Htforum.nl

HT/STEREO overeenkomstige topics => Portable audio/video => Topic started by: Arend | Homestudio on March 6, 2013, 16:00:54

Title: XTX EarPhone-12 met Dirac HD DSP en iPhone App
Post by: Arend | Homestudio on March 6, 2013, 16:00:54
Deze In Ear Monitor is de eerste hoofdtelefoon van het Zweedse XTZ. Het bijzondere is dat de hoofdtelefoon gekalibreerd is met Dirac HD (http://www.dirac.se/en/technologies/dirac-hd-sound/overview.aspx).

(http://www.homestudio.nl/assets/images/xtz-earphone-12-met-dirac-hd-kruislings.jpg)

Probleem & Oplossing
Door de beperkte ruimte in een In Ear Monitor is het moeilijk om een perfect gebalanceerd geluid te creëren over het gehele frequentiebereik. De oplossing is het toepassen van geavanceerde DSP technologie. Ten eerste wordt de frequentierespons gemeten in een dummy hoofd, daarna wordt de respons uiterst precies gecorrigeerd middels DSP. Deze combinatie zorgt voor een perfect resultaat, zonder compromis.

DSP technologie van Dirac Research
Dirac Research bezit de meest geavanceerde technologie op dit moment in digital sound processing (DSP) en wordt dan ook veelvuldig en succesvol toegepast in luxe merken zoals BMW, Bentley, Rolls Royce enzovoorts, de akoestiek van een auto is het meest uitdagend. Het geavanceerde algoritme optimaliseert zowel de frequentierespons (amplitude) alsook de impulsrespons (tijdsdomein). Door Dirac’s DSP optimalisatie toe te passen verkrijgt men een indrukwekkend gebalanceerd en vloeiend geluid, dit helpt ook bij het voorkomen van luistermoeheid, een veel voorkomend probleem bij hoofdtelefoons.

Unieke eigenschappen
Draagcomfort is uiteraard erg belangrijk wanneer het om hoofdtelefoons gaat. Om beschadigingen aan het snoer te voorkomen wordt een zogenaamde ‘strip-shape’ toegepast, welke profiteert van een natuurlijke stijfheid. De XTZ EarPhone-12 heeft de ingebouwde magneten aan de achterzijde, op deze manier kunt u ze, in het geval u het luisteren moet onderbreken, ze eenvoudig bij elkaar stoppen en om uw nek dragen, zoals een ketting. Op deze manier wordt de wirwar van snoeren ook verminderd!

DSP player app voor iOS
De XTZ player van Dirac voor de EarPhone-12 is een state of the art DSP player app voor iOS. Met deze app kunt u naar al uw muziek luisteren in uw iTunes bibliotheek met als extra voordeel de DSP correctie van uw EarPhone-12. De DSP correctie transformeert de hoofdtelefoon van zeer goed naar excellent!

Applicatie voor Earphone-12
De App kan worden gevonden in de App store en is gratis. De App is alleen beschikbaar voor gebruik met de XTZ Earphones.

Meer info


 :music:
Title: Re: XTX EarPhone-12 met Dirac HD DSP en iPhone App
Post by: Interficior on March 6, 2013, 16:36:49
Dat ziet er leuk uit! Vooral die nekkoordfunctie is leuk bedacht!

Wat ik me afvraag: hoe kunnen ze zich ervan vergewissen dat de drager hetzelfde oorkanaal heeft als een dummyhoofd?
Title: Re: XTX EarPhone-12 met Dirac HD DSP en iPhone App
Post by: Arend | Homestudio on March 6, 2013, 17:26:07
Scherpe opmerking, het zal van een gemiddelde uitgaan vermoed ik maar heb de vraag voor de zekerheid even bij hun neergelegd.
Title: Re: XTX EarPhone-12 met Dirac HD DSP en iPhone App
Post by: AbZ on March 6, 2013, 20:02:55
Headfi for dummies  :music:
Title: Re: XTX EarPhone-12 met Dirac HD DSP en iPhone App
Post by: Jumping Jack on March 6, 2013, 20:57:24
Hoe presteren deze oortjes dan met niet-apple producten, zonder de dsp-app?