Htforum.nl

Home Theater => Hardware reviews door HTForum leden => Topic started by: frank2 on December 3, 2012, 13:44:40

Title: Vicol high density luidsprekerkabel + aanvulling Vicol bruggen
Post by: frank2 on December 3, 2012, 13:44:40
Bijgaand de review die ik schreef nadat ik de Vicol kabel te leen had gekregen van Jouw Hifi. Deze review staat ook in mijn topic

Review van de Vicol kabels:

Gebruikte apparatuur:
Hard Disk met Oyiade usb kabel
Anthem MRX 700 (reciever)
Belles 350A Reference (eindversterker voor de Usher)
Usher BE 10 met DMD tweeter (frontspeakers)
Usher X708 (rearspeakers)
Oppo 83 SE+TUC
Vibex R6 stekkerblok
Lapp stroomsnoeren met Iego Gold stekkers
aparte audiogroep met hifi tuning kabel

Enige tijd geleden las ik een verslag van een member van het HT forum. Deze had in Roemenië een stel luidspreker kabels gekocht welke hem zeer goed bevielen. Direct daarop las ik dat Erik van Jouw Hifi Een setje gekocht had om deze te testen. Daar ik had aangegeven dat ik ze ook wel wilde testen, kreeg een paar dagen later een mail binnen dat ze afgestuurd konden worden. Een dag later kwam de post een zeer licht pakket brengen en daar zaten de Vicol high density luidspreker kabels in.
Na uitpakken bleek inderdaad dat de kabels echt helemaal niets wegen, een dun gevlochten kabeltje, wat ook nog plat is, per aansluiting krijg je een streng, dus per speaker 2 dunne strengen voorzien van een bananen stekker of op verzoek een spade.

Hoewel ik zeer tevreden ben met mijn huidige speaker kabels die behoorlijk wat wegen en dik zijn leek het mij interessant om te luisteren naar een ander merk, ik heb de laatste tijd veel veranderingen doorgevoerd met stroomkabels en een nieuwe reciever en dit heeft er voor gezorgd dat mijn set geheel in balans is, wat door meerdere mensen die hier zijn komen luisteren is beaamd.
Dus ik wilde wel eens luisteren wat een ander luidspreker snoer doet op mijn set. N.a.v. De positieve reacties van de HT forum member en de prijs die niet erg hoog was voor high end begrippen, dus gevraagd om de kabel te lenen.
Ik ken mijn speakers die ik al een paar jaar heb ondertussen erg goed en weet dat het een zeer dynamische speaker kan zijn, alle verschillen heel goed kan weergeven en zeker niet terughoudend is. Onderstaand mijn ervaringen gebaseerd op mijn set.

Maar laat ik verder gaan met de Vicol kabel...

Koud uit de doos maar meteen de kabels aangesloten aan de Belles Eindversterker. Uit ervaring weet ik ondertussen dat kabels net aangesloten vaak een iets teveel hoog geven. Verder had de dealer mij verteld dat de kabels door een cable cooker gegaan waren en ongeveer 45 uur gespeeld hadden. Na 2 dagen luisteren vielen mij wel bepaalde dingen in het geluid op totdat ik mij realiseerde de de DSP (ARC genaamd bij Anthem) nog ingesteld stond op mijn eigen speakerkabels. Dus ik heb de ARC opnieuw ingemeten. Daarna klonk het in ieder geval een stuk beter. Ook heb ik besloten om maar eerst eens 1 week de kabels aan mijn set te hangen en gewoon te luisteren en iets beter in te spelen, vaak na 100 of 200 uur laat een kabel pas echt horen wat hij kan. Maar na 150  uur kun je wel aardig horen wat de kabel in z'n mars heeft. De verfijningen, de toetjes op de cake komen vaak pas na 200 uur tevoorschijn. (voor deze test heb ik ook zonder de ARC geluisterd)

Na een hele week luisteren vallen je natuurlijk veel dingen op in het geluid zoals deze Vicol kabel dat “neerzet” in het geluid. Als eerste valt echt op de enorme gedetailleerdheid, alle instrumenten alle tingeltjes wordt duidelijk neergezet nergens bij wat voor muziek dan ook zal het een brij worden. In de muziek heb je vaak dat een sax of synthesizer iets benadrukt wordt in een instrumentaal stukje in de muziek, dat geeft deze kabel zo mooi weer het “riedeltje” komt erg mooi naar voren.  De kabel is een eerlijke kabel, zeer dynamisch met een prettig, fijn hoog, een mooie plaatsing mooi midden, open karakter. Het overal geluid is homogeen, eerlijk de kabel voegt niets toe of benadrukt geen bas of hoog.

Gelukkig een zeer positief punt omdat ik er bijna allergisch voor ben, nooit maar echt nooit zat er bij wat voor muziek dan ook scherpte in het hoog, en ik heb echt geprobeerd het voor elkaar te krijgen met bepaalde cd's waarvan ik weet dat ze gauw scherpte kunnen geven vooral in de stemmen zoals Sarah Brightman op haar cd Harem dat nog wel eens heeft. En dan de druk die mij opviel in het geluid bij bepaalde songs.... ach laat ik gewoon paar songs beschrijven dan komt wat ik bedoel misschien beter naar voren en kun je er misschien een voorstelling bij maken:

Als eerste wil ik graag Patricia Barber- the beat goes on en Da Bop van Wtf bespreken, ja een vreemde combinatie maar die 2 nummers laten wel iets horen wat ik niet gewend ben. Bij Patricia hoor je het zoemen van alle elektronische apparatuur voor het spelen begint. Als het begint hoor/voel je de sfeer die het nummer uitstraalt, mooie audiofiele muziek, sfeervol, jazzy, vol van stem, mooie bas, de stem zo zuiver, en helder, gedetailleerd, mooie ietswat rustige dynamiek, resolutie gewoon goed. Als je daarna Da Wap opzet, top 40 nummer, spuit werkelijk het geluid je huiskamer in, dynamiek, kracht, grootsheid een complete disco, ook hier wel helder hoog, zeker niet te weinig maar dat is bij dit soort muziek normaal, kracht, vette bas, dynamiek.
Grappige tussen beide nummers is dat de eerste zo sfeervol is en de ander een complete disco, toch worden beide nummers “lekker” weergegeven.


Een klassiek stukje dan:
Beethoven een telarc cd, Zanden dirigent, Symp. Nos 5: I Allegro con cabrio

Iedereen kent dit nummer en ik ken het zelf ook redelijk goed.
Als je naar dit stuk muziek luistert vallen je gewoon paar dingen op, de eerlijkheid, de kabel geeft weer zoals het op de cd staat, of zoals de opname bedoeld is.
De strijkers klinken groots en vol, je hoort de strijkers maar ook de volheid van de vele violen, de klankkast, het klinkt open maar toch ook weer vol, een vreemde gewaarwording voor mij, je blijft alles gedefinieerd horen. Er staat een orkest te spelen en dat hoor je groots, vol, dynamiekrijk. Het klinkt los, de pauken je hoort de aanslag maar ook de doffe dreun ervan, die eerlijkheidshalve niet super diep is maar zoals hij bedoelt is. Vaak heb je bij de hele dure kabels dat ze dan de diepte wat dieper weergeven, dat is hier niet zo, het blijft zoals het naar mijn mening hoort te zijn, diep maar niet super diep, zo diep gaat een pauk nu ook weer niet, dus de Vicol kabel doet dat zeer netjes.
Na zo'n nummer op redelijk luid volume heb je ook echt het idee zoals het ook is bij een concert.... even bijkomen, wat een dynamiek, power, grootsheid, en detail en dat allemaal in je huiskamer.

Misschien iets bekender; Cosmopoly van Andreas Vollenweider nr. 2.

Dit nummer wat ik vaak gebruik omdat er allerlei klanken in voor komen klinkt eigenlijk gewoon super. De hi hats klinken strak en rustig, zeker niet fel. Ook de drums zijn overduidelijk te herkennen grotdroog en hebben de juiste timbre. In het begin zijn er in de achtergrond stemmen te horen, wat ze zeggen geen idee, maar dit gemompel is duidelijk omlijnd en goed hoorbaar. Daarna begint de harp heldere aanslagen, maar ook vol van geluid, mooi helder met de basharp tonen die mooi diep zijn, gedefinieerd. Het geheel is een krachtig geluid maar de details blijven zo mooi in de achtergrond herkenbaar. Ja een nummer wat je steeds harder wilt zetten.

Zo heb ik ook geluisterd naar gitaarmuziek van Antonio Forcione in Concert, nr. 2
zwart, droge klap op de gitaar, precies, strak geluid mooie echo van de snaren, dynamisch.

Iets moderner dan; Caro Emerald nr. 4 Back it up

Een zeer bekend nummer, begint met zo'n mooie sax, mooi en duidelijk, daarna hoor je ook duidelijk de tikjes van de groeven in de plaat (alleen in het beginstuk) Caro heeft een eerlijke sound, mooie stem de textuur van haar stem is mooi te volgen.
Nu nog 2 nummers dan.

Als eerste heb ik de cd van Madonna – Confessions on a dancefloor, nr 1 Time goes by gepakt, even via de tv op de hard disk zoeken en aanzetten. Het nummer is zeer bekend, en ook dat de plaat volledig verkeerd is opgenomen, teveel hoog er klopt niets van. De reden om dit nummer te pakken om te lijken hoe de Vicol kabel dit aanpakt.
Ja een mooi nummer is het wel maar verder dan 1 minuut ben ik nooit gekomen vanwege het hoge hoog, de felheid e.d. Dus mijn verbazing was er zeker wel dat ik het aanmerkelijk langer dan 1 minuut kon volhouden, het blijft een plaat die gewoon waardeloos opgenomen is maar het hoog is nu goed om aan te horen nog iets teveel maar aanhoorbaar. Vette bas, stemmen iets teveel midhoog maar het nummer blijft overeind, een prestatie voor de Vicol, bij dit nummer loop ik meestal gillend weg, misschien omdat mijn speakers echt alles laten horen maar ik kan er met mijn eigen kabels niet naar luisteren.

Loreena McKennit, book of secrets –  Mummers dance

Het nummer wat voor mij een standaard is, dus die heb ik zeker aandachtig beluisterd. Zware diepe bas,tot 1. 24 min van dit nummer zingt ze nog rustig, de stem klinkt mooi met zo'n “hees” randje, vanaf 1,44 min gaat ze hoger zingen, mooie klank, heldere stem, maar de S klanken blijven onder controle, gelukkig want dan neigt Loreena naar scherpte c.q. Felheid bij mijn oude LS kabels. Gelukkig gebeurd dat met de Vicol niet.  Elke intonatie van haar is goed te volgen. Ook de instrumenten zijn goed te onderscheiden en zijn vooral eerlijk.
De kabel dikt niets aan, verdoezeld niets, maakt het niet mooier dan het is.

Ach zo heb ik ook nog even geluisterd naar Chris Rea Daytona voor mij een nummer wat ik vaak gebruik omdat het hoog best wel hard is en het sterke getik van de drumstok op de rand van de trommel.
Zijn stem is mooi vol, veel textuur met een mooi zacht randje. Het hoog is zeker niet fel of hard, maar eigenlijk goed.

Ik heb ondertussen de gehele hard disk wel doorgeworsteld, veel nummers beluisterd. Oh wat ik ook erg interessant vond was U2. Vertigo. Niet vanwege de kwaliteit van het nummer maar meer dat je er goed naar kon luisteren, het werd geen brei, er bleef nog dynamiek in zitten, zo heb ik meer  nummers beluisterd Uriah Heep, oud maar goed aan te horen.

Tot nu toe heb ik eigenlijk weinig geschreven over twee andere aspecten van de kabel, namelijk ruimtelijkheid en diepte.
Naar mate de kabel steeds beter ingespeeld raakt wordt de plaatsing van de instrumenten ook beter, en dat begin ik nu na de kabel 2 weken in huis te hebben goed te merken. Er komt een diepte in het geluid dat ik hier thuis nog niet eerder zo heb mogen ervaren. De plaatsing wordt steeds mooier v.d. Instrumenten, bij sommige opnames zoals Nits – Sketches of spain was dat al duidelijk hoorbaar, de ruimte waarin het is opgenomen zo erg duidelijk aanwezig, maar zelfs met top 40 muziek hoor je met diverse songs het zeer mooie uitsterven van geluiden en de diepte in het geluid. Gisteren wat Clannad – Legend geluisterd en dan hoor/zie je de plaatsing v.d. Diverse instrumenten bijna voor je, je kunt het gewoon aanwijzen. Dat de ruimtelijkheid erg goed is was mij al opgevallen en het geluid plakt totaal niet aan de speakers. Wat ik tevens een sterk punt vind is dat de muziek je meteen pakt, de kabel draagt de emotie erg goed over welke de artiest met z;n nummer bedoelt heeft.


Ik luister nog steeds elke dag naar de Vicol kabel, maar het afscheid komt weer nabij. Is dat erg? Ja en nee, ik heb gelukkig zelf een goede kabel die weliswaar een andere intonatie heeft, hij is rustig iets meer laidback en het hoog geeft hij “hoger” weer, tevens is het hoog minder, de kabel iets donkerder en de kabel klinkt relaxter.... maar de Vicol kabel zou ik wel willen hebben in mijn set. Heerlijk!

Conclusie

De Vicol kabel is een zeer gedefinieerde open ruimtelijke kabel, met een mooie diepte in het geluid. Hij is tevens heel eerlijk en homogeen en ook nog heeft de kabel een hoge resolutie en een enorme dynamiek. Verder heeft de kabel verrassende eigenschappen die je terughoort in de muziek; een top 40 nummer klinkt echt als een disco ( al is het wel 20 jaar geleden dat ik daar wekelijks werkte) De muziek sterft bijzonder mooi uit, zoals violen bij sommige muziek stukken dat hebben. De kabel zet een emotioneel plaatje neer, zoals je zo mooi kunt horen bij Patricia Barber of bij Lana del Rey –  Videogames. Hij brengt de emotie erg goed over.
De kabel laat over de gehele frequentiegebied alles horen, hij verdoezelt niets.
Met een aanwezig hoog maar niet te veel, wel duidelijk hoorbaar.( maar die nooit fel wordt) Mooie volle middentonen en een fijne gelaagde bas. Oh en ook belangrijk je wordt niet luistermoe.
Kortom een enorm fijne kabel. Als je van rust houdt, kalmte,ingetogen, neem 'm niet want deze kabel is o zo dynamiekrijk en sprankelend het is gewoon verslavend. Eigenlijk is het gewoon een topkabel, en ik vergelijk 'm met aanmerkelijk duurdere kabels. Voor 479 euro bij Jouw Hifi te koop.

