug...

Ondertussen gister nog even mogen genieten van de Cinemike ruimte in Duitsland wat een geweld hahaha.. daar zijn geen woorden voor.

De oppo heb ik aangesloten en wat korte fragmenten van mijn referentiefilms en muziek getest. De speler is dus nog aan het inspelen....
Eerste indrukken:
- Het beeld!! Wow wat een plaatje zet de oppo neer! Betere contrast waarden, vloeiender beeld en scherper. Echt een dikke vooruitgang!
Mijn beamer moet nog een calibratie ondergaan dus ben benieuwd wat de oppo er nog uit weet te persen.
- De surround bubble: Echt gigantisch, voor mijn gevoel heb ik dit nog niet meegemaakt in mijn woonkamer.
- Stage: Vooral met muziek zet de oppo een gigantisch podium neer, met alle details op andere plekken. Stereo lijkt wel surround.
- Mircrodetails: Veel extra details die opvallen tijdens films, the Conjuring is nu nog enger!

Dit was even een snelle samenvatting: Wat biedt deze oppo nu tov van jouw vorige 103CM versie? Een verbetering op alle bovengenoemde punten. De Denon cinemike versie wordt op diverse punten verslagen heb ik het idee. Om dit te bevestigen dan zou ik dit echt naast elkaar moeten gaan testen.
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike...
Post by: HTip on March 19, 2017, 21:35:33
Mooi dat je weer zo'n verbetering mag ervaren. Welke stufe had jouw Denon DBT-3313?

Overigens is een ISF-gekalibreerde projector echt een must, zeker met een set zoals jij hebt.
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike...
Post by: vik on March 20, 2017, 10:12:39
Heel veel plezier met je Oppo Tom. Je bent de eerste in NL die hem heeft. Zelfs ik moet nog wachten.  :P

Leuk dat je ondanks je verre vlieg reis nog even de moeite hebt genomen om op onze show te komen.  ::)

Heeft je vriendin de Hacksaw Ridge ervaring overleefd?  ;D

Hier nog wat foto's van een meting voor en na de (stufe 2 modificatie) op de Spectrum Analyzer van de Oppo.

(https://myalbum.com/photo/rNoABhfUu0Uv/360.jpg)

(https://myalbum.com/photo/7EXAv0vb4NZh/360.jpg)Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike...
Post by: master30 on March 20, 2017, 11:31:33
Hier nog wat foto's van een meting voor en na de (stufe 2 modificatie) op de Spectrum Analyzer van de Oppo.

Kan je mij als leek is uitleggen hoe en wat ik me daarbij moet voorstellen op die foto's  :)
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike...
Post by: vik on March 21, 2017, 08:11:25
Het apparaat op de foto is een Spectrum Analyzer. Die meet onder andere "high frequency noise" of op zijn Hollands gezegd "hoogfrequente vervuiling"  op een bepaalde bandbreedte.

Deze "noise" is van invloed op de rest van de keten die door gekoppeld wordt door middel van stroom en signaal wegen.  Dit zijn vrij "normale" metingen die ze dagelijks tegen komen maar dit zijn punten waar ruimte is voor verbetering.

Door middel van betere filtering en betere componenten wordt deze vervuiling geëlimineerd met als resultaat dat het apparaat zelf beter presteert en van positieve invloed is op de rest van de keten.

Tot hier houdt het op voor mij, en ben ik jammer genoeg niet in de positie dit verder te onderbouwen.  :)

Op onze demo dagen staat CineMike iedereen graag te woord over dit soort onderwerpen.


Kan je mij als leek is uitleggen hoe en wat ik me daarbij moet voorstellen op die foto's  :)
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike...
Post by: Masterkale on March 21, 2017, 12:28:03
Mooi dat je weer zo'n verbetering mag ervaren. Welke stufe had jouw Denon DBT-3313?

Overigens is een ISF-gekalibreerde projector echt een must, zeker met een set zoals jij hebt.

Ja de kalibratie heb ik ooit 1300 uur geleden laten doen... Ondertussen maar een nieuwe lamp gemonteerd dus het is weer hoog nodig.

Het was de Denon van Vik... die had toen stuffe 3.
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike...
Post by: Masterkale on March 21, 2017, 12:32:06
Heel veel plezier met je Oppo Tom. Je bent de eerste in NL die hem heeft. Zelfs ik moet nog wachten.  :P

Leuk dat je ondanks je verre vlieg reis nog even de moeite hebt genomen om op onze show te komen.  ::)

Heeft je vriendin de Hacksaw Ridge ervaring overleefd?  ;D

Hier nog wat foto's van een meting voor en na de (stufe 2 modificatie) op de Spectrum Analyzer van de Oppo.

(https://myalbum.com/photo/rNoABhfUu0Uv/360.jpg)
(https://myalbum.com/photo/7EXAv0vb4NZh/360.jpg)

Ja bedankt voor de toelichting Vik. Zo kunnen de mensen die nogal sceptisch zijn over Cinemike spullen eens harde data zien. Hacksaw rigde werd even teveel voor d`r maar dat was voor de meeste denk ik.

Ik ben ook de eerste geweest met een Cinemike Datasat .... en 1 van de weinigen met een Datasat in Nederland denk ik. Nu weer een Oppo primeur :-)
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike...
Post by: Masterkale on March 21, 2017, 12:40:58
Even een foto :-)
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike...
Post by: Maikel_audionerd on March 22, 2017, 02:42:37
Gefeliciteerd met je 'nieuwe' Oppo Masterkale  :pompom:
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike...
Post by: Masterkale on March 22, 2017, 12:22:47
Gefeliciteerd met je 'nieuwe' Oppo Masterkale  :pompom:

THNX!
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike...
Post by: skyfox on March 22, 2017, 12:52:41
Wat gaaf, veel plezier met de nieuwe Oppo! Wat een verschil is er te zien op die spectrum analyse. Binnenkort misschien toch maar eens een demo aanvragen... :)
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike...
Post by: Masterkale on March 22, 2017, 13:05:49
Wat gaaf, veel plezier met de nieuwe Oppo! Wat een verschil is er te zien op die spectrum analyse. Binnenkort misschien toch maar eens een demo aanvragen... :)

Ja het verschil is ook enorm te merken. Het 1ste wat me direct opviel is de beeldkwaliteit. Echt een verschil met de standaard oppo. Zelfs mijn vriendin zei het direct...
Op het moment dat het geluid start zit je direct in de film dat is met de standaard oppo wel even anders.

Ik ben nog de enige in Nederland... zelfs Vik zit nog zonder :-),
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike...
Post by: skyfox on March 22, 2017, 13:16:09
Gaaf! Met recht dus ook een echte primeur in NL :)
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike...
Post by: Masterkale on March 22, 2017, 13:22:57
Gaaf! Met recht dus ook een echte primeur in NL :)

Ja dat was tevens voor mijn Datasat.. een wereldprimeur. Ondertussen is er wel iemand in Frankrijk die ook de datasat heeft laten tunen met grootste tevredenheid.
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike...
Post by: Blue-Eyes on March 22, 2017, 19:15:12
Mooie om te volgen! Gefeliciteerd :)
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike...
Post by: HTip on March 22, 2017, 20:27:08
Gaaf dat je weer een primeur hebt Tom! En ook gaaf om te zien wat het resultaat is van een modificatie door de kleine tovenaar uit Simmerath ;D

Veel plezier met je nieuwe speeltje! En kalibreren ga je zeker veel plezier van hebben 8)
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike...
Post by: Masterkale on March 23, 2017, 11:32:55
Mooie om te volgen! Gefeliciteerd :)


Thnx, ja ik zou ook wat meer foto`s moeten posten, dan is het voor de mensen ook leuker lezen :-)
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike...
Post by: Masterkale on March 23, 2017, 11:36:40
Gaaf dat je weer een primeur hebt Tom! En ook gaaf om te zien wat het resultaat is van een modificatie door de kleine tovenaar uit Simmerath ;D

Veel plezier met je nieuwe speeltje! En kalibreren ga je zeker veel plezier van hebben 8)

Ja erg leuk idd. Een Kalibratie komt er zeker aan deze weken.
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike...
Post by: Blue-Eyes on March 23, 2017, 12:52:17

Thnx, ja ik zou ook wat meer foto`s moeten posten, dan is het voor de mensen ook leuker lezen :-)

Kom maar op dan :P
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike...
Post by: Masterkale on March 23, 2017, 17:01:37
Kom maar op dan :P

Het probleem is dat de boel er nu niet uitziet... Mijn dressoir is te ondiep waardoor mijn datasat uitsteekt. Binnenkort moet ik het dressoir dus wat gaan verdiepen. Ik heb wel gekeken naar een dressoir op maat maar dit koste me 5000 euro.
onderstaand een RTA meting die ik zojuist heb gemaakt met al mijn 11 speakers aan.

