Persoonlijke gegevens

Naam:Roderick
Leeftijd:40
Locatie:Houten
Persoonlijke website:www.av123.nl
Meet & Greet?:Ja
Geregistreerd sinds:19/5/2008
Laatste wijziging:21/5/2008
Aantal keren bekeken:366
 

Sets van Roderick

Omschrijving:Rody's stereo setType set:Stereo
Omschrijving ruimte:
Lange omschrijving:Na een lange zoektocht naar de ultieme muziek/geluidsweergave heb ik deze eindelijk gevonden. Voor een beschrijving van mijn set, lees verder...

-Luidsprekers-
De luidsprekers in mijn set zijn de ADM9.1 van het Britse merk AVI. De AVI ADM9.1 zijn zeer bijzondere luidsprekers, maar eigenlijk zijn het meer dan dat. De ADM9.1 zijn namelijk actieve monitor luidsprekers. Dit betekend dat ze een actief filter hebben (in plaats van passief in conventionele luidsprekersystemen) en aangestuurd worden door ingebouwde, zeer krachtige versterkers. Voordeel hiervan is de zeer lage vervorming en (dus) een zeer goede controle. Anders dan de meeste andere actieve luidsprekers hebben deze luidsprekers óók nog een hoogwaardige voorversterking én een D/A Converter ingebouwd. Dit alles tesamen vormt een compleet muzieksysteem dat zich kan meten met de allerbeste en een fractie kost van zeer prijzige losse componenten.

-Versterkers-
Elke ADM9.1 luidspreker heeft twee discrete, bi-polaire lineaire versterkers met ieder een aparte voeding welke intermodulatie vervorming elimineert. Elke basdriver heeft 250W en elke tweeter 100W. De vervorming is extreem laag en de krachtige versterkers voorkomen het zogenaamde clippen.

Voor meer en betere uitleg:
http://www.avihifi.co.uk/avid/avid.html

In de ADM9.1 zit een zeer goede voorversterker ingebouwd. De ADM9.1 heeft twee digitale (optische) ingangen (voor de 24 bit D/A Converter van Wolfson WM8471) en een analoge ingang. Sluit een digitale bron aan op een van de luidsprekers en dat is alles wat je nodig hebt.

-Subwoofer-
Als aanvulling op de AVI ADM9 luidsprekers gebruik ik een AVI 10" subwoofer (speciaal ontworpen als aanvulling op de ADM9.1. Deze sub is enorm krachtig (krachtiger dan de meeste andere commerciele subwoofers) en integreert naadloos aan de ADM9.1.

De sub is een 35 liter behuizing van 34x43x36 cm met een hoogwaardige 10” driver van zo’n 12 kilo, aangestuurd door een speciale versie van de krachtige 220 Watt, 50 Ampère bi-polaire eindversterker van AVI, dus geen goedkope klasse d. De sub weegt een zo’n 35 kilo! De sub is speciaal ontworpen voor de ADM9.1, maar is ook zeer geschikt voor Home Theater doeleinden.

-Bron audio (digitaal)-
Alle muziek staat digitaal opgeslagen in Apple’s iTunes, wat draait op een Apple MacBook (die ik gebruik als media-server). Deze stuurt het signaal draadloos door naar een Airport Express draadloze ontvanger en door middel van de digitale, optische uitgang aangesloten op de digitale ingang van de AVI ADM9.1.
Als afstandsbediening gebruik ik een Apple iPod Touch en het handige (gratis) programma “Remote”, zodat ik de muziek eenvoudig kan bedienen vanaf de bank (of overal in het hele huis).

Daarnaast gebruik ik Hifidelio muziekserver, sinds kort weer in Nederland te krijgen. Erg mooi apparaat met veel bedieningsgemak en natuurlijk perfecte geluidskwaliteit wanneer digitaal aangesloten op de ADM9.1.

-Luidsprekers standaards-
Als luidspreker standaards gebruik ik de Audio Magic Genta XL, omdat deze zeer stabiel en stevig (gemaakt van lood en aluminium), maar vooral ook erg mooi zijn. Bovendien passen ze qua maat perfect bij de ADM9.1.

-Beeld-
Voor het beeld heb ik een Panasonic 42PV70 42" plasmascherm. Wellicht in de toekomst een (groter?) Full HD scherm, maar voorlopig zeer tevreden.

-Bron beeld-
Allereerst een Apple TV voor (HD)films, TV series, YouTube, foto’s etc. Erg leuk apparaat, maar zorg wel dat je in de Amerikaanse iTunes Store kunt kopen.
Voor DVD en (download) HD materiaal heb ik een TViX HD-6500 media player. Deze mediaspeler speelt bijna alles. Alle DVD’s zijn opgeslagen op een harde schijf, die op het netwerk zit aangesloten. De TViX streamed via het netwerk alle het DVD en HD materiaal.
Verder heb ik nog een Nintendo Wii en Digitenne van KPN.

-Bekabeling-
Een bijkomend voordeel bij de AVI luidsprekers is dat ik geen (dure?) luidsprekerskabels meer nodig hebt. Een simpel digitaal kabeltje tussen de bron en de speakers is genoeg.

Voor het beeld gebruik ik de HD-01 HDMI kabels van W&M Audio. Deze kabels hebben een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding. Kwaliteit en de afwerking is gewoon top - voor een prima lage prijs.
Online sinds:19/5/2008
Laatste wijziging:19/3/2009
Aantal keren bekeken:520
 
› Bekijk de componenten van deze set