Geschreven door:
Frank2 HT Forum member december 2012.

AANVULLING -  Vicol bruggen

Zoals bekend  heb ik op mijn speakers bi-wire terminals die worden verbonden door een koperen brug, welke Usher bijlevert. Deze bruggen zijn nogal dik en een verbetering zijn de Cardas bruggen die ik naderhand heb gekocht, deze geven een beter definitie, een strakker laag.
Doordat ik nu Vicol LS kabels heb dacht ik naderhand, waarom ook niet, laat ik ook de bruggen die Vicol maakt eens lenen. Nu na 180 uur inspelen, kan ik dan eindelijk de balans opmaken.

De bruggen kosten 130 euro en is het dat geld waard? Het zijn kleine stukjes Vicol kabel waaraan spades gemonteerd zijn en ze hebben dezelfde pluggen/uiterlijk als de banaen pluggen van Vicol.
Ook andere pluggen zijn op bestelling te leveren heb ik pas geleden vernomen.

De klank daar gaat het om; een krachtig laag, het lijkt of het een paar octaven dieper gaat dan bij de  cardas bruggen, daarnaast diepte in het geluidsbeeld. De baslijnen staan mooi los in de ruimte. Er is gelaagdheid.  Als ik dit vergelijk met de cardas brug die bijna net zoveel kost, minder bas, platter, geen diepte, geen kracht. Het totale plaatje wordt dan opeens vlakker.

Dus voor mij erg snel een uitgemaakte zaak, de Vicol bruggen zijn echt een meerwaarde in het systeem. Door de krachtige diepe bas, die los in de ruimte staat te spelen, de gelaagheid erg fraai.
Ik had Madonna the power of goodbye opstaan, een nummer waarin 3 diepe baslijnen continue in het nummer zitten, dit nummer was lang een referentienummer voor mij dus ik ken het nogal goed, ik heb na lange tijd gisteren het nummer weer eens opgezet, stomverbaasd was ik, de 3 diepe bastonen kon ik altijd wel volgen maar nu waren ze er opeens, duidelijk, vol, groots. Een erg mooie ervaring.

Conclusie: een goede extra investering.

Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: Mediasluis on December 3, 2012, 15:40:27
Bedankt voor je erg gedetailleerde, levendige en visuele review.
Het is net alsof ik het zelf heb beleeft.
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: weust on December 3, 2012, 15:45:45
Klinkt als het soort kabel dat ik wil, maar ook als wat ik al heb.
En dat kost bij lange na geen 479 Euro.

Ben benieuwd hoe het hier klinkt, en mate name het verschil.
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: Pjotr27 on December 4, 2012, 14:42:11
Quote
Klinkt als het soort kabel dat ik wil, maar ook als wat ik al heb.
En dat kost bij lange na geen 479 Euro.

Je hebt de Vicol nog niet eens gehoord en dat dit al beweren?
Met welke kabels speel je nu dan?
Als ze al klinken als wat je hebt zou ik ze nooit gaan beluisteren..
Vreemde reactie   :(
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: weust on December 4, 2012, 14:43:10
Nee, ik heb ze nog niet beluisterd.
Het ging mij om de omschrijving op zich.
Dat herken ik nu ook in waar ik nu mee speel.
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: Pjotr27 on December 4, 2012, 15:06:45
Nee, ik heb ze nog niet beluisterd.
Het ging mij om de omschrijving op zich.
Dat herken ik nu ook in waar ik nu mee speel.

Maar wat gebruik je dan nu?
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: weust on December 4, 2012, 15:22:37
Dat heeft er niets mee te maken.
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: Pjotr27 on December 4, 2012, 15:39:29
Dat heeft er niets mee te maken.

Misschien wel, maar ik mag me wel een redelijke kenner van de markt noemen en ken een aantal grote (kabel) fabrikanten persoonlijk...
Als jij dan beweert dat jouw kabels  net zo klinken als de Vicol ben ik heel benieuwd wat ik gemist heb de afgelopen jaren.... ;)
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: weust on December 4, 2012, 15:41:38
Goed, nog een keer dan: de manier waarop het omschreven werd doet denken aan mijn eigen kabels die ik tot nu toe gehad heb.

Waar ik dus benieuwd naar ben is in hoeverre ze beter/anders klinken dan wat ik tot nu toe gewend ben.
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: jurrien1962 on December 5, 2012, 08:12:19
Dat heeft er niets mee te maken.
Een beetje flauw is dit wel.
Waarom niet gewoon zeggen wat je hebt.  :(

Als iemand deze nieuwe kabels te duur vindt of gewoonweg te duur voor hem of haar zijn dan kun je die persoon toch tippen over goedkopere kabels met volgens jou vergelijkbare luisterervaring.
Dit lijkt met de bedoeling van een forum om elkaar zo verder te helpen in de muziekbeleving zonder de hoofdprijs te hoeven betalen want dat kan niet iedereen.
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: Pjotr27 on December 5, 2012, 08:23:17
Een beetje flauw is dit wel.
Waarom niet gewoon zeggen wat je hebt.  :(

Als iemand deze nieuwe kabels te duur vindt of gewoonweg te duur voor hem of haar zijn dan kun je die persoon toch tippen over goedkopere kabels met volgens jou vergelijkbare luisterervaring.
Dit lijkt met de bedoeling van een forum om elkaar zo verder te helpen in de muziekbeleving zonder de hoofdprijs te hoeven betalen want dat kan niet iedereen.

 ;)
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: weust on December 5, 2012, 10:48:55
Ik snap dat het erg moeilijk is voor sommigen, maar welk merk entree kabels heb heeft niets te maken met het onderwerp!
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: jurrien1962 on December 5, 2012, 19:34:50
Ik snap dat het erg moeilijk is voor sommigen, maar welk merk entree kabels heb heeft niets te maken met het onderwerp!
Toch wel als je zelf reageert op een review van kabels van een specifiek merk.

Blijkbaar draai je vast in je eigen redeneringen omdat de opmerking van de TS niet kunt pareren, nl. dat je deze nieuwe kabels niet heb gehoord/getest/gebruikt.

Het blijft allemaal een beetje (?) kinderachtig van jouw kant.  :baaa:
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: frank2 on December 6, 2012, 10:18:17
Ik heb met Weust via PM wel contact gehad en ik weet welke kabels hij gebruikt, dat merk heb ik in het begin ook gehad en klinkt erg verstopt, sloom en met een hard hoog.
Echter hij geloofd niet dat er verschillen kunnen zijn in kabels  behalve door de materiaalkeuze v.d. kabel.

Aangezien hij denkt dat zijn kabel hetzelfde doet als de Vicol, (de omschrijving past precies op zijn kabel vlgs. hem)  zou ik het mooi zo laten als het is, dus de huidige kabel behouden.
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: cz79 on December 6, 2012, 10:28:11
Als hij blij is met zijn kabel is dat goed genoeg voor ons toch?
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: frank2 on December 6, 2012, 10:29:55
Als hij blij is met zijn kabel is dat goed genoeg voor ons toch?

Voor mij wel, maar hij wil toch de verschillen weten..... zoals hij vraagt......
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: cz79 on December 6, 2012, 10:47:12
Tja das ook wel weer waar, in ieder geval is het een erg mooie kabel om te zien.
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: frank2 on December 6, 2012, 10:52:38
Ja mooi om te zien, maar het geluid is wel zo ontzettend mooi. Je blijft er naar luisteren, klinkt zo erg lekker, richness in het midden, goudeerlijk, mooi hoog, grote diepte en ruimtelijkheid.
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: cz79 on December 6, 2012, 11:01:19
Klinkt veelbelovend, goed dat het zo mooi voor je uitpakt :D
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: frank2 on December 6, 2012, 11:17:24
Ja daar ben ik blij mee, maar vooral dat ik 'm eerst uitgebreid kon testen. Hij zit nu op 200 uur inspelen en sinds eergisteren is het geluid weer iets veranderd. Dus dat inspelen is het meest vreselijke, omdat je niet weet waar het eindigt en hoe het geluid dan is. Maar na 200 uur kun je wel een duidelijke conclusie trekken wat ik ook gedaan heb, je mag komen luisteren hoor, heb je tenminste een idee, als je bananen stekkers hebt kun je ook je eigen kabels erachter horen weet je meteen het verschil.
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: cz79 on December 6, 2012, 11:18:51
Het lijkt me sowieso erg leuk om eens bij je te komen luisteren, Frank! Dus je aanbod neem ik graag aan
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: frank2 on December 6, 2012, 11:25:05
Geef maar een PM wanneer je wilt langs komen


en de afspraak is gemaakt voor komende donderdag
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: Miesepies on December 6, 2012, 18:51:29
Leuke review, interessante kabel.

Ik vraag me alleen af of ARC nou niet je review eigenlijk een beetje ontkracht. ARC zou zwakke punten van de kabel  (gedeeltelijk) kunnen opvangen/maskeren. Een beschrijving van de kabel zonder ARC, en een vergelijking met andere kabels waar je ervaring mee hebt zou ik ook wel waarderen. "speaker kabels die behoorlijk wat wegen en dik zijn" zegt mij namelijk niet zoveel :)


Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: frank2 on December 6, 2012, 19:10:56
Ik heb ook zonder ARC geluisterd, en behalve de aanvulling van bepaalde midbass freqenties  zoals deze dat altijd doet veranderd er niets, dus ik met en zonder arc beluisterd.
En ik heb bewust geen echte vergelijking willen maken met andere kabels, maar deze kabel klonk in mijn set lekkerder dan een transparent ultra biwire kabel. Niet zozeer dat die kabel slechter is maar in mijn set klinkt de Vicol beter.
Verder heb ik nog translator blue connection vergeleken een destijds goedkopere kabel maar beter dan een gamma kabel, die komt niet in de buurt van de Vicol. De Vicol doet eerder mee met de transparent die weliswaar een andere sound heeft maar het kunstje van de Vicol om het zo te noemen ook kan, maar in mijn set dien ik dan meteen een ander stekkerblok neer te zetten om dat te bewerkstelligen.(en verder klinkt de transparent iets meer laidback)  Bij de Vicol hoeft dat niet.
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: perne on December 10, 2012, 18:06:38
Klinkt deze ook mooi romig en bruin bij klassiek?
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: frank2 on December 10, 2012, 18:23:23
Als je de review goed gelezen hebt, zul je opgemerkt hebben dat deze kabel niet echt romig is, er is door de mooie middentonen een bepaalde warmte, maar ik vind het niet romig, bruin is deze kabel zeker niet. Als je dat zoekt kijk eens naar v.d. hul teatrack die is goed donker, bruin...

Klassiek heb ik voldoende beluisterd, en klinkt met een Vicol kabel zeer goed, mooie dynamiek, geen irritaties, zelfs niet als er een batterij fluiten begint te spelen. (al is het wel een beetje afhankelijk v.d. opname natuurlijk)
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: perne on December 10, 2012, 18:25:56
Lol, ik wormvormig aanhangsel eigenlijk maar wat! Zou niet weten hoe romig klinkt. Weet wel hoe slagroom smaakt! ;D


Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: Deleted member on December 10, 2012, 19:30:43
Perne is vriendje/collega van B. en laat nou net die laatste geband zijn laatst na wat gedoe in Frank's topic
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: dre73 on December 10, 2012, 19:48:12
toch niet nog zo`n figuur? ::)
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: cz79 on December 10, 2012, 21:02:47
 :D
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: perne on December 10, 2012, 22:06:45
 :clapping:
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: Mitch-- on December 10, 2012, 23:02:40
Perne is vriendje/collega van B. en laat nou net die laatste geband zijn laatst na wat gedoe in Frank's topic

ik dacht al dat ik die opmerking ergens gelezen had  8)

maar back on topic,

Ik ben ook sterk in overweging de Vicol eens te proberen, in de reviews 'klinkt' het volgens de beschrijving precies naar iets wat ik zoek in het geluid, moet wel eerst zeker weten dat de kabels een goede match zijn in mijn set omdat mijn speakers nogal gevoelig zijn voor kabels die 'te' helder klinken, dat kan het nogal eens scherp worden. ook ooit zilveren kabels hier gehad, geeeen succes, zilver word genoemd als open en helder en dat was nogal te merken, niet dat iedere zilveren kabel hetzelfde is maar ik heb er wel een negatieve ervaring mee meegemaakt.
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: Pjotr27 on December 10, 2012, 23:26:23
De vicol is absoluut niet scherp, het hoog is heel zacht, maar als het nodig is wel met stevige bite...
Zit vanavond al weer twee uurtjes te luisteren en verbaas me over de ongelovelijke detaillering die deze kabels laten horen... cd van paul simon you're the one, niet normaal wat daar voor effecten inzitten en kleine geluidjes.
Ik weet niet hoeveel demo's erik s. heeft maar ben wel bang voor je dat er een wachtlijst komt...
Veel belangstelling op het forum, de zeer aantrekkelijke prijs voor een set wekt dat ook wel in de hand..
Ik blijf er bij, voor mij het best buy component wat ik de afgelopen vijf jaar ben tegen gekomen... ;)
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: Mitch-- on December 11, 2012, 00:02:28
De vicol is absoluut niet scherp, het hoog is heel zacht, maar als het nodig is wel met stevige bite...
Zit vanavond al weer twee uurtjes te luisteren en verbaas me over de ongelovelijke detaillering die deze kabels laten horen... cd van paul simon you're the one, niet normaal wat daar voor effecten inzitten en kleine geluidjes.
Ik weet niet hoeveel demo's erik s. heeft maar ben wel bang voor je dat er een wachtlijst komt...
Veel belangstelling op het forum, de zeer aantrekkelijke prijs voor een set wekt dat ook wel in de hand..
Ik blijf er bij, voor mij het best buy component wat ik de afgelopen vijf jaar ben tegen gekomen... ;)

jaa de belangstelling begint inderdaad behoorlijk op te lopen wat ik zo hier en daar lees!
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: Deleted member on December 12, 2012, 00:22:04
Ik zeg niet twijfelen, stuur Erik een email/PB, als je wacht zijn ze straks zeker uitgeleend allemaal!  :)
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: jvanhambelgium on December 12, 2012, 06:35:01
Zit vanavond al weer twee uurtjes te luisteren en verbaas me over de ongelovelijke detaillering die deze kabels laten horen... cd van paul simon you're the one, niet normaal wat daar voor effecten inzitten en kleine geluidjes.

