Collectieve ervaringen met onze ISF calibraties.....

Started by J.A.F._Doorhof, December 12, 2002, 14:11:04

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

J.A.F._Doorhof

De Cathode is een beetje een raadsel voor me.
Op verschillende chasis's zie ik verschillende uitwerkingen, de grasycale veranderd er niet van, mijn eerste gok was dat het een soort G2 schakeling is, aangezien het alleen invloed heeft op het blacklevel. Op andere PP beeldbuizen is het echter weer een soort helderheid.

Op de grayscale heeft het in ieder geval geen effect voor zover ik heb kunnen zien. Zie je geen verbetering zet hem dan weer gewoon terug.

MvrGr.
Frank
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

"Omdat je je iets niet kan voorstellen betekent dat niet dat het niet kan gebeuren"

Rinus

Al voor de aankoop van mijn nieuwe Philips 28PW9527 (pixelplus) had ik me opgegeven voor een ISF tour. Puur gebaseerd op wat ik op het web gelezen had.
Ruim een week nadat ik hem in mijn bezit kreeg, heeft Frank hem onder handen genomen. Daarvoor had ik zelf al wat zaken als sharpness, brightness e.d. uitgezet c.q. teruggeschroefd, wat de beeldkwaliteit duidelijk ten goede kwam. Eigenlijk vond ik het beeld toen al erg mooi; alleen bij sommige TV zenders vond ik het beeld te blauw/groen. En bij het testbeeld kon je zien dat niet alle lijnen helemaal recht liepen. Maar wetende dat Frank zou komen ben ik met mijn tengels van het service menu afgebleven.

Resultaat van Frank's bezoek:
1) niet optimale DVD aansluiting gecorrigeerd. Door de DVD op de EXT1 ingang aan te sluiten i.p.v. de EXT2 had ik opeens wel RGB, daarvoor dus niet.  
2) zeer mooi beeld na de calibratie. Blauwzweem is weg. Meer detail en diepte. Lijnen in het testbeeld zien er nu wel recht uit. Het is nu helemaal een prachtige TV.

Kortom: Frank's werk is het geld volledig waard gebleken.
Het idee om zo'n kostbaar toestel nog te moeten laten afstellen stuitte me eigenlijk tegen de borst, maar ik ben blij dat ik het gedaan heb.

Wel een geluk dat ik een ice pack in huis had ;)

D-san

Ik heb mijn DvD speler via de Super VHS aangesloten omdat dat mooier zou zijn (is het ook wel!) maakt dat eigelijk nog iets uit voor de calibtatie?
Daniel.

Zymotic

Volgens mij is het aansluiten via EXT1 het beste (mits RGB ondersteuning van DVD-speler en TV)

Groeten,
Patrick.

Dirk-Jan

Hoi,

Ik heb vandaag mijn Philips 42PF9964 Plasma TV laten calibreren.

Het effect is niet echt groot. De kleurtemp stond namelijk al goed. Verder is het contrast en helderheid nu goed afgesteld en alle digitale zaken (incl light sensor) uitgeschakeld. Het contrast is nu wat beter maar hu is ook zichtbaar dat zwart niet zwart maar donker grijs is.

Mijn conclusie er is verschil maar minimaal. M.a.w Philips Plasma TV's zijn al heel goed afgesteld....

Gr,

Dirk-Jan

searcher

Quote from: Dirk-Jan on January 21, 2003, 20:32:39
Hoi,

Mijn conclusie er is verschil maar minimaal. M.a.w Philips Plasma TV's zijn al heel goed afgesteld....

Gr,

Dirk-Jan

Misschien dat jouw plasma gelukkig goed is afgesteld maar dat hoeft niet voor alle plasma's te gelden. ;)

                                                                              m.v.g searcherDirk-Jan

Nee dat is een conclusie die ik niet maak ik geef alleen door wat het resultaat is en naar de berichten met Wauw wat een impact zijn er dus ook deze .....
En verder is het denk ik goed dat iedereen eerlijk zijn verhaal meld.

J.A.F._Doorhof

Hi,

Helemaal gelijk in.
De grayscale was inderdaad standaard al goed en recht, alleen miste er behoorlijk wat topend en blacklevel in het beeld.

In principe adviseer ik de mensen met dit type plasma liever een HT Tune Up DVD, daarmee kun je zelf de user instellingen controleren.

