Yippie

Post reply

Warning: this topic has not been posted in for at least 30 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.
Name:
Email:
Subject:
Message icon:

Attach:
(Clear Attachment)
(more attachments)
Restrictions: 4 per post
Verification:
Type the letters shown in the picture
Listen to the letters / Request another image

Type the letters shown in the picture:
Wat is de hoofdstad van Nederland:
Onze vlag is blauw, wit en:

shortcuts: hit alt+s to submit/post or alt+p to preview


Topic Summary

Posted by: master30
« on: July 18, 2009, 19:44:46 »

Bij mij was een nieuwe pep de oplossing

de af en toe uitval is gebleven, ook na een nieuwe adapter en na een dure reparatie door pmc.

Met de nieuwe (van ITC, met veel dank) geen enkel probleem, ik heb nog nooit geen enkele storing o.i.d meer gehad na aankoop van een nieuwe.

Jouw problemen lijken nu anders, misschien wel de voeding, maar de witte ruis zal wel blijven ben ik bang voor
Posted by: J.A.F._Doorhof
« on: July 18, 2009, 15:56:39 »

zou kunnen, als hij nog in de garantie zit neem dan even contact met je dealer (of ons) op.
We kunnen als het goed is dat hier testen.
Posted by: JohnB
« on: July 18, 2009, 15:15:28 »

Na een tijdje de PEP niet gebruikt te hebben voor HDMI pass thru (maar een HDMI schakelaar 4 in, 1 uit), toch maar weer eens de PEP voor pass thru geprobeerd.
Na enige films (= dagen) met het hierboven beschreven (typische gedrag) ging het bijzonder mis!
De witte ruis vertoonde zich snel achter elkaar afgewisseld met goed beeld, maar ook met beeld waarin behoorlijk wat lijnen ontbraken (CRT projector)   De groene power indicator LED ging meeknipperen en tenslotte werd ie rood, wat ook (natuurlijk) tot gevolg had dat er totaal geen beeld meer was (De projector vertoont waarschuwing: input A: no signal)
Nog geprobeerd met spanningsloos maken (LED geeft geen licht) en weer opstarten (LED weer rood) het te verhelpen, maar de PEP was niet aan te krijgen (LED op groen krijgen). Alhoewel de rode led van de afstandsbediening aangaf dat die werkte, ook nog nieuw batterijen geprobeerd, maar het hielp allemaal niet meer:
De PEP had de geest gegeven.
Zou het dan toch, zoals eerder gesuggereerd, met de voeding te maken hebben?
Ik hoor graag van jullie!
Met vriendelijke groeten,
JohnB
Posted by: J.A.F._Doorhof
« on: January 6, 2009, 19:56:49 »

Als het goed is zijn alle PEP's van ITC 1.1's inderdaad.
Posted by: master30
« on: January 6, 2009, 19:48:16 »

Feit is wel dat ik met de pep die ik van ITC in bruikleen heb, geen enkel probleem heb.
Met de (gerepareerde) pep heb ik dit wel.

Is de het een 1.1 pep die ik in bruikleen heb?

Posted by: J.A.F._Doorhof
« on: January 6, 2009, 19:23:24 »

Helemaal niets, volgens hun is het een handshake probleem en kunnen ze het daar niet opwekken.
We blijven aandringen.
Posted by: JohnB
« on: January 6, 2009, 16:54:43 »

Beste Frank,
Mijn PEP vertoont nog steeds dezelfde fouten.
Is er al iets vernomen van de fabrikant?
Ik hoor graag van je.
Groeten,
JohnB
Posted by: master30
« on: October 27, 2008, 20:29:55 »

Ik ben misschien iets verder, voor de duidelijkheid, mijn pep is aangesloten.