Mischien moet de Roemeense fabrikant wereldwijd gaan en aan alle versterker-fabrikanten voorstellen zijn Vicol kabel ook intern in hun componenten te stoppen ?

Laat me even proberen in te beelden, het geluidssignaal afkomstig vlak na je eindtrappen van je versterker/receiver gaat over op standaard schoenveter-kabel (of PCB-lane) tot aan je terminals ... daar schroef je Vicol op ... vervolgens enkele meters verder ga je dus na je LS-terminals gewoon terug over op "dropveter" kabels naar het wissel-filter en vandaar naar met soortgelijke dropveter naar je drivers ...

...en plots klinkt het anders & beter ?


Mischien had je gewoon wat last van wat snot in je hoofd waar je minder detaillering hoort en is dit nu weg ? Ik heb dat ook wel eens ? We zijn immers allemaal mensen en gehoor kan verschillen van dag tot dag ... ochtend tov avond etc...
Psycho-akoestiek...

Straffe mannen die Roemenen... :headbanging:

PS : Ik hoor die effecten en kleine geluidjes ook met gewoon 4mm˛ dropveter...kan je enkele concrete passages aangeven (min:sec) waar je  vroeger (zonder Vicol) niets hoorde en nu wel ? Heb je nog ander albums vergeleken met Vicol/zonder Vicol ?
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: frank2 on December 12, 2012, 07:33:25
wees blij dat jouw standaard kabel net zo goed klinkt, ben je veel goedkoper uit.
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: jvanhambelgium on December 12, 2012, 07:41:30
wees blij dat jouw standaard kabel net zo goed klinkt, ben je veel goedkoper uit.

Kan ik je geen ongelijk in geven... 8)
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: Pjotr27 on December 12, 2012, 07:54:53
Quote
Laat me even proberen in te beelden, het geluidssignaal afkomstig vlak na je eindtrappen van je versterker/receiver gaat over op standaard schoenveter-kabel (of PCB-lane) tot aan je terminals ... daar schroef je Vicol op ... vervolgens enkele meters verder ga je dus na je LS-terminals gewoon terug over op "dropveter" kabels naar het wissel-filter en vandaar naar met soortgelijke dropveter naar je drivers ...

...en plots klinkt het anders & beter ?


Mischien had je gewoon wat last van wat snot in je hoofd waar je minder detaillering hoort en is dit nu weg ? Ik heb dat ook wel eens ? We zijn immers allemaal mensen en gehoor kan verschillen van dag tot dag ... ochtend tov avond etc...
Psycho-akoestiek...

Straffe mannen die Roemenen... :headbanging:

PS : Ik hoor die effecten en kleine geluidjes ook met gewoon 4mm˛ dropveter...kan je enkele concrete passages aangeven (min:sec) waar je  vroeger (zonder Vicol) niets hoorde en nu wel ? Heb je nog ander albums vergeleken met Vicol/zonder Vicol ?

Al weer iemand die begint over kabels die allemaal hetzelfde klinken? Alsjeblieft, ga ergens anders stoken.. jij bent tevreden met wat je hebt en hoort toch geen verbeteringen. Dat is allemaal psycho en zit tussen de oren... Ik vind het prima als je dat vind maar houd het alsjeblieft voor je. Anders verkoopt er geen enkele fabrikant nog kabels....  ;) Dan is kabel van de bouwmarkt van minder dan 1 euro de meter uitstekend...
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: jvanhambelgium on December 12, 2012, 08:24:47
Al weer iemand die begint over kabels die allemaal hetzelfde klinken? Alsjeblieft, ga ergens anders stoken.. jij bent tevreden met wat je hebt en hoort toch geen verbeteringen. Dat is allemaal psycho en zit tussen de oren... Ik vind het prima als je dat vind maar houd het alsjeblieft voor je. Anders verkoopt er geen enkele fabrikant nog kabels....  ;) Dan is kabel van de bouwmarkt van minder dan 1 euro de meter uitstekend...

Het gaat niet over stoken hoor, mij een zorg als je 400 euries wil neerleggen voor enkele metertjes kabel. Ik ben blij dat  jullie de ecomonie nog rechthouden ;-)

Het is gewoon grappig te lezen ... het zal gewoon komen door het feit dat ik een erg "beredeneerd" mens ben eerder dan een "gevoelsmens" dat ik nogal gevoelig ben voor zulke topics en het af en toe niet kan laten ;-)

(vb discussies over audiofiele UTP kabels voor digitaal transport ?)
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: Deleted member on December 12, 2012, 12:21:50
Ignorance is bliss!  :D

Anyway, genoeg topics om technisch over kabels te discussieren, dit is niet zo'n topic. Dit topic is voor liefhebbers die wel waarde hechten aan de meerwaarde van luidsprekerkabels en in dit topic dus specifiek de Vicol.
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: Mitch-- on December 12, 2012, 16:43:23
Ignorance is bliss!  :D

Anyway, genoeg topics om technisch over kabels te discussieren, dit is niet zo'n topic. Dit topic is voor liefhebbers die wel waarde hechten aan de meerwaarde van luidsprekerkabels en in dit topic dus specifiek de Vicol.

Mee eens, laten we dat zo houden en niet weer in de eeuwige welles nietes discussie terugvallen, dat houd het wel zo makkelijk
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: cz79 on December 12, 2012, 17:08:06
en dan blijft het ook gezellig  :D
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: frank2 on December 14, 2012, 10:51:59
De Vicol kabel heeft nu ongeveer 270 uur gespeeld, (de cablecooker niet meegerekend in uren) en ik kan nu wel zeggen dat ik geen inspeel perikelen meer hoor.
Gisteren veel muziek geluisterd met CZ79 die hier op bezoek was.

Ja de eindconclusie kan wel blijven staan, een kabel die er voor kan zorgen dat er druk is indien dit door de muziek gevraagd wordt, fijnzinnig hoog kan weergeven, nooit scherp, een plaatje neerzet wat er voor zorgt dat je "meer" wilt, het klinkt lekker en ook nog heel eerlijk. Het geheel is in goed evenwicht, of zoals gisteren Chris zei de bas en de mids en het hoog zijn alle even hard er springt niet tussenuit.
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: Ruud- on January 5, 2013, 11:44:36
Vandaag mijn kabels gekregen.
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: Pjotr27 on January 5, 2013, 12:07:54
 
Vandaag mijn kabels gekregen.

 ;D  Leuk! Veel plezier met het luisteren!
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: Deleted member on January 5, 2013, 19:03:08
 :)
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: Deleted Member 2 on January 5, 2013, 19:11:11

De Vicols zijn afgeleverd waarvoor dank aan erik.

Ze zijn nu een uur of wat aan het spelen met tracks die ik zeer goed ken.

De kabels die ik tot nu gebruikte zijn de AudioQuest Rockefeller.

We will see hear
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: Bas Akkerman on January 5, 2013, 19:19:28
Tof heren... *Aan de projector gekluisterd...* ;D
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: erik s. on January 7, 2013, 14:06:10
er komt een 1 meter set en een 2.5 meter set kabels beschikbaar voor demo.
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: weust on January 7, 2013, 15:36:27
1 meter is helaas net te kort. 1m20 zou gaan hier.
Ben namelijk nog steeds wel erg benieuwd hoe het kan klinken.
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: Bas Akkerman on January 7, 2013, 17:24:29
1 meter is helaas net te kort. 1m20 zou gaan hier.
Ben namelijk nog steeds wel erg benieuwd hoe het kan klinken.
Zoals ik het lees, gaat het om twee sets. Eén van 1 meter en één van 2,5 meter.
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: weust on January 7, 2013, 17:26:46
Zoals ik het lees, gaat het om twee sets. Eén van 1 meter en één van 2,5 meter.

Dat had ik nog wel begrepen ;)
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: Bas Akkerman on January 7, 2013, 17:30:43
Dat had ik nog wel begrepen ;)
Wat is dan het probleem? Je kunt de 2,5 meter toch op proef vragen en wanneer je tot aanschaf over gaat de juiste lengte bij erik s. bestellen? Of is dat niet mogelijk Erik?
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: weust on January 7, 2013, 17:33:24
Ja, natuurlijk is dat mogelijk.
Mijn ding weer van het wel denken maar niet weergeven.

Was meer de gedachte van dat de 1 meter dan naar iemand als mij kon, terwijl iemand anders met meer lengte afhankelijkheid baat zou hebben bij de 2,5 meter.
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: Bas Akkerman on January 7, 2013, 20:22:24
Ja, natuurlijk is dat mogelijk.
Mijn ding weer van het wel denken maar niet weergeven.

Was meer de gedachte van dat de 1 meter dan naar iemand als mij kon, terwijl iemand anders met meer lengte afhankelijkheid baat zou hebben bij de 2,5 meter.
Dat is wel heel sociaal van je en dat zeg ik zonder enig cynisme hoor! Ik denk alleen dat niemand daar problemen mee heeft als jij ze van een andere mede-geďnteresseerde "pikt". Wie het eerst komt... Maar ik zou gewoon Erik een PM sturen, dan weet je het vanzelf.

Van dat denken maar niet weergeven, dat herken ik wel. Vandaar mijn soms wat (te) uitgebreide antwoorden hier, bang dat ik dingen vergeet die voor mij vanzelfsprekend zijn, maar voor een ander giswerk worden.
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: Snowmaster on January 8, 2013, 21:25:46
er komt een 1 meter set en een 2.5 meter set kabels beschikbaar voor demo.

Een 1 meter set...... :unsure:......zijn er serieus mensen voor deze afstand?

Mono  :angel: ?Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: erik s. on January 8, 2013, 21:48:52
Een 1 meter set...... :unsure:......zijn er serieus mensen voor deze afstand?

Mono  :angel: ?
idd voor monoblokken.
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: weust on January 8, 2013, 22:18:40
Of mensen die geen super breed woonkamer hebben.
Bij mij staan de luidsprekers iets meer dan een meter van het midden (wat ik als midden neem, bedoel ik dan).
Zou op zich wat meer kunnen, maar dan komen ze te dicht bij de zijkant te staan.
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: frank2 on January 16, 2013, 09:09:42
Het is opeens oorverdovend stil mbt de Vicol kabels. Er zijn toch enkele mensen die ze hebben? Hoe is de ervaring tot nu toe?
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: erik s. on January 16, 2013, 09:27:20
Het is opeens oorverdovend stil mbt de Vicol kabels. Er zijn toch enkele mensen die ze hebben? Hoe is de ervaring tot nu toe?
die zijn nog aan het inspelen.
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: VANZOMERENG on January 16, 2013, 11:25:56
Het is opeens oorverdovend stil mbt de Vicol kabels. Er zijn toch enkele mensen die ze hebben? Hoe is de ervaring tot nu toe?

Die twijfelen of ze daadwerkelijk verschil horen  ;D
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: erik s. on January 16, 2013, 11:38:59
Die twijfelen of ze daadwerkelijk verschil horen  ;D
als je het effect van het inspelen bij deze kabels niet hoort ben je doof.
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: AbZ on January 16, 2013, 12:04:23
als je het effect van het inspelen bij deze kabels niet hoort ben je doof.
of het is er niet en/of de verkoper wil graag
dat de inruiltijd verstrijkt voor de koper zich bedenkt

of de kabel functioneerde niet goed bij aankoop
of enz.

Zullen we het netjes houden?  :coffee:
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: chansig on January 16, 2013, 12:06:30
als je het effect van het inspelen bij deze kabels niet hoort ben je doof.

Ik hoor toch duidelijk wat er gezegd wordt. Ik zit nu Tori te luisteren.

Maw een vrij onbehoorlijke opmerking....zie verzoek Abz.

Gr Hans
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: erik s. on January 16, 2013, 12:18:13
ik heb hier aardig wat kabels gehad de afgelopen 25 jaar.
deze kabels slaan alles kwa inspelen. als of je van moment tot moment naar een andere set luistert.
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: chansig on January 16, 2013, 12:21:18
Dat kan....maar dat wil niet zeggen dat ik doof ben. Mijn reactie zou kunnen zijn dat jij het je inbeeld en dus last van waanbeelden hebt. Zit je volgens mij niet op te wachten ? Ik dus niet op iemand die mij vertelt dat ik doof ben.

Gr Hans
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: erik s. on January 16, 2013, 12:25:47
Dat kan....maar dat wil niet zeggen dat ik doof ben. Mijn reactie zou kunnen zijn dat jij het je inbeeld en dus last van waanbeelden hebt. Zit je volgens mij niet op te wachten ? Ik dus niet op iemand die mij vertelt dat ik doof ben.

Gr Hans
waar lees je dat jij doof zou zijn?
jij hebt deze kabels nog nooit gehoord. laat staan dat je ze hebt horen inspelen.
ik denk dat het extreme inspeelgedrag komt omdat de litzes allemaal geisoleerd zijn.
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: chansig on January 16, 2013, 12:26:45
Je kan er iedere draai aangeven: Je opmerking is gewoon niet netjes.

Gr Hans
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: erik s. on January 16, 2013, 12:30:21
Je kan er iedere draai aangeven: Je opmerking is gewoon niet netjes.

