Aanschaf power conditioner

Gestart door WillyP, augustus 1, 2021, 00:24:23

« vorige - volgende »

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

N1v3K

Citaat van: Rob_Dingen op april  8, 2024, 20:05:48Een hoop ellende heb ik van de buren hun zonnen panelen.
Zolang als ze bij hun op het dak liggen brommen  diverse ringkern trafo's in mijn apparatuur.
S'avonds hoor je dat niet.

Rob

Geloof je dit zelf?

Mediator

Citaat van: Spijkie op april  8, 2024, 14:15:21Maar dit is toch wat een ps audio powerplant al doet?

Niet precies. Een powerplant bouwt stroom opnieuw op waardoor je stroom krijgt ontdaan van vervorming. Maar een oplossing voor panelen is het wel. Als je daar tenminste een probleem in ziet. Ik heb nog nooit een foute toon in mijn muziek gehoord sinds ik zonnepanelen heb. Nu gebruik ik toevallig of niet wel een apparaat vergelijkbaar aan een Powerplant maar dan één van Purepower. Alleen mijn eindversterkers hangen rechtstreeks aan het net.


mmuetst

Citaat van: N1v3K op april  8, 2024, 20:16:08Geloof je dit zelf?
Dat zou wel kunnen, gelijkspanningscomponenten in het lichtnet kunnen juist bij ringkern transformatoren voor ellende zorgen in de vorm van mechanische brom. Je kunt dat voorkomen door een DC Blokker. Of dit door omvormers van zonnepanelen wordt veroorzaakt weet ik dan weer niet. In een omvormer wordt van gelijkspanning van de panelen weer wisselspanning gemaakt. Ik kan mij voorstellen dat daar DC componenten als vervuiling over blijven. Dus moet je als audiofiel altijd een goed advies geven aan je buren welke omvormer ze moeten kopen  ;)
Geniet van Audio, maar betaal met mate.

N1v3K

Citaat van: mmuetst op april  8, 2024, 20:55:25Dat zou wel kunnen...

Bij de BUREN??

Nee sorry. Geloof ik niks van.
Installatie tussen verschillende woningen is gescheiden.

blue-eyes

Citaat van: N1v3K op april  9, 2024, 09:57:36Bij de BUREN??

Nee sorry. Geloof ik niks van.
Installatie tussen verschillende woningen is gescheiden.


Is dat echt gescheiden? Ik heb mensen dat wel eens anders horen beweren. Maar ik ben geen techneut.
Speakers: WB Vector, WB Vertex, WB Fulcrum 650, Velodyne DD15, Atmos: Revel W783; App.: Arcam AV41, EV: 3 * Arcam P429, Bron: Apple TV 4k, Oppo UPD-203, Dune 4K Solo; Kabel: HDMI: Audioquest Vodka / Carbon, LS: Linn K200 / DHZ, Audioquest, XLR: Linn, DHZ, Cinch: Linn, TV: Sony KD-75XE9005; Stroom: AH! DC; Belden 4mm2, Furutech; Data: 2 * Synology 19", Rack: Finite Pagode Signature; AB: Homey

sschot

#105
Als ze op een andere fase zitten, is het "gescheiden", als ze op dezelfde fase zitten is het uiteraard niet gescheiden. Het laatste gebeurt het meest en is denk ik de "normaal".

Dus het is heel logisch en vooral goed te begrijpen, mijns inziens  :colgate:  :colgate:
NAD M10 V2 | SA Bonn N8 + Studer900 LPSU | KEF R3 + Focal F900 | REL T5i | Supra MD06 EU/SP MKIII | Supra Lorad SPC | Atlas Hyper 3.5

Rob_Dingen

Citaat van: N1v3K op april  8, 2024, 20:16:08Geloof je dit zelf?
Nee dat verzin ik hier ter plekke.

JoWa

Vroeger had je babyfoons die via het lichtnet werkten.
Als je op dezelfde fase als je buren zat, kon je bakkie gaan doen bij de buren en je babyfoon meenemen.
M'n ouders hebben dat vroeger zo gedaan.

Dus je kan de rotzooi wat je buren op het net zetten gewoon binnen krijgen.
Vooral nu de meeste huizen drie fasen hebben.
Intel NUC G10 - LMS / Qobuz - Luxman PD-291 - Marantz SA-KI Pearl - Sony UBP-X800M2 - Linn Akurate Katalyst DSM/3 - Dynaudio Focus 30XD - LG 75UN70706LD - Hifiman Ananda BT / B&O Beoplay HX

Mediator

Afhankelijk van hoeveel huizen in een straat zitten er twee of misschien drie straten op een transformatorhuisje dat ergens in je buurt staat. Natuurlijk zitten we allemaal op het Nederlandse stroomnet dus het is maar net hoe micro of macro je het bekijkt of alles stroom technisch is verbonden of niet.

N1v3K


John Wx

Een leek hier maar als mijn zonnepanelen terug leveren word en kan een gedeelte al door de buren gebruikt worden
Versterking: Kenwood /  Bron: Pro-Ject - PC - Nokia 8000 - Kenwood CD
Luidsprekers: Chario  /  Kabels: Norstone / Oehlbach / Silent Wire / In-Akustik / Monster / StraightWire
Software: Spotify - YouTube Music - Internet
Om een filter te doen werken moeten er natuurlijk wel storingen aanwezig zijn, Tja dat is wel een dingetje.