Als ik via de popcorn kijk, heb ik tot nu toe nog geen storing gehad hdmi 1.1 (circa 4 uur gekeken)
via mijn hd-dvd speler en ps3 komt het wel voor, deze hebben een hdmi 1.3 uitgang.
Met mijn pc had ik voor de reparatie ook storing - dvi naar hdmi, echter de pc gebruik ik niet echt meer, en derhalve nog niet meegenomen in het testen.

wel schakelt de pep soms traag en blijft soms zelfs hangen tussen de 16x9 en 2.35 stand, tevens ook met wisselen van hdmi 1 en 2,

Posted by: JohnB
« on: October 27, 2008, 18:45:31 »

Bedankt voor jullie moeite, mannen.
Misschien moet ik ook maar overstappen op een PEP in bruikleen van ITC!
Groeten,
JohnB.
Posted by: J.A.F._Doorhof
« on: October 27, 2008, 18:38:11 »

In hun testopstelling is het niet voorgekomen, we zijn er dus nog mee bezig wat het kan zijn.
Posted by: master30
« on: October 27, 2008, 15:46:05 »

Hoi,

Ik ben er nog mee bezig, Ik heb hier een pep in bruikleen van itc en die heeft het probleem niet.
Zelfde settings enz als de mijne.
Posted by: JohnB
« on: October 27, 2008, 15:15:14 »

Is er al wat bekend van de naar PMS opgestuurde PEP met klachten over witte ruis?
Ik ben zeer benieuwd.
Ik hoor graag van jullie!
Groeten,
JohnB
Posted by: master30
« on: August 13, 2008, 15:06:31 »

Master 30: Ik heb dat verkeerd begrepen, je doelt toch waarschijnlijk op een analoge bron die via de PEP een HDMI-uit signaal levert en waar nog wel (analoge bron) de aspect ratio te veranderen is, want bij (hd?)pass-thru kan geen aspect ratio worden veranderd.
Groeten,
JohnB


Ik gebruik de pep alleen maar voor de 2.35:1 stand, pass through gebruik ik voor standaard 16x9, echter heb ik dan ook het zelfde probleem.
Ik heb op dit moment alleen maar digitale bronnen, allen op hdmi, een tijd terug met een dvi aansluiting had ik hetzelfde probleem.
Posted by: JohnB
« on: August 13, 2008, 12:05:54 »

Ik heb de vraag liggen bij PMS, maar erg snel met antwoorden zijn ze niet :(
Wat ik denk is een verkeerde handshake.
Frank, alvast bedankt voor je zorg;
Ik zie uit naar een oplossing!
Groeten,
JohnB

Posted by: JohnB
« on: August 13, 2008, 11:57:58 »

als ik naar de 2.35:1 stand schakel of weer terug, blijft de pep ook wel eens hangen in de ruis zeg maar, dit kan wel 10 seconden duren.
Master 30: Ik heb dat verkeerd begrepen, je doelt toch waarschijnlijk op een analoge bron die via de PEP een HDMI-uit signaal levert en waar nog wel (analoge bron) de aspect ratio te veranderen is, want bij (hd?)pass-thru kan geen aspect ratio worden veranderd.
Groeten,
JohnB
Posted by: J.A.F._Doorhof
« on: August 13, 2008, 08:54:32 »

Ik heb de vraag liggen bij PMS, maar erg snel met antwoorden zijn ze niet :(
Wat ik denk is een verkeerde handshake.

Posted by: JohnB
« on: August 13, 2008, 00:44:49 »

Ik las in een andere thread: Dan zal ik waarschijnlijk een HDMI-switch moeten aanschaffen en een extra 1 meter kabeltje.
Toch jammer. Als de PEP een 'echte' pass-thru had, was dit niet nodig geweest (en m'n AV meubel zit eigenlijk al vol )
, wat in zou houden dat de pass-thru geen echte pass-thru zou zijn.
Jouw beschrijving van het effect bij aspect-ratio wisseling, zou bij een echte pass-thru ook geen effect mogen hebben, dus wat is er loos met de pass-thru ?
Mvg,
JohnB
Posted by: master30
« on: August 13, 2008, 00:37:08 »

als ik naar de 2.35:1 stand schakel of weer terug, blijft de pep ook wel eens hangen in de ruis zeg maar, dit kan wel 10 seconden duren.
Posted by: JohnB
« on: August 13, 2008, 00:29:24 »

