Persoonlijke gegevens

Naam:thur
Geregistreerd sinds:10/3/2008
Laatste wijziging:10/3/2008
Aantal keren bekeken:356
 

Sets van thur

Omschrijving:The Opéra HouseType set:Home Theater + Stereo
Omschrijving ruimte:L-vormige woonkamer; set in de breedte opgesteld
Lange omschrijving:De set wordt gedomineerd door de rondom luidsprekers:
4 x de Jean-Marie Reynaud Opéra.
Deze woudreuzen uit 1984 staan opgesteld in de vier hoeken van de luisterplek.
De boel wordt aangestuurd door een surround versterker, de Denon AVC-A10SE, aangevuld met een Audiolab 8000p als eindversterker voor de fronts (*).
Bronnen zijn een Sony CDP-X555ES cd-speler en een Loewe AURO dvd-speler.
Het beeld wordt verzorgd door een Loewe XELOS 5981 TV-M (getrakteerd op een ISF calibratie).
Tenslotte hangt er een eenvoudige sub, de Rel Quake mkI, aan het LFE-kanaal, zodat de Opéra's zich niet om die informatie hoeven te bekommeren.
Een 4.1 configuratie, kortom.

*) De winst door die losse extra eindversterker is zeer marginaal, maar het ontstresst de Denon wel wat, en het staat i.i.g. stoer. Misschien ga ik me eens - de finale upgrade - 2 x de Audiolab 8000m aanschaffen!

Een echte verbetering zou zijn: het weghalen van de hele bende tussen de fronts. Dat heb ik eenvoudig proefondervindelijk kunnen vaststellen (**). Maar met deze opstelling (jawel, een compromis) kan ik prima leven. Sowieso zal de XELOS pas vervangen worden door een flatscreen als ie de geest gegeven heeft. 'k Heb helemaal geen haast ... en trouwens: over een paar jaar zal de flatscreen techniek vast een stuk beter en voordeliger zijn geworden!

**) Dave Wilson ('Wilson Audio'):"Ik zeg altijd dat er drie belangrijke factoren zijn voor een goed geluid: de opname, de akoestiek en de luidspreker." Inderdaad.

En hoe klinkt dit allemaal? Wel ... prachtig natuurlijk! Het zou best kunnen zijn dat je/ik al het bovenstaande geen HIGH END mag noemen (daar is het simpelweg niet kostbaar genoeg voor :-) ) ... maar het is zeker MY END ... en ik ben, w.b. het bezit van de 4 Opéra's, beslist behept met, wat de Engelsen zo mooi noemen, een hoge mate van 'Pride of Ownership'!

De oplettende lezer/kijker kan op de eerste foto drie hoesjes op de salontafel ontwaren:
- Trijntje Oosterhuis - 'Strange Fruit'
- Bob Dylan - 'Modern times'
- Hildegard von Bingen - 'Voice of the blood'.
Dat is een volstrekt willekeurige, maar wel aardige, doorsnede van wat er in dit huis aan muziek in de kasten staat :-)

In mijn boekenkamer beneden (zie de laatste foto) staat nog een tweede set om plaatjes te draaien en allerhande apparatuur uit te proberen. Zie de componentenlijst voor alle ouwe meuk!
Online sinds:8/6/2008
Laatste wijziging:12/6/2008
Aantal keren bekeken:295
 
› Bekijk de componenten van deze set