MvrGr.
Frank
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

"Omdat je je iets niet kan voorstellen betekent dat niet dat het niet kan gebeuren"

Rob_Dingen

Hoi

Mijn ervaring is dat de meeste plasma's dik in orde zijn qua grayscale.
Er is altijd wat te winnen maar de verschillen zijn zeer klein.

Rob

Plasma1

Bedankt D-J voor je eerlijke mening en ook een dank aan Frank die dus hier weer duidelijk maakt om geen geld uit andermans zak te willen kloppen om maar zijn calibraties te verkopen.
Ga toch maar de DVD proberen.
Frank: Is deze in jullie winkel te krijgen en zo ja is deze op voorraad?
Bedankt en succes verder.

J.A.F._Doorhof

hi,

via de webshop, ze komen morgen als het goed is weer binnen

MvrGr.
Frank
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

"Omdat je je iets niet kan voorstellen betekent dat niet dat het niet kan gebeuren"

Dirk-jan

Dag Frank,

Na een 2de avond kijken naar mij gecalibreerde Plasma TV nog even wat aanvullende info.

Ik heb de DNR weer op medium gezet want dat geeft toch wat minder ruis, verder het ik de kleur wat terug gezet. Ik vond de kleur wel erg hoog staan ! Frank ligt dat aan mij ? hoe hoog moet zoiets staan ?
Verder staat Digital Natural Motion ook aan ben jij dat vergeten m.a.w uitzetten ?

Ik moet zeggen dat het beeld rustiger is dan voorheen en ik zie meer details. Het beeld is wel wat minder scherp geworden met TV weergave. Soms lijkt het alsof ik niet scherp zie. Maar het is niet storend. Voorheen lag er een soort ruis over het scherm waarachter je het beeld zag bewegen (ik overdrijf nu wel) En dat is nu ook volledig weg. De diepte weergave was al heel erg goed bij DVD weergave maar nu ook beter bij TV weergave.

Conclusie : Bij TV weergave moet ik toegeven dat het beter is geworden, vooral de ruis en de meer rustige beeld weergave. De enige vraag die overblijft is de hoe hoog moet de kleur staan ?

Groeten,

Dirk-Jan

J.A.F._Doorhof

Hi,

De kleur bepalen we met een filter.
Het gebeurt regelmatig dat er dan vooral op de commerciele gewoon VEEL te VEEL kleur verzadiging optreedt, ongeveer 10% verder terug draaien lost dit op, met DVD zou ik wel de gecalibreerde stand houden.

Het scherpte issue is iets dat me ook opvalt.
Als je bij jouw display de scherpte verder opdraait dan zie je veel artifacts optreden wat wat kriebels veroorzaakt, draai je hem terug dan wordt het beeld wat softer maar wel rustiger, het liefst zou ik er precies tussen in gaan zitten, maar dat is niet mogelijk.

Mischien één tik omhoog en de DNR op de lichtste stand, maar ik twijfel of dat echt verbetering opleverd. PLASMA zal echt nog veel moeten verbeteren tov dit model, het probleem wordt namelijk vooral versterkt door het feit dat je bij je kleurweergave ook al een duidelijk afscheiding ziet tussen de verschillende kleuren, er zit als het ware niet genoeg kleurresolutie in de display, als je daar scherpte overheen gooit dan zal hij ook de kleur afscheidingen gaan aanzetten, een echt moeilijk geval  ;).

Ben wel blij dat het niet voor niets is geweest.

MvrGr.
Frank
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

"Omdat je je iets niet kan voorstellen betekent dat niet dat het niet kan gebeuren"

André

Gisteren heeft Frank mijn Thomson projectie tv gecalibreerd. Vrijwel direct na de aanschaf merkte ik dat de fabrieks instellingen van mijn tv niet optimaal waren, maar ik kon niet vinden wat. Na wat over en weer contact met de leverancier bleek dat alles binnen de leverings marges van hun lag. Ik was echter niet tevreden, en na wat zoeken op het web kwam ik uiteindelijk bij Frank uit....

Ik heb toch nog een poosje getwijfeld of ik verder zou gaan met een calibratie. Het is me achteraf 200% meegevallen, zo'n calibratie is zijn geld dubbel en dwars waard.  

