Citaat van: Madhouse op juli 10, 2013, 20:42:52ik zeg ook niet dat Werner niet goed is
Werner is toch ook goed in zijn vak?
Ik heb inmiddels nog een hoop anders ISF calibrateurs (die ook betaalbaar bij je thuis komen) gevonden op het internet waar zeer goede ervaringen mee zijn.
Citaat van: J.A.F._Doorhof op juli 9, 2013, 08:02:17Frank, enige kans dat je binnen afzienbare tijd nog eens langs België tourt ? want ik wacht al "even"...maar voorlopig zonder succes.
Bij tours kan ik niets aan de prijzen doen, dus dan even wachten denk ik.
Citaat van: J.A.F._Doorhof op juli 8, 2013, 22:45:50
De winst is het waard bij de samsungs dus ik zou het wel adviseren.
Citaat van: J.A.F._Doorhof op juli 8, 2013, 07:44:50
Daarom moet je dus juist met groen spelen als je dit in een toestel ziet gebeuren. Groen mag eigenlijk nergens in de grayscale dominant zijn, dit zie je namelijk direct terug, ik heb dan liever een gamma die niet helemaal klopt als een groene zweem op sommige plekken bv. Heb je trouwens een goed toestel zal in principe de gamma instelling los staan van de grayscale performance en zal er alleen bij erg "wisselende performance, pieken en dalen) een verschuiving plaats vinden die je normaal niet meet omdat hij bv op 35IRE zit en door het verschuiven van de gamma op 40 terecht komt, maar het kan ook de andere kant op gaan, daarom gebruik ik ook altijd als check een graduated ramp.
Maar goed, dit is een goed voorbeeld hoe alles dus heel nauw samenhangt en je soms meet technisch dingen ziet maar met je ogen wat anders. De calibraties worden meestal gedaan met 10 punts metingen, als de calibrateur niet checken met een graduated of hogere resolutie patroon kun je dus als nog kleur infecties zien.
Citaat van: J.A.F._Doorhof op juli 7, 2013, 20:16:34
Je laat alleen wel de meest dominante kleur weg bij de grayscaling.... Groen is feitelijk de belangrijkste kleur om goed te krijgen gevolgd door Rood en dan Blauw
Ik geef je dit maar te doen als hobbyist, dit is materie die zelfs voor een doorgewinterde calibrateur niet even op de auto piloot gaat.
Citaat van: J.A.F._Doorhof op juli 7, 2013, 18:13:33
Ga er vanuit dat geen enkel toestel perfect te krijgen is en dat je dus een keuze moet maken in wat je beter doet maar ergens anders dan iets verliest. Daarnaast moet je weten welke controls invloed hebben op wat, contrast heeft bv op nagenoeg alles invloed en kan bv een gamma maar ook CMS op "zeep" helpen. Maar soms moet je met contrast een concessie doen omdat er anders bv te weinig licht van een toestel afkomt.
Dan zijn er toestellen die bv in het CMS totaal niet goed te krijgen zijn en dan zul je handmatig de zgn calculated values moeten berekenen.
Ook zijn er toestellen met dimmable blacklights en/of Iris functies, ook daar moet je weten wat de invloed is en dus hoe het in te stellen. Stel bv een CMS af met de Iris aan en je gaat de mist in. Maar je kan hem later wel inschakelen.
Dit is maar een hele kleine greep van wat je vaak tegenkomt. Dan noem ik nog niet eens de "bokkige" toestellen die bv artefacten geven op een setting van bv -4,-2,-5 maar niet op -3,-2,-5. Vaak word dit opgelost met firmware maar er zijn nog steeds projectoren op de markt waar ik alles naloop met een grayramp om te zien dat ik geen "kleurinfectiegebieden" zie.
Of wel.....
Als je alleen naar de getalletjes kijkt kom je er niet.
Citaat van: Zymotic op juli 5, 2013, 21:41:50Ik zou denken dat wanneer men een goed toestel heeft, en de juiste software om te calibreren (ChromaPure misschien) het toch niet moeilijk kan zijn. Als men het toestel afregelt tot wanneer de ideale instellingen bereikt zijn volgens de software moet het toch in orde zijn.
Buiten de prijs om, moet je ook precies weten wat je moet doen. Ik kan ook verf en een doek kopen, maar daar komt echt geen mooi schilderij van
Pagina opgebouwd in 0.083 seconden met 15 queries.