De afgelopen avonden films gekeken met typisch PEP gedrag, zoals hiervóór beschreven: soms géén ruis, soms één of twee keer heel even.
Vanavond een geheel A-TYPISCH gedrag; na ca een kwartier begon de PEP in ca tien minuten wel 5 a 6 keer weg te vallen ( zwart beeld en pogingen van de PEP het beeld weer te herstellen) en was de witte ruis (ertussen door aanwezig) seconden langer dan "normaal".
Ik heb om de film af te kijken, de PEP maar gebypassed, wat een uneventful resterende film opleverde.
Maar dat kan niet de bedoeling zijn van de PEP.
Wie weet mag het zeggen!
Mvg
JohnB
Posted by: master30
« on: August 3, 2008, 23:18:35 »

Ik heb van ITC een nieuwe voeding gehad, afgelopen vrijdag,
S'avonds heb ik een hd dvd gezien, 1 uur en 20 min geen enkele storing (planeth earth)
zaterdag avond:een film (ocean's 13) op gezet en na 1 uur en 15 min, viel het beeld even weg, later nog 2 keer. (binnen 30 min)
zondag avond: 1 uur en 40 min (stargate atlantis ts files) via popcornhour gekeken, geen enkele storing gehad.

het komt nu dus minder voor, maar helemaal weg is het nog niet, ik kan ook niet zeggen of het nu toeval is dat ik het nu minder heb, ik zal nog wat avonden moeten testen, kijken om het verschil te kunnen beschrijven.
Posted by: master30
« on: July 27, 2008, 21:32:54 »

Ik heb het met verschillende weergevers, het zit dus bij mij in de pep en combinatie epson tw700 via hdmi, vermoed ik.

Als ik de pep er tussen weg laat heb ik ook geen last van dit verschijnsel.
Posted by: J.A.F._Doorhof
« on: July 26, 2008, 23:16:12 »

Probleem voor PMS is dat er ZOVEEL verschillende mogelijkheden zijn en combinaties en dat WAARSCHIJNLIJK de PEP gewoon volgens de standaard werkt, maar dat er dus een probleem kan optreden als bv apparaat 1 net aan de ene kant van de grens zit, en apparaat 2 aan de andere kant van de grens.

Ik ga het in ieder geval aan ze doorgeven.
Posted by: master30
« on: July 26, 2008, 22:51:12 »

Bij mij is het ook random, soms een uur niets en dan 2x binnen 5 minuten,
het is inderdaad net die handshake,

echter kan ik mij niet herinneren dat het ook gebeurde toen ik een sanyo z2 had, dit was met een hdmi verloop naar dvi en toen 5 mtr dvi kabel, nu heb ik er 5 mtr hdmi kabel tussen.

Ik verwacht ook niet dat ze er iets aan gaan doen, ik hoop het wel.
Ik had destijds ook het probleem met de xbox 360 via component, dit is ook nooit opgelost. (de 360 is wel verkocht inmiddels)

bedankt voor de support in ieder geval.

Marcel



Posted by: JohnB
« on: July 26, 2008, 17:51:28 »

Frank, van die "handshake" begrijp ik niet helemaal: de PEP werkt voor HDMI toch alleen als "pass through" en als schakelaar tussen HDMI ingang 1 en 2?
Groeten,
John.
Posted by: J.A.F._Doorhof
« on: July 26, 2008, 17:30:48 »

Ik zal het bij ze neerleggen maar ik denk dat ze er weinig aan kunnen doen, het lijkt erop alsof hij even de handshake kwijt is, dat is sowieso een probleem bij HDMI soms.
Maar goed niet geschoten is altijd mis :D