Een lust voor oog en oor!

Type set:Stereo
Omschrijving ruimte:Een lust voor oog en oor!
Lengte ruimte:0m
Breedte ruimte:0m
Hoogte ruimte:0m
Oppervlakte ruimte:0m2
Inhoud ruimte:0m3
Online sinds:19/8/2006
Laatste wijziging:19/6/2012
Aantal keren bekeken:11265
Totaal nieuwprijs:€ 1.00
Totaal betaald:€ 1.00

Verslag door Wybrand

Datum:11/6/2006
Score beeld:7Score geluid:9Totaalscore:8
Aantal keren bekeken:1853
Verslag:Zo, terug van 'n half weekendje weg!

't Was woensdag avond toen ik de trein in stapte richting Oss, lekker weer! Nadat Ruben mij met de auto van 't station op had gepikt, hebben we daar eerst maar van zitten genieten (goh veel genoten woensdag avond ). Het huis staat op 'n mooie plek! lekker tegen 'n groot park aan. Ik kwam alleen niet voor de omgeving of de architectuur maar voor de gezelligheid en muziek(en 'n beetje voor de set )

Eenmaal boven op zolder aangekomen, kon ik meteen goed en duidelijk zien wat Ruben eerder op de avond al tegen me zei: "Mijn kamer is voor muziek gereserveerd". Voordat ik over de muziek begin, eerst maar de set: De set is esthetisch erg mooi, de arcam's lekker strak, op het met zwarte pianolak afgewerkte meubel, welke in 't echt mooier is dan op de foto's! En dan de Concerto's. Ik had ze(net als de app.) al eerder gezien, alleen ze blijven echt erg mooi! Klasse! Ik zou ze hier qua looks zo neer kunnen zetten, maar nu komt 't!!!! ...


... Nou, ik heb 't al gezegd, ik heb vrijwel de hele avond met 'n big smile( ) op m'n gezicht op Ruben z'n luisterstoel mogen zitten! Even wat zitten stoeien met de afstand tot de luidsprekers, welke ik tot 't eind van de avond nog steeds niet helemaal lekker had gevonden, de ene keer wou ik wat verder naar voren zitten, de andere keer wat verder naar achteren. Misschien dat ik de dames zangeressen gewoon van heel dichtbij wou bekijken !!! want ja, zeeeer realistisch! Erg tastbaar, de set is gefine-tuned voor muziek, en voor niets anders!

Voordat we aan de muziek waren begonnen had Ruben eerst nog even laten zien wat z'n CRT allemaal kan! Strak plaatje! En strak laag, met z'n Velodyne! Ik schrok 'n beetje toen hij zei hoe 'goedkoop' die sub was! geen geld voor de prestaties. Ondanks de toch wel erg fijne filmbelevenis die Ruben op z'n zolder kan creeren, zijn we toch snel overgegaan op muziek! Ik weet van mezelf dat ik ook veeeeeel meer muziek luister den film kijk, en Ruben z'n set is ook echt voor muziek gemaakt en samengesteld! Het mooie van de avond was ook wel dat Ruben en ik ongeveer dezelfde muziek smaak hebben! En toch, toch heb ik 'n hele hoop(en nog maar de helft van de door Ruben geselecteerde cd's) nieuwe muziek gehoord, geluisterd en beleefd. Erg geniaal, hoe deze set je in de muziek kan trekken!

Ik hoop dat Ruben me nog even kan helpen met wat (album)titels. Ik kan me inmiddels niet helemaal meer goed herinneren waar we mee begonnen en geeindigd zijn... ik kan wel 't een en ander over wat muziek vertellen:

Antonio Forcione (cd+tracks unknown),
Ruben zei 't al toen ie de disc in de lade legde: "deze vent kan echt gitaar spelen". Wow, echt erg lekker wat die man allemaal kan. Ik heb niet alleen bewondering voor z'n indrukwekkende spel, maar ook voor de beleving die je ervan krijgt. De set speelde hier uiteraard ook in mee, het gepingel was echt prima te volgen! Naast Antonio zat nog iemand op 'n trommel te rommelen, die man/vrouw moet aan 't eind van die song wel last van z'n handen hebben gehad De set zette ook 'n erg mooie stage neer, je wist precies waar de twee zaten! Ja, erg mooi, zeker 'n cd die ik moet hebben(leuk om nieuw te kopen speakers mee te testen).