Gr Hans
waarom? je oordeelt over iets wat je nog nooit hebt gehoord.
ik geef een oordeel over wat ik hoor.
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: AbZ on January 16, 2013, 12:33:28
waarom? je oordeelt over iets wat je nog nooit hebt gehoord.
ik geef een oordeel over wat ik hoor.
Je geeft een oordeel over wat je meent te horen:  dat is ok.
Je matigt je ook een oordeel aan over wat anderen kunnen horen:  dat is niet ok.
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: erik s. on January 16, 2013, 12:35:57
Je geeft een oordeel over wat je meent te horen:  dat is ok.
Je matigt je ook een oordeel aan over wat anderen kunnen horen:  dat is niet ok.
zou kunnen, maar zo lang nog niemand geen verschil heeft gehoord bij het inspelen van deze kabels lijkt me dat een non-issue.
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: frank2 on January 16, 2013, 12:41:41
Er is geloof ik een of ander spreekwoord over slakken en zout e.d.

Maar wel apart dat hier mensen reageren die geen van allen ooit de Vicol kabel hebben gehoord en we weten hier allemaal op het forum ondertussen echt wel dat ABZ niet in verschillen van kabels geloofd. Dat lees ik overal. Dus ABZ je hoeft het niet steeds te herhalen hoor... we weten het al van je,

Ik ben meer benieuwd naar mensen die wel de Vicol kabel hebben en hun eerste indruk.
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: AbZ on January 16, 2013, 12:42:35
zou kunnen, maar zo lang nog niemand geen verschil heeft gehoord bij het inspelen van deze kabels lijkt me dat een non-issue.
Dan kan dit soort uitspraken beter beperken tot de doelgroep,
waar je observaties zo goed mee samenhangen.
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: erik s. on January 16, 2013, 12:43:33
Dan kan dit soort uitspraken beter beperken tot de doelgroep,
waar je observaties zo goed mee samenhangen.
het Vicol-topic lijkt me mijn doelgroep.
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: AbZ on January 16, 2013, 12:47:10
Take your own medicine, beste frank2, zowel qua zout als qua herhaling.
Ik val je in jouw topic ook niet vaak lastig, of wel?

Erik s deed een aanmatigende uitspraak over mensen die iets niet horen,
hebben gehoord, of zelfs maar kunnen horen.  Dat valt buiten zijn doelgroep.
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: erik s. on January 16, 2013, 12:51:17


Erik s deed een aanmatigende uitspraak over mensen die iets niet horen,
hebben gehoord, of zelfs maar kunnen horen.  Dat valt buiten zijn doelgroep.
beter lezen!
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: AbZ on January 16, 2013, 12:57:12
beter lezen!
Heb ik nu promotie gemaakt van doof naar blind of oerstom?
Ik dank u vriendelijk!
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: erik s. on January 16, 2013, 12:58:31
Heb ik nu promotie gemaakt van doof naar blind of oerstom?
Ik dank u vriendelijk!
als je goed had gelezen, had je gelezen dat ik me in die opmarking richt op mensen die Vicol kabels hebben horen inspelen.
daar hoor jij niet bij.
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: chansig on January 16, 2013, 13:01:19
Zoals geschreven: Je kan er iedere draai aangeven die je wilt...en dat doe je dus. De post van Frank helpt overigens ook niet.

Gr Hans
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: AbZ on January 16, 2013, 13:02:12
als je goed had gelezen, had je gelezen dat ik me in die opmarking richt op mensen die Vicol kabels hebben horen inspelen.
daar hoor jij niet bij.
Nee Erik, dat staat er niet.

als je het effect van het inspelen bij deze kabels niet hoort ben je doof.
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: erik s. on January 16, 2013, 13:03:00
Nee Erik, dat staat er niet.
er staat toch echt DEZE.
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: chansig on January 16, 2013, 13:05:20
Dan nog Erik. Maakt toch niet uit...het is geen nette opmerking. In welke context hij ook gemaakt wordt. Het gaat er niet om of inspelen  wel/niet bestaan.

Gr Hans
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: erik s. on January 16, 2013, 13:07:45
Dan nog Erik. Maakt toch niet uit...het is geen nette opmerking. In welke context hij ook gemaakt wordt. Het gaat er niet om of inspelen  wel/niet bestaan.

Gr Hans
goed lezen. ik reageerde op de grap van VANZOMERENG.
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: AbZ on January 16, 2013, 13:10:06
er staat toch echt DEZE.
Ok, ff resumeren:

Als mensen deze kabels uitproberen onder omschreven omstandigheden
en ze verschillen met jou van perceptie in deze kwestie, dan zijn ze doof?
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: chansig on January 16, 2013, 13:10:28
Ohhh...het was een grapje ?  :D

Gr Hans
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: erik s. on January 16, 2013, 13:12:13
Ohhh...het was een grapje ?  :D

Gr Hans
ik reageer op een grap en de nonbelievers storten zich als gewoonlijk er weer op.
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: chansig on January 16, 2013, 13:15:19
Dus het was een grapje ?

Om dan een polariserende opmerking te plaatsen siert je niet.

Gr Hans

Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: erik s. on January 16, 2013, 13:20:21
Dus het was een grapje ?

Om dan een polariserende opmerking te plaatsen siert je niet.

Gr Hans
point taken. het blijft natuurlijk wel bij Frank's gratie mijn topic.
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: chansig on January 16, 2013, 13:22:50
Oke....prima. Het laatste gedeelte...euhhh prima ?

Gr Hans
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: AbZ on January 16, 2013, 13:24:29
Oke....prima. Het laatste gedeelte...euhhh prima ?
Ja en ja, zolang het niet over andermans gehoor gaat  :xmas:
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: frank2 on January 16, 2013, 13:24:44
point taken. het blijft natuurlijk wel bij Frank's gratie mijn topic.

Yep, gaat over Vicol LS kabels, die jij verkoopt. Dus is het meer jouw topic dan de mijne. Ik heb ze al en ze gaan absoluut niet meer weg, voor mij hier een grote upgrade tegen een relatief bescheiden bedrag. Ik zag pas geleden iemand LS kabels kopen van bijna 5000 euro nieuwprijs, dat zal ik nooit doen, echt teveel geld. Maar die kabels konden wel eens beter zijn dan de Vicol, al hoeft dat nog niet eens...
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: Pjotr27 on January 16, 2013, 15:45:27
Zo de rust weer gekeerd, het zijn me kabels, die Vicol`s...
De reacties van andere gebruikers zullen vanzelf komen... geduld is een schone zaak...
 ;)
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: Deleted member on January 16, 2013, 20:40:49
-
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: frank2 on January 16, 2013, 22:17:40
Antoine waarom voel je je zo aangevallen. Ik schrijf toch duidelijk IK vind....
En mijn transparent waren qua nieuwprijs ook erg duur al heb ik maar de helft ervoor betaald, maar heb spijt tot achter mijn oren omdat in MIJN set de Vicol van 480 euro beter speelt.

Ik verwijt je niets, ik schrijf alleen dat IK dat nooit zou doen, en met de wijsheid van nu al helemaal niet, dat neemt niet weg dat jouw kabel misschien wel beter is dan de Vicol, zoals eerder geschreven, en dat jij een andere weg bewandeld, waarom niet er zijn meerdere wegen....
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: Deleted member on January 16, 2013, 22:34:20
Frank, ik voelde me niet aangevallen maar wel geďrriteerd. M'n reactie was echter wat overtrokken fel en heb ik nadat ik 'm net nog eens las dus verwijderd.

Back on topic maar weer!  :)
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: Miesepies on January 16, 2013, 23:04:42
Oh jongens, wat zijn jullie allemaal weer lekker vriendelijk tegen elkaar. Relax, en ga lekker muziek luisteren i.p.v. je druk te maken hier...

Anyway, is de Vicol ook van de rol verkrijgbaar ?  Heb niet direct interesse (te lange kabels nodig), gewoon nieuwsgierig :)
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: erik s. on January 16, 2013, 23:15:12
Oh jongens, wat zijn jullie allemaal weer lekker vriendelijk tegen elkaar. Relax, en ga lekker muziek luisteren i.p.v. je druk te maken hier...

Anyway, is de Vicol ook van de rol verkrijgbaar ?  Heb niet direct interesse (te lange kabels nodig), gewoon nieuwsgierig :)
de Vicol is een hand gebouwde kabel, dus niet van de rol.
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: John Wx on January 16, 2013, 23:57:59
de Vicol is een hand gebouwde kabel, dus niet van de rol.

Weet je dat zeker dat ze niet eerst een rol maken en daarvan af maken ?
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: erik s. on January 17, 2013, 00:45:08
Weet je dat zeker dat ze niet eerst een rol maken en daarvan af maken ?
ja, dat weet ik zeker.
omdat het maken van grotere lengtes steeds moeilijker wordt,zijn de langere kabels ook relatief duurder dan de korte kabels.
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: John Wx on January 17, 2013, 10:13:58
ja, dat weet ik zeker.
omdat het maken van grotere lengtes steeds moeilijker wordt,zijn de langere kabels ook relatief duurder dan de korte kabels.

oke thx


ambacht heet dat  ;)

Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: flakkees on January 17, 2013, 10:34:17
fantastisch  :clapping:
waarom is het moeilijker lange kabels te maken ?
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: erik s. on January 17, 2013, 10:35:24
fantastisch  :clapping:
waarom is het moeilijker lange kabels te maken ?
omdat je dan langere lengtes moet vlechten. probeer het maar eens.
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: flakkees on January 17, 2013, 11:06:57
heb daar geen moeite mee ,
misschien is uitbesteden aan mensen die visserijschool gedaan hebben een optie  :smile:
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: erik s. on January 17, 2013, 11:13:29
heb daar geen moeite mee ,
misschien is uitbesteden aan mensen die visserijschool gedaan hebben een optie  :smile:
je moet langere draden om elkaar heen vlechten. dat kost meer moeite en tijd.
een kabel van bv 4.5 meter is gemaakt van draden die veel langer dan dat zijn. met een machine is dat geen probleem, maar met kabels met een buitenisolatie van zijde is dat een ander verhaal.
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: Ruud- on January 17, 2013, 17:11:19
Kan ik wel bevestigen...kl*tewerk, ik ben er in ieder geval van afgestapt en heb een setje gekocht. Overigens klonken ze in eerste instantie aan de scherpe kant, of het nu suggestie is of niet, voor mij zijn ze milder gaan klinken in het hoog, niet duf of zo...maar milder ;)
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: frank2 on January 17, 2013, 18:19:12
Klopt als ze ingespeeld zijn zijn ze wat milder, niet scherp, wel helder (beetje afhankelijk van je set natuurlijk)
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: flakkees on January 18, 2013, 06:22:26
ik ben er nog niet aan toe  ;)
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: Midstar on January 18, 2013, 08:08:24
Even terzijde of ze wel of niet goed klinken in een set.

Ik heb even op de desbetreffende kabel gezocht op internet of er meer gebruikerservaringen zijn vanuit het buitenland maar kon jammer genoeg niks vinden.
Geen andere (web)shops, ervaringen,reviews etc...
Alleen dat het Roemeneens makkelij betreft.
Op Ebay wordt het tot nu toe ook nog niet aangeboden.

Nu telt alleen maar je eigen gehoor, dus daar valt doorheen te zien.

Ik heb in eerste instantie wel interesse maar ben nogal een switcher wat betreft apparatuur en kabels.
Mijn vraag is dan ook mocht ik een setje kopen wat is hij dan nog waard als hij uiteindelijk niet bevalt of als weer eens wat anders moet komen.

Als er weinig tot geen interesse is vrees ik dat hij na een jaar geen stuiver meer waard is.

Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: frank2 on January 18, 2013, 08:53:49
De Vicol is nog redelijk onbekend, dus naast dit forum zal er een kleine markt zijn.
Ik heb ondertussen hier  LS kabels gehad van virtual dynamics, audioquest, translator en transparent ultra, allemaal kabels die aanmerkelijk duurder waren dan deze Vicol, kan wel zeggen dat deze kabel in mijn set de beste resultaten geeft. Iemand anders op het forum Pjotr27 heeft een geheel andere set dan ik en ook hij is nog steeds enthousiast, maw. de kabel zal zeer waarschijnlijk op meerdere sets welke uit geheel andere componenten zijn opgebouwd goed klinken.
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: Pjotr27 on January 18, 2013, 09:17:20
Even terzijde of ze wel of niet goed klinken in een set.

Ik heb even op de desbetreffende kabel gezocht op internet of er meer gebruikerservaringen zijn vanuit het buitenland maar kon jammer genoeg niks vinden.
Geen andere (web)shops, ervaringen,reviews etc...
Alleen dat het Roemeneens makkelij betreft.
Op Ebay wordt het tot nu toe ook nog niet aangeboden.

Nu telt alleen maar je eigen gehoor, dus daar valt doorheen te zien.

Ik heb in eerste instantie wel interesse maar ben nogal een switcher wat betreft apparatuur en kabels.
Mijn vraag is dan ook mocht ik een setje kopen wat is hij dan nog waard als hij uiteindelijk niet bevalt of als weer eens wat anders moet komen.

Als er weinig tot geen interesse is vrees ik dat hij na een jaar geen stuiver meer waard is.

Of andersom, als er een review komt op een van de grote sites kon de prijs weleens gaan stijgen...
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: frank2 on January 18, 2013, 09:33:41
Ja dat klopt, als ik kijk naar mijn Anthem MRX 700 die was 2100 euro, als ze weer voorradig zijn zal de prijs 2300 euo zijn en in duitsland kosten ze al 2600 euro.   
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: John Wx on January 18, 2013, 09:45:34
Of andersom, als er een review komt op een van de grote sites kon de prijs weleens gaan stijgen...