Het probleem blijft altijd dat mijn hoofd als ik op de bank zit maar 30cm van de muur afzit. Hierop regel ik ook alles in. Dus deze prestatie lijkt me in dat opzicht behoorlijk goed.
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike...
Post by: Kamidioblitz on March 23, 2017, 21:00:44
Echt een bruut gezicht. Best bizarre set ook voor in een woonkamer. Juist daarom extra gaaf.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike...
Post by: Blue-Eyes on March 24, 2017, 08:11:08
Ik herken het probleem, alleen is bij mij evident een woonkamer. Hoe richt je het in, wat doe je met een verwarming, audio meubel, etc. Lastig idd!
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike...
Post by: Masterkale on March 24, 2017, 15:10:30
Echt een bruut gezicht. Best bizarre set ook voor in een woonkamer. Juist daarom extra gaaf.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Dat uitsteken vind ik niet zo bruut haha
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike...
Post by: Kamidioblitz on March 24, 2017, 15:43:14
Dat uitsteken vind ik niet zo bruut haha
Dat snap ik. De rest is wel heel gaaf! Mijn oude Onkyo stak ook uit mijn meubel. 55 cm met kabels eraan geloof ik. De meeste meubels vinden dat niks.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike...
Post by: Masterkale on March 27, 2017, 13:36:21
Dat snap ik. De rest is wel heel gaaf! Mijn oude Onkyo stak ook uit mijn meubel. 55 cm met kabels eraan geloof ik. De meeste meubels vinden dat niks.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Ja een hifi rack is ook nog een optie
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike...
Post by: Blue-Eyes on March 27, 2017, 13:37:41
Ik heb een koof, met verwarming gemaakt waar het rack deels in verdwijnt. Dus dan 2 zaken vertaald naar jouw omgeving: rack en meubel ipv alleen het meubel. Dat gaat nooit mooi ogen!

Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike...
Post by: Masterkale on March 28, 2017, 11:48:28
Ik heb een koof, met verwarming gemaakt waar het rack deels in verdwijnt. Dus dan 2 zaken vertaald naar jouw omgeving: rack en meubel ipv alleen het meubel. Dat gaat nooit mooi ogen!

Dat Rack moet dan naast mijn bankstel komen. Ik zit dan wel aan een hoop nieuwe kabels vast dus daar zit ik ook niet echt op te wachten.
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike...
Post by: Jean Sibelius on March 28, 2017, 20:44:07
Dat uitsteken klinkt bekend. Angelie wilde persé een meubel wat aan de voorkant dicht kon en met bv. een Parasound A21 heb je dan een probleem. Als ik naar je huidige meubel kijk, dan houd je wel van een strak design :colgate:.

Je zou eens kunnen kijken naar de Spectral Brick of Cocoon: zie bv. https://www.spectral.nl/tv-meubels/brick/

Succes!

Groeten, Jan
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike...
Post by: Masterkale on March 29, 2017, 09:27:52
Dat uitsteken klinkt bekend. Angelie wilde persé een meubel wat aan de voorkant dicht kon en met bv. een Parasound A21 heb je dan een probleem. Als ik naar je huidige meubel kijk, dan houd je wel van een strak design :colgate:.

Je zou eens kunnen kijken naar de Spectral Brick of Cocoon: zie bv. https://www.spectral.nl/tv-meubels/brick/

Succes!

Groeten, Jan

Bedankt, qua smaak valt dat wel in mijn plaatje. Ik denk voor nu dat ik mijn onderblok van het dressoir ga uitvullen waardoor hij dieper wordt. Mocht dat er echt niet uitzien dan zal er een nieuw dressoir moeten komen. Er is echter een kleine opkomst dus ik moet even rustig aan doen :-)..


Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike... meets JVC x7500 soon
Post by: Masterkale on April 4, 2017, 18:34:42
Toch maar een JVC X7500 besteld... Even afwachten totdat hij binnen is :-)
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike... meets JVC x7500 soon
Post by: vik on April 9, 2017, 08:01:38
Je hebt geluk. Momenteel de enige witte X7500 die überhaupt op voorraad is.

Ik verwacht hem dinsdag in huis te hebben en dan komen we jouw kant op.  :pompom:Toch maar een JVC X7500 besteld... Even afwachten totdat hij binnen is :-)
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike... meets JVC x7500 soon
Post by: HTip on April 9, 2017, 10:24:40
Gefeli Tom! :pompom: Krijgt ie ook dat logo dat alles beter maakt?
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike... meets JVC x7500 soon
Post by: Masterkale on April 9, 2017, 15:38:38
Gefeli Tom! :pompom: Krijgt ie ook dat logo dat alles beter maakt?

Helaas, de tuning voor de X7500 zal nog even moeten wachten. Over 2 maanden komt er een mini Tom dus daar gaat momenteel ook wat geld naar toe :-)
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike... meets JVC x7500 soon
Post by: Masterkale on April 9, 2017, 15:45:40
Ik heb vorige week het dressoir aangepast. Nog een klein beetje afwerken en deze kan ook van de lijst. De oppo heb ik op de datasat gezet ivm de directe aansturing richting de beamer is dit makkelijker. Ik gebruik nu de audio out op mijn oppo richting de datasat, de main gaat richting de beamer. De datasat heeft een 1.4HDMI kaart die slechts voor meer dan 1000 euro te upgraden is, leuk maar op deze manier is het ook opgelost.

Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike... meets JVC x7500 soon
Post by: HTip on April 9, 2017, 21:21:37
Helaas, de tuning voor de X7500 zal nog even moeten wachten. Over 2 maanden komt er een mini Tom dus daar gaat momenteel ook wat geld naar toe :-)
Dan heb je nog wat te goed Alvast gefeliciteerd met de upgrade van je gezin :pompom:
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike... meets JVC x7500 soon
Post by: Masterkale on April 10, 2017, 13:12:50
Dan heb je nog wat te goed Alvast gefeliciteerd met de upgrade van je gezin :pompom:

Haha thnx..
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike... meets JVC x7500 soon
Post by: Maikel_audionerd on April 10, 2017, 17:20:15
Erg mooi geworden zo, ik vind die Marantz-versterkers zo zwevend wel gaaf
Gefeliciteerd met je gezin!
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike... meets JVC x7500 soon
Post by: Masterkale on April 10, 2017, 18:06:39
Erg mooi geworden zo, ik vind die Marantz-versterkers zo zwevend wel gaaf
Gefeliciteerd met je gezin!

Dankjewel. Ja het blijft altijd een beetje aankloten met de ruimte en middelen die ik momenteel heb.
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike and JVC X7500
Post by: Masterkale on April 15, 2017, 10:54:18
Daar is die dan:
Erg mooie beamer, heel zwart :-). Moet er nog even mee spelen voordat ik meer ga melden ;). Bedankt Viktor voor de goede service!


Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike and JVC X7500
Post by: Raymond187 on April 15, 2017, 11:20:25
Erg gave PJ di x7500. Geniet ervan.

Die foto...is dat je huiskamer of HT ruimte?
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike and JVC X7500
Post by: Masterkale on April 15, 2017, 11:47:24
Erg gave PJ di x7500. Geniet ervan.

Die foto...is dat je huiskamer of HT ruimte?

Thanks!
Dat is huiskamer en HT ruimte in 1 :-).
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike and JVC X7500
Post by: HTip on April 15, 2017, 12:06:41
Mooi dat de X7500 ook in het wit wordt geleverd. Staat (hangt ) mooi in je huiskamer
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike and JVC X7500
Post by: Kamidioblitz on April 15, 2017, 12:39:18
Prachtig! Ziet er erg mooi uit. Ben heel benieuwd naar het beeld van deze JVC. Serieuze woonkamerset zo.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike and JVC X7500
Post by: eddy135 on April 16, 2017, 11:46:15
Daar is die dan:
Erg mooie beamer, heel zwart :-)....
Nou, ik vind 'm erg wit, hoor..
Volgens mij ben je genept!  ;D
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike and JVC X7500
Post by: Masterkale on April 16, 2017, 15:37:26
Mooi dat de X7500 ook in het wit wordt geleverd. Staat (hangt ) mooi in je huiskamer

Ja zeker in de woonkamer is een zwarte beamer best opzichtig. Wit staat dan toch een stuk beter vind ik.

Prachtig! Ziet er erg mooi uit. Ben heel benieuwd naar het beeld van deze JVC. Serieuze woonkamerset zo.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Ik ga zo nog wat Films kijken. Ik ben zelf wel fan van een motion enchancer en deze JVC kan dat stukken beter dan de HW55. Er is erg veel contrast aanwezig en kleuren spatten echt van het scherm af. Uniformiteit van de kleuren is ook beter dan op de sony.
Eindelijk heb ik nu ook een afstandsbediening om de lens te regelen dit is ook echt een grote plus met bijv regelen van de scherpte. Bij 2.35:1 films laat je de lens shift het plaatje lager projecteren waardoor het net wat lekkerder kijkt.

Nou, ik vind 'm erg wit, hoor..
Volgens mij ben je genept!  ;D

Haha een gewrapte zwarte ;)
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike and JVC X7500
Post by: Kamidioblitz on April 16, 2017, 16:59:37
Ja zeker in de woonkamer is een zwarte beamer best opzichtig. Wit staat dan toch een stuk beter vind ik.

Ik ga zo nog wat Films kijken. Ik ben zelf wel fan van een motion enchancer en deze JVC kan dat stukken beter dan de HW55. Er is erg veel contrast aanwezig en kleuren spatten echt van het scherm af. Uniformiteit van de kleuren is ook beter dan op de sony.
Eindelijk heb ik nu ook een afstandsbediening om de lens te regelen dit is ook echt een grote plus met bijv regelen van de scherpte. Bij 2.35:1 films laat je de lens shift het plaatje lager projecteren waardoor het net wat lekkerder kijkt.

Haha een gewrapte zwarte ;)

Ik ben wel benieuwd naar het beeld van JVC. Doe je ook M&G?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike and JVC X7500
Post by: Masterkale on April 17, 2017, 10:09:33
Ik ben wel benieuwd naar het beeld van JVC. Doe je ook M&G?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

M&G zou leuk zijn, alleen qua tijd is dat wel een dingetje zeker nu met de komst van een kleine.
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike and JVC X7500
Post by: Kamidioblitz on April 17, 2017, 11:45:08
M&G zou leuk zijn, alleen qua tijd is dat wel een dingetje zeker nu met de komst van een kleine.

Snap ik. Je vriendin is binnenkort uitgerekend las ik. Leuk! Komt tzt wellicht wel een keertje. Je bent ook bij mij van harte welkom. Volgens mij woon je om de hoek.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike and JVC X7500
Post by: Masterkale on April 22, 2017, 11:21:15
X7500 in actie met 4k zonder hdr.
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike and JVC X7500
Post by: Sjaak_Banaan on April 22, 2017, 11:44:05
Nice nice, eigenlijk is het helemaal niet goed mij om dit forum te bezoeken.
Je komt hier dagelijks zoveel moois tegen dat je weer koopzin krijgt... :P

Ik weet niet of het door de belichting van de foto komt, maar jouw zwartwaardes zijn 100x beter dan die bij ons. Hopelijk gaat het bij ons schelen wanneer de wanden zwart zijn. Anders wordt het toch tijd voor een upgrade.

Dit moet wel echt genieten zijn! Erg mooi.  :headbanging:
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike and JVC X7500
Post by: HTip on April 22, 2017, 13:15:12
Mooie screenshots Tom Op welke stand staat je iris?
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike and JVC X7500
Post by: Masterkale on April 22, 2017, 13:21:02
Mooie screenshots Tom Op welke stand staat je iris?

manual -6 als ik het goed heb... De jouwe?
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike and JVC X7500
Post by: HTip on April 22, 2017, 14:12:17
Dat is netjes. Ik speel op -9 voor 2D en -3 voor 3D. Voor HDR blijft iris op -9 maar dan high lamp mode.
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike and JVC X7500
Post by: Masterkale on April 22, 2017, 21:05:54
Dat is netjes. Ik speel op -9 voor 2D en -3 voor 3D. Voor HDR blijft iris op -9 maar dan high lamp mode.

Ja dat zit redelijk dicht bij elkaar. Hoe groot is jouw scherm?
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike and JVC X7500
Post by: HTip on April 22, 2017, 21:17:05
Ja dat zit redelijk dicht bij elkaar. Hoe groot is jouw scherm?
Mijn scherm is 240cm breed (110") met 1.3 gain. Dus ik krijg 30% meer licht terug van het scherm. Iris op 0 gaf belichtingsomscherpte. Na de iris steeds verder dichtgedraaid te hebben werd het beeld beter en beter. Uiteindelijk samen met Viktor tot -9 besloten.
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike and JVC X7500
Post by: Kamidioblitz on April 23, 2017, 12:02:29
Mooie screenshots! Hoe breed is jou scherm?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike and JVC X7500
Post by: Masterkale on April 24, 2017, 12:50:39
Mooie screenshots! Hoe breed is jou scherm?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Mijn Scherm is 250cm breed. Mijn gain is gewoon 1.0. Ik heb geen knaller van een projectiescherm alleen het aanpassen hiervan wordt echt een ramp. Alles zit in het plafond verwerkt.
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike and JVC X7500
Post by: Kamidioblitz on April 24, 2017, 19:40:11
Mijn Scherm is 250cm breed. Mijn gain is gewoon 1.0. Ik heb geen knaller van een projectiescherm alleen het aanpassen hiervan wordt echt een ramp. Alles zit in het plafond verwerkt.

Dat is het nadeel van een cleane opstelling. Wil je groter qua scherm of alleen kwalitatief een beter scherm binnen dezelfde maat?
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike and JVC X7500
Post by: Martijn90 on April 24, 2017, 19:51:13
Mooie screenshots inderdaad  :blink: Sowieso erg gaaf hoe je de HT in je woonkamer hebt verwerkt.
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike and JVC X7500
Post by: Masterkale on April 24, 2017, 19:54:11
Dat is het nadeel van een cleane opstelling. Wil je groter qua scherm of alleen kwalitatief een beter scherm binnen dezelfde maat?

Een kwalitatief beter doek zou mooi zijn, groter past niet :-). Het doek is opzich prima alleen zou ik hier nog wel iets verbetering uit kunnen halen. De achterkant van het doek is wit en toch iets transparant waardoor ik meer stroolicht krijg.


Mooie screenshots inderdaad  :blink: Sowieso erg gaaf hoe je de HT in je woonkamer hebt verwerkt.

