Een lust voor oog en oor!

Type set:Stereo
Omschrijving ruimte:Een lust voor oog en oor!
Lengte ruimte:0m
Breedte ruimte:0m
Hoogte ruimte:0m
Oppervlakte ruimte:0m2
Inhoud ruimte:0m3
Online sinds:19/8/2006
Laatste wijziging:19/6/2012
Aantal keren bekeken:11265
Totaal nieuwprijs:€ 1.00
Totaal betaald:€ 1.00

Verslag door TheSpeedSkater

Datum:14/1/2007
Score beeld:0Score geluid:0Totaalscore:0
Aantal keren bekeken:2163
Verslag:Afgelopen zondag was het zover, ik was de eerste gelukkige die een demo van Ruben kreeg met zijn nieuwe Living Voice speakers. Ik ben zelf ook opzoek naar nieuwe speakers vandaar dat ik een bezoekje aan Ruben gebracht heb omdat ik erg benieuwd was naar de prestaties van de Living Voice speakers. Ook omdat ik sinds kort eigenaar ben van een Arcam A32. Dezelfde versterker die hij ook heeft staan. Zo kon ik een redelijk goede indruk krijgen waartoe de speakers in staat zijn. En ik vond het leuk om hem even in het echt te ontmoeten. Aardige kerel!

Eenmaal in zijn luisterruimte aangekomen ben ik eerst zijn speakers gaan bewonderen. Wat een prachtig design. Mijn reactie was, toen ik voor het eerst de speakers zag op een plaatje met de tweeter uit het midden, bah, nee. Dat is niet echt mijn ding. Maar nadat ik ze een paar keer gezien had begon ik ze steeds mooier te vinden. Tot het moment dat ik ze in het echt zag. Een geweldig mooi uiterlijk. Die kleur die hij heeft staan, walnut, zou ook helemaal mijn kleur zijn. De structuur van het hout was overigens precies gespiegeld. Erg mooi detail!

Dat ze er goed uit zien is 1, maar hoe klinken ze?!

We hebben natuurlijk verschillende cd's beluisterd en aan het eind nog even een stukje film.

Gebruikte cd's:
Alanis Morrisette - Jagged Little Pill acoustic
Anouk - Update
Kodo - Best of Kodo
Live - Mental Jewelry
Live – V
Morphine
Nils Lofgren - Acoustic Live
Sarah McLachlan
Stanley Clarke - Live at the Greek
Stevie Ann - Away from Here

Waarschijnlijk vergeet ik er nog wel een paar.

Film:
Monsters inc (fitness scene)
Terminator 3 (scene met brandweer auto en kraanwagen)

Ik wil er even een enkele cd uit halen om te beschrijven:
Kodo – Best of Kodo.
Wow, wat een power. Wat een kracht zeg. Super snel. Ik zal proberen te omschrijven hoe dit Japanse slagwerk op mij over kwam. De speakers hebben totaal geen moeite met het weergeven van de diepste bassen. Hij loopt echt ver door. Ruben heeft een subje staan, maar deze is stond uit, is ook totaal overbodig met muziek in zijn set. Hier hoor je goed wat de Arcam A32 allemaal in huis heeft samen de met Auditorium speakers. Ik had echt het gevoel dat ik bij een live optreden zat.

Stanley Clarke - Live at the Greek
Hier hebben we vooral het laatste nummer beluisterd. Het hele nummer duurt geloof ik 22 minuten. Dat hebben we niet gehaald. Maar het begin van de “Jam” sessie was overweldigend. De mensen die het nummer kennen weten wat ik bedoel. Je merkt dat de speaker moeiteloos kan omgaan met verschillende soorten muziek. Het is echt een allround speaker.

Alanis Morrisette - Jagged Little Pill acoustic
Alanis is ook een van mijn favoriete zangeressen. Bij deze cd kwam naar voren hoe heerlijk de tweeter van de Living Voice speakers is. Erg fijn maar soms een heel, heel klein beetje te scherp. Ruben vond hem ook nog iets te hard en het kwam omdat de speaker nog niet helemaal ingespeeld was.

De kamer van Ruben is imho niet helemaal oké. De bas werd wel heel erg lekker aangezet door de bescheiden ruimte met een punt dak, maar ik had het gevoel dat als je de speakers in een grotere ruimte zet ze nog meer tot hun recht komen.

Ik vind dat Ruben echt een heerlijke set heeft waarin je helemaal meegenomen wordt door de muziek. De set leeft. Er zit zoveel power, snelheid en dynamiek in. De set komt echt tot helemaal tot leven. Helemaal mijn ding. Zoals hij ook zelf zegt, het swingt! Ik denk ook dat de combinatie met Arcam erg geslaagd is. Het lijkt mij een goede aanvulling op elkaar. Alsof ze voor elkaar gemaakt zijn. Waarschijnlijk kan het altijd beter, maar zeker binnen een bepaald budget denk ik dat je met deze combi echt het maximale krijgt.

Ruben bedankt voor de demo!