Dan ben je als merk niet meer geloofwaardig denk ik
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: John Wx on January 18, 2013, 09:47:33
In dat soort landen kan je nog wel pionieren als je wat geld heb en mooie spullen maken, als het teveel verkocht word gaat het weer naar China in is zo een merk weer een van de vele
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: John Wx on January 18, 2013, 09:50:54
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=MonVr1uRll8[/youtube]
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: flakkees on January 18, 2013, 10:01:16
knutsel clubje lijkt mij  ;D
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: erik s. on January 18, 2013, 10:15:33
Vicol verkoopt idd ook zelfbouwsets voor o.a. cdspeler en versterkers.
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: erik s. on January 19, 2013, 11:19:36
ik heb een set van 2.5 meter beschikbaar voor demo die al aardig op klank zijn.
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: Ruud- on January 19, 2013, 11:23:28
knutsel clubje lijkt mij  ;D
Niets mis mee hoor, Sonoresoundsystems is ook zo begonnen en kijk nu eenshttp://www.sonoresound.com/#pagina=home&sleutel=0 (http://www.sonoresound.com/#pagina=home&sleutel=0)
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: cz79 on January 19, 2013, 12:14:38
Leuke gasten zijn dat by the way, en mooie producten maken ze
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: John Wx on January 19, 2013, 12:20:45
knutsel clubje lijkt mij  ;D

zo onstaan de mooiste dingen op gehoor iets maken ipv computer
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: Maro on January 19, 2013, 13:41:26
zo onstaan de mooiste dingen op gehoor iets maken ipv computer

Alles klinkt toch gelijk John hoe doe je dat dan?  :D
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: Pjotr27 on January 31, 2013, 11:58:20
Stil geworden in dit draadje, er moeten toch wel wat HT forum`mers zijn wiens set inmiddels is ingespeeld.
Ik ben eigenlijk wel benieuwd wat men van de Vicol vindt..

Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: frank2 on January 31, 2013, 13:34:05
Ja er wordt weinig over gepost, ik weet alleen dat Onder13 de kabel qua ruimtelijkheid erg goed vond.
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: Former member 78 on January 31, 2013, 13:48:31
Stil geworden in dit draadje, er moeten toch wel wat HT forum`mers zijn wiens set inmiddels is ingespeeld.
Ik ben eigenlijk wel benieuwd wat men van de Vicol vindt..

Leuke woordspeling :)
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: Ruud- on January 31, 2013, 22:45:10
Ik kan niet meer of minder zeggen dat ik prima tevreden ben. Lofuitingen over laag/mid/hoog, plaatsing, stereobeeld, diepte, homogeniteit, e.d. laat ik aan anderen over ;D
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: Deleted Member 2 on February 1, 2013, 21:19:30
Een review van de Vicol heb ik geplaatst in de topic van Frank2: http://www.htforum.nl/yabbse/index.php?topic=49503.8000 (http://www.htforum.nl/yabbse/index.php?topic=49503.8000)
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: Deleted member on February 11, 2013, 18:16:13
Ook ik heb de Vicol eens aan de tand mogen voelen (met dank aan Erik S voor het ter beschikking stellen van een mooie test-set); de review die ik gedaan heb staat in het topic van Frank, maar ik heb 'm op verzoek van Erik ook hier geplaatst (een meer logische plek...). De luistertest is in twee fasen uitgevoerd. Hier de eerste indruk:

Zo... De kids liggen op bed, tijd om eens -op semi-veilig volume- de eerste echte indrukken van de Vicol op te doen. Dit zijn echt de eerste indrukken, een meer uitgebreide review zal nog volgen.

Ik zet de Vicol af tegen een Van de Hul McD 385 Hybrid kabel. Onder013 heeft al een mooie review gemaakt van dezelfde kabel, maar aangezien onze muzieksmaak en klankvoorkeur niet helemaal overeenkomt denk ik dat mijn review een aanvulling de voorgaande reviews mag zijn.

Nogmaals: dit is slechts een eerste indruk. Ik hoop volgend weekend -en als ik een kans zie om deze week thuis te werken ook tussendoor- kans te zien om de kabel uitgebreid het vuur aan de schenen te leggen.

Uiteraard heb k eerst mijn faorieten de revue laten passeren. Hieronder een korte eerste indruk:

Roger Waters - Perfect Sense Part 1 (Amused to Death Mastersound Edition): de rust in het laag valt me als eerste op. De basdrum op iedere eerste tel komt heel beheerst infaden. Het lijkt of deze nu zachter komt opzetten (minder attack heeft). Het gerommel van de donder klinkt hoog boven het geluid; het klinkt wat losser en opener en lijkt lost te staan van de muziek zelf. De stem van Roger in combinatie met de zangeres is duidelijker te onderscheiden. De zangeres klinkt wat zachter qua stemkarakter (niet qua volume) en komt weer net wat aangenamer naar voren dan voorheen.

Roger Waters -Three Wishes (Amused to Death Mastersound Edition): de stem van Genie kan nogal overdonderend klinken en de rest van de muziek uit het geluidsbeeld wegdrukken ("if you Don't take to Long..."). De druk is er met de Vicol nog steeds, maar de balans blijft; er wordt niets weggedrukt en het detail blijft.

Vangelis - Chung Kuo (China): nog nooit heb ik het effect (de eerste 30 seconden) in de opening zo ruimtelijk en gedetailleerd gehoord! De echo leeft, stereobeeld is duidelijk en de vonken spetteren ervan af! Ik hoor nu ook voor het eerst (of het valt me voor het eerst op) dat het reverb op de melodielijn naar rechts trekt. Geloof me, ik heb deze -afgerond naar beneden  :D- 100.000 keer beluisterd op verschillende sets en dit is de eerste keer dat me dit detail opvalt.

Vangelis - l'enfant (Opera Sauvage): de tingel op 0.59 klinkt subliem helder en echt. De dynamiek in de toms komt zeer overtuigend over, maar domineert niet in het geluidsbeeld. De balans in hoog, midden en laag is mooi, ondanks de minder goede opnames die Vangelis traditioneel heeft.

Vangelis & Irene Papas - the beauty of your virginity and the splendor of your purity (Rapsodies): de stem van Irene Papas kan magistraal mooi zijn, maar blijkt in de praktijk verdomd moeilijk weer te geven, vooral door de gebrekkige opnamekwaliteit die Vangelis helaas zo eigen is. Ik heb deze track, ondanks de onwaarschijnlijk mooie compositie, instrumentatie en zang, altijd als vlak ervaren. De mooiste track van de wereld, maar helaas door de vlakke sound die eraan gegeven is net niet zo emotioneel als dat 'ie waarschijnlijk bedoeld is. De Vicol slaagt er in ieder geval in om de emotie duidelijker weer te geven. De pauken hebben impact en ruimte, details van de stem klinken duidelijk door en het algehele beeld is een stuk ruimtelijker dan dat ik gewend ben.

Johan Timman - The Heart (Trip into the Body): een gouwe ouwe! Ooit heb ik deze meester in levenden lijve mogen aanschouwen in het zuidplein in Rotterdam, en het gevoeld dat die man daar aan het spelen is komt gewoon weer terug bij het beluisteren van deze track! Heerlijk open en energiek, zoals het -denk ik- hoort.

Jean Michel Jarre - Souvenir de Chine (Aero): direct valt het brede geluidsbeeld op, gevolgd door de zijdige strings. Ook lijken de strijkers wat meer body te hebben dan dat ik gewend ben. De effecten en belletjes komen duidelijker naar voren dan voorheen. De Vicol lijkt wat meer te focussen op het midden en hoog.

Pink Floyd - The Gunner's Dream (The Final Cut): de sax is wat milder, stemmen klinken realistischer. Er wordt op de achtergrond geschreeuwd (klinkt erger dan het is  :D) en dat komt realistischer over dan voorheen. Als het dan losbarst op 3.36 barst het ook echt los en komt het met een goede dosic energie over. De schreeuw van Roger klinkt getemd en de plaatsing verschuift duidelijk achter de muziek als 'ie klaar is. De piano klinkt ook wat helderder dan dat ik gewend ben, vooral in combinatie met de strijkers komt dat krachtiger over.

Tanita Tikaram - Preyed upon (Ancient Heart): Tanita wil de S nog wel eens langdurig laten hangen en benadrukken; plemp daar dan ook nog eens een heldere opname en een hele bak reverb bij op zodat de ene scherpe S in de reverb nog niet is uitgestorven voordat de volgende wordt aangezet en de ellende is compleet: je hoort geen muziek meer maar zit naar 1/26e deel van het alfabet te luisteren  :D zoals te zien in mijn signature heb ik Elac luidsprekers met jet tweeter die toch ook al een hang hebben naar het hoog, dus dit is een spannende... Ik moet eerlijk bekennen dat het me meevalt. Helemaal overtuigd ben ik nog niet, en ik kan op dit moment ook niet op volume draaien (kids liggen op bed) maar het hoog is duidelijk terrein van de Vicol en als je dan veel hoog gaat weergeven op een set waarvan zowel versterker als luidsprekers ook al de neiging hebben fris te klinken, dan kan het net wat te veel van het goede zijn. Binnenkort nog maar eens echt op volume luisteren.

Peter Gabriel - Don't give up (Real world Live): het rauwe van Peter's stem en de lucht in Paula's stem klinken subliem! Ook vallen meer bijgeluiden op. Meer detail (vingers over snaren, adem halen, enz) klinken duidelijker en geeft meer een live-feel aan de muziekbeleving. Zeer indrukwekkend!

Wordt wederom vervolgd!
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: Deleted member on February 11, 2013, 18:18:33
... en hieronder deel twee van de review:

Zo, tijd voor de tweede luistersessie van de Vicol luidsprekerkabel, dus hierbij de review part 2.

Een lekkere bak koffie erbij, kids spelen boven en vrouwlief ligt uitgebreid in bad met smeerseltjes, cremes en poedertjes. Het uitgelezen moment om een eindoordeel te vellen over de Vicol kabel welke Erik S me ter beschikking heeft gesteld (waarvoor dank...)

Dit is een aanvulling op de "first look" die ik eerder in deze thread heb gepost, en wederom zal ik aan de hand van specifieke tracks aangeven wat de bevindingen zijn, gevolgd door een voorzichtige conclusie. Ook heb ik de Vicol afgezet tegen de Van de Hul McD 385 Hybrid, de vorige luidsprekerkabel.

Alle tracks zijn beluisterd via de Pioneer SC-LX 90 als voor- en eindtrap (Pure Direct, dus zonder Phase control en MCACC) op de Elac CL-330 Jet. Als bron heb ik een Logitech Squeezebox met standaardvoeding gebruikt, welke via een Wireworld Starlight Gold 5 op coax verboden is met een Musical Fidelity M1 DAC, waarna het analoge signaal via een AudioQuest Colorado naar de LX-90 gaat. De LX-90 wordt van stroom voorzien door een AudioQuest NRG-10 en de DAC wordt gevoed middels een Belden netsnoer met custom connectors. Alle tracks zijn FLAC-bestanden welke ik zelf heb geript vanaf eigen CDs middels dB PowerAmp, en alle tracks zijn "accurate" geript. Er wordt geen subwoofer gebruikt.

Hieronder de tracks, met de bevindingen:

Pink Floyd, Comfortably Numb (Delicate Sound of Thunder): Het ging me hierbij uiteraard vooral om de solo (met extreem kippevel-moment op 7:37). Even buiten dat dit naar mijn bescheiden mening de allerallerallerallerallerallermooiste gitaarsolo allertijden is, is het ook een solo waarbij er zo hier en daar wat schelle klanken uit kunnen springen. Eerste wat nu opvalt, is dat het geheel "licht" klinkt. Zo ken ik het niet. De focus ligt nu meer op midden en hoog, waardoor de solo wat frisser en energieker overkomt dan dat ik gewend ben. Niet dat het laag het onderspit delft, maar het laag speelt een minder voorname rol dan het midden en hoog. Ook blijven de accenten die gezet worden in de "gitaarbrei" op het einde van de solo behouden. Genieten!

John Hopkins, the Wider sun / Vessel (Insides): Vervolgens de eerste twee tracks van het album "Insides" waarin het laag, warmte, ruimtelijkheid, fase, harmonie, plaatsing, snelheid, detail en dynamiek naar voren komen. Buitengewoon prachtige tracks, die heel veel over een set kunnen onthullen. De eerste track "the Wider Sun" opent met een kale-bijna mono klinkende- strijker waarbij je de vezels op de strijkstok kunt tellen. Na een paar seconden trekt het geluidsbeeld open en de track groeit in harmonie, waarbij het afsluit met een heerlijk warme synthesizer-string die langzaam uitfade en opgaat in de volgende track. Dit klinkt heerlijk op de Vicols! Zo warm en "echt" heb ik het met de Van de Hul kabels nog niet gehoord.
De tweede track "Vessel" sluit direct aan op de eerste track, maar bouwt veel sneller op. De opening met de piano is een snelle opzet naar een licht agressieve track, vol met kleine geluidjes, details en het is heel gelaagd qua opbouw. De bijgeluiden klinken heerlijk ruimtelijk en diep. Een diepte die ik eerder minder ervaren heb. Hier gebeurt heel snel heel veel, en de gelaagdheid van de track sprint er echt uit. Op de 3e en 4e tel van iedere 4e maat zit bijvoorbeeld een lage synth-bas die er echt uitspringt. Als de track dan op 3: 42 ineens explosief wordt gebeurt er heel veel. Wederom blijft het detail bewaard en het geheel klinkt uitermate beheersd, maar niet bekrompen. Lastig uit te leggen, vooral als je deze track niet kent. Wat me hier zeer opviel in ieder geval is dat -ook op hoog volume- het detail erin bleef, en ik heb de woofers van m'n luidsprekers extreme dingen zien doen! ;-p Het laag klinkt mooi energiek en krachtig, zoals het -denk ik- hoort en zoals ik het graag hoor.

Paul Simon, Diamonds on the Soles of her Shoes (Graceland): Heerlijk open klank, waarbij de stem van Paul wat van zijn vlakheid verloren lijkt. De stemmen van Ladysmith Black Mombazo klonken altijd prima, maar de stem van Paul klonk altijd wat vlak. Dat is nu een heel stuk verbeterd; nog niet optimaal, maar dat zal ook aan de opname liggen.

Paul Simon, Homeless (Graceland): Wederom klinken de mannen bijzonder open, eerlijk en echt, ook bij delen waar ze echt losgaan. Het stereobeeld is heerlijk fris, open en duidelijk gedefinieerd. Het geheel klinkt "schoner" en meer als een studio-opname van met de Van de Hul-kabels. De bijgeluidjes (smakken e.d.) maken het "echt"; je ziet haast voor je hoe dat gasten bezig zijn met hun vak.