Thnx.. :-)
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike and JVC X7500
Post by: Raymond187 on April 27, 2017, 12:12:23
Een kwalitatief beter doek zou mooi zijn, groter past niet :-). Het doek is opzich prima alleen zou ik hier nog wel iets verbetering uit kunnen halen. De achterkant van het doek is wit en toch iets transparant waardoor ik meer stroolicht krijg.
Ik was gisteren in die toko in Ijselstein. Daar hangt de i vision cinema 4k. De achterkant van dit scherm is zwart, en de motor is de helft stiller. Ik heb de x5500, 9300 en de HW65 hierop zien spelen, en zag er mooi uit. De x5500 was beduidend mooier dan de rest :D

Misschien is dat scherm iets voor je. EN qua prijs erg aantrekkelijk.
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike and JVC X7500
Post by: Martijn90 on April 27, 2017, 12:19:27
Ik was gisteren in die toko in Ijselstein. Daar hangt de i vision cinema 4k. De achterkant van dit scherm is zwart, en de motor is de helft stiller. Ik heb de x5500, 9300 en de HW65 hierop zien spelen, en zag er mooi uit. De x5500 was beduidend mooier dan de rest :D

Misschien is dat scherm iets voor je. EN qua prijs erg aantrekkelijk.
Off topic, welke toko in IJsselstein?
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike and JVC X7500
Post by: Masterkale on April 27, 2017, 12:39:32
Ik was gisteren in die toko in Ijselstein. Daar hangt de i vision cinema 4k. De achterkant van dit scherm is zwart, en de motor is de helft stiller. Ik heb de x5500, 9300 en de HW65 hierop zien spelen, en zag er mooi uit. De x5500 was beduidend mooier dan de rest :D

Misschien is dat scherm iets voor je. EN qua prijs erg aantrekkelijk.

Ja ik heb nu ook een ivisions scherm. Geen idee of het doek zo over te zetten is zonder dat het frame uitgebouwd moet worden.
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike and JVC X7500
Post by: Raymond187 on April 27, 2017, 12:42:05
Off topic, welke toko in IJsselstein?
U heeft PB, om MK zijn topic niet te vervuilen.

Ja ik heb nu ook een ivisions scherm. Geen idee of het doek zo over te zetten is zonder dat het frame uitgebouwd moet worden.
Moet vast kunnen, vraag me alleen af, of dat de moeite is qua kosten, omdat deze schermen vrij goedkoop zijn. € 730 voor de 110".
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike and JVC X7500
Post by: Masterkale on April 27, 2017, 13:01:15
U heeft PB, om MK zijn topic niet te vervuilen.
Moet vast kunnen, vraag me alleen af, of dat de moeite is qua kosten, omdat deze schermen vrij goedkoop zijn. € 730 voor de 110".

Ja alleen het inbouwen is bij mij nu echt een K klus zeg maar, ik vraag me ook af hoeveel dit toevoegd tov mijn oude scherm. Ik kan ze altijd wel even een mailtje sturen om te vragen.
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike and JVC X7500
Post by: Masterkale on July 7, 2017, 13:29:19
Datasat heeft een DTS X software gereleased. Ondertussen kan ik dus alle  formats afspelen.

Ook is de Oppo voorzien van nieuwe firmware om echt alles af te kunnen spelen.. ideaal :-)
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike and JVC X7500
Post by: HTip on July 7, 2017, 14:08:26
Mooi dat je dit soort upgrades kunt doen met alleen software :thumbs-up: Geniet ervan 8)
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike and JVC X7500
Post by: Masterkale on July 9, 2017, 19:04:04
Mooi dat je dit soort upgrades kunt doen met alleen software :thumbs-up: Geniet ervan 8)

Ja ideaal... Ondertussen kan het geluid alleen niet al te hard. We hebben ondertussen een kleine Timo om rekening mee te houden :-)
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike and JVC X7500
Post by: skyfox on July 9, 2017, 20:50:56
Als de kleine slaapt dan zal het je verbazen hoe hard je kan draaien zonder dat ie wakker wordt. Ik heb eens de proef op de som genomen, in de toenmalige HT (2 deuren verder...) een oorlogsfilm gekeken. Hij gaf geen kik. De babyfoon trouwens ook niet, slechts een keer of twee slechts kort 1 lampje. Ieder kind is anders, maar wellicht wel het uitproberen waard.
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike and JVC X7500
Post by: GOOS88 on July 9, 2017, 20:57:22
Als de kleine slaapt dan zal het je verbazen hoe hard je kan draaien zonder dat ie wakker wordt. Ik heb eens de proef op de som genomen, in de toenmalige HT (2 deuren verder...) een oorlogsfilm gekeken. Hij gaf geen kik. De babyfoon trouwens ook niet, slechts een keer of twee slechts kort 1 lampje. Ieder kind is anders, maar wellicht wel het uitproberen waard.

Idd, zelfde hier, het is ook maar net wat de kleine gewend is. Als je er van het begin af aan om heen sluipt als de kleine slaapt zijn ze ook niks gewend, en worden om elk klein geluidje wakker.

Daarnaast geeft een fatsoenlijke set op laag volume ook voldoende voldoening. (De set zal het niet aan liggen bij jou :D)

Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike and JVC X7500
Post by: Masterkale on July 10, 2017, 15:43:08
Als de kleine slaapt dan zal het je verbazen hoe hard je kan draaien zonder dat ie wakker wordt. Ik heb eens de proef op de som genomen, in de toenmalige HT (2 deuren verder...) een oorlogsfilm gekeken. Hij gaf geen kik. De babyfoon trouwens ook niet, slechts een keer of twee slechts kort 1 lampje. Ieder kind is anders, maar wellicht wel het uitproberen waard.

Ja als hij in zijn slaapkamer ligt dan is het geen probleem. Alleen komt hij altijd wel voor voeding tijdens de film.
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike and JVC X7500
Post by: Masterkale on July 10, 2017, 15:45:17
Idd, zelfde hier, het is ook maar net wat de kleine gewend is. Als je er van het begin af aan om heen sluipt als de kleine slaapt zijn ze ook niks gewend, en worden om elk klein geluidje wakker.

Daarnaast geeft een fatsoenlijke set op laag volume ook voldoende voldoening. (De set zal het niet aan liggen bij jou :D)

Het probleem juist bij een fatsoenlijke set is dat de volume opschroeft wordt zonder dat je het door hebt :-)
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike and JVC X7500
Post by: Masterkale on October 18, 2017, 20:25:41
Nog even een leuke shot..
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike and JVC X7500
Post by: Kamidioblitz on October 18, 2017, 22:04:15
Wauw. Zo vet dat dit een woonkamer is. Zoveel mooie spullen. Zou niet misstaan als dedicated ruimte!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike and JVC X7500
Post by: Masterkale on October 18, 2017, 22:15:12
Wauw. Zo vet dat dit een woonkamer is. Zoveel mooie spullen. Zou niet misstaan als dedicated ruimte!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk


ik heb nog wel een zolder over maarja het liefst verhuis ik dan gewoon :-)
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike and JVC X7500
Post by: Kamidioblitz on October 18, 2017, 22:30:36
ik heb nog wel een zolder over maarja het liefst verhuis ik dan gewoon :-)

Naar een woning met een grotere woonkamer?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike and JVC X7500
Post by: skyfox on October 18, 2017, 23:27:47
Wat een vette woonkamer! Gaat de mijne straks helaas niet aan tippen, ben ik bang... gaaf man!!
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike and JVC X7500
Post by: Masterkale on October 19, 2017, 13:24:08
Wat een vette woonkamer! Gaat de mijne straks helaas niet aan tippen, ben ik bang... gaaf man!!

Thanks! Alles is mogelijk, een hoop geduld hebben is de truc :-)

Naar een woning met een grotere woonkamer?

Nee met een aparte benedenkamer ofzo. Misschien komt er wel een zelfbouwwoning aan over een paar jaar.