Na de grayscale calibratie is het beeld werkelijk enorm veranderd. Kleuren zijn mooier, echter, alles is veel scherper en gedetailleerder geworden, huidskleuren bijvoorbeeld zijn nu perfect ... (ik had hierzelf al flink mee zitten te hanussen, achteraf gezien waren dit gewoon zinloze acties)

Dit was mijn eerste indruk direct na de calibratie. 's avonds was het verschil nog beter te zien. Mijn vrouw die van de calibratie niets had meegemaakt, was echt verbaasd over het resultaat.

Kortom echt de moeite waard, ik kan het iedereen aanraden  :D

johnny

ik heb gisteren ook mn tv laten calibreren door frank.
in eerste instantie wist ik het niet, ik zag zeker verschil doordat er meer diepte was , de kleuren waren natuurlijker maar nadat ik tot 2 uur in de nacht heb vergelijken met de andere instellingen was ik tot de conclusie gekomen dat ik scherpte miste. alles zag er wat vaag uit, net of je een bril op moest hebben.
met tv kijken was het helemaal pet.
de instelling FILM was voor mij een betere en kreeg ik meer scherpte.
vooral in de film dinosaurs waren de dino's vaag , in de optie FILM stonden ze scherper op het beeld.
ik heb frank even gebeld en heb op zijn advies was meer scherpte ingebracht en dat deed al veel meer.
ik heb nu liever de instelling VOORKEUR dan FILM als ik dvd kijk, een kennis van mij zei ook gelijk al dat het beeld veel mooier is nu, rustiger, levendiger en meer detail had. nu moet ik wel zeggen dat het voor mensen die dvd kijken niet gewend zijn de standaard instellingen ook heel mooi zijn omdat ze niet kunnen vegelijken met voor en na de calibratie.
ik begin nu steeds meer plezier te krijgen van de calibratie, ik heb bijv Blade weer es ff gezien en er zijn veel verschillen zichtbaar nu, constant switchen tussen VOORKEUR en FILM ;), met tv kijken moet ik nog erg wennen, ik kan niet zeggen dat het het beeld heeft verbetert qua scherpte maar wel qua kleur, zoals ik al zei, bij tv kijken lijkt het nog steeds of het wazig is , alsof je een bril op moet zetten.
grootste dingen die me tot nu toe zijn opgevallen:
wit is nu echt wit, tl lampen geven nu echt scherp wit licht,zon inval in de film dinosaurs is heel mooi nu,je zit zelfs haast te knijpen met je ogen  ;D  in de film blade komt hij in een kamer waar zn moeder ligt, die kamer is spier wit (nu) anders was de kamer wat vaal zelfs wat grauw.
er zit meer diepte is, vb: in dinosaurs komen ze uit een grot, in de voorkeur stand heeft de grot nog diepte doordat je in het donkere toch nog stenen ziet zitten die echt de grot ingaan, op de film stand zie je gewoon een zwart vlak groot verschil dus.
ik wil nog ff wat andere films gaan bekijken omtoch te kijken of ik nog meer veschil kan vinden.
ik vindt het dus wel zn geld waard zeker alleen heb ik nogsteeds problemen met gewoon tv kijken, ik weet dat het kabel signaal niet je van het is en ook verschilt per zender maar dat valt nu denk ik pas op  ;)
als ik nog andere bevindingen heb dan zal ik nog wel wat updaten.


J.A.F._Doorhof

Johnny.

Wat je nu ziet is inderdaad de beperkingen van kabel.
Je mag rustig je scherpte opdraaien, maar je hebt gezien wat dit met testpatronen doet, maar de klant moet tevreden zijn, als je er meer lol van hebt met iets meer scherpte is daar niets op tegen.

MvrGr.
Frank
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

"Omdat je je iets niet kan voorstellen betekent dat niet dat het niet kan gebeuren"

D-san

Over welk tv/merk hebben we het hier??
enne dikke kabels met goede pluggen scheelt een hele hoop, ik heb die ook vervangen en het beeld is 10x mooier!
Daniel.

HJ

ik had een beetje hetzelfde probleem,ik heb toen pluggen en coax van hirschmann gehaald en zelf een kabeltje geknutselt.het tv beeld is nog steeds niet perfect maar nu wel acceptabel,dit is echt de slechte kwaliteit van kabeltv :(.
en hoe beter je tv hoe meer je je er aan gaat ergeren ;D

Plasma1


J.A.F._Doorhof

www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

"Omdat je je iets niet kan voorstellen betekent dat niet dat het niet kan gebeuren"

Fokkens

Wat koste het bezoek?
Is het natrillen/verwateren van snelle camera verschuivingen ook opgelost?

