Objectief benaderen van interconnects, bekabeling en stroom

Gestart door mmuetst, februari 22, 2022, 12:13:25

« vorige - volgende »

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

J.A.F._Doorhof

Omdat je het blijkbaar niet wil snappen.

Je gooit met termen als onzin en dat je er mee klaar bent. Allemaal goed en aardig dat je ermee klaar bent maar onzin roepen is gewoon niet hoe we hier met elkaar willen omgaan lijkt me ;)

Ik geloof ook niet in de mythische eigenschappen maar heb wel mijn eigen verklaring waarom er wel degelijk subtiele verschillen kunnen zijn.

Probeer gewoon mensen in hun waarde te laten, te overtuigen en anders te laten.

Hou het leuk voor de zoveelste keer.
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

"Omdat je je iets niet kan voorstellen betekent dat niet dat het niet kan gebeuren"

chansig

Teleskopos, MA RSW 12, BACCH software, akoestisch gefröbel, Audio Gear powerkabels,  AQ Forest digitale/optische kabels.

Tjeb

Citaat van: CinéHome op mei 12, 2024, 15:36:32Maar dan ga ik toch geen kabel verkopen zodat jij het beeld beter gaat zien?
Het zijn de audiokabels die de audioweergave dichter bij het origineel brengen waardoor je het beter gaat HOREN.

Maar waarom gaat dat alleen bij audio op dan? Er wordt minder vervuiling doorgegeven of de signalen worden beter doorgegeven, noem ze maar op...
Gaaat dat dan niet op voor beeld en geluid gecombineerd?

Zou vreemd zijn toch?
Ik verwacht ook dat een pc sneller zal werken als er een high-tech netkabel gebruikt wordt, misschien zijn de speciale zekering ook wel een idee, het kan er alleen maar beterderder van worden lijkt me..

Laan

Probeer het als je dat wil weten. Meer is er niet nodig om aannames en ervaringen te toetsen voor jezelf. :)
Woonkamer:  Atoll st 300 | Atoll am 400 | GoldenEar Triton reference
Man-cave: Ayon Spirit V | Focal Scala Utopia Evo | Atoll st 300 | Atoll cd 100 | Rega P3, neo psu, exact | Atoll ph 100

mmuetst

Genoten van deze video, met een vleugje subjectief component.
Geniet van Audio, maar betaal met mate.

Contour

Living on the edge hoor, kabels van 20 euro, maak ons gek!  ;D

Kurt

En waarom zou dit niet kunnen?
Het zou eerder "maak ons gek van dure kabels" moeten zijn.

Contour

Voor twintig euro heb je net patat met wat snacks erbij, nooit een goede kabel natuurlijk.

Kurt

Frieten, ik ben een Belg, is smaak natuurlijk. Kabels eten we niet, maar meten we.

Ik heb hier kabels van ettelijke duizenden € en Ali varianten. De vriendjes - audiofielen - horen echt het verschil niet.

Ik heb hier geen footer met een ganse boterham; heb ik geen behoefte aan. Ik heb thuis meerdere luisterruimtes. In mijn living staat voor +120k aan electro. Diezelfde vriendjes komen luisteren en zeggen "waw!". Altijd leuk om te horen, niet?

En dan komt de vraag, wat is de bron? Aja, want tussen al die torentjes, zie je die inderdaad niet. De bron is nl een gerecycleerde Raspberry PI4, gevoed door een Samsung USB charger, gescored bij mijn zoon, met daarop open source moOde. Dit via USB geconnecteerd aan mijn DAC. Ik denk, max 50€...

En vooraleer je in je pen kruipt...

Een vriend van me had een defecte Naim streamer, en die moest naar het containerpark. Ik heb de behuizing herbruikt om EXACT dezelde PI gebaseerde streamer in te bouwen.

Ik heb vervolgens een luistertest voor de vriendjes gedaan om te oordelen over hoe een samengesprokkelde PI streamer op een houten plankje, zich zou verhouden tov een "Naim" streamer. Allen vonden de Naim streamer de beste.

