Liefhebbers van cassettebandjes en Walkmans hier?

Gestart door Chris Cables, oktober 15, 2022, 17:01:44

« vorige - volgende »

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Chris Cables

Citaat van: Tien op november 10, 2022, 14:01:08
bewaar de walkmans nog meer even ;-)

https://nos.nl/video/2451837-de-comeback-van-het-cassettebandje-veel-gevestigde-namen-kiezen-ervoor
Geweldig om naar te kijken! goede vondst.  :smile:

Wat hij ook aan het opnemen was, het zag eruit alsof hij het erg 'hot' aan het opnemen was, te oordelen naar al die rode segmenten die op de meters verlichtten!
:omg:

minplus

Waarbij een goed opgenomen cassette op een degelijk deck fantastisch klinkt.
In de tijd dat ik veel opnam op cassette hing het van de cassette af of ik in het rood ging voor een optimale opname.
If nothing goes right, go left
If nothing's left, go right

Ohm Ivo

Walkmans heb ik nooit gehad. Wel heb ik met veel plezier cassettes opgenomen in de jaren 1985-2006. Mijn eerste cassettedeck was een Marantz sd-63 met dbx. De electronica van dat deck was uitstekend, ik kon keihard opnemen waardoor de opnamen zeer ruisarm waren, zelfs met alleen dolby-b. Maar het loopwerk was (weliswaar sterk) matig door de single-capstan aandrijving.

Daarna kwam een prachtige, in zwart pianolak uitgevoerde Pioneer ct-91a. Geen dbx, maar wel haarzuiver en strak. Zelfs mondharmonica klonk totaal vanzelfsprekend. In de bas een milde benadrukking. Warme, volle maar ook gedetailleerde sound.

Toen heb ik nog een Pioneer CTS-820S gehad. Dit deck miste qua uiterlijk en uitstraling compleet de charme en autoriteit van de ct-91a, maar klonk nóg beter. Dankzij dolby-S en een uiterst nauwkeurige inmeetcomputer (auto-BLEX, met stapjes van 0,5db) waren de opnames compleet neutraal. Voor mensen die van een warme analoge sound houden was dit deck ongeschikt, zo neutraal klonk hij. Via speakers was het uiterst moeilijk om verschil te horen tussen cd en opname met dit deck.

Thans kan ik nog steeds genieten van cassettes: ik heb destijds (rond 2006) een aantal tapes gedigitaliseerd (via een Marantz-dr17 en dr-6000 cd-recorder) en op de harde schijf gezet.

Groet van Evert

angelo41

Hier ook nog eentje staan,af en toe vliegt er wel eentje in.nog stuk of 150 cassettes liggen uit de goeie ouwe discotheek tijd.vorig jaar volledig nog laten reviseren.

Verstuurd vanaf mijn Pixel 6 Pro met TapatalkTien


minplus

Een Dragon bracht een paar dagen terug minstens 2800€ op (heb het eind van de biedingen niet bekeken).
Er zijn liefhebbers voor het schitterende apparaat. Zou hem ook graag hebben.
If nothing goes right, go left
If nothing's left, go right

Mediator

Toch is het de vraag voor mij in hoeverre zo'n Dragon nog up to date blijft en dan voor dat geld. Een deel is mechanisch en slijt. Hoe lang blijven er nog onderdelen?

Ik vond gister nog de factuur van mijn Aiwa HS-JX2000 walkman (omstreeks 1990-1991). De factuur heb ik dus nog (999 gulden in die tijd). De Walkman is helaas verloren gegaan in een scheiding. Een ex die niets wilde terug geven. Het ding was echt in nieuwstaat opgeborgen. Blijft jammer maar ik zet me erover heen. Life goes on zeggen ze dan.

Chris Cables

Citaat van: minplus op oktober 24, 2023, 17:29:30Een Dragon bracht een paar dagen terug minstens 2800€ op (heb het eind van de biedingen niet bekeken).
Er zijn liefhebbers voor het schitterende apparaat. Zou hem ook graag hebben.

IMG_20210302_142243.jpg

 8)

Ik moet vertellen dat, hoewel het geweldig was om een tijdje drie Dragons op de werkbank te hebben, ik voortdurend faalangst had voor ze allemaal.
Als ze fout gaan, is het €250 +btw om ze te laten diagnosticeren!

De winst die werd gemaakt door de verkoop van twee van hen, werd in wezen betaald voor de derde, die vandaag de dag nog steeds op de werkbank ligt en nog steeds in goede gezondheid verkeert en regelmatig wordt gebruikt!
Net als auto's: als ze goed worden onderhouden en regelmatig worden gebruikt, gaan ze lang mee ;)

IMG_20240416_164137.jpg

Chris Cables

Citaat van: Mediator op oktober 28, 2023, 09:04:45Toch is het de vraag voor mij in hoeverre zo'n Dragon nog up to date blijft en dan voor dat geld. Een deel is mechanisch en slijt. Hoe lang blijven er nog onderdelen?

Het is een goede vraag en waarschijnlijk de gemakkelijkste manier om te antwoorden is dat ze allemaal op een gegeven moment zullen stoppen met werken.
Als bij een Dragon de afspeelkop versleten is, is het game-over omdat ze onvervangbaar zijn.
Er zijn ook maar twee echte experts die deze decks kunnen onderhouden/repareren en het zijn allebei ouwe kerels zoals ik, die er niet voor altijd zullen zijn. Als ze weggaan, zijn er maar heel weinig anderen met de nodige vaardigheden en kennis die ze kunnen repareren.
Mijn filosofie is om er gewoon van te genieten zolang ik kan en zolang het nog werkt!

Citaat van: Mediator op oktober 28, 2023, 09:04:45Ik vond gister nog de factuur van mijn Aiwa HS-JX2000 walkman (omstreeks 1990-1991). De factuur heb ik dus nog (999 gulden in die tijd). De Walkman is helaas verloren gegaan in een scheiding. Een ex die niets wilde terug geven. Het ding was echt in nieuwstaat opgeborgen. Blijft jammer maar ik zet me erover heen. Life goes on zeggen ze dan.
Life goes on inderdaad!

Mao

Las dit draadje toevallig. Had altijd een cassettedeck in mijn P.A.rack zitten altijd handig voor een muziekje in de pauzes of ff je favo muziekje af te spelen op fullpower. Ook gebruikte ik het heel vaak om rechtstreeks vanuit de mengtafel de bands of shows op te nemen. Voor iedere opname gebruikte ik een nieuw cassettebandje en bewaarde de opnames. Paar maanden geleden vond ik bij opruiming tig van die bandjes terug. Helaas geen cassette deck om af te spelen maar wel in diezelfde doos nog een heuse Sony walkman. ff wat batterijen erin oortjes in en ff luisteren wat terug luisteren. Helaas liep de walkman niet op stabiele snelheid. Misschien maar goed ook. Want  20 dezelfde concerten in verschillende zalen in Europa van Richard Clyderman wordt je ook niet vrolijk van.
Luidsprekers: JBL 4350 Studio monitoren Versterkers: McIntosh C2700 buizen voorversterker, McIntosh MC312 voor het laaag < 250Hz, McIntosh MC2152 buizen voor midden/hoog > 250Hz, Bryston 10B Electronisch Crossover
Marantz CD 17, Roon met NAS en Lumin U2 streamer. Custombuild Interlinks en Luidspreker kabels