Orchestral Manoeuvres in the Dark, The Romance of the Telescope (Architecture and Morality Extended and Remastered): De toms klinken wat vlak, maar de dissonantie in de hoorns / trompetten (wat zijn het eigenlijk?) komt heerlijk uit de verf. Het is niet de beste opname ooit, maar klinkt zeer ruimtelijk. De toms klinken verder naar voren geplaatst, terwijl de claps meer naar het midden-achter geplaatst zijn. Een detail dat me eerder niet is opgevallen. Ook kon de stem van Andy Mc Cluskey en het gesamplede koor op momenten wat schel klinken, zeker op hoger volume. De Vicols brengen het er hier echter prima vanaf, maar het zou nog iets beter kunnen. Het is een minder goede opname en deels zal ook in de opname zitten, maar het koor heeft nog wel wat scherpe kantjes. Het is ook geen koor dat live staat te zingen maar gesampled is en uit een synthesizer komt. Goed, maar niet perfect dus.

Orchestral Manoeuvres in the Dark, Forever Live and Die (The Pacific Age): Hier mis ik een beetje de definitie in het laag. Wederom klinkt het midden en hoog lekker sprankelend en fris, maar ik mis de "punch" van het laag. Het zit er wel, maar ik moet het meer "opzoeken" dan dat ik me kan herinneren. Misschien iets dat met MCACC op te lossen is, maar dan worden er ook weer direct heel veel andere zaken beinvloed, dus... Lastig.

Klause Schulze and Lisa Gerrard, Liquid Coincidence Part 1 (Farscape): In de opening klinkt het al warmer en levendiger dan voorheen. De strijkers leven meer en zweven breder rond, de kleine geluidjes komen meer tot leven en hebben wat meer diepte. Het laag is hier prima aanwezig, maar niet dominant. Lisa klinkt bezwerender dan ooit en het geheel lijkt wat meer samenhangend.

Chicane, no Ordinary Morning (Behind the Sun): Wederom wordt de breedte in het geluidsbeeld duidelijk. De Vicols trekken de boel goed open. De mono-achtige drums in de opening wordt na de eerste 4 maten met allerlei effecten heerlijk de breedte in getrokken. Het laag wordt gevormd door een simpel basloopje, maar hier zit ook een verraderlijke lage string overheen waardoor het op hoog volume kan gaan drukken. Dat is niet meer met de Vicols. Ook op hoog volume blijft alles heerlijk in de pas lopen en beheersd klinken. De scherpe S-klanken van de (monotone) zang blijven ook goed in bedwang en het geheel klinkt fris en beheersd.

The Art of Noise, Ode to Don Jose (In No Sense - Nonsense!): Ook hier weer een heerlijk fris klinkend geheel, met een mooie ruimtelijkheid en veel detail. Ik begin een patroon te herkennen ;-p. Ook valt op dat de percussie hoog boven de rest van de track uitzweeft. De hihats en bijgeluidjes lijken zich van de rest van de muziek te hebben losgemaakt.

The Art of Noise, Moments in Love (Who's Afraid of the Art of Noise): Plaatsing is duidelijk, en het laag hakt er dit keer echt in. De baslijn wordt nu strak en snel neergezet. Bij eerdere tracks (OMD) was het laag wat minder uitgesproken, maar nu is het juist het laag dat de track draagt.

Tanita Tikaram, Preyed Upon (Ancient Heart): Deze track baarde me een beetje zorgen voor wat betreft de Vicol kabels. Ik heb hier ook expres even mee gewacht en ben deze niet als eerste gaan beluisteren. Van hoog tot laag is alles aanwezig, waarbij het hoog al snel scherp kan gaan klinken. Eens temeer daar mijn Pioneer versterk een hang heeft naar het hoog, en ook de Elacs met de Jet tweeter gek zijn op hoog. Leuk, want het geeft me een gevoel van detail, maar niet als het schel gaat klinken. Als Tanita dan uithaalt op 2:49 ("unless it's all alone... ") domineert de S:-klank. En met de reverb die eroverheen ligt wordt het alleen nog maar erger. Op hoog volume, maar ook op laag volume. Hoe vaak ik het ook luister, het blijft overdreven geslis. Het zit ook in de track op deze manier, want ook op laag volume clipt het bijna door de S:-klank, en zowel met de Van den Hul als met de Vicol domineert de S. Dezelfde uithaal op 4:19 is een stuk minder erg. Details als bijvoorbeeld het kraakje in haar stem op 1:25 ("I'm not choosy...") is duidelijk te horen. De strijker in deze track klinken frisser dan voorheen. Met de Van de Hul kabel lijken ze wat "zieliger en triester" te klinken, waardoor de track wat meer meeslepend wordt. Het kabbelende basloopje op 3:58 komt duidelijk naar voren en klinkt absoluut niet zompig, wat het eerder met de Van de Hul kabel wel deed.

Jean Michel Jarre, Pleasure Principle (Geometry of Love): De opening begint met water dat door grint spoelt. Ook hier weer: Heerlijk fris, en het water klinkt "schoner" dan met de Van de Hul. De sparkle-geluiden (luchtbelletjes? ) verderop klinken energiek en levendig. De breedte in het geluid is zeker aanwezig, met een zeer duidelijk links- rechts definitie. Het laag en alle bijgeluiden klinken enorm samenhangend en het werkt echt als een symbiose. Werkelijk schitterend!

Jean Michel Jarre, Geometry of Love Part 1 (Geometry of Love): Hier laat het laag het wat afweten. De impact en punch van het basloopje blijft hier wat achter bij hoe ik het van de Van de Hul gewend ben, maar wederom klinkt het midden-laag en stereobeeld heerlijk!

Jean Michel Jarre, Oxygene Part 2 (Oxygene Live in your Livingroom): De gelaagdheid van de diverse instrumenten springt er hier uit. De diepte is er ook helemaal: Alle geluidseffecten komen vanuit de diepte op je af of komen van rechts naar links op de achtergrond voorbij.

Tomita, Bolero (The Best of Tomita): De track bouwt voorzichtig op en komt stilaan steeds meer tot expressie (of moet ik zeggen "orgasme"? :P), totdat het op het einde losbarst. het typische ritme-loopje wordt heerlijk breed -ver buiten de luidsprekers- links en rechts weergegeven. De baslijn op 1:38 komt er beschaafd maar duidelijk inzetten en de dissonanten zitten in een laag onder de melodielijn. Mooi! De breedte in de geluidseffecten achter de melodielijn vanaf 2:30 is opvallend. Het kerkorgel op 3:15 klinkt heerlijk krachtig en ruimtelijk. Die reverb lijkt nooit uit te sterven! Het laag vanaf 6:05 klinkt erg plomp en wordt wat feller weergegeven dan met de Van de Hul kabel. Zo fel zelfs dat het volume even terug moet! Zoveel laag is me eerder niet opgevallen!

Vangelis, L'enfant (Opera Sauvage): Wat een heerlijke track blijft dit toch. Al heel oud, maar het blijft fascineren en het blijft spreken. Helaas is de geluidskwaliteit abominabel en is de opname niet alleen voorzien van de nodige ruim, maar blijft deze ook heel vlak. Geen actie, geen avontuur, gewoon een dooie boel qua geluidservaring. De tingels en pingels springen er wel uit en worden heerlijk helder weergegeven door de Vicols.

Conclusie:
De Vicol is een fantastische kabel om te zien. Je ziet de kwaliteit eraan af en de kabel klinkt als een klok! Bijna letterlijk klinkt de kabel als een klok, want hij heeft een hang naar het hoog. Mijn persoonlijke voorkeur qua geluid ligt in het midden-hoog, met een wat warme klank (warme strijkers met hoge tingeltjes en een strakke kick eronder vind ik prachtig...). Deze Vicol kabel doet dat ook, met als extra bonus dat het stereobeeld aanzienlijk verbreed wordt. De diepte die deze kabel weergeeft is zeer behoorlijk, want bij tracks van bijvoorbeeld The Art of Noise en Jon Hopkins gebeurt er een heleboel, ook in de diepte.

Oudere en slechte opnamen zijn niet aan de Vicol besteed. Met name schelle opnames zorgen ervoor dat het teveel aan hoog nog duidelijker benadrukt wordt waardoor het op momenten gewoon minder lekker kan klinken. Deels zal dit op te lossen zijn met MCACC, ARC of welke processor dan ook, maar ikzelf ben geen fan van externe geluidsbeinvloeding.

Positief:
De Vicol kan het geluidsbeeld heerlijk opentrekken. Tracks als "The Wider Sun" van Jon Hopkins en Chung Kuo van Vangelis worden een belevenis met deze kabels. Muziek wordt heerlijk muzikaal weergegeven, ritme en energie blijven. Ruimtelijkheid in breedte is er zeker; in de diepte misschien iets minder, maar het is er wel en kan een kwestie van luidsprekerpositie zijn. Sowieso heb ik in mijn set issues met de weergave van diepte (zie mijn Pioneer met een Susano-smaakje topic), maar ik heb wel het idee dat diepte met de Vicols beter weergegeven wordt dan met de Van de Hul kabels. Over het algemeen is het genieten geblazen met deze kabel; Ik kan m'n hele collectie weer doorrouzen om nieuwe details te ontdekken, want daar is deze kabel naar mijn mening heel sterk in. Ook lijkt deze kabel je meer in de muziek te trekken! In ieder geval worden mijn Van de Hul kabels vervangen door deze Vicols!

Negatief:
Er is een hang naar het midden en hoog. Dat zorgt enerzijds voor een heerlijk energieke en detailrijke sound, maar kan er ook voor zorgen dat het met slechtere opnamen (oud of al voorzien van veel hoog) wat schel en overdreven "in your face" kan gaan klinken. Ik heb het zelf ervaren met Tanita's Ancient Heart, en ook die prachtige Gilmour solo in Comfortably Numb van Delicate Sound of Thunder bevat wat felle noten. Het stoort niet maar valt wel op. Ook kwam op een vreemde manier het laag in de Bolero-uitvoering van Tomita op negatieve manier aan het licht. Enorm dominant en plofferig, zodanig zelfs dat het volume terug moest. MCACC van mijn versterker is uitgeschakeld (Pure Direct), dus misschien moet ik daar nog iets meer mee doen om dit op te lossen.

Het is weer een kort verhaaltje geworden...  8)

Ik kan inmiddels met gepaste trots meededelen dat de kabel bij Erik in bestelling staat, maar dan met de WBT Next CU pluggen. Als er interesse is kan ik nadere bevindingen ook posten, hoewel ik niet denk dat ik nog veel meer textx aan dit onderwerp hoef te wijden...  :P
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: frank2 on March 15, 2013, 10:58:12
Binnenkort zal ik de review iets aanvullen. Ik heb nu Vicol bruggen, aangezien mijn speakers een biwire uitvoering hebben. Tot voor kort kon ik kiezen tussen de standaard Usher bruggen en de Cardas koper en zilver bruggen.
Nu na bijna 150 uur ziet het er naar uit dat de Vicol brug het het beste doet.
Als ze ingespeeld zijn zal ik een aanvulling op de review maken.
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: Pjotr27 on March 15, 2013, 13:12:13
Mooi goed nieuws,  ik denk er hard over na de interne bekabeling van mijn Grand Crescendo`s ook te vervangen door Vicol.
Zal eens gaan meten hoeveel cm ik per luidspreker nodig heb...
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel + aanvulling Vicol bruggen
Post by: frank2 on March 19, 2013, 10:08:39
Ik heb op pagina 1 de review aangevuld met een kleine review over de Vicol bruggen.
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel + aanvulling Vicol bruggen
Post by: Deleted member on March 19, 2013, 10:16:23
Goeie review Frank! Als ik dit zo lees wordt het alleen maar moeilijker om te wachten...  :D
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel + aanvulling Vicol bruggen
Post by: chansig on March 19, 2013, 10:32:37
Leuke revieuw...maar een paar octaven lager...whauw. 

Gr Hans
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel + aanvulling Vicol bruggen
Post by: frank2 on March 19, 2013, 10:44:33
Leuke revieuw...maar een paar octaven lager...whauw. 

Gr Hans

Hoe moet je het anders omschrijven, het gaat dieper, meer definitie. Het "lijkt" een paar octaven lager
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel + aanvulling Vicol bruggen
Post by: chansig on March 19, 2013, 10:50:39
http://nl.wikipedia.org/wiki/Octaaf_(muziek)

Als ik het goed begrijp is het verschil tussen een octaaf een verdubbeling van het aantal Hertz...een paar octaven is dan erg veel. Dan zou je dus van 110 Hz naar 27,5 Hz gaan.. :D

Ik zou het dan houden dat het dieper lijkt te gaan en dat er meer definitie lijkt gekomen in het laag.

Het zal je terughoudenheid wel zijn.. :D

Gr Hans
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel + aanvulling Vicol bruggen
Post by: frank2 on March 19, 2013, 10:58:11
http://nl.wikipedia.org/wiki/Octaaf_(muziek)

Het zal je terughoudenheid wel zijn.. :D

Ja dat zal het zijn ;D
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel + aanvulling Vicol bruggen
Post by: flakkees on March 19, 2013, 15:08:41
frank , ik ben bereid als geen ander een paar duizend € te besteden aan nieuwe kabels
is het misschien mogelijk om bij jou eens het verschil waar te nemen tussen de jouwe en de mijne
ik moet er wel bij zeggen dat ik niet geloof in verschillen in kabels maar wel bereid ben geld uit te geven als die verschillen er echt zijn
jou omschrijvingen van verschillen die je hoort spreken mij aan en ook hier is verbetering
altijd welkom .

flakkees.
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel + aanvulling Vicol bruggen
Post by: Kwabbernoot on March 19, 2013, 15:44:15
<knip>

Ik zou het dan houden dat het dieper lijkt te gaan en dat er meer definitie lijkt gekomen in het laag.

<knip>

Gr Hans

Dat gaat Frank nooit zeggen. Dat zou suggereren dat er sprake is van autosuggestie.

