Student Theater

Type set:Home Theater + Stereo
Omschrijving ruimte:Kleine studentenkamer
Lengte ruimte:3.5m
Breedte ruimte:3.2m
Hoogte ruimte:2.4m
Oppervlakte ruimte:11.2m2
Inhoud ruimte:26.88m3
Lange omschrijving:3 jaar geleden begonnen met een het opstarten van een HT-systeem. Langzaam ieder component van het geheel uitgebreid en nog steeds aan het uitbreiden. Bij iedere uitbreiding wordt er steeds kritischer beoordeeld en liggen de eisen steeds hoger. Deze HT-set is dan natuurlijk ook verre van klaar.

Het begon allemaal met een simpele computer met een Logitech 5.1 setje die analoog werden aangestuurd om een dvd te kunnen bewonderen. Daarna is het setje vervangen door een Yamaha-surround versterker (RX-540RDS) en 5 simpele boxen. De bas was verre van toereikend en het geheel is daarna uitgebreid met een subwoofer (Yamaha STW-315) die voor de kleine ruimte veel te krachtig kan zijn!

Momenteel weer het een en ander bij elkaar gespaard en kwam vervolgens mooie aanbiedingen tegen met speakers waar ik al lange tijd naar op zoek was, maar niet binnen het budget vielen.

Uiteindelijk ben ik voor de Q-serie van KEF gevallen en de Q5 gekocht als fronts en aangevuld met de iQ1 als rears en de Q6c voor de center. Echter hebben de iQ1 weer baan gemaakt voor nog een paar Q5.

In de versterking is ook vervanging gekomen. De Yamaha heeft baan geruimd voor een Marantz SR7300 in combinatie met een PM7200. De PM7200 versterkt de fronts. De SR7300 doet de center en de rears.

In de toekomst ga ik natuurlijk weer uitbreiden. De vraag is alleen waaraan..?
Lag de verhouding films/muziek eerst op 50%, nu is de verhouding bijna in z'n geheel verschoven naar het beluisteren van muziek.

Dus sparen voor een mooie 42 inch in combinatie met een xbox als mediacenter of sparen voor betere stereoset. Ik weet nog niet en ben er bij lange na, nog lang niet over uit.

Nog even terugblikken hoe de situatie nu is. Tja 10 m² is natuurlijk geen luxe om in te leven, gelukkig is een leuk studentenhuis belangrijker dan het aantal m² vloeroppervlak.
De plaatsing valt allemaal erg krap, maar ik kan niet ontevreden zijn over het resultaat. De afstemming kan beter (met name bij films), maar daar wordt aan gewerkt.
Online sinds:2/6/2007
Laatste wijziging:20/7/2008
Aantal keren bekeken:349
Totaal nieuwprijs:€ 0.00
Totaal betaald:€ 0.00

Klik op de foto om hem te vergroten.
Klik op de foto om hem te vergroten.
Meet&Greet verslag

Door

Componenten
Component Merk Type Kleur Soort aankoop Aantal Nieuwprijs Prijs betaald Totaal betaald
Luidsprekers (staand)KefQ5Dark AppleNieuw4€ 0.00€ 0.00€ 0.00
Transistor geïntegreerde versterkerMarantzPM7200ChampagneTweedehands1€ 0.00€ 0.00€ 0.00
SpelcomputerMicrosoftXBox met Media CenterZwartTweedehands1€ 0.00€ 0.00€ 0.00