Htforum.nl

HT/STEREO overeenkomstige topics => Portable audio/video => Topic started by: blueznl on July 21, 2012, 14:29:18

Title: MP3 naar FLAC 'on the fly'
Post by: blueznl on July 21, 2012, 14:29:18
Ik ben op zoek naar een bepaald tooltje, maar heb het niet kunnen vinden. Misschien heeft iemand hier een suggestie voordat ik zelf iets probeer te schrijven. (Een beetje programmeren lukt wel, maar ik heb geen zin me te verdiepen in de FLAC en MP3 file formaten.)

Hier is de situatie:

Thuis heb ik een reguliere audio setup, en op mijn servertje staan MP3 en FLAC files.

De meeste mobiele apparaten spelen geen FLAC, en als ze FLAC spelen dan wil je dat niet altijd doen omdat de bestanden zo groot worden. Mijn vrouw heeft een MP3 speler. Ik gebruik zelf soms mijn mobiele telefoon als MP3 speler, en in de auto gebruik ik een USB stick (ik weet dat een iPod in de auto ook zou moeten werken, maar heb nog geen iPod en heb eigenlijk niet zoveel zin in iTunes, bovendien weer een apparaat wat ik moet verbergen voor het dievengilde).

Een ander probleem is het gebrek aan I(C)T talent van mijn betere helft. Als ze de fax aanraakt crasht de magnetron in de keuken, je kent het type :-)

Waar ik naar op zoek ben is een soort simpele versie van TotalCommander, met aan de linkerzijde een lijst van alle muziek op de server, en aan de rechterzijde een lijst van alle muziek op het USB apparaat. De gebruiker kan dan dingen van links naar rechts kopieren, en dingen aan de rechterzijde verwijderen, en that's it. Wat het programma dan nog zou moeten doen is 'on the fly' de bestanden omzetten van FLAC naar MP3. (Daarbij zou het ook nog prettig zijn als het de bestanden op de server kan afspelen, zodat je hoort wat het is voordat je het kopieert.)

Ik kan eventueel zelf wel wat programmeren, maar heb geen zin in de player module, de bestands conversies enzovoorts. Weet iemand een dergelijke tool? (Of een goede DLL / command line tool welke ik kan misbruiken icm. wat eigen code?)

Ja, ik weet dat er MP3FS bestaat, maar helaas is mijn home server een Windows doos.

Suggesties welkom!
Title: Re: MP3 naar FLAC 'on the fly'
Post by: blueznl on July 29, 2012, 12:09:11
Ik had geen geduld om zelf iets te bakken. Heb dus maar MediaMonkey gekocht. Werkt.
Title: Re: MP3 naar FLAC 'on the fly'
Post by: Nahpets on July 29, 2012, 12:19:42
Een ander probleem is het gebrek aan I(C)T talent van mijn betere helft. Als ze de fax aanraakt crasht de magnetron in de keuken, je kent het type.

Suggesties welkom!

En toch ligt daar het hart van je probleem, wat doet ze in eerste instantie buiten de keuken? :D
Title: Re: MP3 naar FLAC 'on the fly'
Post by: FvP on July 29, 2012, 12:27:55
foobar, rechtclick convert

niet voor dummies, maar je moet ook geen rocket scientist zijn

is enige wat ik gebruik om mijn flac naar wav voor de autoradio te batch converten
en ik kan de bestanden wegschrijven in de A=432Hz stemming wat veel beter klinkt dan de Westerse A=440Hz muziek
Title: Re: MP3 naar FLAC 'on the fly'
Post by: blueznl on July 29, 2012, 17:50:02
Yeah, foobar heb ik uitgeprobeerd, maar daar maakte ze een puinhoop van...
Title: Re: MP3 naar FLAC 'on the fly'
Post by: FvP on July 29, 2012, 22:51:55
Yeah, foobar heb ik uitgeprobeerd, maar daar maakte ze een puinhoop van...

ik heb 15 computerleken wel kunnen leren hoe ze al hun muziek in 432 Hz afspelen en converteren
Title: Re: MP3 naar FLAC 'on the fly'
Post by: Zee on July 31, 2012, 21:58:53

Waar ik naar op zoek ben is een soort simpele versie van TotalCommander, met aan de linkerzijde een lijst van alle muziek op de server, en aan de rechterzijde een lijst van alle muziek op het USB apparaat. De gebruiker kan dan dingen van links naar rechts kopieren, en dingen aan de rechterzijde verwijderen, en that's it. Wat het programma dan nog zou moeten doen is 'on the fly' de bestanden omzetten van FLAC naar MP3. (Daarbij zou het ook nog prettig zijn als het de bestanden op de server kan afspelen, zodat je hoort wat het is voordat je het kopieert.)Dit is een standaard feature van jRiver media center.
Middels drag and drop kopieer je muziek naar (bv) je telefoon en on the fly wordt het geconverteerd (van bv FLAC) naar een formaat (bv Mp3) dat door de telefoon wordt ondersteund.

Title: Re: MP3 naar FLAC 'on the fly'
Post by: blueznl2 on December 10, 2018, 11:05:21
Heh  ;)

Kom ik zes (!) jaar later terug op het forum en bekijk ik mijn oude posts vind ik deze... uiteindelijk afgelopen jaar zelf maar iets geschreven wat bestanden in (Squeezebox M3U) playlists kopieert naar een extern device, en waar nodig omzet van FLAC naar MP3...

Had ik blijkbaar zes jaar voor nodig  :P

http://www.ninelizards.com/purebasic/purebasic%2029.htm#sqb (http://www.ninelizards.com/purebasic/purebasic%2029.htm#sqb)