Groeten...
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel + aanvulling Vicol bruggen
Post by: frank2 on March 19, 2013, 16:00:06
frank , ik ben bereid als geen ander een paar duizend € te besteden aan nieuwe kabels
is het misschien mogelijk om bij jou eens het verschil waar te nemen tussen de jouwe en de mijne
ik moet er wel bij zeggen dat ik niet geloof in verschillen in kabels maar wel bereid ben geld uit te geven als die verschillen er echt zijn
jou omschrijvingen van verschillen die je hoort spreken mij aan en ook hier is verbetering
altijd welkom .

flakkees.

De vicol kabel kun je bij jouw hifi lenen,oordeel zelf.... op jouw set. Die is geheel anders dan de mijne.
Bovendien woon ik 4 uur rijden van jou.
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel + aanvulling Vicol bruggen
Post by: flakkees on March 19, 2013, 16:47:57
thuis al een en ander geprobeerd maar helaas nog niets gehoord waar ik rillingen van krijg
, had er graag een stukje voor gereden  ;)
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel + aanvulling Vicol bruggen
Post by: frank2 on March 19, 2013, 17:57:55
thuis al een en ander geprobeerd maar helaas nog niets gehoord waar ik rillingen van krijg
, had er graag een stukje voor gereden  ;)

je hebt PM
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel + aanvulling Vicol bruggen
Post by: VANZOMERENG on March 19, 2013, 18:43:44
Hoe moet je het anders omschrijven, het gaat dieper, meer definitie. Het "lijkt" een paar octaven lager

Frank, laten we het erop houden, dat je wel het gehoor heb van professionele hifi-reviewers
maar niet over diens schrijftalenten beschikt  ;D
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel + aanvulling Vicol bruggen
Post by: Xander32 on March 19, 2013, 18:45:55
Quote from: VANZOMERENG link=topic=128703.msg2384936 #msg2384936 date=1363715024
Frank, laten we het erop houden, dat je wel het gehoor heb van professionele hifi-reviewers
maar niet over diens schrijftalenten beschikt  ;D

 :D


Ach, Frank zit iig. niet stil en ik vind het wel positief dat hij zijn ervaringen deelt.
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel + aanvulling Vicol bruggen
Post by: VANZOMERENG on March 19, 2013, 19:32:22
:D
Ach, Frank zit iig. niet stil en ik vind het wel positief dat hij zijn ervaringen deelt.

Tsja... dat klopt

Wat dat betreft, zal het vele niet anders vergaan, alleen vele hoor je hier niet over  :eh:
Frank moet zich zeker niet laten ontmoedigen door allerlei reacties
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel
Post by: Spijkie on March 31, 2013, 15:45:42
... en hieronder deel twee van de review:

Zo, tijd voor de tweede luistersessie van de Vicol luidsprekerkabel, dus hierbij de review part 2.

Een lekkere bak koffie erbij, kids spelen boven en vrouwlief ligt uitgebreid in bad met smeerseltjes, cremes en poedertjes. Het uitgelezen moment om een eindoordeel te vellen over de Vicol kabel welke Erik S me ter beschikking heeft gesteld (waarvoor dank...)

Dit is een aanvulling op de "first look" die ik eerder in deze thread heb gepost, en wederom zal ik aan de hand van specifieke tracks aangeven wat de bevindingen zijn, gevolgd door een voorzichtige conclusie. Ook heb ik de Vicol afgezet tegen de Van de Hul McD 385 Hybrid, de vorige luidsprekerkabel.

Alle tracks zijn beluisterd via de Pioneer SC-LX 90 als voor- en eindtrap (Pure Direct, dus zonder Phase control en MCACC) op de Elac CL-330 Jet. Als bron heb ik een Logitech Squeezebox met standaardvoeding gebruikt, welke via een Wireworld Starlight Gold 5 op coax verboden is met een Musical Fidelity M1 DAC, waarna het analoge signaal via een AudioQuest Colorado naar de LX-90 gaat. De LX-90 wordt van stroom voorzien door een AudioQuest NRG-10 en de DAC wordt gevoed middels een Belden netsnoer met custom connectors. Alle tracks zijn FLAC-bestanden welke ik zelf heb geript vanaf eigen CDs middels dB PowerAmp, en alle tracks zijn "accurate" geript. Er wordt geen subwoofer gebruikt.

Hieronder de tracks, met de bevindingen:

Pink Floyd, Comfortably Numb (Delicate Sound of Thunder): Het ging me hierbij uiteraard vooral om de solo (met extreem kippevel-moment op 7:37). Even buiten dat dit naar mijn bescheiden mening de allerallerallerallerallerallermooiste gitaarsolo allertijden is, is het ook een solo waarbij er zo hier en daar wat schelle klanken uit kunnen springen. Eerste wat nu opvalt, is dat het geheel "licht" klinkt. Zo ken ik het niet. De focus ligt nu meer op midden en hoog, waardoor de solo wat frisser en energieker overkomt dan dat ik gewend ben. Niet dat het laag het onderspit delft, maar het laag speelt een minder voorname rol dan het midden en hoog. Ook blijven de accenten die gezet worden in de "gitaarbrei" op het einde van de solo behouden. Genieten!

John Hopkins, the Wider sun / Vessel (Insides): Vervolgens de eerste twee tracks van het album "Insides" waarin het laag, warmte, ruimtelijkheid, fase, harmonie, plaatsing, snelheid, detail en dynamiek naar voren komen. Buitengewoon prachtige tracks, die heel veel over een set kunnen onthullen. De eerste track "the Wider Sun" opent met een kale-bijna mono klinkende- strijker waarbij je de vezels op de strijkstok kunt tellen. Na een paar seconden trekt het geluidsbeeld open en de track groeit in harmonie, waarbij het afsluit met een heerlijk warme synthesizer-string die langzaam uitfade en opgaat in de volgende track. Dit klinkt heerlijk op de Vicols! Zo warm en "echt" heb ik het met de Van de Hul kabels nog niet gehoord.
De tweede track "Vessel" sluit direct aan op de eerste track, maar bouwt veel sneller op. De opening met de piano is een snelle opzet naar een licht agressieve track, vol met kleine geluidjes, details en het is heel gelaagd qua opbouw. De bijgeluiden klinken heerlijk ruimtelijk en diep. Een diepte die ik eerder minder ervaren heb. Hier gebeurt heel snel heel veel, en de gelaagdheid van de track sprint er echt uit. Op de 3e en 4e tel van iedere 4e maat zit bijvoorbeeld een lage synth-bas die er echt uitspringt. Als de track dan op 3: 42 ineens explosief wordt gebeurt er heel veel. Wederom blijft het detail bewaard en het geheel klinkt uitermate beheersd, maar niet bekrompen. Lastig uit te leggen, vooral als je deze track niet kent. Wat me hier zeer opviel in ieder geval is dat -ook op hoog volume- het detail erin bleef, en ik heb de woofers van m'n luidsprekers extreme dingen zien doen! ;-p Het laag klinkt mooi energiek en krachtig, zoals het -denk ik- hoort en zoals ik het graag hoor.

Paul Simon, Diamonds on the Soles of her Shoes (Graceland): Heerlijk open klank, waarbij de stem van Paul wat van zijn vlakheid verloren lijkt. De stemmen van Ladysmith Black Mombazo klonken altijd prima, maar de stem van Paul klonk altijd wat vlak. Dat is nu een heel stuk verbeterd; nog niet optimaal, maar dat zal ook aan de opname liggen.

Paul Simon, Homeless (Graceland): Wederom klinken de mannen bijzonder open, eerlijk en echt, ook bij delen waar ze echt losgaan. Het stereobeeld is heerlijk fris, open en duidelijk gedefinieerd. Het geheel klinkt "schoner" en meer als een studio-opname van met de Van de Hul-kabels. De bijgeluidjes (smakken e.d.) maken het "echt"; je ziet haast voor je hoe dat gasten bezig zijn met hun vak.

Orchestral Manoeuvres in the Dark, The Romance of the Telescope (Architecture and Morality Extended and Remastered): De toms klinken wat vlak, maar de dissonantie in de hoorns / trompetten (wat zijn het eigenlijk?) komt heerlijk uit de verf. Het is niet de beste opname ooit, maar klinkt zeer ruimtelijk. De toms klinken verder naar voren geplaatst, terwijl de claps meer naar het midden-achter geplaatst zijn. Een detail dat me eerder niet is opgevallen. Ook kon de stem van Andy Mc Cluskey en het gesamplede koor op momenten wat schel klinken, zeker op hoger volume. De Vicols brengen het er hier echter prima vanaf, maar het zou nog iets beter kunnen. Het is een minder goede opname en deels zal ook in de opname zitten, maar het koor heeft nog wel wat scherpe kantjes. Het is ook geen koor dat live staat te zingen maar gesampled is en uit een synthesizer komt. Goed, maar niet perfect dus.

Orchestral Manoeuvres in the Dark, Forever Live and Die (The Pacific Age): Hier mis ik een beetje de definitie in het laag. Wederom klinkt het midden en hoog lekker sprankelend en fris, maar ik mis de "punch" van het laag. Het zit er wel, maar ik moet het meer "opzoeken" dan dat ik me kan herinneren. Misschien iets dat met MCACC op te lossen is, maar dan worden er ook weer direct heel veel andere zaken beinvloed, dus... Lastig.

Klause Schulze and Lisa Gerrard, Liquid Coincidence Part 1 (Farscape): In de opening klinkt het al warmer en levendiger dan voorheen. De strijkers leven meer en zweven breder rond, de kleine geluidjes komen meer tot leven en hebben wat meer diepte. Het laag is hier prima aanwezig, maar niet dominant. Lisa klinkt bezwerender dan ooit en het geheel lijkt wat meer samenhangend.

Chicane, no Ordinary Morning (Behind the Sun): Wederom wordt de breedte in het geluidsbeeld duidelijk. De Vicols trekken de boel goed open. De mono-achtige drums in de opening wordt na de eerste 4 maten met allerlei effecten heerlijk de breedte in getrokken. Het laag wordt gevormd door een simpel basloopje, maar hier zit ook een verraderlijke lage string overheen waardoor het op hoog volume kan gaan drukken. Dat is niet meer met de Vicols. Ook op hoog volume blijft alles heerlijk in de pas lopen en beheersd klinken. De scherpe S-klanken van de (monotone) zang blijven ook goed in bedwang en het geheel klinkt fris en beheersd.

The Art of Noise, Ode to Don Jose (In No Sense - Nonsense!): Ook hier weer een heerlijk fris klinkend geheel, met een mooie ruimtelijkheid en veel detail. Ik begin een patroon te herkennen ;-p. Ook valt op dat de percussie hoog boven de rest van de track uitzweeft. De hihats en bijgeluidjes lijken zich van de rest van de muziek te hebben losgemaakt.

The Art of Noise, Moments in Love (Who's Afraid of the Art of Noise): Plaatsing is duidelijk, en het laag hakt er dit keer echt in. De baslijn wordt nu strak en snel neergezet. Bij eerdere tracks (OMD) was het laag wat minder uitgesproken, maar nu is het juist het laag dat de track draagt.

Tanita Tikaram, Preyed Upon (Ancient Heart): Deze track baarde me een beetje zorgen voor wat betreft de Vicol kabels. Ik heb hier ook expres even mee gewacht en ben deze niet als eerste gaan beluisteren. Van hoog tot laag is alles aanwezig, waarbij het hoog al snel scherp kan gaan klinken. Eens temeer daar mijn Pioneer versterk een hang heeft naar het hoog, en ook de Elacs met de Jet tweeter gek zijn op hoog. Leuk, want het geeft me een gevoel van detail, maar niet als het schel gaat klinken. Als Tanita dan uithaalt op 2:49 ("unless it's all alone... ") domineert de S:-klank. En met de reverb die eroverheen ligt wordt het alleen nog maar erger. Op hoog volume, maar ook op laag volume. Hoe vaak ik het ook luister, het blijft overdreven geslis. Het zit ook in de track op deze manier, want ook op laag volume clipt het bijna door de S:-klank, en zowel met de Van den Hul als met de Vicol domineert de S. Dezelfde uithaal op 4:19 is een stuk minder erg. Details als bijvoorbeeld het kraakje in haar stem op 1:25 ("I'm not choosy...") is duidelijk te horen. De strijker in deze track klinken frisser dan voorheen. Met de Van de Hul kabel lijken ze wat "zieliger en triester" te klinken, waardoor de track wat meer meeslepend wordt. Het kabbelende basloopje op 3:58 komt duidelijk naar voren en klinkt absoluut niet zompig, wat het eerder met de Van de Hul kabel wel deed.

Jean Michel Jarre, Pleasure Principle (Geometry of Love): De opening begint met water dat door grint spoelt. Ook hier weer: Heerlijk fris, en het water klinkt "schoner" dan met de Van de Hul. De sparkle-geluiden (luchtbelletjes? ) verderop klinken energiek en levendig. De breedte in het geluid is zeker aanwezig, met een zeer duidelijk links- rechts definitie. Het laag en alle bijgeluiden klinken enorm samenhangend en het werkt echt als een symbiose. Werkelijk schitterend!

Jean Michel Jarre, Geometry of Love Part 1 (Geometry of Love): Hier laat het laag het wat afweten. De impact en punch van het basloopje blijft hier wat achter bij hoe ik het van de Van de Hul gewend ben, maar wederom klinkt het midden-laag en stereobeeld heerlijk!

Jean Michel Jarre, Oxygene Part 2 (Oxygene Live in your Livingroom): De gelaagdheid van de diverse instrumenten springt er hier uit. De diepte is er ook helemaal: Alle geluidseffecten komen vanuit de diepte op je af of komen van rechts naar links op de achtergrond voorbij.