Sowieso pas een audi A5 gekocht en een kleine die ook wat centjes kost, de nieuwe oppo modificatie moet helaas ook nog even wachten.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike and JVC X7500
Post by: Masterkale on November 4, 2017, 16:07:07
Wat nieuw schakelmateriaal aangeschaft. Erg leuk met een afstandbediening en design look :-). Gelijk leds erin van philips mastercolor toppie.
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike and JVC X7500
Post by: papaleo on November 4, 2017, 17:31:01
Wat nieuw schakelmateriaal aangeschaft. Erg leuk met een afstandbediening en design look :-). Gelijk leds erin van philips mastercolor toppie.
Mooi,strak... 8)
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike and JVC X7500
Post by: Masterkale on November 4, 2017, 17:35:47
Ja het voordeel is dat het netjes blijft omdat het glas is. Ik kan nu ook met 1 druk op de knop scenes selecteren. Of alles in 1x uit bij bv een film kijken.
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 "To Ultimate or not to Ulltimate "
Post by: vik on November 10, 2017, 13:28:48
Bis morgen  ;)
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 "To Ultimate or not to Ulltimate "
Post by: Masterkale on November 10, 2017, 14:13:58
Bis morgen  ;)

Ja morgen gaan de we Oppo Cinemike ultimate edition aan de tand voelen. Stuffe 2 dus vs een stuffe 3... Gevaarlijk voor mijn portomonee denk ik  :pompom:

Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 "To Ultimate or not to Ulltimate "
Post by: Masterkale on November 11, 2017, 18:31:43
Ja morgen gaan de we Oppo Cinemike ultimate edition aan de tand voelen. Stuffe 2 dus vs een stuffe 3... Gevaarlijk voor mijn portomonee denk ik  :pompom:

Vandaag was het zo ver. We hebben de oppo 205 stuffe 3 vs de oppo 203 stuffe 2 vergeleken.

We hebben eerst mijn oppo speler laten staan en diverse films, muziekfragmenten afgepeeld. De films/muziek: Fury, hacksaw ridge, DTS music vol 14, this is it, Auro 3d disk, dead can dance.
Na weer mijn referentie materiaal te hebben gehoord, hebben we de oppo 205 aangesloten.
Eerst track 6 aangezet van de DTS disk, Ayo.. Deze track heel een hoop elementen waar ik op let. Ik heb geen nieuwe details gehoord in deze track, wel speelt alles nog losser van de speakers. Het beeld is wel heel erg verbeterd. Het lijkt scherper.
Daarna de Fury, 1:14 :-). Aan de impact van de bommen hoor ik dat het geluid net wat minder rommelig overkomt. Als het muziek inkomt dan straalt de speler een rust uit, je wilt de volumeknop steeds harder zetten. De piano speelt meer een rol in de muziek en de surround bubble is erg goed. Daarna de schietfragmenten, hier lijkt alles toch net een tikkeltje echter. De kanonnen die afvuren bevatten en tikkeltje meer detail. Duidelijk is ook weer het beeld dat gigantisch goed was maar nu toch weer een stukje beter.
Hetzelfde voor hacksaw rigde, de schietfragmenten zijn minder rommelig en voelen klinken rustiger waardoor je toch meer details gaat horen.
De auro disk dat was een leuke. Turbo ging aan en we hoorde duidelijk de bovenste speakers.... Echter de auro functie stond niet aan... Dat was een goede test om te bewijzen dat de bubble zo groot is dat je nagenoeg de atmos/auro niet nodig hebt.
De stuffe 3 ging bij mijn setup duidelijker naar voren komen tijdens stereo muziek. Het podium is groter, plaatsing is nog beter geworden en speelt nog losser.

Later nog de audio out en main out getest op verschillen. Deze konden we beide niet zien of horen.

Alles is getest op de datasat met dirac mode aan, ook even uitgezet uiteraard om verschillen weer te horen maar met aan klinkt het echt beter.Conclusie:
De standaard oppo is al niet te vergelijken met een stuffe 2 oppo. Het verschil tussen de standaard speler en stuffe 2 is echt gigantisch. Stuffe 3 was voor mij beleving meer het polijsten van een Ferrari.
Alles hangt en staat ook met de setup die je gebruikt. Vik is speciaal langsgekomen om dit te testen bij mij thuis. Bedankt Vik voor de perfecte service.

stuffe 2 tov 3 speerpunten
- Nog beter beeld
- De rust in het geluid is wel een groot punt, luistermoeheid neemt heel erg af. Hierdoor ga je ook meer details horen.
- soundstage groter en losser van de speakers.

Al met al een mooie upgrade maar helaas wel aan de prijzige kant voor hetgeen wat ik er op vooruit ga.
Viktor vertelde me ook dat bij Cinemike de upgrade beter te horen was dan bij mij thuis wat dan ook uiteraard de prijs meer rechtvaardigd.


Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike and JVC X7500 OPPOUltimate op bezoek!
Post by: vik on November 13, 2017, 23:47:37
Leuk verslag Tom!  :thumbs-up:

Lekker genieten van de set die je nu hebt en je bent van harte welkom om eens bij mij te komen kijken en luisteren. In vergelijking met de Denon die ik had is de Oppo Ultimate op alle fronten beter. Die speelt fantastisch!!
Maar wat er ook echt uit springt is de beeldkwaliteit. Dat heb ik nog nooit zo mooi ervaren. Zo tastbaar en realistisch.

De Auro test was inderdaad lachwekkend.. we dachten echt dat de bovenste speakers aan stonden.  :P
Beetje het zelfde geintje bij Philip (HTip) meegemaakt met de Blu ray film Avatar .. tenminste dat dachten wij..bleek dat het de dvd was zo mooi was de beeldkwaliteit  :hehe:
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike and JVC X7500 OPPOUltimate op bezoek!
Post by: Masterkale on December 23, 2017, 14:06:07
Nog even een update. In Februari komt er weer een tuning aan. Ook heb ik wat nieuwe connectoren in de bestelling staan. De Oyaide C-004, iego gold, en FI-15(G)Plus. Hier ga ik tzt nog even wat mee testen.
 Verder hangt een nieuwe kabel voor de beamer al klaar. Dit is een simpele Lapp kabel.
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike and JVC X7500 OPPOUltimate op bezoek!
Post by: Kamidioblitz on December 24, 2017, 08:50:20
Nog even een update. In Februari komt er weer een tuning aan. Ook heb ik wat nieuwe connectoren in de bestelling staan. De Oyaide C-004, iego gold, en FI-15(G)Plus. Hier ga ik tzt nog even wat mee testen.
 Verder hangt een nieuwe kabel voor de beamer al klaar. Dit is een simpele Lapp kabel.

De OPPO of de JVC?
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike and JVC X7500 OPPOUltimate op bezoek!
Post by: Masterkale on December 24, 2017, 11:51:00
De OPPO of de JVC?

Sowieso eerst de Oppo.

De Datasat en JVC staan ook op het lijstje... Vik al nieuws ;)?
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike and JVC X7500 OPPOUltimate op bezoek!
Post by: Masterkale on January 8, 2018, 11:40:06
Weer een update:

De Oppo krijgt een Cinemike ultimate mod.

De JVC beamer staat te koop. Mocht hij niet weggaan voor dit bedrag dan komt er een Cinemike light mod op.

Mijn kabels zijn voorzien van iego gold schuko`s. Als IEC heb ik een furutec 15 plus aan laten rukken en getest. 

Ik ben enige tijd aan het stoeien geweest met de aansluiting in de meterkast. Origineel zat hier mijn nul aan aarde gekoppeld. Voor een audio installatie is dit niet ideaal. Gezien de vervuiling die een beamer geeft is dit momenteel wel de beste optie om mijn geluid op hoog niveau te houden.

