Yippie

Author Topic: Probleem met Access points  (Read 874 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline katwax

  • HT forum legend group
  • ******
  • Trade Count: (+3)
  • Posts: 2741
Re: Probleem met Access points
« Reply #25 on: May 9, 2017, 22:29:30 »
Etiennevh ik weet niet wat je ermee bedoelt, maar voor die prijs is er geen enkel merk dat beter doet en ik heb er al veel gezien.
Ok als we echt enterprise is Miraki mogelijk beter (hoewel) maar dan spreken we over bedrag dat velen malen hoger ligt.
Maar ik heb dit reeds in scholen en kmo's geplaats zonder enig probleem (scholen waren wel de pro's)

En heb al vele thuis netwerken en kleine kmo's bezocht waar wonder boven wonder de router die tevens AP's is niet voldoet aan de verwachtingen
« Last Edit: May 9, 2017, 22:31:22 by katwax »
Stereo: Kii Three + Kii Control
HT: Epson LS10000 - Xtrem Daylight 100"
http://www.htforum.nl/yabbse/index.php?topic=112543.25

Offline Siddartha

  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+18)
  • Posts: 3908
  • Gender: Male
  • Emotion through sound
    • Ricky Gold Music
Re: Probleem met Access points
« Reply #26 on: May 9, 2017, 22:41:56 »
Nu wil ik niet heel vervelend doen hoor..maar dit noem ik verre van degelijk spul, zeker voor beroepsmatig gebruik ;D (tenminste, ik lees beroepsmatig als zakelijk/enterprise gebruik).

Aangezien dit topic echter geen merken discussie is, zou ik Siddartha adviseren de vele mogelijkheden die hier al genoemd zijn en wellicht nog worden stap voor stap door te nemen. Gewoon je huidige apparatuur blijven gebruiken. Ik vermoed dat het probleem al geadresseerd is in een van de antwoorden, o.a. door Kjelt.






een andere DHCP server is zeker niet actief geweest.

Ik vermoed dat OP een 169.*.*.* adres (apipa) toegewezen kreeg, niet een geldig adres in de 192.168 range.


Dat was inderdaad het geval.

Zoals gezegd heb ik nu een automatisch IP in gesteld en kijk ik even hoe het gaat met roamen. In ieder geval heel erg bedankt voor de hulp tot nu toe!
Versterking: Naim UnitiLite - Cambridge Audio 551 phono stage
Bronnen: Akai AS2000 draaitafel - Shure M44-7 element - Dune B1 smart
Weergevers: Sonus Faber Venere 2.5 - Samsung 40F6400 - Beyerdynamic DT770 Pro 80 Ohm - Sennheiser Momentum OnEar
Kabels: W&M Audio LS-01 & AC-01

Offline Siddartha

  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+18)
  • Posts: 3908
  • Gender: Male
  • Emotion through sound
    • Ricky Gold Music
Re: Probleem met Access points
« Reply #27 on: May 9, 2017, 23:07:55 »
Ik heb thuis dezelfde router en heb diverse problemen met deze router. Bij mij valt de WAN verbinding weg als er teveel traffic ineens is op LAN poort 1 waar mijn Apple Time Capsule aan hangt waar weer een Apple AirPort Express aan hangt.

In mijn geval ben ik er 90% zeker van dat het probleem veroorzaakt wordt door een bug in de geÔnstalleerde firmware. T-Mobile start binnenkort met de rollout van de laatste firmware. Dit gaan ze in batches doen. Misschien dat het voor jou ook helpt?

Release notes: http://www.draytek.nl/files/Vigor2132_379_Releasenotes.pdf

Thanx! Moet zeggen dat ik zelf normaal gesproken niet veel andere problemen ervaren heb dan met de ap's.
Zal het eens in de gaten houden. Zit nu nog op fw 3758
Versterking: Naim UnitiLite - Cambridge Audio 551 phono stage
Bronnen: Akai AS2000 draaitafel - Shure M44-7 element - Dune B1 smart
Weergevers: Sonus Faber Venere 2.5 - Samsung 40F6400 - Beyerdynamic DT770 Pro 80 Ohm - Sennheiser Momentum OnEar
Kabels: W&M Audio LS-01 & AC-01

Offline Etiennevh

  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+11)
  • Posts: 5073
  • Gender: Male
Re: Probleem met Access points
« Reply #28 on: May 9, 2017, 23:26:28 »
een andere DHCP server is zeker niet actief geweest.

Dat was inderdaad het geval.

Zoals gezegd heb ik nu een automatisch IP in gesteld en kijk ik even hoe het gaat met roamen. In ieder geval heel erg bedankt voor de hulp tot nu toe!
Goed dat het erop lijkt dat dit punt in ieder geval getackeld is.

