Htforum.nl

The HT forum Community => Prive Home Theaters => Topic gestart door: Arno P op september 5, 2003, 22:16:49

Titel: Popcorn
Bericht door: Arno P op september 5, 2003, 22:16:49
Nu heb ik (ondanks dat mijn HT nog niet af is) toch een princess popcorn apparaatje gekregen van mijn vrouwtje....maar wat is nu de beste manier om de lekkerste popcorn te maken....iemand eigen ervaring die verder gaat dan alleen het apparaat met mais te vullen en de droge popcorn te eten?
Titel: Re:Popcorn
Bericht door: J.A.F._Doorhof op september 5, 2003, 22:28:14
 ;D
Ik weet niet hoe je apparaat werkt maar als je het goed wilt doen doe je het volgende (tenminste dat geldt voor de echte automaten).

* Koop mais
* Koop maispitten olie, zonnebloem olie kan ook maar smaakt minder.
* Koop zout
* Verwarm de ketel ongeveer 2 minuten totdat het echt goed warm is.
* Doe de olie in de ketel en laat dit 2 minuten staan.
* Doe er nu een redelijke hoeveelheid zout bij (je zult moeten testen wat lekker is).
* laat dit nog eens 2 minuten staan opwarmen.
* Gooi nu de mais erin en sluit de ketel, binnen een kleine 20-30 seconden moet het poppen beginnen, laat dit netjes uitpoppen maar wacht niet te lang.
* Schep de mais in een schaal en strooi hier weer zout overheen, dit bepaald de uiteindelijke smaak.
* eet smakkelijk.

Voor zoet:
Doe exact hetzelfde maar doe er tegelijkertijd met de mais suiker bij, laat de zout volledig achterwegen.

LET OP !!!!
Suiker maakt een ENORME bende en zorgt voor een zwarte ketel het beste kun je popcorn suiker kopen bij bv Jimmie's popcorn.
Ik heb binnenkort ook weer wat spul nodig dus ik zal een topic openen voor een powerbuy normaliter kun je daar namelijk niet los kopen, maar meestal zijn ze zeer vriendelijk tegen ons thuis poppers :D.

MvrGr.
Frank
Titel: Re:Popcorn
Bericht door: Arno P op september 5, 2003, 22:32:08
De yanks gooien er nog zelfs boter doorheen, laatst geprobeerd en ik moet zeggen dat het een aardige variant is...mits met mate...

Lijkt wel een kookprogramma.. ;D
Titel: Re:Popcorn
Bericht door: blue-eyes op september 5, 2003, 22:34:08
Koken met Frank, Omroep Flevoland, elke morgen om 10:00 uur

;D ;D
Titel: Re:Popcorn
Bericht door: GTDesign op september 5, 2003, 23:19:19
Die Frank weet ook alles hé ;D
Titel: Re:Popcorn
Bericht door: bartm op september 5, 2003, 23:51:50
GT,

Verkeerde topic, ga dat doen waar je goed in bent, en foto's. ;D

vrgr Bart
Titel: Re:Popcorn
Bericht door: MrPink op september 6, 2003, 00:25:09
Wat je ook als strooisel kunt gebruiken is Gomasio, dat is een mengsel van gemalen sesam en (zee)zout. Is ook zelf te maken. Erg lekker! :)

Groetjes,
Oscar
Titel: Re:Popcorn
Bericht door: Arno P op september 6, 2003, 09:25:52
BartM...moest even lachen om je reactie op GT....gun die jongen toch ook even rust, het is al zo'n mega klus waar die aan bezig is... ;)
Titel: Re:Popcorn
Bericht door: Arno P op september 6, 2003, 09:28:00
En..Gomasio? Ik neem aan dat het ook als de rest over de popcorn moet na het "poppen" en niet tijdens..???

Weet iemand toevallig hoe je die suikerlaag erop krijgt zoals die vaker bij commerciele popcorn erop zit ?

(En niet zeggen dat ik die popcorn dan gewoon kant en klaar moet kopen he? ;D)
Titel: Re:Popcorn
Bericht door: J.A.F._Doorhof op september 6, 2003, 10:00:06
Hi,

De suikerlaag is redelijk simpel GENOEG suiker op het JUISTE moment ;D, en een ECHT ketel, het licht aan de temperatuur of de suiker laag ook echt een laag wordt, de commerciele ketels worden een stuk heter dan de consumenten uitvoeringen, wij hebben een kleine Crettors staan en die ketel wordt echt enorm heet in een hele korte tijd.

Vertel eens wat meer over die boter, ik heb in Amerika een paar keer popcorn met boter gehad en dat was inderdaad fantastisch maar als ik het hier doe hou je een vette drassige massa over.

Vertel ook eens wat meer over dat zout ;D.

Kooktips op het HT forum, ach moet kunnen of is dit offtopic.

MvrGr.
Frank
Titel: Re:Popcorn
Bericht door: Arno P op september 6, 2003, 10:44:51
Helemaal niet off-topic....het gaat nog steeds over popcorn en ik stel voor zo lang door te posten totdat alle geheimen van de ultimate popcornvarianten doorgrond zijn.....

Oftwel (boedistisch) als die mannen niet eens perfecte popcorn kunnen maken, dan zal het met hun techniek wel helemaal fout zijn...

Nou de boter, in de handleiding werd er vermeld dat je de boter kon smelten in het bakje boven op het machinetje gedurende het "poppen", het werkt aardig maar in de magnetron is volgens mij logischer en sneller...