Om wat te testen heb ik de nul en aarde losgekoppeld in de meterkast. Ik heb wel gewoon een aardpen, deze laat ik echter nog wel nameten binnenkort)
De beamer heb ik van het net losgekoppeld en zo wat testen uitgevoerd om de stekkers te testen.

Met alleen het vervangen van de schuko`s van een bals naar een iego gold merkte ik eigenlijk geen verschil in geluid. Mijn IEC`s waren nog wat die goedkope messing dingen. Op de datasat heb ik de IEC vervangen voor de furutec. Nog steeds geen verschil te horen in mijn beleving. Ik ben niet bezig geweest met erop eraf etc. gewoon erop en klaar. De kabel nog gewisseld met de Oppo maar ik was niet overtuigd van een verschil in geluid.

Afgelopen weekend de Oyaide C-004 ontvangen. De oude IEC losgehaald die op de Oppo zat. De oude aarde aansluiting ging er wel te makkelijk uit. Mogelijk zat deze niet helemaal lekker. De kabels meet ik wel altijd door, dus kon ik dus even niet verklaren. De C-004 erop, meten en gaan, Huh.... het geluid klinkt anders.
Geloof het of niet, ik heb wat meer diepte/ meer podium in het geluid gekregen ook klinkt alles wat transparanter. Onderscheid van de instrumenten is toch wat beter te horen.

Ik heb nog wat C-004`s besteld om de rest te voorzien van deze stekker. Maar dit beloofd veel goeds.

Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike and JVC X7500 OPPOUltimate op bezoek!
Post by: Thamaesta on January 8, 2018, 15:34:57
hele mooie upgrades!

wat mis je precies bij de JVC projector? kan me er nog niet heel veel van voorstellen :clapping:
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 cinemike and JVC X7500 OPPOUltimate op bezoek!
Post by: Masterkale on January 8, 2018, 20:02:16
hele mooie upgrades!

wat mis je precies bij de JVC projector? kan me er nog niet heel veel van voorstellen :clapping:

Bijna elke projector geeft vervuiling af aan het net. Ook wordt de voeding aangepakt. Je gaat op beeld en geluid dus vooruit.
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 JVC X7500 Cinemiked!, oyaide c-004, iego
Post by: Masterkale on February 6, 2018, 21:08:08
De oppo is weer binnen en heeft een ultimate tuning gehad.  De JVC x7500 een light mod. Even snel wat aangezet. Het valt me direct op dat het beeld stukken beter loopt... CMD hoeft niet meer aan  ;D
Tevens kan nu mijn aarde los van de 0 in de meterkast, zonder dat de JVC mijn geluid verziekt. Dit resulteert in een betere soundstage.

Verder ga ik morgen even uitgebreid testen... :-)
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 JVC X7500 Cinemiked!, oyaide c-004, iego
Post by: vik on February 7, 2018, 09:42:21
Heel veel plezier met je nieuwe aanwinsten Tom. De vloeiendheid bij de JVC is inderdaad het eerste wat opvalt en zonder het gebruik van CMD.


De oppo is weer binnen en heeft een ultimate tuning gehad.  De JVC x7500 een light mod. Even snel wat aangezet. Het valt me direct op dat het beeld stukken beter loopt... CMD hoeft niet meer aan  ;D
Tevens kan nu mijn aarde los van de 0 in de meterkast, zonder dat de JVC mijn geluid verziekt. Dit resulteert in een betere soundstage.

Verder ga ik morgen even uitgebreid testen... :-)
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 JVC X7500 Cinemiked!, oyaide c-004, iego
Post by: Richi on February 7, 2018, 11:38:58
De oppo is weer binnen en heeft een ultimate tuning gehad.  De JVC x7500 een light mod. Even snel wat aangezet. Het valt me direct op dat het beeld stukken beter loopt... CMD hoeft niet meer aan  ;D
Tevens kan nu mijn aarde los van de 0 in de meterkast, zonder dat de JVC mijn geluid verziekt. Dit resulteert in een betere soundstage.

Verder ga ik morgen even uitgebreid testen... :-)
Dat klinkt als een flinke verandering. Veel plezier ermee!
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 JVC X7500 Cinemiked!, oyaide c-004, iego
Post by: eddy135 on February 7, 2018, 17:31:11
Dat klinkt als een flinke verandering...
Ja, dat geeft maar weer eens aan hoe brak standaardspul is... ;D  ;)
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 JVC X7500 Cinemiked!, oyaide c-004, iego
Post by: Masterkale on February 7, 2018, 18:08:27
Ja, dat geeft maar weer eens aan hoe brak standaardspul is... ;D  ;)

De standaard jvc heeft een voeding met veel ruimte voor verbetering.
Ik heb nu best wat factoren tegelijk aangepakt.
Het beeld is echt vooruit gegaan. Kijkt rustiger, scherper gewoon een plaatje. Qua geluid had ik voorheen altijd een goede bubble,  maar qua plaatsing was er wel ruimte voor verbetering. Dit lijkt nu verholpen. Alles klinkt toch weer wat echter diepere soundstage.
Ik ben erg blij met de upgrades.
De oppo was al erg goed maar doet er toch weer een schepje bovenop. Dit is volgens mij de beste uhd speler die te koop is ter wereld.
De jvc had ik bij aankoop al moeten laten tunen haha.
Ik heb nog wat kabels en stekkers liggen die ik ook nog moet testen. Oyaide c-079 vs de c-004 en de cinemike hdmi kabel.

Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 ultimate en JVC X7500 Cinemiked!,
Post by: Masterkale on February 8, 2018, 14:42:49
Gister ruim 3 uur aan het testen geweest.
Films:
Fury, the passengers, this is it, auro3d disk, atmos disk, DTS 14 demo disk, hacksaw ridge, hans zimmer, batman dark knight, the conjuring 2, baby driver, heart in concert.
Muziek: een reeks aan albums.

Wat ik hierboven al beschreef, ik heb diverse aanpassingen tegelijk gedaan waardoor ik niet kan vertellen welke upgrade waar invloed op heeft gehad.

Ongeacht of ik muziek of films afspeel is dit een duidelijke verbetering op beide fronten

- Duidelijk een scherper beeld, ik weet dat de oppo hier veel toevoegd.
- Vloeiender beeld, dit heeft met de JVC tuning te maken
- minder ruis in beeld.
- Verder vallen mij opeens geluiden op in fragmenten die ik voorheen niet hoorde
- De surround bubble is nog beter geworden
- Plaatsing van geluiden op zowel stereo als surround is stukken beter
- Alles klinkt echter/ analoger.
- Een diepere soundstage.

Wat zou er nog beter kunnen? Ik heb Vik zijn set gehoord, hierop zijn de micro details nog net een stukje beter. Tevens is de soundstage en plaatsing ook een stukje beter. 

Verder krijg ik het gevoel of bij mij de bubble wel groter is. Hier spelen mijn diamanten tweeters een grote rol.

In de datasat zit ook nog ruimte voor verbetering, deze zal de volgende keer aan de beurt zijn.

Over meer bass, druk, voller in geluid praat ik verder niet. Dit vangt mijn dirac namelijk op. 


Eerst maar even genieten :-)))

Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 ultimate en JVC X7500 Cinemiked!,
Post by: raindog on February 8, 2018, 20:48:02
Mooie updates! Interessant ook om te lezen dat zelfs de light mod op de JVC al zo'n positieve invloed heeft.
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 ultimate en JVC X7500 Cinemiked!,
Post by: Masterkale on February 9, 2018, 15:52:24
Mooie updates! Interessant ook om te lezen dat zelfs de light mod op de JVC al zo'n positieve invloed heeft.

Ja de volledige mod is in mijn ogen ook iets te duur. Zeker gezien de afschrijving van beamers etc. Dit is dan een mooie oplossing.

Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 ultimate en JVC X7500 Cinemiked!,
Post by: Masterkale on March 26, 2018, 21:29:24
Een nieuwe upgrade!! .. Mark Levinson ;)... Maar dan in de auto! Klinkt behoorlijk goed moet ik zeggen.
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 ultimate en JVC X7500 Cinemiked!,
Post by: Marco66 on March 26, 2018, 22:21:59
Een nieuwe upgrade!! .. Mark Levinson ;)... Maar dan in de auto! Klinkt behoorlijk goed moet ik zeggen.

Mooi he, heb ik ook in de CT200, erg fraai!
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 ultimate en JVC X7500 Cinemiked!,
Post by: Masterkale on March 26, 2018, 22:24:09
Mooi he, heb ik ook in de CT200, erg fraai!

Ja uit welk jaar is de jouwe?
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 ultimate en JVC X7500 Cinemiked!,
Post by: Marco66 on March 26, 2018, 22:28:39
Ja uit welk jaar is de jouwe?

2012, parelmoer wit.
Over jaartje of 2 kijken naar iets groter. Ieg sedan en dan wellicht de 300 of GS450
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 ultimate en JVC X7500 Cinemiked!,
Post by: Masterkale on March 26, 2018, 22:38:11
2012, parelmoer wit.
Over jaartje of 2 kijken naar iets groter. Ieg sedan en dan wellicht de 300 of GS450

Ja mooie kleur. Ik heb een 2014 model, die schijnen iets beter geïsoleerd te zijn dan de 2011 tm 2013, echter dit zelf niet getest. Ik kom van een audi a5 af, dit rijdt toch wel fijner vind ik. Alleen mis ik wat vermogen :).

Ja de GS450 mooi. Ook even in de LC500 gezeten....  man man man. Toch de audio maar de deur uit ;)
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 ultimate en JVC X7500 Cinemiked!,
Post by: Marco66 on March 27, 2018, 11:55:16
Ja mooie kleur. Ik heb een 2014 model, die schijnen iets beter geïsoleerd te zijn dan de 2011 tm 2013, echter dit zelf niet getest. Ik kom van een audi a5 af, dit rijdt toch wel fijner vind ik. Alleen mis ik wat vermogen :).

Ja de GS450 mooi. Ook even in de LC500 gezeten....  man man man. Toch de audio maar de deur uit ;)

Dat hoorde ik ook id, maar dat wist ik toen nog niet haha.
Altijd dikke volvo’s gereden maar dit is echt een mooi merk met dito service!
Maar missen id vermogen en wat ruimte dus de GS450 is een mooie opvolger, 340 pk en stuk groter maar toch zuinig.
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 ultimate en JVC X7500 Cinemiked!,
Post by: vik on March 27, 2018, 13:30:09
Nette auto Tom!! Heel veel plezier.

Een nieuwe upgrade!! .. Mark Levinson ;)... Maar dan in de auto! Klinkt behoorlijk goed moet ik zeggen.
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 ultimate en JVC X7500 Cinemiked!,
Post by: Masterkale on March 27, 2018, 18:01:14
Dat hoorde ik ook id, maar dat wist ik toen nog niet haha.
Altijd dikke volvo’s gereden maar dit is echt een mooi merk met dito service!
Maar missen id vermogen en wat ruimte dus de GS450 is een mooie opvolger, 340 pk en stuk groter maar toch zuinig.

Nee ik las het pas echt net voor de aankoop... gelukje gehad ;)

mmm wel een stuk zwaarder de gs450, dat zuinige gaat wel op aan wegenbelasting ;)
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 ultimate en JVC X7500 Cinemiked!,
Post by: Masterkale on March 27, 2018, 18:01:37
Nette auto Tom!! Heel veel plezier.

Thnx!
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 ultimate en JVC X7500 Cinemiked!,
Post by: Marco66 on March 27, 2018, 22:19:25
Nee ik las het pas echt net voor de aankoop... gelukje gehad ;)

mmm wel een stuk zwaarder de gs450, dat zuinige gaat wel op aan wegenbelasting ;)

Moet ergens aan op 😄
Gewoon erg mooie auto, maar een tweedehands Tesla is ook nog optie.
Luxeprobleem toch?
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 ultimate en JVC X7500 Cinemiked!,
Post by: devil on March 28, 2018, 08:16:22
Tesla is GEEN auto maar een voertuig omdat er geen verbrandings motor in zit!!
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 ultimate en JVC X7500 Cinemiked!,
Post by: devil on March 28, 2018, 08:20:52
PS de Lexus is wel een hele fijne auto om te rijden
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 ultimate en JVC X7500 Cinemiked!,
Post by: Masterkale on March 28, 2018, 11:56:06
Moet ergens aan op 😄
Gewoon erg mooie auto, maar een tweedehands Tesla is ook nog optie.
Luxeprobleem toch?

Tesla is echt het tegenovergestelde van Lexus qua betrouwbaarheid, afwerking staat ook niet op een hoog niveau hoorde ik.

Misschien over een jaar of 10, dan hebben ze geleerd van hun fouten  ;)
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 ultimate en JVC X7500 Cinemiked!,
Post by: Marco66 on March 28, 2018, 12:03:43
Tesla is echt het tegenovergestelde van Lexus qua betrouwbaarheid, afwerking staat ook niet op een hoog niveau hoorde ik.

Misschien over een jaar of 10, dan hebben ze geleerd van hun fouten  ;)

Klopt, kans is groter dat het weer een Lexus wordt.
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 ultimate en JVC X7500 Cinemiked!,
Post by: scoc on March 28, 2018, 12:14:46
Tesla is echt het tegenovergestelde van Lexus qua betrouwbaarheid, afwerking staat ook niet op een hoog niveau hoorde ik.

Misschien over een jaar of 10, dan hebben ze geleerd van hun fouten  ;)

Tesla over 10 jaar  ;) Tegen die tijd bestaan ze niet meer of zijn al lang overgenomen of leveren louter batterij technologie. Tesla een van de meest overrated merken van de laatste jaren. Als men geen grote producties als model 3 aankan dan blijven ze een niche.
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 ultimate en JVC X7500 Cinemiked!,
Post by: HcHifi.nl on March 28, 2018, 12:34:28
300 of GS450

Ik rijd al een jaar of 4 de GS300, werkelijk een super auto.
Nooit problemen en ondanks zijn grotere motor relatief zuinig  :)
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 ultimate en JVC X7500 Cinemiked!,
Post by: Masterkale on March 28, 2018, 12:41:10
Ik rijd al een jaar of 4 de GS300, werkelijk een super auto.
Nooit problemen en ondanks zijn grotere motor relatief zuinig  :)

Hoeveel rijdt dat? 1 op 16? Is toch hetzelfde blok als de IS300h?
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 ultimate en JVC X7500 Cinemiked!,
Post by: Marco66 on March 28, 2018, 13:53:32
Hoeveel rijdt dat? 1 op 16? Is toch hetzelfde blok als de IS300h?

GS300 is wat ouder model, is een V6 die denk rond de 1 op 9 rijd en geen hybride volgens mij.
Tenzij Marcel de latere GS300h heeft, dat is een 2,5 liter 4 cilinder met hybride.
Wij willen uiteindelijk het nieuwere model GS450h, met 3,5 liter V6 en gecombineerd vermogen van 345 pk.
Zou op papier dus 1 op 16,9 rijden, zal in de praktijk rond 1 op 13 zijn denk.
Nog altijd mooie cijfers voor zoveel auto en vermogen.
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 ultimate en JVC X7500 Cinemiked!,
Post by: HcHifi.nl on March 28, 2018, 14:20:11
GS300 is wat ouder model, is een V6 die denk rond de 1 op 9 rijd en geen hybride volgens mij.
Tenzij Marcel de latere GS300h heeft, dat is een 2,5 liter 4 cilinder met hybride.
Wij willen uiteindelijk het nieuwere model GS450h, met 3,5 liter V6 en gecombineerd vermogen van 345 pk.
Zou op papier dus 1 op 16,9 rijden, zal in de praktijk rond 1 op 13 zijn denk.
Nog altijd mooie cijfers voor zoveel auto en vermogen.


