Persoonlijke gegevens

Naam:AppleMies
Leeftijd:59
Locatie:Frankrijk, Region Centre, Loir et Cher (41)
Beroep:Zelfstandige
Meet & Greet?:Als het huis klaar is? 't Is maar 700km!
Geregistreerd sinds:17/6/2007
Laatste wijziging:17/6/2007
Aantal keren bekeken:472
 

Sets van AppleMies

Omschrijving:AppleMies's French Connection...Oui oui!!Type set:Home Theater + Stereo
Omschrijving ruimte:Vééls te kleine Huurwoning (tussenoplossing)
Lange omschrijving:Huidige set bestaat uit:

DENON versterker: AVC 11XVA.
Ik heb een korte periode de Parasound C2 gehad daarop mijn T+A A1530 eindversterker. Wat een combi!!!! SUPER dus. Ook heb kort daarna na lang wachten de Parasound D3 universal player aangeschaft. Die deed het ook eigenlijk klankmatig voorbeeldig. De kwaliteiten t.a.v. het beeld heb ik nooit op hoogste niveau mogen testen........want: de fronten van de C2 en D3 waren niet gelijk in kleur. Ik heb ook de D3 nog eens mogen omruilen. Ook geen succes, het probleem bleef storend aanwezig. Dat zag er werkelijk niet uit. Met de superbe service van Parasound USA heb ik de gehele set uiteindelijk kunnen inleveren met cash-back, hulde aan Parasound. Dit hele verhaal duurde ruime 4 maanden. Ik had wel even genoeg van HT en alle componenten gezanik er omheen. Toen ben ik weer teruggevallen op mijn oude liefde DENON. Vele jaren heb ik met heel veel plezier geluisterd naar mijn DENON monoblokken en eindversterkers en de match met de JAMO Concert 8's bleek toen en nu weer prima.

Wat betreft de JAMO Concert 8 wordt ik nog wel eens vreemd aangekeken. Ik ben vaak wel lachende derde en laat iedereen maar lullen, ik weet beter. Speelt veel speakers weg in veel hogere prijsklassen. Overigens is Nederland maar één van de weinige landen waar JAMO als mindere wordt gezien, only God knows why? De rest van de wereld ziet dit merk wel gelijk aan B&W, Focal-JMLab, etc. Deze monitoren hebben uitsluitend topcomponenten aan boord en ik speel HARD........HEEL HARD!!! Deze kleine mannen tonen toch geen enkele vorm van compressie. Snoeihard gaan ze en blijven ook strak. B.v. "The embrace" van Al Di Meola doet de grote merken kraken en krijsen maar niet deze kleine jongens!!!!! Voor live muziek beleving zie ik dat als een pluspunt. Momenteel filter ik ze in mijn kleine tijdelijke huurwoning af op 80Hz. JAMO Concert 8 monitoren zijn in American Cherry (ik heb er 5 maar momenteel staan er 4 opgesteld als gevolg van het chronisch ruimtegebrek)

Huis:
Twee jaar geleden in 2005 zijn wij met het hele gezin verhuisd naar Frankrijk. Daar hebben wij een prachtig stuk land kunnen kopen van 35.880 m2 incl. een prachtig meer van ca 12.000m2 en, niet onbelangrijk, met een bouwvergunning! Vol goede moed zijn wij met de ontwerpen van ons eerste droomhuis begonnen maar werd na een dik half jaar afgekeurd. Daarna wederom een nieuw huis ingediend, in klassieke kasteelstijl. Werd wederom afgekeurd. Ons bouwkavel ligt in een straal van de 500m2 van de kerk in het centrum van het dorp en is min of meer dan tot een minimum beperkt in wat je nu wel moet en niet mag. Uiteindelijk december 2006 maar weer met ons 3de huisontwerp begonnen en jaja, dit is nu in mei 2007 eindelijk goedgekeurd. De planning is nu dat na de zomer van 2007 hopelijk met de funderingen kan worden gestart.

HT:
Uiteraard is vanaf het beginsel rekening gehouden met een aparte gecombineerd ruimte voor HT en stereo beleving. De ruimte krijgt een oppervlak van 67,17m2. Ca. 9,5 x 7,8 m. De hoogte wordt ca. 2,70m. De wens is om als de financiën het toelaten (dit project gaat veel kosten ) een 7.1 opstelling te creëren i.c.m. een groot flatpanel en een beamer met projectiescherm. Deze ruimte zal in 80% van de gevallen gebruikt (kunnen) worden voor HT maar in de wintermaanden als living in de avonden. Er komt ook een houtkachel in. Verduistering van de ruimte doormiddel van de typische Franse luiken voor de ramen. Het interieur zal modern en strak worden met zwarte velours gordijnen, grijs/zwarte muren. Ook zal rekening worden gehouden met akoestische aanpassingen. Vloer in planken-motief (v-naad) laminaat in Merbau i.c.m. een mooi zwart hoogpolig vloerkleed in het zitdeel (hotspot). Verder zal ik voor de apparatuur opstelling (meubels)en wandaankleding (flatpanel/rolscherm) zelf iets gaan ontwerpen.

-wordt vervolgd-

Online sinds:17/6/2007
Laatste wijziging:13/10/2007
Aantal keren bekeken:733
 
› Bekijk de componenten van deze set