Persoonlijke gegevens

Naam:george680
Locatie:Eindhoven
Geregistreerd sinds:2/9/2010
Laatste wijziging:14/11/2011
Aantal keren bekeken:160
 

Sets van george680

Omschrijving:Back-to-basicsType set:Stereo
Omschrijving ruimte:woonkamer + open keuken
Lange omschrijving:Mijn set -bestaande uit Krell versterker + B & W speakers + Linn cd speler- heb ik inmiddels van de hand gedaan.

Ik heb er nu wat voor terug. Dat zijn de Marantz PM6003 versterker, de Marantz CD17 MKIII cd speler en de Marantz ST17 tuner. Alle in de mooie kleur zilver. De speakers volgen nog. Ik denk dat het de Tannoy Mercury V1 gaat worden, in de kleur kersenhout. Inmiddels heb ik ze ook echt aan de set toegevoegd! Op mooie standaardjes waar ze precies op passen.

De bekabeling en de stroomtoevoer zijn naar mijn idee echt geoptimaliseerd. Zonder uitgebreid te hebben getest met verschillende merken en types, ben ik maar afgegaan op recensies en artikelen op internet. De speaker kabel en interconnects zijn beide van Chord Company. Dit zijn de Carnival Silverscreen en de CrimsonPlus. Nieuwe verbeterde modellen waar ik voorlopig heel goed mee vooruit kan. Bovendien betaalbaar en passend bij de kwaliteit van de apparatuur die erop aangesloten is. Twee stuks Wireworld Stratus 52 Netkabels voorzien de versterker en de cd speler van stroom. Mijn tuner heeft een vaste netkabel. Maargoed ik denk dat deze anders ook niet vervangen had hoeven te worden. Een tuner heeft immers geen loopwerk of hoeft ook niet op een andere manier veel stroom op te eisen.

De set is pas een week compleet zoals hij nu is. Een heel goed oordeel kan ik er dan ook nog niet over geven. Een paar foto's zet ik er natuurlijk wel alvast even bij voor jullie! Volgen later nog mijn luister ervaringen en bevindingen.

Bedankt voor de genomen moeite dit alvast te lezen!
Online sinds:2/9/2010
Laatste wijziging:3/7/2011
Aantal keren bekeken:67
 
› Bekijk de componenten van deze set
Omschrijving:On-the-roadType set:Stereo
Omschrijving ruimte:nvt
Lange omschrijving:Hierbij mijn muzikale uitrusting voor onderweg. Deze bestaat uit:
de Apple iPhone 3GS 16GB (icm telefoon abonnement)
earphones Klipsch Image X10
headphones Beyerdynamic T50p

Eerst was het een iPod Classic die ik gebruikte. De walkman en discman van heeeel lang terug even niet meegerekend:-)
Heb geloof ik vanaf de 2de generatie elk model wel in mijn bezit gehad. Telkens weer verkocht om vervolgens de nieuwe te kopen met weer iets grotere opslagruimte. En vooral de laatste tijd een duidelijke verbetering in geluidsweergave. De laatste uitvoering (in het zwart) weg gedaan, omdat ik in het bezit ben gekomen van een iPhone 3GS (ook in het zwart).

Nog geen seconde spijt gehad met de iPhone in aanraking te zijn gekomen. Gebruik 'm nu dus (vooral en met veel plezier!) ook voor mijn muziek. Het enige minpunt is zijn kleine opslagruimte. Ik heb de 16 GB uitvoering helaas, al was die van 32 GB ook te klein voor me geweest. Aangezien ik mijn muziek liefst in WAV ongecomprimeerd wil beluisteren. Mijn eigen cd's heb ik in WAV op de pc staan, maar dit zijn er natuurlijk teveel om op een iPod te
passen.

Mijn ervaring met WAV op de iPhone is heel positief. Heb in het verleden altijd de beste (lees duurste:D) walkmans en discmans in mijn bezit gehad. Dat was dus voor het MP3 tijdperk. In combinatie met een heel scala aan koptelefoons, oordoppen, in-ear headphones en in-ear monitors enz. Degene waarover ik niet tevreden was heb ik allemaal weer vrij vlug verkocht. Ik gebruik nu dus nog slechts bovengenoemde phones.

De Beyerdynamic heb ik pas een paar weken geleden gekocht. Naar aanleiding van goede recensies over de muzikale eigenschappen en ook zijn draagbaarheid. Ook ontdekte ik meteen dat het ding lekker stevig in mekaar zit. En ik vind 'm mooi. Maar dat zal heel persoonlijk zijn, hij heeft niet een gangbare look en je zult er buiten de deur best mee opvallen ;-) Het is een gesloten model. Hij laat weinig geluid door naar buiten. Dus overlast zul je er zeker niet mee veroorzaken. De oorschelp zit vrij strak op het oor. Hij valt niet helemaal er overheen maar sluit wel goed af. Het was en is elke keer dat je 'm op je hoofd zet even de juiste positie vinden. Vooral van de oorschelpen zelf, die in alle richtingen te draaien zijn. Het comfort is hierdoor erg hoog. Heb wel het idee dat het even wat tijd nodig heeft voordat de headphones warm is gedraaid. Maar als het dan zover is, komt er een heerlijk geluid uit. Niet heel stevig, dat is niet zijn sterkste punt. Maar zeker heel muzikaal!

Dan mijn favoriet, de Klipsch Image. Het lijkt niks wanneer je ze in je hand hebt. Ze wegen bijna niks en ze zijn bovendien heel klein. Ze zitten heerlijk en blijven ook goed zitten. Het geluid is duidelijk anders dan dat van de Grado's. Minder open en iets minder transparant misschien, maar de plaatsing van instrumenten en geliuden in de muziek is geweldig. Helemaal leuk als je beseft dat dit allemaal uit die hele miniscule dingen komt. Het laag is eveneens echt goed. Niet superdiep, maar belangrijker het klinkt echt heerlijk strak en aanwezig. Van links tot rechts is er niets wat je hoeft te missen met deze dopjes. Hulde alweer aan de iPhone die de dopjes het allerbeste lijkt te kunnen geven. Hopelijk gaan ze nog lang mee en heb ik er nog veel plezier van, want ze zijn natuurlijk wel een beetje kwetsbaar zo klein als ze zijn. Mijn wolf in schaapskleren:)
Online sinds:2/9/2010
Laatste wijziging:3/7/2011
Aantal keren bekeken:45
 
› Bekijk de componenten van deze set