J.A.F._Doorhof

Fokkens,

Kijk aub onder de sticky topics, dan zie je precies wat alles kost en hoe het maken van afspraken in zijn werk gaat.

Je kunt voor dit soort vragen beter even een nieuw topic openen, anders krijgen we ellenlange threads waar niemand meer naar kijkt.

MvrGr.
Frank
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

"Omdat je je iets niet kan voorstellen betekent dat niet dat het niet kan gebeuren"

frank.h

hallo frank, je hebt op zaterdag 25 jan. 2 televisies (jvc-sony)
onder handen genomen.
De jvc is mooi geworden, scherper,meer diepte,mooiere kleuren, beeld is rechter gezet etc.

Maar mijn sony is er op achteruit gegaan.
Ik zie wel meer diepte in beeld, maar de kleuren heb ik bij moeten stellen want die waren te fel. ook de scherpte heb ik omhoog moeten zetten, want het was net alsof ik met een verkeerde bril op zat te kijken,
het was wazig. Ook loopt het beeld nu links wat bol en is het niet recht.
(linkerkant van het beeld is 1 cm hoger dan rechts)
Verder was het beeld wel heel erg warm (geel) gezet, ik heb het nu op koel beeld gezet. In principe mocht ik alleen aan de helderheid zitten, maar om een goed beeld te krijgen moest ik toch wat instellingen verzetten.

J.A.F._Doorhof

Hi,

Als je de beeldtemperatuur op COOL zet dan heb je dus niets aan de calibratie, je hebt nu een uit balans grayscale, je moet de temp op normal laten staan.

De Geometrie heb ik met je over gesproken die was verschrikkelijk slecht, maar was hier totaal recht, alleen zodra je je contrast hoger gaat zetten dan ik hem had afgesteld begint de TV direct weer te trekken.

De kleuren zijn voor TV uitzendingen te fel, alleen bij TV uitzendingen raadt ik mensen ook aan om de kleur ongeveer 10% terug te draaien voor DVD is het echter deadon, zo kleurig hoort DVD te zijn.

De scherpte is bij Sony beeldbuizen een bekend probleem, Sony heeft een zeer slechte aansturing van de scherpte. Ik doe bij de Sony buizen al concessies in scherpte afregeling, omdat de scherpte op 0 een onacceptabel beeld geeft, toch verlies je al detail op de scherpte instelling zoals je hem mee hebt gekregen.

Het Geometrie verhaal zou ik even goed controleren of je geen speakers oid in de buurt van de TV hebt staan, ik check de geometrie hier ZEER goed en hij was zeker geen 1cm hoger aan de ene kant, dat is makkelijk te verhelpen en dat had ik dan zeker gedaan.

Ik zou je instellingen terug zetten naar FILM en kleurtemp op Normal.
Anders heeft de calibratie geen zin. De Scherpte mag je best omhoog draaien maar je voegt alleen maar artifacts toe aan het beeld die er niet in horen, als je dat fijner vindt kijken is dat natuurlijk je goed recht maar je verlies hierdoor detail.

Check aub even waar de geometrie afwijking vandaan kan komen.

MvrGr.
Frank
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

"Omdat je je iets niet kan voorstellen betekent dat niet dat het niet kan gebeuren"

Zymotic

Frank is vanochtend bij mij geweest en het ziet er allemaal prima uit!

Het is allemaal veel natuurlijker en rustiger geworden.

Ik heb alleen wel 1 vraagje, de 'zwarte' balken boven en onder lijken nu wel bruiner dan in bijvoorbeeld de 'voorkeur' modus.

Is dit correct, want ik heb nu het idee dat al het zwart wat bruiner is.

Groeten ,
Patrick.

Quick Reply

Name:
Email:
Verification:
Please leave this box empty:
Type the letters shown in the picture
Listen to the letters / Request another image

Type the letters shown in the picture:
Wat is de hoofdstad van Nederland:
Onze vlag is blauw, wit en:
Shortcuts: ALT+S post or ALT+P preview