Persoonlijke gegevens

Naam:GPO
Leeftijd:48
Geregistreerd sinds:15/2/2008
Laatste wijziging:17/2/2008
Aantal keren bekeken:457
 

Sets van GPO

Omschrijving:Into The PitType set:Home Theater + Stereo
Omschrijving ruimte:L-vormige huiskamer (open keuken)
Lange omschrijving:Mijn set is bedoeld als multikanaals en stereo systeem. Voor mij is het belangrijk dat de muziek die ik draai goed, krachtig en overtuigend neergezet kan worden. Aangezien ik een groot liefhebber ben van Metal, is dit niet altijd even makkelijk te bereiken met de gemiddelde componenten.

Metal blijkt toch een moeilijke muziek-soort te zijn voor een hoop speakers. Ik heb dan ook al redelijk wat speakers gehoord en er zijn er maar een paar geweest die mij echt konden bekoren.

Speakers die ik de afgelopen jaren thuis voor kortere of langere tijd geluisterd heb zijn:
- Phonar Critica
- Phonar Compact
- Mission 775
- JBL E90, E30, EC35
- JBL ti1000
- JBL L80
- Onix RS850 Signature
- Infinity Kappa 7.2i Series II
- Infinity Kappa 6.2i Series II
- Boston Acoustics VR35, VR14, VRS PRO

Van alle speakers bevielen mij de merken JBL, Onix en de Infinity het meest. Vooral 1 van mijn laatste aankopen (4 x Infinity Kappa) was gewoon van grote klasse. Dit gaf wel een enorme dimensie aan multi-kanaals film/muziek luisteren. Bovendien zijn deze speakers ook gewoon heel goed in staat om stereo-muziek echt realistisch weer te geven. En dan niet alleen hardere rock en metal, maar ook rustigere muziek.

Deze speakers zijn ondertussen vervangen door een iets kleinere variant (Kappa 6.2 in het zwart = zeldzaam). Tussendoor ook even een Boston set gehad, maar de fronts vielen mij tegen tov de Infinity\'s, dus die zijn weer verkocht. De Boston center is echter erg mooi en beter dan de Kappa Center, dus dat is een blijvertje. Verder is er een SVS sub bij gekomen. Zie ook update sectie.

update augustus 2009:
Ik ben nu in het bezit gekomen van de fantastische Marantz SR9600 receiver. Weer een hele upgrade tov de toch al niet slechte SR7500... :)

Vooral in laagweergave en detail-weergave is dit een stap vooruit. Ook kan ik met deze receiver de center speaker veel beter afstemmen op haar grote broers.

update maart 2010:

De 4 Infinity\'s + center zijn verkocht. Dit om budget vrij te maken voor een SVS subwoofer. Ik heb nu de kleinere broertjes van de Kappa\'s in het zwart (6.2i). Deze passen beter in het interieur en zijn beter te integreren met een subwoofer. De subwoofer is een nieuwe SVS PB12-NSD geworden. Erg bruut mag ik wel zeggen. Diep en strak gaat zo\'n SVS... niet normaal.

Ook met muziek heb ik de SVS erbij aanstaan, maar dan doet ie subtiel mee. Films is een ander verhaal, dan komt z\'n ware aard naar boven... leuke test-scene: Iron Man, het moment dat ie uit de grot komt... geweldig dat is echt sublaag... mijn keukendeur doet helemaal mee in zijn eigenfrequentie (18 hz).... hahaha ... :)

Als center heb ik de geweldige Boston VR14, wellicht voor de puristen niet overeenkomstig de fronts, maar deze klinkt echt beter dan de kappa center die ik hiervoor had en is daardoor ook beter te integreren met de fronts. Het is ook gewoon een mooi ding om te zien. Stemmen klinken levensecht. Als surround heb ik ook Bostons; de VRS PRO. Dit zijn dipool speakers voor een ruimtelijker geluid dan normale speakers. Werkt goed!

Op dit moment valt er voor mij niet veel te upgraden; ik heb mijn droomversterker, ik heb mijn droomsubwoofer en ik weet zeker dat er voor het geld er voor mij niets beters zijn dan Infinity Kappa speakers. Het geld is overigens ook op... :):)

foto\'s vertellen de rest van het verhaal....

update oktober 2011:

In de ban van LFE....

nog steeds tevreden met de SVS PB12-NSD. Met films lekker aanwezig als het moet en met muziek goed geintegreerd. Op dit moment draai ik met alle speakers op SMALL en met een filter setting op 80 Hz. Dit blijkt heel goed te werken ook met mijn fronts, ondanks dat deze wel wat dieper kunnen weergeven. Met deze setting durf ik gerust erg bass-gerichte muziek ook goed hard te zetten zonder dat ik de fronts teveel belast.

Bij \'Bass I Love You\' van Bassotronics (nummer wordt veel gebruikt in SPL wedstrijden in de car-hifi) haal ik een SPL van 109 dB(C) op 1 meter afstand. Op de luisterplek is dat dan ongeveer 100 dB(C). Dat is gewoon heel erg netjes. Het nummer bevat veel heel veel laag ergens tussen de 10 Hz en de 40 Hz en als je dan zulke SPL\'s haalt.... tja gewoon erg netjes.

De sub zou nog wel harder kunnen, maar dat vind ik niet nodig... ik heb ook nog buren enzo... whoehahahaaaa...

Verdere updates:
- de Marantz DV6500 DVD-speler is verkocht. Die gebruikte ik echt niet meer met de komst van de Dune.
- Fronts ge-biamped en center gebiwired met vdHul ClearTrack. Kabels heb ik zelf geconfectioneerd.

update maart 2013:

Receiver Marantz SR9600 verkocht en een Denon 4311 receiver teruggekocht. Mooi apparaat, met veel heel veel mogelijkheden (niet alleen functioneel maar ook om het geluid verder te tweaken). Ik kan de sub nu nog beter inregelen ivm het Audyssey XT32 systeem wat er op zit. HDMI switching werkt ook super en deze ondersteund ook de nieuwste DTS-HD formaten en dergelijke.

Aan power geen gebrek, deze receiver heeft een vergelijkbare voeding-reserve als de Marantz!

update december 2013 - februari 2014:
- Onix Rocket UFW10 subwoofer erbij gekocht (10 inch sealed subwoofer met 500W versterker).
- Denon DBT-1713UD Blu-ray speler erbij gekocht.

update december 2013 - februari 2014:
- SVS PB1000 subwoofer gekocht, PB12-NSD verkocht.

Dit ivm akoustiek en dat de PB12 niet op de plek kon staan waar deze het best tot z\\\'n recht komt. Vandaar de overstap naar de PB1000; deze is makkelijker te plaatsen en gaat ook tot 20 Hz diep.

update oktober 2014:
- Onix Rocket UFW10 verkocht en nog een PB-1000 gekocht, dus nu draai ik DUAL SVS PB-1000!!!

Al een paar films en muziek mee gedraaid, maar dit is erg fijn hoor 2 LFE monstertjes..... Moet nog verder schuiven en meten, maar voorlopig haal ik nu veel makkelijker de 20-25 Hz. Met de 2e SVS heb ik daar zo\'n 6 dB extra gekregen en dat hoor en voel je wel.
Online sinds:16/2/2008
Laatste wijziging:24/10/2014
Aantal keren bekeken:1227
 
› Bekijk de componenten van deze set