Persoonlijke gegevens

Naam:Jean Sibelius
Leeftijd:54
Geregistreerd sinds:17/12/2006
Laatste wijziging:18/12/2006
Aantal keren bekeken:454
 

Sets van Jean Sibelius

Omschrijving:Jean's 2.1 Hifi-setType set:Home Theater + Stereo
Omschrijving ruimte:Woonkamer met akoestische inslag
Lange omschrijving:Het hart van deze installatie vormt een Arcam FMJ AV8 processor. De versterking wordt verzorgd door Parasound JC-1's en een Parasound 5-kanaals A51. De bronnen zijn een Sony CDP-XA7ES (als dedicated loopwerk) en een Denon DVD-3910 multiplayer. De frontspeakers zijn Dynaudio Contour 3.3's die voor het laag worden aangevuld met een Velodyne DD-18 subwoofer. Bekabeling en stroomvoorziening zijn opgebouwd uit een mix van Nordost, Isotek en Kemp.

De kantelfrequentie tussen de Velodyne en de Dynaudio's is ingesteld op 80 [Hz], waardoor de Parasound JC-1's alleen het frequentiegebied hierboven hoeven aan te sturen (feitelijk een soort van bi-amping) wat o.a. resulteert in een enorme verbetering van de ruimtelijke afbeelding.

Met behulp van het bassmanagement systeem van de Velodyne is een nagenoeg vlakke frequentie respons vanaf 14 [Hz] gerealiseerd, resulterend in een snelle en enorm strakke bas. Op basis van metingen/analyze door Toine Dingemans zijn 8 absorptiepanelen gebouwd en in de woonkamer geplaatst waardoor de nagalmtijd 'ideale' waarden heeft gekregen.

Om optimaal van film te kunnen genieten is een elektrisch scherm van Projecta aangeschaft (wat volledig in het plafond kan verdwijnen). Als weergever wordt een (ISF-gekalibreerde) Sony VPL-HS20 beamer gebruikt.
Online sinds:17/12/2006
Laatste wijziging:10/3/2007
Aantal keren bekeken:915
 
› Bekijk de componenten van deze set