Toen ik de Naim open deed, en hen toonde dat de streamer EXACT hetzelfde was als die op het houten plankje, kreeg ik de volle lading.

Mijn punt is dat alles niet zo duur hoeft te zijn om goed te zijn. Ik trap in ieder geval niet meer in de val, maar durf het wel toegeven dat ook ik een slachtoffer ben/was van deze manie.

Contour

Je verhaal was sterker geweest als jouw streamer een echte Naim streamer uit het topsegment had weggespeeld...  ;D

Groetjes Walter

DofN

Citaat van: Contour op juni  1, 2024, 08:09:27Je verhaal was sterker geweest als jouw streamer een echte Naim streamer uit het topsegment had weggespeeld...  ;D

Groetjes Walter

Maar dat gebeurt nooit. Want een goede streamer doet het net zo goed als een streamer uit het topsegment :)

Je kunt geen sterk verhaal hebben bij iets wat niet bestaat.

You changed the outcome by measuring it! - Professor Farnsworth
NAD M33, Dali Epicon 6 en 2 x JL-E112, Bacch binaural software

Contour

Je snapt wat ik bedoel, dit is net zoiets als goedkope wijn uit pak in mooie fles overschenken. Daarmee beïnvloedt je wat men van de smaak vind. Daarom moet je eigenlij́k een blind test doen anders is het niet eerlijk door de bias.

Ben wel met je eens dat de DAC veel belangrijker is dan de streamer.

chansig

Subjectieve draadje dus de verhalen mogen zo sterk zijn als dat ze ervaren worden.

Gr. Hans
Teleskopos, MA RSW 12, BACCH software, akoestisch gefröbel, Audio Gear powerkabels,  AQ Forest digitale/optische kabels.

CinéHome

Citaat van: chansig op juni  1, 2024, 08:39:32Subjectieve draadje dus de verhalen mogen zo sterk zijn als dat ze ervaren worden.

Gr. Hans
Helaas... objectieve draadje. :D
CinéHome Whatsapp +32(0)495475580 - [email protected]
Specialist in "high mid end" hifi aan "real world" prijzen :-) & Home to A*Brand NewBox speakers & subs
Officieel dealer van oa. Arcam, Bryston,  Denon, Marantz, M&K Sound, Dali, Monitor Audio, Audiovector, Elipson, Q-Acoustics, Atoll Electronique, Pro-Ject, MoFi, EAT Audio, Earthquake subs & more, Atlas Cable, Supra, QED en WireWorld.
PrePro: Acurus, Trinnov en Storm Audio.

chansig

Teleskopos, MA RSW 12, BACCH software, akoestisch gefröbel, Audio Gear powerkabels,  AQ Forest digitale/optische kabels.

J.A.F._Doorhof

Het is een feit objectief en subjectief dat de "geest" een enorme invloed heeft op wat er beleefd word

Giet een peperdure wijn in een glazen fles van de Aldi en een deel zal het herkennen (de echte experts) maar het leeuwendeel zal zeggen troep

Daarom is design zo enorm belangrijk
Maak een kabel met enorme connectoren met gouden punten en een enorme mantel van gevlochten materiaal en als ze uit de verpakking komen heb je onbewust al een voorkeur. En waar verschillen zo enorm subtiel zijn kom je dan al snel in termen als "mijn vrouw kwam binnen en die hoorde het meteen"

Laat me niet lachen
Feitelijk zeg je namelijk dat alle luistersessies en blind testen aantonen hoe dom en doof wij zijn als audio liefhebbers want een vrouw die gewoon casual binnenkomt hoort meteen verschil ?

Ik zeg met die vrouw het circus in want ze hoort wat niemand kan meten en alleen kan beoordelen na blinde testen ;)

Het is soms echt hilarisch wat er verzonnen word om het effect zo groot mogelijk te maken. Waarschijnlijk bedoelde ze dat je ineens naar andere muziek luisterde als normaal ;)

En nogmaals ik zeg niet dat er geen verschillen zijn maar het zou een verademing het ook de juiste waarde toe te delen. Een mooie laatste stap voor de allerlaatste fine tuning.
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

"Omdat je je iets niet kan voorstellen betekent dat niet dat het niet kan gebeuren"

Mao

Citaat van: J.A.F._Doorhof op juni  1, 2024, 09:19:14Het is een feit objectief en subjectief dat de "geest" een enorme invloed heeft op wat er beleefd word.