Ik heb de popcorn in een grote afsluitbare plastic bak gedaan en het eerst de vloeibare boter eroverheen verdeeld. En dan.....heel goed gaan rammelen (met de deksel erop welteverstaan). Als je het idee hebt dat de boter goed alle kanten is opgeflatst (en je ziet ook in de bak dat de wanden een mooi laagje hebben gekregen). dan kan er royaal de poedersuiker overheen en weer rammelen...
De suiker blijft nu perfect plakken op de popcorn en niet zoals in de droge versie dat de suiker zich nog moet bedenken waar hij zich nu weer eens aan vast moet houden ;D. Om op safe te spelen zou je de popcorn nog even over keukenpapier kunnen halen of in ieder geval in een andere bak stoppen zodat eventuele achtergebleven boter er niet voor zorgt dat het al te soppig wordt.


En ik moet zeggen het smaakt voortreffelijk
;)
Titel: Re:Popcorn
Bericht door: MrPink op september 6, 2003, 15:31:12
Citaat van: Arno P op september  6, 2003, 09:28:00
En..Gomasio? Ik neem aan dat het ook als de rest over de popcorn moet na het "poppen" en niet tijdens..???
Ja inderdaad. Zorg ervoor dat de popcorn niet al te droog is als je het erop doet, dan plakt het eraan. :)

Groetjes,
Oscar
Titel: Re:Popcorn
Bericht door: Arno P op september 8, 2003, 20:59:24
Iemand ooit kaas popcorn geprobeerd ?
Titel: Re:Popcorn
Bericht door: Grindtegel op september 8, 2003, 21:10:33
Ik heb het wel eens op, is best lekker maar gaat heel snel tegenstaan in tegenstelling tot zoete popcorn waar ik noooooit genoeg van krijg.
Titel: Re:Popcorn
Bericht door: Arno P op september 8, 2003, 21:11:16
Zelfgemaakt? hoe heb je het gedaan en met welke kaas?
Titel: Re:Popcorn
Bericht door: Grindtegel op september 8, 2003, 21:16:38
Niet zelfgemaakt, ik heb het ooit op in Pathe Rotterdam, maar toen werd het gratis weggegeven. Ik heb het zelf nog nooit in een bios te koop zien staan.
Titel: Re:Popcorn
Bericht door: Arno P op september 8, 2003, 21:18:45
Hm ::)
Titel: Re: Popcorn
Bericht door: Arno P op juli 3, 2005, 12:32:03
Nu zit ik hier toch met een scheef oog naar de popcornmachine "Goldrush Antique" te kijken.... ::)
Titel: Re: Popcorn
Bericht door: def0012 op juli 3, 2005, 17:43:58
Geef mij maar lekker simpel zoute popcorn uit de witte toverdoos   :P
niet te moeilijk doen.
Titel: Re: Popcorn
Bericht door: Savart op juli 3, 2005, 18:25:27
Ik vind de Kinepolis-popcorn toch echt het einde.
En dat is gekarameliseerde popcorn.
Nu zoek ik al lang hoe ik dit moet maken, kan iemand mij helpen?
Ja, gewoon in de winkel gaan kopen of een popcorn-machine kopen
bij www.popcorn.de maar kan ik dat zelf thuis niet maken?
Titel: Re: Popcorn
Bericht door: Arno P op juli 3, 2005, 18:29:13
Citaat van: Hypoliet op juli  3, 2005, 18:25:27
Ik vind de Kinepolis-popcorn toch echt het einde.
En dat is gekarameliseerde popcorn.
Nu zoek ik al lang hoe ik dit moet maken, kan iemand mij helpen?
Ja, gewoon in de winkel gaan kopen of een popcorn-machine kopen
bij www.popcorn.de maar kan ik dat zelf thuis niet maken?

Volgens mij heb je wel speciale caramel topping hiervoor die je dan in een popcornmachine moet toevoegen..
Titel: Re:Popcorn
Bericht door: astrobart op juli 3, 2005, 20:19:12
Citaat van: J.A.F._Doorhof op september  6, 2003, 10:00:06
Hi,

De suikerlaag is redelijk simpel GENOEG suiker op het JUISTE moment ;D, en een ECHT ketel, het licht aan de temperatuur of de suiker laag ook echt een laag wordt, de commerciele ketels worden een stuk heter dan de consumenten uitvoeringen, wij hebben een kleine Crettors staan en die ketel wordt echt enorm heet in een hele korte tijd.

Vertel eens wat meer over die boter, ik heb in Amerika een paar keer popcorn met boter gehad en dat was inderdaad fantastisch maar als ik het hier doe hou je een vette drassige massa over.

Vertel ook eens wat meer over dat zout ;D.

Kooktips op het HT forum, ach moet kunnen of is dit offtopic.

MvrGr.
Frank
Nou heb ik toevallig een 9 tal maanden in de states gewoond (jaja 10 kilo erbij >:( )
De boter gaat na het poppen erover heen, in vloeibare vorm.
Volgens mij gewoon roomboter.
Ze pompten het zo uit een vat over die bakken heen, net zoals een biertje uit een tap ;D
Titel: Re: Popcorn
Bericht door: astrobart op juli 3, 2005, 20:21:00
overigens een gietijzeren pan op een gaspit werkt behoorlijk goed, maar is iets makkelijke als je een open keuken aangebouwd hebt aan je HT ::)