Ik indd model tot 2012 geen hybride.
Ik rijd hier 1 op 10 / 11 mee en dat is gezien het gewicht, vermogen en comfort zeer netjes.
Werkelijk alle opties, NOOIT problemen en geruisloos zoeven.

De 450H uit 2012 was voor mij ten tijde van de aanschaf van deze GS300 budgettechnisch niet haalbaar..
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 ultimate en JVC X7500 Cinemiked!,
Post by: Masterkale on March 29, 2018, 19:25:47

Ik indd model tot 2012 geen hybride.
Ik rijd hier 1 op 10 / 11 mee en dat is gezien het gewicht, vermogen en comfort zeer netjes.
Werkelijk alle opties, NOOIT problemen en geruisloos zoeven.

De 450H uit 2012 was voor mij ten tijde van de aanschaf van deze GS300 budgettechnisch niet haalbaar..

gs300 verkopen en nu de 450h halen ;)
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 ultimate en JVC X7500 Cinemiked!,
Post by: vik on August 20, 2018, 07:19:42
Op naar de Oppo Ultimate V2 tuning Tom! Daar ga je geen spijt van krijgen.  :clapping:

De nieuwe clock upgrade geeft een aanzienlijke winst. Ben zeer benieuwd hoe het gaat met de Datasat en je huidige Oppo firmware.

Nog even geduld.  :)
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 ultimate en JVC X7500 Cinemiked!,
Post by: Masterkale on August 20, 2018, 15:47:10
ja we gaan het meemaken Vik.

ondertussen weer een andere update
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 ultimate en JVC X7500 Cinemiked!,
Post by: vik on August 21, 2018, 18:24:42
Mooie auto Tom gefeliciteerd!  ^^
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 ultimate en JVC X7500 Cinemiked!,
Post by: Masterkale on August 21, 2018, 21:46:58
Mooie auto Tom gefeliciteerd!  ^^

Dankje vik!
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 ultimate en JVC X7500 Cinemiked!,
Post by: Masterkale on August 31, 2018, 12:09:14
De oppo ultimate v2 is gister ontvangen... Wow wat een beleving! ik zal hier meer over toelichtingen in het topic van cinemike.
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 ultimate V2
Post by: Masterkale on October 11, 2018, 19:18:43
Weer wat aan de weg getimmerd. Misschien binnenkort weer een projector upgrade.

Ik ben verder ook voor mezelf begonnen, dit is goed voor de cashflow :-)

Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 ultimate V2
Post by: HansGT3 on October 12, 2018, 01:28:57
Succes Tom  met je nieuwe bedrijf  :clapping:
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 ultimate V2
Post by: vik on October 12, 2018, 20:42:18
Suc6 met je bedrijf Tom!
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 ultimate V2
Post by: Masterkale on October 15, 2018, 17:43:17
Bedankt heren!
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 ultimate V2
Post by: Masterkale on April 5, 2019, 20:53:39
Zo ik ben terug van weggeweest. Zaken gaan goed en binnenkort toch maar even kijken voor een nieuwe projector. Dus mocht iemand interesse hebben in een X7500 met cinemike tuning….
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 ultimate V2
Post by: papaleo on April 5, 2019, 20:55:39
Laat me raden....Uhhh..,een CM N9?
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 ultimate V2
Post by: Masterkale on April 5, 2019, 23:45:29
Laat me raden....Uhhh..,een CM N9?

Nee daar is nog geen tuning voor :-). Maar het zal denk ik wel de nx9 worden idd.
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 ultimate V2
Post by: Masterkale on April 13, 2019, 18:28:15
Morgen Bij Vik de Nx9 weer eens bekijken. Ik neem mijn x7500 mee ter vergelijking :-).
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 ultimate V2
Post by: denoontje on April 13, 2019, 18:46:09
Morgen Bij Vik de Nx9 weer eens bekijken. Ik neem mijn x7500 mee ter vergelijking :-).

is geen vergelijk :-).......wordt met boter en suiker ingemaakt door de n9
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 ultimate V2
Post by: Masterkale on April 13, 2019, 18:50:50
is geen vergelijk :-).......wordt met boter en suiker ingemaakt door de n9

Hahah ja dat weet ik ook wel. Maar het gaat om veel geld dus moet het toch nog even zien :-)
Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 ultimate V2
Post by: Masterkale on April 15, 2019, 16:49:24
Gister nog even naar Den bosch geweest met de X7500.

De NX9 ging al klaar. Wat opviel is dat dit hetzelfde sample was als van een half jaar geleden. Wel jammer, duidelijk dat JVC nog steeds niet genoeg voorraden heeft. Firmware versie 1.02 dacht ik.


Ik houd het kort.

- zwartwaarden gelijk aan de X7500, echter was de NX9 niet gekalibreerd en miste net iets detail in het zwart wat de x7500 wel had.

- Motion.. Duidelijk in het voordeel van de CM X7500.

- Scherpte de NX9 met overtreffende trap

- Geluid zowel de unit zelf en de installatie die beinvloed wordt. De X7500 was hier duidelijk beter. De NX9 heeft ook irritante coil whine, ik hoop dat dit op de huidige modellen eruit is.

- Kleur is voor de NX9. Duidelijke meer pop die de Nx9 genereert. Het is niet een dag en nacht verschil zoals in scherpte erg goed te zien is.

Naast de NX9 is de X7500 nog steeds een monster. De NX9 komt er voor mij pas op het moment dat ik weet dat de coil whine weg is en er een tuning beschikbaar is van Cinemike. De cinemike versie geeft zoveel meer rust in het beeld, dat dit echt het film kijken beinvloed. Ook de compressie in het geluid die ontstaat bij het inschakelen van de NX9 (en eigenlijk alle standaard beamers) is echt een no-go om nog te werken met een originele beamer.Later nog erg moesten haasten omdat een forum lid even naar mijn set kwam luisteren en kijken. Echter mijn datasat liet me in de steek. Mijn seriele nummer is opeens foetsie en is mijn auro licentie weg. Het terugzettten van de master data heeft niet gewerkt dus wacht ik op antwoord van datasat. Ook raakte van al dat wisselen van formats mijn oppo overspannen en heb ik een fabrieks instellingen reset moeten geven. Zo zie je maar.... Als je gezoekt krijgt dat werkt opeens niks meer lekker.


Title: Re: Masterkale`s mansion oppo UDP-203 ultimate V2
Post by: vik on April 16, 2019, 09:40:52
Bedankt dat je de moeite hebt genomen om langs te komen Tom!

Toch even een korte reaktie van mijn kant op je onderstaande posts:

Omdat JVC en ik jou zo snel mogelijk een demo wilde verzorgen, heeft JVC mij eerst nadrukkelijk gevraagd of het een probleem is dat ik een test sample tot mijn beschikking zou krijgen voor dit vergelijk. Ik heb gezegd geen probleem omdat de belangrijkste plus punten (lens scherpte, 8K enz.) ook duidelijk naar voren komen (t.o.v. een X7900) met een test versie. Het gevolg is dus dat er vrij snel een NX9 voor mijn deur stond.

Een ISF op dit korte termijn was niet haalbaar (afhankelijk van externe partij) Het is dus niet zo dat JVC niet kan leveren en het plaatje had er letterlijk anders uit gezien als ik er 1 had gekocht voor in de demo.  ;)

JVC heeft het puur gedaan om mij te helpen in het voorzien van een demo op dit zeer korte termijn.


Quote
Wat opviel is dat dit hetzelfde sample was als van een half jaar geleden. Wel jammer, duidelijk dat JVC nog steeds niet genoeg voorraden heeft. Firmware versie 1.02 dacht ik.

- zwartwaarden gelijk aan de X7500, echter was de NX9 niet gekalibreerd en miste net iets detail in het zwart wat de x7500 wel had.