Persoonlijke gegevens

Naam:Gert-Jan
Geregistreerd sinds:27/9/2011
Laatste wijziging:27/9/2011
Aantal keren bekeken:94
 

Sets van Gert-Jan

Omschrijving:Electrocompaniet & Sonus FaberType set:Stereo
Omschrijving ruimte:Woonkamer, tussenkamer
Lange omschrijving:Historie:
Ik ben eind jaren `80 begonnen met een Akai AMU-22 versterker, Akai ATK-110 tuner en Akai HX-1C cassette deck met Akai speakers. Van een vriend heb ik destijds een Philips F3835 sound processor overgenomen (alleen al voor het 3D display ) Mijn eerste upgrade was een tweedehands Nakamichi BX-100 cassettedeck. Later is er een Technics SLP-100 cd speler aan de set toegevoegd.
In 1992 als student uiteindelijk in Eindhoven op de HTS belandt en daar begaven mijn speakers het, dus opzoek naar nieuwe speakers. Met lood in de schoenen voor het eerst naar binnen bij De Hifi winkel (vaak voor etalage staan kijken, nooit de moed gehad om naar binnen te gaan).
Na een aantal luistersessies en het goede advies van Herman overgegaan tot de aankoop van een setje Heco Interior Reflex 35 speakers en een Amadeus APS en ACU voor- en eindversterker gekocht. Mijn eerste stappen naar serieuze hifi. In 1993 was het tijd voor een upgrade van mijn cd speler, dus weer terug naar De Hifi winkel en naar huis met een Marantz CD 42MKII met lens filter.
1 jaar later de Marantz weer verkocht en een MicroMega Stage 1 cd speler gekocht. Wat een stap voorwaarts was dit. Hierna ben ik me een beetje gaan verdiepen in kabels, na wat testsetjes thuis uitgeprobeerd te hebben is het een Transparent Musichord interlink en Monster Powerline 2 Plus LS-kabel geworden. Ook heb ik in die tijd en setje Isocoins voor onder mijn Heco´s gekocht.
In 1995 heb ik de Akai versterker in geruild op een setje B&W MPA-1 mono eindversterkers bij RAF in Amsterdam. Na een tijdje met de Amadeus APS voorversterker gespeeld te hebben in combinatie met de B&W´s toch maar besloten om de Amadeus set in te ruilen bij De Hifi winkel voor een gebruikte Electrocompaniet EC1 voorversterker.
De set is eind 1995 mee verhuisd naar Amsterdam waar ik ben gaan samenwonen. Muziek luisteren werd toen een stuk moeilijker, helemaal nadat bij een inbraak m´n complete CD collectie (op 1 CD na) gestolen was bij een inbraak. In 1998 heb ik nog wel een nieuwe voorversterker gekocht, een Electrocompaniet EC4.5 maar muziek luisteren stond duidelijk op een zeer laag pitje.
3 jaar geleden heb ik alle stereo componenten ingepakt en de 5.1 surround set van mijn vriendin aangesloten. Films kijken is niet mijn ding en muziek luisteren op die set was geen pretje, maar ja met inmiddels 2 kleine kinderen die rond kruipen was dit wel wat “veiliger”.

Huidige set:
Afgelopen voorjaar zijn we verhuisd van Amsterdam naar Eindhoven, groter huis, meer ruimte, dus tijd om de stereo set weer eens uit de mottenballen te halen. “Helaas” waren mijn Heco´s inmiddels aan vervanging toe. Na een beetje rond gekeken te hebben (helaas was De Hifi winkel net vertrokken uit Eindhoven) kwam ik in augustus op internet een setje Sonus Faber Concerto Domus tegen bij De Hifi winkel in Beek-Ubbergen (!)
Luister afspraak was snel gemaakt met Rob en dus op een donderdag met een stapeltje CD´s richting Beek. Na een korte luistersessie was ik om, na al die jaren verlekkerd te hebben zitten luisteren bij De Hifi winkel in de jaren `90 naar die onhaalbare Sonus Fabers, nu eindelijk mijn eigen setje SF luidsprekers. Eenmaal thuis gekomen moest mijn vrouw wel ernstig wennen aan die grote zwarte dingen in ons huis, maar na een aantal CD´s luisteren was ze om!
De combinatie MicroMega Stage 1-> Electrocompaniet EC4.5 -> B&W MPA-1 -> Sonus Faber was een schot in de roos naar mijn mening. Onze gehele CD collectie werd opnieuw doorgespeeld, genieten!
Begin september gaf mijn Stage 1 er de brui, dus kon ik opzoek naar en nieuwe CD speler. Na een mailtje naar Rob met de vraag of hij nog wat had staan cq. Binnen zou krijgen kreeg ik direct een reactie terug dat hij zeer binnenkort een Electrocompaniet ECM-1 binnen zou krijgen. Nu had ik al wel wat met Electrocompaniet, dus wederom was de luister afspraak snel gemaakt. Bij binnenkomst in Beek zag ik in een hoekje al wel een stapel Electrocompaniet goodies staan, maar goed, ik kwam voor een CD speler, focus! Uiteindelijk heb ik naast de ECM-1 ook een EC4.7 voorversterker en een AW250-R eindversterker mee naar Eindhoven genomen.
Nu ben ik bezig om een meubel te maken om alles netjes in “weg te werken”
Volgende stap is het zoeken naar kabels. Ik heb inmiddels een set Twisted Pair Design Ascent LS kabels en XLR interlinks gekocht en moet zeggen dat dit (na 200 uur inspelen) al een hele verbetering is ten opzichte van de Monster kabel uit 1993 (!) maar ik heb het gevoel dat er nog veel meer uit te halen is.
Als laatste aanpassing ben ik nu bezig met stroomkabels. Ik heb bij een van de forum sponsors een nieuw stekkerblok en wat nette connectoren besteld en ga nu eens kijken of dit wat verbetering zal brengen. Ik kwam van het weekend tot de ontdekking dat de netkabel van de eindversterker een wat betere kabel is van Electrocompaniet zelf (niet het standaard kabeltje dat er normaal bij versterkers zit) Alleen is deze ECK-3 kabel 2 meter lang en heb ik aan 1 meter meer dan genoeg, dus daar ik er dan maar 2 van maken en de ander op mijn EC 4.7 zetten, dus voor mijn ECM-1 ga ik daarna maar eens zoeken naar wat nieuws qua netkabel.
Tussen al dit gedoe door luister ik mijn gehele CD collectie (Jazz, Fusion, Pop, beetje klassiek, etc.) met zeer veel genoegen opnieuw door. Zelfs CD´s van mijn vrouw die ik nooit gehoord had (bijv. Raoul Midon) worden nu door mij verslonden.
Ik heb alle stroomkabels nu vervangen door de Clearaudio Diamond Powerline kabels.
Inmiddels een AH! Offsetfilter toegevoegd om van een zachte brom vanuit mijn eindversterker af te komen, ook deze is voorzien van Clearaudio stroomkabel.
Twisted Pair Design speakerkabel vervangen door Yter luidsprekerkabels, wat een verschil in geluid, veel opener en sprankelend in het hoog, veel, veel, veel strakker in het laag, wow wat een waanzinnige match is dit in mijn set!
Online sinds:27/9/2011
Laatste wijziging:29/10/2011
Aantal keren bekeken:7
 
› Bekijk de componenten van deze set