High-end set: Stereo en HT d.m.v. passthrough, Linn en Arcam

Type set:Home Theater + Stereo
Omschrijving ruimte:Bovenal: woonkamer anex speeltuin
Lengte ruimte:10m
Breedte ruimte:8m
Hoogte ruimte:2.75m
Oppervlakte ruimte:80m2
Inhoud ruimte:220m3
Online sinds:19/8/2006
Laatste wijziging:8/1/2018
Aantal keren bekeken:10018
Totaal nieuwprijs:€ 55759.00
Totaal betaald:€ 55759.00

Verslag door Onbekend

Datum:6/1/2007
Score beeld:9Score geluid:9Totaalscore:9
Aantal keren bekeken:2045
Verslag:Ik zal dan maar de spits afbijten met een verslag over Blue Eyes z'n set.
Blue Eyes is net zoals als ik een TAG / MIT fan. We houden redelijk van dezelfde zaken in muziek en designsmaak. Dat is altijd een voordeel als je iemand anders z'n set gaat beoordelen.

Ik ken BE en zijn set natuurlijk al wat langer en BE is voor mij de reden geweest dat ik o.a. nu ook met een TAG set, Mark Levinson EV en MIT Digital Reference zit "opgescheept"

Be is net verhuist en dat is denk ik zijn grootste materiele upgrade tot op heden geweest. In zijn vorige huiskamer was alles op z'n minst gezegd "krapjes" tevens was BE toen nog voorzien van full=size JBL TiKs (op een gegeven moment zelfs 4 stuks!!!) Nu is hij terug naar een "sensible 5.1 opstelling met de TiK center, 4x de TiK2 en de fameuze TiK sub.

Zoals je op de fot's kan zien is BE een vaardig DHZelfer en heeft die een fantastisch meubel gemaakt (dat nog wel even moet worden geschilderd) om zijn set ten toon te stellen. Het is een echt Focalpoint in de nieuwe huiskamer geworden.

Natuurlijk mocht ik me eerst vergapen aan de schitterende DVD32r (ik heb zelf de flr) Deze speler heeft zo veel sex appeal dat, zelfs als die hetzelfde zou klinken, je nog zo je FLR speler zou upgraden. Een bovenlader met Puck is gewoon erg stoer.

We begonnen met te luisteren naar de TAG test CD, welke ik de laatste tijd ook regelmatig thuis had gedraaid. Ik vroeg aan BE of die z'n TiK sub al aan had staan, want ik hoorde een stevig laag. Deze bleek nog uit te staan, de akoustiek is zo veel beter in deze nieuwe woonkamer dat de TiK monitoren véél beter uit de verf komen. Toen de sub er bij aan was gezet, kwma er nog wel een extra laag onder vandaan, maar zonder sub hoeft BE zich zeker niet te schamen voor stereo performance.

Daarna even "House of the flying daggers" trommelscene en bamboo scene bekeken. Nou kan je zeggen dat de surround bubble en TiK sub performance staan als een huis. Zelfs nog zonder TMREQ tuning. Very impressive!

Over de Pioneer PDP-434HDE kan ik kort zijn, die speelt nog steeds zo mooi als ik hem zelf herinner.

Kortom, BE z'n set ik compleet herboren en ik vind hem in de huidige 5.1 opstelling beter tot z'n recht komen dan ooit te voren.

Valt er dan niks meer te verbeteren?

Ik denk dat BE z'n Levinson wel gaat missen, de 100x5R is geen misselijke versterker (ik heb hem zelf ook) maar komt niet in de buurt bij een levinson qua stereo prestaties. Tevens is de combinatie TAG <> TiK vrij hard in het hoog door de titanium tweeters, de MIT interlinks dempen wel iets, maar bij Michael Jackson's Thriller kan de snaredrum soms bijna snerpen. Aan de andere kant komt dit wel weer heel mooi uit met koper en akoustische snaarmuziek.