Het is soms echt hilarisch wat er verzonnen word om het effect zo groot mogelijk te maken. Waarschijnlijk bedoelde ze dat je ineens naar andere muziek luisterde als normaal ;

Zou toch wat wezen dat The Rolling Stones ineens als The Beatles zouden klinken dan heb je pas oorlog.
Luidsprekers: JBL 4350 Studio monitoren Versterkers: McIntosh C2700 buizen voorversterker, McIntosh MC312 voor het laaag < 250Hz, McIntosh MC2152 buizen voor midden/hoog > 250Hz, Bryston 10B Electronisch Crossover
Marantz CD 17, Roon met NAS en Lumin U2 streamer. Custombuild Interlinks en Luidspreker kabels

Chris Cables

Citaat van: J.A.F._Doorhof op juni  1, 2024, 09:19:14Maak een kabel met enorme connectoren met gouden punten en een enorme mantel van gevlochten materiaal en als ze uit de verpakking komen heb je onbewust al een voorkeur. En waar verschillen zo enorm subtiel zijn kom je dan al snel in termen als "mijn vrouw kwam binnen en die hoorde het meteen"

Laat me niet lachen

Die beschrijving zou kunnen worden toegepast op een van mijn eigen kabelmodellen.
Ik vind het enigszins een paradox dat je zo denigrerend kunt zijn over een kabelontwerp waarbij je verwacht dat de maker van zo'n kabel sponsor wordt. Het wekt niet veel motivatie of vertrouwen dat ik hier als sponsor gesteund zou worden.

chansig

Nou dan niet toch ?

Zoek je een andere plek waar je wel je kabels, filosofie, werkwijze kan benoemen zonder dat je je druk hoef te maken of je wel voldoende gesteund wordt en/of dat je geld moet storten.

Gr. Hans
Teleskopos, MA RSW 12, BACCH software, akoestisch gefröbel, Audio Gear powerkabels,  AQ Forest digitale/optische kabels.

Mediator

Uitvergroten van verschillen is iets dat overal gebeurd. Als je het erg bont maakt noem je het humor.

Meten van kabels vind ik prima. Door ingenieurs die bijdragen aan het fabricaat. Ik luister er liever naar. Er is bij mij ook geen interesse dat ik me daar vanuit de kant van de consument mee bezig houdt.

Dat audiofielen soms overdrijven komt soms gewoon voort uit iets nieuws horen, de verwondering dat kabels een klein verschil kunnen maken, etc. Er is ook nog zoiets als intentie. Dat audiofielen een soort van expres verhalen verzinnen/opschrijven acht ik minder aannemelijk.

Inmiddels boeit de audio hobby mij een stuk minder behalve dat ik gewoon lekker naar muziek wil luisteren. Als ik dan toch vragen zou hebben dan zou ik eerder geïnteresseerd zijn in de vlakken waarin objectief en subjectief het eens kunnen zijn. Wat is er nu voor wat betreft opbouw en ook wat betreft meten van een kabel voor beide partijen helder, bewezen, het beste, etc. Is er een gelijk vertrekpunt.

J.A.F._Doorhof

#1145
@Chris Cables
Ik denk dat je de boodschap niet snapt

Ik geloof in SUBTIELE VERSCHILLEN
maar ik weet ook dat als je er een mooie doos omheen doet, wat cosmetische aandacht besteed aan de kabel en de prijs X10 doet er legio mensen zijn die bij hoog en bij laag beweren dat de dure kabel veel beter is.