Tomita, Bolero (The Best of Tomita): De track bouwt voorzichtig op en komt stilaan steeds meer tot expressie (of moet ik zeggen "orgasme"? :P), totdat het op het einde losbarst. het typische ritme-loopje wordt heerlijk breed -ver buiten de luidsprekers- links en rechts weergegeven. De baslijn op 1:38 komt er beschaafd maar duidelijk inzetten en de dissonanten zitten in een laag onder de melodielijn. Mooi! De breedte in de geluidseffecten achter de melodielijn vanaf 2:30 is opvallend. Het kerkorgel op 3:15 klinkt heerlijk krachtig en ruimtelijk. Die reverb lijkt nooit uit te sterven! Het laag vanaf 6:05 klinkt erg plomp en wordt wat feller weergegeven dan met de Van de Hul kabel. Zo fel zelfs dat het volume even terug moet! Zoveel laag is me eerder niet opgevallen!

Vangelis, L'enfant (Opera Sauvage): Wat een heerlijke track blijft dit toch. Al heel oud, maar het blijft fascineren en het blijft spreken. Helaas is de geluidskwaliteit abominabel en is de opname niet alleen voorzien van de nodige ruim, maar blijft deze ook heel vlak. Geen actie, geen avontuur, gewoon een dooie boel qua geluidservaring. De tingels en pingels springen er wel uit en worden heerlijk helder weergegeven door de Vicols.

Conclusie:
De Vicol is een fantastische kabel om te zien. Je ziet de kwaliteit eraan af en de kabel klinkt als een klok! Bijna letterlijk klinkt de kabel als een klok, want hij heeft een hang naar het hoog. Mijn persoonlijke voorkeur qua geluid ligt in het midden-hoog, met een wat warme klank (warme strijkers met hoge tingeltjes en een strakke kick eronder vind ik prachtig...). Deze Vicol kabel doet dat ook, met als extra bonus dat het stereobeeld aanzienlijk verbreed wordt. De diepte die deze kabel weergeeft is zeer behoorlijk, want bij tracks van bijvoorbeeld The Art of Noise en Jon Hopkins gebeurt er een heleboel, ook in de diepte.

Oudere en slechte opnamen zijn niet aan de Vicol besteed. Met name schelle opnames zorgen ervoor dat het teveel aan hoog nog duidelijker benadrukt wordt waardoor het op momenten gewoon minder lekker kan klinken. Deels zal dit op te lossen zijn met MCACC, ARC of welke processor dan ook, maar ikzelf ben geen fan van externe geluidsbeinvloeding.

Positief:
De Vicol kan het geluidsbeeld heerlijk opentrekken. Tracks als "The Wider Sun" van Jon Hopkins en Chung Kuo van Vangelis worden een belevenis met deze kabels. Muziek wordt heerlijk muzikaal weergegeven, ritme en energie blijven. Ruimtelijkheid in breedte is er zeker; in de diepte misschien iets minder, maar het is er wel en kan een kwestie van luidsprekerpositie zijn. Sowieso heb ik in mijn set issues met de weergave van diepte (zie mijn Pioneer met een Susano-smaakje topic), maar ik heb wel het idee dat diepte met de Vicols beter weergegeven wordt dan met de Van de Hul kabels. Over het algemeen is het genieten geblazen met deze kabel; Ik kan m'n hele collectie weer doorrouzen om nieuwe details te ontdekken, want daar is deze kabel naar mijn mening heel sterk in. Ook lijkt deze kabel je meer in de muziek te trekken! In ieder geval worden mijn Van de Hul kabels vervangen door deze Vicols!

Negatief:
Er is een hang naar het midden en hoog. Dat zorgt enerzijds voor een heerlijk energieke en detailrijke sound, maar kan er ook voor zorgen dat het met slechtere opnamen (oud of al voorzien van veel hoog) wat schel en overdreven "in your face" kan gaan klinken. Ik heb het zelf ervaren met Tanita's Ancient Heart, en ook die prachtige Gilmour solo in Comfortably Numb van Delicate Sound of Thunder bevat wat felle noten. Het stoort niet maar valt wel op. Ook kwam op een vreemde manier het laag in de Bolero-uitvoering van Tomita op negatieve manier aan het licht. Enorm dominant en plofferig, zodanig zelfs dat het volume terug moest. MCACC van mijn versterker is uitgeschakeld (Pure Direct), dus misschien moet ik daar nog iets meer mee doen om dit op te lossen.

Het is weer een kort verhaaltje geworden...  8)

Ik kan inmiddels met gepaste trots meededelen dat de kabel bij Erik in bestelling staat, maar dan met de WBT Next CU pluggen. Als er interesse is kan ik nadere bevindingen ook posten, hoewel ik niet denk dat ik nog veel meer textx aan dit onderwerp hoef te wijden...  :P

Ik vind dit een heel mooie en goed review, wat ik tot nu toe had gelezen vond ik een hoog Boston Accoustics 25 gehalte hebben, alsof de kabel gewoon de beste kabel is in elke set en dan krijg ik gelijk mijn twijfels. Het is voor mij heel goed om te lezen dat de kabel iets  naar het hoog zet ( alles in verhouding snap ik natuurlijk!) Ik vraag me wel af hoe de kabel verhoud met andere kabels maar dat zal je in eigen set moeten luisteren natuurlijk. Ook ik ben nieuwsgierig geworden, haha.

groeten,
Spijkie
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel + aanvulling Vicol bruggen
Post by: frank2 on March 31, 2013, 16:08:04
Persoonlijk vind ik de kabel niet naar hoog gaan, het zal afhankelijk zijn van de gebruikte set. Hij is wel open. Ik heb deze kabel vergeleken met de transparent ultra biwire welke duurder is, maar vond de Vicol een mooier geluid geven, meer open, homogener.
Aangezien dit m'n derde LS kabel is, zou hij dus ook beter moeten zijn dan een audioquest bedrock en virtual dynamics, die had ik voor de transparent en vond destijds de transparent beter, al is mijn set ondertussen wel stevig veranderd.

Gewoon een proefsetje bij erik S vragen.
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel + aanvulling Vicol bruggen
Post by: Spijkie on April 1, 2013, 09:18:10
@frank2: ik kijk ook naar transparent maar dat is toch een heel andere prijsklasse, dan presteert de vicol gewoon wel erg goed!Ik moet niet een kabel hebben die erg open is hoe vreemd dat ook klinkt. ivm mijn piega's gaat het al snel naar schel toe ben ik bang
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel + aanvulling Vicol bruggen
Post by: frank2 on April 1, 2013, 09:57:01
Klopt Spijkie, de transparent zijn aanmerkelijk duurder, maar klonken in het hoog niet erg mooi, hoewel dat nu ook weer niet slecht was. Maar de Vicols zijn in het hoog erg mooi, niet schel, daar hoef je absoluut niet bang voor te zijn. Ook al hebben je speakers de neiging ertoe. Dmv. goede ls kabels wordt het hoog niet schel. Ik ziu ze gewoon eens testen, er een paar dagen aan laten hangen en dat beoordelen. De eerste dag moet je nooit beoordelen. Het kost je alleen wat postzegels en mocht het niets voor je zijn heb je toch een goede ervaring opgedaan.
V.d. Hul teatrack heb ik ook ooit gehad, die zijn precies het tegenovergestelde, donker, sompig.
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel + aanvulling Vicol bruggen
Post by: erik s. on April 1, 2013, 10:02:09
Vicol gaat ook met Elac. die zijn ook best wel pittig.
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel + aanvulling Vicol bruggen
Post by: chansig on April 1, 2013, 10:05:01
Usher is toch het tegenovergestelde van pittig ?

Gr Hans
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel + aanvulling Vicol bruggen
Post by: erik s. on April 1, 2013, 10:06:29
Usher is toch het tegenovergestelde van pittig ?

Gr Hans
niet per se. het hoog kan bij modellen die ik gehoord heb best scherp worden bij een foute combinatie.
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel + aanvulling Vicol bruggen
Post by: chansig on April 1, 2013, 10:12:10
Oke....ik dacht al...de speakers van Usher die ik heb gehoord zijn absoluut niet scherp. Maar het is die match weer. Sorry die was ik even vergeten.

Gr Hans
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel + aanvulling Vicol bruggen
Post by: Deleted member on April 1, 2013, 10:34:41
Mijn referentie zijn de Van de Hul McD 385 kabels. In vergelijking daarmee geeft de Vicol een veel beter mid en hoog. Niet schel, maar wel veel frisser. Tis maar net wat je referentie is natuurlijk.
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel + aanvulling Vicol bruggen
Post by: chansig on April 1, 2013, 10:38:35
Ik kom toch een keer bij je luisteren...heb je toevallig die vd Hul kabel nog ? Misschien kunnen we dan wisselen

Neem maar van mij aan dat ikzelf ook nog regelmatig een ander kabeltje probeer...dat ik niet hoor wil niet zeggen dat ik er niet open voor sta.

Gr Hans
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel + aanvulling Vicol bruggen
Post by: erik s. on June 16, 2013, 13:54:39
er zijn momenteel sets in diverse lengtes beschikbaar voor demo.
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel + aanvulling Vicol bruggen
Post by: Pjotr27 on June 16, 2013, 16:24:52
Mooi, ik speel er intussen al een aantal maanden mee en ben nog steeds razend enthousiast, dus mensen ga eens luisteren....
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel + aanvulling Vicol bruggen
Post by: Deleted member on June 16, 2013, 16:33:50
Mooi, ik speel er intussen al een aantal maanden mee en ben nog steeds razend enthousiast, dus mensen ga eens luisteren....

EN hier nog een fan!  :D
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel + aanvulling Vicol bruggen
Post by: frank2 on June 17, 2013, 07:54:46
Ook ik ben nog steeds erg enthousiast.
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel + aanvulling Vicol bruggen
Post by: mark235 on June 27, 2013, 23:40:24
er zijn momenteel sets in diverse lengtes beschikbaar voor demo.

En vandaag is 1 set daarvan bij mij thuis aangekomen :music:

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, Ik vind het in meerdere opzichten een top kabel. Als je hem ziet op foto's verwacht je misschien een licht kabeltje, maar ik vind het meevallen. Wellicht komt dat omdat ik een Ocos one gewend ben :D. Aansluiten gaat makkelijk, en wegwerken idem door de flexibiliteit. Achter mijn audiomeubel is niet al te veel ruimte, dus daar komt deze flexibiliteit goed van pas. De roze kleur is niet helemaal mijn ding, maar dat zou met een sierkous zo op te lossen zijn.

Performance: open en transparant, met name in het hoog. Laat veel ambience en detail horen. Een goed strakke bas. Een flinke stap vooruit tenopzichte van de Ocos one waar ik tot nu toe mee speelde, welke niet de minste is. Ook heb ik een Belden set die ik nog had liggen een half uurtje aangesloten, gevolgd door de Vicol. Het verschil tussen deze 2 produkten is bijzonder groot. Belden klinkt futloos, slap en gesloten vergeleken met Vicol. Je zou denken dat er andere (lees: kwalitatief mindere) luidsprekers stonden te spelen. Wellicht is dat maar goed ook, gezien het prijsverschil.

Ik ben erg enthousiast over deze kabel, en vraag me af of Erik hem van te voren met een cable cooker behandeld heeft. Ik hoop van niet, want dan wordt het misschien nog wel leuker. De prijs is niet mis, en ik wil nog wat meer kabels beluisteren voordat ik een keuze over de aanschaf maak, maar Vicol gaat zeker op de shortlist.
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel + aanvulling Vicol bruggen
Post by: Pjotr27 on June 28, 2013, 10:44:17
Quote
De prijs is niet mis, en ik wil nog wat meer kabels beluisteren voordat ik een keuze over de aanschaf maak,

Leuke review, maar ik vind de prijs eigenlijk wel meevallen.... in jouw set maar een fractie van wat je set gekost heeft.... ;)
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel + aanvulling Vicol bruggen
Post by: mark235 on June 28, 2013, 11:48:11
Leuke review, maar ik vind de prijs eigenlijk wel meevallen.... in jouw set maar een fractie van wat je set gekost heeft.... ;)

Hmja, een review kun je het amper noemen, Is meer een eerste impressie. Wanneer de volgende set arriveert (waarschijnlijk een Inakustik Referenz) ga ik alle sets wat uitgebreider vergelijken in mijn eigen topic.

Heb veel van mijn spullen 2e hands gekocht. Maar zelfs dan nog staat de nieuwprijs van de Vicol nog redelijk in verhouding tot de prijs van de rest. Moet misschien nog een beetje wennen aan het idee dat een kabel best wat mag kosten.

Heb van Erik ondertussen begrepen dat de Vicol al ingespeeld is, dus dat nog even ter info.

Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel + aanvulling Vicol bruggen
Post by: Pjotr27 on June 28, 2013, 11:51:41
Quote
Hmja, een review kun je het amper noemen, Is meer een eerste impressie. Wanneer de volgende set arriveert (waarschijnlijk een Inakustik Referenz) ga ik alle sets wat uitgebreider vergelijken in mijn eigen topic.

Leuk, spannend, als 1e bezitter van een setje Vicol in Nederland ben ik benieuwd...
Ga je wel volgen! Groet Peter
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel + aanvulling Vicol bruggen
Post by: Jumping Jack on June 28, 2013, 11:53:31
Mark235: het is aanbevolen om Ocos in een dubbele of zelfs tripple run te gebruiken om optimale resultaten te behalen. Ik speel zelf bi-wire met een single run op het hoog en een dubbele op het laag. Je hebt dan natuurlijk wel wat meters nodig, maar het resultaat is er wel...
Title: Re: Vicol high density luidsprekerkabel + aanvulling Vicol bruggen
Post by: mark235 on June 28, 2013, 12:14:36
Mark235: het is aanbevolen om Ocos in een dubbele of zelfs tripple run te gebruiken om optimale resultaten te behalen. Ik speel zelf bi-wire met een single run op het hoog en een dubbele op het laag. Je hebt dan natuurlijk wel wat meters nodig, maar het resultaat is er wel...

Ja, heb dat ook her en der online gelezen. Heb jij enkele en dubbele runs 1 op 1 vergeleken in je set? Ik heb momenteel meerdere stukken ocos in mijn bezit (2x2m, 1x4m, 1x6m), en zou dubbele runs kunnen maken. Probleem is echter dat de CAV-75 zeer weinig ruimte bied voor bare wire, dus ben bang dat het niet gaat passen. Om voor dit vergelijk speciaal pluggen op alle Ocos kabels te zetten, vind ik te veel gedoe.