Meten & greet, gelegen tussen Emmen en Stadskanaal

Started by Mc T, August 18, 2022, 12:52:46

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Mc T

Hi allemaal,

Na het recent afmaken van onze foyer en (film-)theatertje in afgelopen tijd een aantal keren met mensen uit de buurt en familie afgesproken.

Het is fijn vertoeven en het bezoek (en wij) hadden het naar ons zin.

Maar we zijn wel benieuwd naar de uitkomsten als onze knutsel werkjes langs de lat van dit fijne forum wordt gelegd. Wat wordt er gemeten, wat zijn verbeterpunten en wat denkt een mede -HT'er van het geheel? Is het dramatisch of zijn we een beetje op weg?

De vertrekpunten voor onze HT waren wellicht wat eigenwijs, tegen de stroom in anders wel ontstaan door compromissen.  E.e.a. door beperkt budget, de gekozen apparatuur en de uiteindelijke de opzet van de ruimtes etc.

Insteek is een vermakelijke middag of avond beleven met (een-) gelijk gestemde. En in het bezit van een meet setup-je (REW?). Wie weet is het een aanzet tot gezellige bezoekjes onder HT'ers in de regio. 

Meer info en foto's van de twee ruimtes zie mijn topic: https://www.htforum.nl/yabbse/index.php?topic=169819.25.     

Mc T

Gisterenavond een gezellig avondje. Met enkele heren die thuis ook in de weer zijn met hifi en HT. Qua dagbesteding werkzaam zijn uit de hoek van utiliteitsbouw en theatertechniek.

Het was vermakelijk voor alle aanwezigen en we hebben veel ideeën uitgewisseld en ook wat metingen verricht. Waaronder geluidsdichtheid, bij een gigantische pestherrie van rond de 110db hoeven we ons geen zorgen te maken als er eens buiten gemeten zou worden. Apparatuur DBc, ook geschikt voor beneden de 100hz. Dit aangaande m'n nieuwsgierig aangaande misdragingen door ons bescheidde subje, maar ook daarmee zitten we safe. Fijn om te weten en belangrijker, we zitten de buurtjes niet in de weg met onze pleziertjes.

Vanuit hun ervaring stonden ze er vooral praktisch in. Theater en bioscoop in dezelfde ruimte, de afmetingen etc. Je moet niet het onmogelijke nastreven.
De oplossing van theatergeluid ook in LCR/ surround, daar werden ook heel wat uurtjes aan besteed. O.a. vanuit de lol om presets te maken op de mengtafel. Om daarmee verschillende zalen (jazzclub, klein/ groot theater, kerk) te kunnen simuleren en dito werkbaar te maken voor de muzikant op het podium aangaande de monitoring voor hen.

Bij de heren was de trigger om af te spreken hun gezonde sceptiek over het geheel.  Over wat ik er van gemaakt zou hebben. Bij het idee/ het aanschouwen van de gecreëerde ruimtes. De gekozen apparatuur en speakers. Als hart van de installatie de Yamaha mengtafel en de tientallen Galaxy hot spot monitoren uit het jaar kruk  (de variant linksboven):

En dan nog 'die belachelijk grote sub'. Maar dat alles verdween al snel sneeuw voor de zon. Het scherm van 4,60 breed, het gebruikte doek. Ondank het wellicht beperkte beamertje en met de korte kijkafstand. De meningen waren unaniem, dat staat als een huis, prima, genieten!

Een vermakelijke avond en met elkaar de puntjes weer verder op de i gezet c.q. eventuele toekomstige aanpassing. Al waren ze van mening het lekker zo te laten en er vooral van te gaan genieten.     

Gaande de week hebben we ook onze buren, een aantal ondernemers en verenigingen uit buurt op bezoek gehad. Het is nou eenmaal een wat groter plekje en de inrichting zou kunnen denken dat er van alles zou kunnen ontstaan of georganiseerd zou kunnen worden. Maar dat we dat niet van plan zijn en dat we toestanden absoluut willen vermijden. Dit waren dus geen hifi of HT'ers, ze hebben vooral plezier beleefd aan het bezoekje. Met het het ervaren van de ruimtes (gezellig en knus)  en met een stevige demo in het (film-)theater!     

Mc T