Er is ooit heel lang geleden een keer iemand geweest die een dropveter helemaal ingepakt had met loos vulmateriaal als mantel en er heel duur uitziende pluggen op had gesoldeerd en mensen hoorde dag en nacht verschil tussen een goede kabel van 100 en de opgefokte dropveter van 2.50 waar ze prijs op hadden gedrukt van ik dacht iets in de 500 euro ;)

Let wel dit is gok ik zeker 20 jaar geleden geweest op het avs dacht ik.

Dus ik snap je aanval niet
Ik zeg feitelijk dat hele dure kabels soms gewoon psychologie is en we een oor worden aangenaait

Dus tenzij jij 10 euro materiaal voor 300 verkoopt snap ik niet waarom ik iets fout post ten nadelen van jou. Sterker je mag hier meer dan ik eigenlijk zou toe moeten staan.

Daarnaast ben ik nooit denigerend naar producten. Alleen wel naar onzin ;)
Audiofiele netwerk kabels bv ;)

Daarnaast is het mij wel duidelijk dat je geen sponsor wil worden maar dat heeft wel gevolgen. Voor hele kleine bedrijven is altijd een deal te maken zodat de kosten lager zijn (ze zijn al super laag) maar zelfs daar vraag je niet om. Dus post dan ook vanaf nu aub geen commerciële dingen meer.
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

"Omdat je je iets niet kan voorstellen betekent dat niet dat het niet kan gebeuren"

J.A.F._Doorhof

Ps
Dit forum is geen bedrijf we delen met de hele groep sponsoren en gebruikers de kosten en de rest leggen wij bij.

Dat geeft ook waarom je dit soort reacties krijgt van de bezoekers ;)

En met de huidige verhuizing kan ik je garanderen dat er niets overblijft ;)
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

"Omdat je je iets niet kan voorstellen betekent dat niet dat het niet kan gebeuren"

Chris Cables

#1147
@J.A.F._Doorhof
Ik heb in de 'subjectieve' draad al een verklaring gegeven voor het feit dat ik hier geen sponsor ben geworden, maar dat lijkt te zijn genegeerd/afgewezen.
Maar ik herhaal: ik hoef geen sponsor te worden en ben niet van plan mijn omzet te vergroten via sponsoring/reclame.

De kwestie wordt dan een kwestie van verplicht zijn om sponsor te worden, simpelweg door te praten over kabels in het algemeen en over mijn ervaring als kabelmaker en het delen van mijn mening, terwijl ik me bewust houd aan de regels waaraan ik vaak ben herinnerd, vooral van het forum-waakhond Chansig (hoewel ik in zijn geval meer een oude en incontinente Cocker Spaniel voor de geest zie dan een kwijlende boze Rottweiler  :laugh: ).
Ik let er heel goed op dat ik geen foto's, links plaats of bij naam naar mijn producten verwijs. Welke forumregel overtreed ik dan en hoe wordt dit daarom ook als een commerciële activiteit beschouwd?

Volgens jouw definitie is iedereen die commercieel versterkers, luidsprekers, voedingen of welk product dan ook maakt en vervolgens op het forum over die artikelen in het algemeen praat terwijl hij zich aan de forumregels houdt, verplicht sponsor te worden. Is dat correct?
Als dat zo is, dan moet dit duidelijk gedefinieerd worden als onderdeel van de regels en als dat inderdaad het geval is, dan zal ik mij terugtrekken uit dit forum, with no hard feelings.
 ;)

DofN

Het simpele feit dat je inmiddels volstrekt helder hebt gemaakt dat je kabels maakt voor verkoop en waar je die kan vinden, en volop meepraat over kabels, lijkt me meer dan afdoende om je netjes te gedragen en sponsor te worden, al omzeil je meesterlijk de regels.

Een forumlid vergelijken met een incontinente hond lijkt een Trump actie. Je zal zien dat er best wat forumleden zijn die dit prima vinden.

You changed the outcome by measuring it! - Professor Farnsworth
NAD M33, Dali Epicon 6 en 2 x JL-E112, Bacch binaural software

Contour

Het enige dat volgens mij in de regels staat, is dat commercieel posten, is voorbehouden aan forum sponsors.