Windows 8 en Philips Pronto NG

Gestart door JürgenW, februari 28, 2013, 19:28:33

« vorige - volgende »

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

JürgenW

Ik gebruik nog steeds graag als AB de Pronto NG (RU990/TSU7500). Ik heb er dan ook 3 van. [In verschillende ruimtes.]

Helaas werkt de software niet onder W8, ook niet in de compatabiliteitsmode. En dat is ook de info van remotecentral.com.
Nou heb ik nog een oude laptop waarmee het wel gaat, maar als die kapot gaat ...

Ik heb daarom gedacht om ook een oudere W-versie op de W8-pc te installeren, maar las dat je dan met de oudere moet beginnen en pas daarna W8 moet installeren. Dat kan dus niet!

Heeft iemand tips voor mij?

Ejorne

Waarom moet je met de oudere beginnen?
Als je een tweede partitie (of hdd) maakt dan kun je daarop volgens mij alles installeren wat je wilt.

JürgenW

Wat ik bedoel is bijvoorbeeld hier beschreven:

Step 2. Install Other Versions of Windows First - Leave Windows 8 Last

Since the Windows 8 boot manager is so different, in a multi-boot configuration, Windows 8 should always be installed last. If you install it first and then other versions of Windows, the new boot manager will be overwritten and you won't be able to boot into Windows 8. Then, you need to repair the boot manager with the Windows 8 installation disc or use some third-party software to manage and fix your boot entries.
http://www.7tutorials.com/how-dual-boot-windows-8-windows-7-windows-vista-or-windows-xp

Miesepies

Misschien dat je een aparte Windows installatie in Virtualbox kan doen, i.p.v. dual boot maken ? Dus in een virtuele machine.

JürgenW

Virtual Box:
Waar zou ik daarvoor het beste kunnen kijken?

Pjotr

#5
Mijn Set: Panasonic TX-P42G20ES - Heed Obelisk Si II - Heed Obelisk X2 - Heed Obelisk DA - Denon DVD-1940 - Raspberry Pi 3B - Google Chromecast 2 - Logitech Squeezebox Duet - Takumi TT level2 met Ortofon 2M Bronze - Phonar Veritas P5.5 EdMa Cap+

JürgenW

Dank je.

Vraag blijft wel of het zal kunnen werken.
Knelpunt zal dan niet zijn het programma, maar de usb-driver. Die is niet geschikt voor W8.

En zou bij een virtuele W8-omgeving ook met een oudere usb-driver gewerkt kunnen worden?
Ik heb zo mijn twijfels, maar ...

Sandor

Hoi, ik gebruik zelf ook Windows 8 (64bit) en een ProntoNG. Ik gebruik zelf VMWare player (net zoiets als Virtualbox en ook gratis) met Windows XP 32bits en dat werkt prima.

JürgenW

Hallo Sandor,

Zie pas nu je antwoord. Als dat zo kan - en dat kan kennelijk, dan is dat goed nieuws!

Kun je misschien ook aangeven hoe je dat hebt geïnstalleerd.

Is het zo dat je een Windows 8 computer had, vervolgens de VMWAre player geïnstalleerd hebt en daarna Windows XP 32 bits vanuit de VMWare player hebt geïnstalleerd en daarna vanuit die Windows XP-versie Pronto NG?

Ik wil het graag wat nauwkeuriger weten, omdat ik nog niet eerder een soort Virtualbox heb geïnstalleerd en ook (nog) niet thuis ben in Windows 8.


marcelvandekamp

#9
Met VMware player kun je een "gemaakte" virtuele omgeving draaien. Niet creeeren zoals bij virtual box. Hiervoor het je VMworkstation nodig. Deze kan een nieuwe virtuele machine maken, waarbij dan bijv XP/win7/linux o.i.d. geinstalleerd wordt. De VMware player is gratis, VMware Workstation niet, en deze is niet goedkoop. Maar het zal mij niks verbazen als er op het internet complete VM images rondzwerven.  (Google is je vriendje dan, maar of dat allemaal dan legaal is, dat laat ik hier buiten beschouwing)

Stel dat je VMware Workstation hebt geinstalleerd op je PC-win8:
- Doorloop de wizard om een nieuwe VM te maken. (geef grootte enz. in)
  (je hebt dus een CD-rom of image nodig van winXP)
- Dan zie je in een venster dus de installatie van winXP voorbij komen.
- Klaar. Dan kun je de image starten/draaien m.b.v. workstation OF de player
  (heb je alleen de player geinstalleerd, dan kun je bovenstaande stappen NIET uitvoeren.)
Naderhand nog in je virtuele XP omgevingVMwareTools installeren, en je bent klaar. Nu kan a.h.w. een fysieke usb poort gekoppeld worden aan je virtuele machine.

aanvulling: Blijkt in huidige versies van de player ook gewoon mogelijk om zelf virtuele machines aan te maken. Ik gebruik al zo lang VMwareStation dat ik niet eens wist dat het nu ook met de player kon. In een ver verleden was het alleen maar mogelijk met Station en niet met player.
met vriendelijke groet,

marcel

Sandor

Hoi,

sorry voor de late reactie, zag het net pas, maar zoals Marcel al zegt in zijn aanvulling, met de huidige VMWare Player kan je gewoon zelf een nieuwe omgeving aanmaken.

Het stappenplan zou zijn:
1) Nieuwste VMware player downloaden en installeren
2) Als je deze dan start kan je aangeven dat je een nieuwe virtual machine wilt aanmaken. Voor het aanmaken van een nieuwe virtual machine heb je in jouw geval dus wel een CD/DVD of image van Windows XP 32bits nodig.
3) Je verwijst dan naar deze image of de CD/DVD en VMWare player zal een virtuele omgeving aanmaken die je los kan starten, zeg maa gewoon als een losse applicatie op je Windows 8 machine.
4) Dan geef je eventueel aan in VMWare player dat je een locatie op je harde schijf wilt delen met je host (Windows 8) omgeving, op die manier kan je makkelijk bestanden heen en weer kopieren.
5) Als je de virtuele Windows XP opstart kan je hier gewoon je Pronto USB driver installeren (volgens mij wordt de pronto trouwens gewoon herkent als je hem aankoppeld). Let op trouwens dat je wel aangeeft bij VMWare player dat je je USB poorten wilt gebruiken in de virtuele omgeving.
6) Daarna installeer je Pronto Edit Pro
7) Klaar, hoogstens moet je even opletten dat als je je Pronto aankoppeld (via de USB dus) dat je de USB poort als ware aan de virtuele machine moet geven (dat zie je in de opties van VMware player boven in beeld als hij gestart is) omdat anders Windows 8 deze USB poort in bezit houdt.

Mocht iets niet lukken of heb je nog vragen mag je me eventueel ook een prive bericht sturen.

JürgenW

Dank jullie beiden.
Ben momenteel niet in het land.
Meld me weer zodra ik ervaring met installatie heb.

JürgenW

Het is gelukt!

Ik heb eerst VMWare Player geïnstalleerd, vervolgens een retailversion van Windows XP en vanuit Windows XP heb ik Pronto NG geïnstalleerd. De usb-driver moest ik ook nog installeren.

Vervolgens probeerde ik het en het lukte.

Nogmaals dank voor jullie adviezen.

Sandor

Graag gedaan, mooi dat het gelukt is!! Ik neem verder aan dat je bekend bent met remotecentral.com voor mooie grafische setups van de pronto...

MvG,
Sandor

JürgenW

Ben ermee bekend en gebruik de Pronto's al een tijdje.

Groet,
Jürgen