Persoonlijke gegevens

Naam:Kippekop
Beroep:Student
Meet & Greet?:Zekers!
Geregistreerd sinds:2/10/2006
Laatste wijziging:2/10/2006
Aantal keren bekeken:488
 

Sets van Kippekop

Omschrijving:"Breek de dag, tik een eitje" HometheaterType set:Home Theater
Omschrijving ruimte:Veel glas en beton, kleed voor de speakers
Lange omschrijving:Mijn interesse voor hifi is eigenlijk pas zo'n 3 a 4 jaar geleden begonnen. Een bezoek aan een denon set liet mij opeens horen wat ik al die jaren had gemist! Ik heb eigenlijk nooit echt iets met de realistische weergave van muziek/films gehad, wel altijd voorop gelopen bij internet maar hifi beheerst mijn leven op dit moment :)

Korte geschiedenis:

1e setje, komend van een 5.1 yoko geval in één keer naar een yamaha dvd-550 en yamaha rx-v750 receiver met jmlab chorus 714s'jes. Een hele verandering al, later nog surround erbij gekocht maar ik vond het geheel te dun klinken en licht scherp in het hoog. Wel een redelijk terughoudende speakers.

2e set, na eerst nog heel even de pmc gb1's (te forward) in huis te hebben gehad, de paradigm studio 20's. Een veel voller geluid, enorm veel beter plaatsing in de ruimte... echt een stukje meer hifi. Het geheel beviel nog steeds niet genoeg, kleine hoorbare kastresonanties en te weinig definitie vooral in het laag, nog steeds dat tikje scherpte in het hoog.

3e set, b&w 805's... wow! De definitie in het laag na een behoorlijke inspeeltijd was ongehoord voor mij, enorme "headroom". Toch weggedaan omdat een hele surroundset te duur was, en optisch niet in goede aard viel bij mijn vriendin. Als minpunt kan ik ook nog wel stellen dat ook deze speaker iets scherp in het hoog had en de imaging niet altijd even super was (verstaanbaarheid van stemmen in films niet altijd even goed).

4e set en mijn huidige set: dynaudio focus 140's, pas anderhalf week in huis en een groot succes. Bestklinkende speakers die ik hier heb gehad, iets minder headroom dan de 805's, maar geen spoor van scherpte, heerlijk warm, super imaging, laid-back en superieure looks in rosewood/palisander!!

Blijvertjes, hier ga ik de rest van mijn set om heen bouwen. Het zijn op dit moment vooral de yamaha'tjes die aan vervangen toe zijn, alhoewel ze me altijd prima tot dienst zijn geweest, zelfs de receiver kan de, toch als moeilijk aanstuurbaar bekende, dynaudio's goed aan. Ik merk wel dat een bepaalde mate van grip op het laag ontbreekt en de authoriteit bij hogere volumes minder is, het zogenaamde gemak. Er zal dus binnenkort wel een mooie nieuwe receiver hier staan, het liefst een arcam, maar die zijn behoorlijk prijzig.. dus yamaha/denon is ook altijd een optie!

Qua kabels en tweaks moet je niet bij mij zijn, mocht ik het verschil al horen dan besteed ik het nog liever aan goede apparatuur.

Tv is een LCD tv van JVC, één van de eerste betere lcd's (met de philips 9986), ik wil wel nog naar een groter scherm op de korte termijn.
Online sinds:2/10/2006
Laatste wijziging:8/10/2006
Aantal keren bekeken:637
 
› Bekijk de componenten van deze set