Mao

De Ps powerplant is inderdaad een zeer mooie oplossing voor je voedings ellende. Schonere stroom is nauwelijks denkbaar. Hij regenereert naar 230V AC. Je hebt eigenlijk maar een "halve" ps audio nodig omdat je de DC uit je thuisbatterijen gaat halen. Wellicht dat zoiets al op de markt is de voorbeelden zijn in dit draadje al in die richting genoemd.
Luidsprekers: JBL 4350 Studio monitoren Versterkers: McIntosh C2700 buizen voorversterker, McIntosh MC312 voor het laaag < 250Hz, McIntosh MC2152 buizen voor midden/hoog > 250Hz, Bryston 10B Electronisch Crossover
Marantz CD 17, Roon met NAS en Lumin U2 streamer. Custombuild Interlinks en Luidspreker kabels

Spijkie

Hier de hele wijk vol zonnepanelen, warmtepompen en inductieplaten maar nog nooit ergens last van gehad. Heb wel n aparte Audiogroep.
Lumin,audioquest, T+A 1100e,Cardas,Piega,Supra,Essential Audio Tools.

mmuetst

Citaat van: Spijkie op april  9, 2024, 21:35:16Hier de hele wijk vol zonnepanelen, warmtepompen en inductieplaten maar nog nooit ergens last van gehad. Heb wel n aparte Audiogroep.
Dat verklaart wel al die onrust  :D
Geniet van Audio, maar betaal met mate.

mmuetst

Citaat van: John Wx op april  9, 2024, 19:44:05Een leek hier maar als mijn zonnepanelen terug leveren word en kan een gedeelte al door de buren gebruikt worden
Klopt. Vervuiling op het lichtnet kan best van een buurman/vrouw komen.
Vooral slechte goedkope geschakelde voedingen die niet genoeg filteren om hun eigen vervuiling tegen te gaan, zoals goedkope Chinese troep die toch op onze markt verkocht mag worden, geven rommel af op ons lichtnet. Met omvormers zal dat niet anders zijn. Er zal kwaliteit te koop zijn, maar ook spul wat lekker goedkoop is.
Toch blijf ik heel nuchter, het moet meetbaar zijn in het audio apparaat zelf, ofwel men moet kunnen zien dat de ruisvloer bijvoorbeeld lager is. In veel gevallen is dat niet zo en doet de powerconditioner eigenlijk niks verbeteren. Het geeft hooguit de audiofiel een rustiger gevoel dat de voeding van het audio apparaat de rommel niet hoeft tegen te houden (wat die waarschijnlijk, mits goed ontworpen toch al wel zou doen). En als je daardoor 's nachts niet loopt te woelen en piekeren, zou ik het gewoon aanschaffen. Maakt je leven dan ook weer aangenamer  :D
Geniet van Audio, maar betaal met mate.

N1v3K

Citaat van: mmuetst op april  9, 2024, 22:28:34.... dat de voeding van het audio apparaat de rommel niet hoeft tegen te houden (wat die waarschijnlijk, mits goed ontworpen toch al wel zou doen)

 ^^

Mao

Citaat van: mmuetst op april  9, 2024, 22:28:34Klopt. Vervuiling op het lichtnet kan best van een buurman/vrouw komen.
Vooral slechte goedkope geschakelde voedingen die niet genoeg filteren om hun eigen vervuiling tegen te gaan, zoals goedkope Chinese troep die toch op onze markt verkocht mag worden

Sommige mensen hebben het nog steeds niet door. Chinese troep wordt geproduceerd voor de krenterige Nederlanders omdat die te beroerd zijn een dubbeltje uit te geven. Bij de Chinezen is het heel simpel... jij wil het goedkoop dan krijg je het goedkoop zeur dan ook niet over de kwaliteit. Voor niets gaat de zon op.
Luidsprekers: JBL 4350 Studio monitoren Versterkers: McIntosh C2700 buizen voorversterker, McIntosh MC312 voor het laaag < 250Hz, McIntosh MC2152 buizen voor midden/hoog > 250Hz, Bryston 10B Electronisch Crossover
Marantz CD 17, Roon met NAS en Lumin U2 streamer. Custombuild Interlinks en Luidspreker kabels

Spijkie

Citaat van: mmuetst op april  9, 2024, 22:16:03Dat verklaart wel al die onrust  :D

 :clapping:  Zou dat t zijn, ach aangezien ik dat allemaal niet weg kan nemen houd ik t maar bij kabels, zekeringen en voetjes  :devil:  :tounge2:
Lumin,audioquest, T+A 1100e,Cardas,Piega,Supra,Essential Audio Tools.

MichielB

Leuk om een discussie om te zetten naar praktijk ervaringen! Ik heb nog een aantal LAB12 Gordian's liggen. Komen met 20A power kabel op ca. 2.300,00 Euro en doen wonderen. Wie o wie staat op het punt om stappen m.b.t. tot verbeteringen te maken m.b.t. de stroomvoorziening? (levering zal uiteindelijk via dealers gaan...)
YN-Audio Music at its Best - bijzondere boetiek stijl merken Alare Labs, Albedo Silver, Audia Flight, Cen.grand, Coda Technologies, Ediscreation, LAB12, Signal Projects en x-odos.