Jan Garbarek (cd+tracks unknown),
Ruben die me weer even voorbereide: "Dit is echt 'n cd voor de tsja, hoe moet ik 't noemen? de vergevorderde luisteraar" Ik: "ok, ben benieuwd!"Ja, echt ongelooflijk geniale muziek is dat! Voor ik 't wist zat ik voor me uit te staren, me helemaal nergens meer van bewust, gewoon alles alleen nog maar op je af laten komen en genieten! Ik wou bijna m'n voeten op Ruben z'n bureau gooien en m'n ogen sluiten, gelukkig was mijn onderbewuste bewustzijn nog net in staat dat niet te laten gebeuren! ( ) haha, nu begrijp ik wat ik al af en toe hier op 't forum lees, over het meegenomen worden naar 'n andere ruimte. Ruben z'n kamer mag groter zijn dan die van mij, toch is 't niet al te groot. Maar de ruimte waar ik tijdens dit nummer zat was oneindig groot( ofja, ik heb in ieder geval niet m'n best gedaan de grenzen op te zoeken )


De bovenstaande twee cd's/nummers, hebben me toch wel erg verrast! Ik ben mede hierdoor weer 'n ervaring rijker! naast deze twee ook nog veel anders geluisterd:

- Norah Jones - iets met New York sessions. De cd kende ik nog, toch vind ik norah erg leuk(come away with me & feels like home) New York is volgens Ruben de betere cd, dat was ik ervan heb gehoord bevestigd dit.

- Sarah Mclachlan - Mirrorball(die moet ik nog altijd 'n keer aanschaffen)

- Bob James - Joy Ride. De cd hebben we er kort in gehad. Het was meteen duidelijk dat deze muziek voor het relaxen/chillen ( ) bestemd is. Niks mis mee uiteraard, maar toch hadden we nog genoeg anders liggen!

- Micamac - O'Korrigan. Ruben wou wat vrolijks, ik geef 'm wat vrolijks. Deze cd is niet te koop op internet. Het is 'n stel franse straatmuziekanten met fluiten en trommels.

- Whitney Housten - My love is your Love. Ruben pakte precies 't nummer eruit wat ik ook de mooiste van de cd vind. Helaas zingt Mariah Carey er ook af en toe doorheen, we hadden denk ik allebei zoiets van: Pfff houd je mond 'ns! het nummer heet: When you Believe, van de animatiefilm 'The Prince of Egypt'.

- Tori Amos -the Beekeeper.
Op 't moment mijn favoriete cd. Ruben vond 'm wat minder, toch viel 't laatste nummer "Toast" erg goed. Dit nummer zit wat mij betreft ook aan de betere kant van de cd. Ik zelf vind bijna de gehele cd gewoon erg goed! Thanks Bjorn!


Ruben heeft zelf ook nog erg leuke muziek gekozen om te luisteren! Nogmaals, erg handig om dezelfde smaak te hebben Ik hoop dat hij wat aan kan vullen.

Het enige jammere is dat de tijd zo krap was, en dat zal met 'n eventueel vervolg weer zo zijn Ik schuif zelf liever 'n cd erin en luister 'm helemaal af! Daarnaast voelde ik er ook helemaal niets voor om weer richting Eindhoven te gaan

Ruben, nogmaals bedankt! Het was ook prettig kennis te maken. De groeten aan je ouwe lui!

Groet,
Wybrand