Persoonlijke gegevens

Naam:Tube-Freak
Geregistreerd sinds:2/10/2006
Laatste wijziging:2/10/2006
Aantal keren bekeken:490
 

Sets van Tube-Freak

Omschrijving:Italiaanse schoonheidType set:Home Theater + Stereo
Omschrijving ruimte:Hometheater + Stereo geintegreerd in de woonkamer
Lange omschrijving:Dit is mijn Hometheater en stereo set. Veel van de componenten komen uit Italie zoals de versterker en alle luidsprekers. Ik vind het er mooi uitzien en het klink ook heel erg mooi, je kan er uren naar luisteren zonder luistermoe te worden. Zoals je op de foto kunt zien heb ik een hybride buizenversterker. Dit is een geintegreerde versterker met buizen als voorversterker en het eindversterker deel bestaat uit mosfets. De versterker kan zelf automatisch schakelen van 2 x 900 watt (4 ohm) naar 5 x 220 watt (4 ohm).

Als luidsprekers heb ik speakers van het italiaanse merk Diapason. Als front speakers heb ik de Adamantes 3 en als achter speaker het kleinere broertje de Karis. Ze geven een erg mooi gebalanceerd en krachtig geluid voor dit formaat speakers. Zoals je misschien is opgevallen heb ik geen center speaker omdat ik er geen plek voor heb, maar ik mis hem niet ook want alles wordt keurig over de 2 fronts verdeelt en het geluid is echt geweldig.

Ook had ik een Velodyne DD-10 subwoofer die ik dmv van software en meetaparatuur kon afstellen op de akoestiek en de rest van de speakers. De sub werd voor zowel stereo als surround gebruikt. De velodyne DD-10 is inmiddels vervangen door de grotere broer, De Velodyne DD-15.

Als bron voor zowel dvd, audio cd en SACD had ik een Denon DVD-A1XV. Deze is inmiddels weg en er is nu een blu ray speler (Samsung BDP-2500) en een platen speler (Rega P3-24 met Benz Ace element) voor in de plaats gekomen.

Als projectie scherm had ik een Projecta High contrast scherm van 240m breed.
Nu heb ik dit scherm vervangen door een zelfbouw scherm. Het scherm is 250cm breed in de 16:9 beeldverhouding. Het doek is een mat-wit Cinemat MP doek met een gain van 1.12. Dit is denk ik wel een van de mooiste projectie doeken die er te krijgen zijn voor een betaalbare prijs. Geen last van Moire, correcte kleuren, geen hotspots.

Kabels:
Front Speakers: DNM stereo (1mm solid core).
Rears: Monster flatline
Stroom kabels: Kemp-Hi powercords gemodificeerd met furutech Stekkers, verder ook zelf bouw kabels op basis van afgeschermde lapp kabel afgemonteerd met furutech gold stekkers. Alles is aangesloten op een Kemp Powersource Filter.

Interlinks: DNM
Video kabels: Oehlbach HDMI
Hifi meubel: Soundstyle ST310.

Online sinds:2/10/2006
Laatste wijziging:12/8/2010
Aantal keren bekeken:3513
 
› Bekijk de componenten van deze set