Etiennevh ik weet niet wat je ermee bedoelt, maar voor die prijs is er geen enkel merk dat beter doet en ik heb er al veel gezien.
Ok als we echt enterprise is Miraki mogelijk beter (hoewel) maar dan spreken we over bedrag dat velen malen hoger ligt.
Maar ik heb dit reeds in scholen en kmo's geplaats zonder enig probleem (scholen waren wel de pro's)

En heb al vele thuis netwerken en kleine kmo's bezocht waar wonder boven wonder de router die tevens AP's is niet voldoet aan de verwachtingen
Voor wat betreft merken, Ubiquiti zal ongetwijfeld in het MKB (of KMO in Vlaanderen) in sommige gevallen prima volstaan. Dat geldt echter ook voor vele andere merken in diezelfde of een iets hogere prijsklasse. Het blijft immers radiotechniek. Kanttekening is echter wel dat ik al de nodige issues voorbij heb zien komen met geÔmplementeerde Ubiquiti apparatuur in zakelijke en/of hoge densiteit omgevingen. Vraag is echter wat je van de apparatuur mag verwachten voor het bedrag dat je ervoor betaalt.

Meraki(Cisco) is zeker een merk wat voldoet, maar inderdaad een prijskaartje heeft. Dat geldt echter ook voor andere merken zoals Aruba, Aerohive, Ruckus en Huawei, dus daar heb je gelijk in. Echter om te stellen dat Ubiquiti voor die prijs de "heilige graal" is ben ik niet met je eens. Bijv. het merk Aerohive heeft onlangs een propositie op de markt gebracht die ook voor thuisgebruik/semi-zakelijk meer dan prima zou volstaan, voor een niet al te hoge prijs.

Zelf mag ik werken voor een WLAN specialist, samen met zo'n 45 collega's werken we dagelijks aan het adviseren, meten, ontwerpen, implementeren en onderhouden van complexe WLAN infrastructuren. We installeren op jaarbasis gemiddeld tussen de 12.000 en 15.000 accesspoints in allerlei marktsegmenten (middelbaar / hoger / universitair onderwijs, zorg, lokale en nationale overheid, retail, warehousing etc.) Alles valt of staat wat ons betreft met een degelijk design van het WLAN, of het nu gaat om MKB(KMO) of om enterprise netwerken, met welk merk dan ook. Maargoed, dat wat betreft merken, daar is dit topic verder niet voor bedoeld ;)
HT: --> Et's HT

Marantz   Ω   Oppo   Ω   Sonus Faber   Ω   Panasonic   Ω   Velodyne   Ω   NordOst   Ω   Inakustik   Ω   Philips Pronto

Offline Siddartha

  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+18)
  • Posts: 3908
  • Gender: Male
  • Emotion through sound
    • Ricky Gold Music
Re: Probleem met Access points
« Reply #29 on: May 9, 2017, 23:44:13 »
Hmmm, lijkt toch niet echt verbeterd.. zit nu in de 'lastige hoek' waar ik normaal geen/slecht bereik heb met de router.
Heb nu wel volledig WiFi signaal, maar hij gooit me er telkens uit.
Wellicht dan een interferentieprobleem?
Beiden zenden 100% tx uit
Versterking: Naim UnitiLite - Cambridge Audio 551 phono stage
Bronnen: Akai AS2000 draaitafel - Shure M44-7 element - Dune B1 smart
Weergevers: Sonus Faber Venere 2.5 - Samsung 40F6400 - Beyerdynamic DT770 Pro 80 Ohm - Sennheiser Momentum OnEar
Kabels: W&M Audio LS-01 & AC-01

Offline katwax

  • HT forum legend group
  • ******
  • Trade Count: (+3)
  • Posts: 2741
Re: Probleem met Access points
« Reply #30 on: May 10, 2017, 01:27:58 »
Hmmm, lijkt toch niet echt verbeterd.. zit nu in de 'lastige hoek' waar ik normaal geen/slecht bereik heb met de router.
Heb nu wel volledig WiFi signaal, maar hij gooit me er telkens uit.
Wellicht dan een interferentieprobleem?
Beiden zenden 100% tx uit
En als je de andere router/ap in de plaats zet?
Stereo: Kii Three + Kii Control
HT: Epson LS10000 - Xtrem Daylight 100"
http://www.htforum.nl/yabbse/index.php?topic=112543.25

Offline i2Paq

  • senior member
  • *****
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 1192
  • Gender: Male
  • Beleving is puur persoonlijk
Re: Probleem met Access points
« Reply #31 on: May 10, 2017, 08:56:02 »
Als Siddartha niet aan de andere kant van Nederland woont wil ik er wel eens naar kijken.

Woonkamer; Linn Akurate Kontrol/0‏, Nuforce 9 v3se, Linn Majik DS, Cambridge CD CXC, Tannoy "Langley"
Werkkamer; Marantz 4270, Sony TA-N55ES‏, Dual 1229Q, AR3a

Offline squadra

  • HT forum donateur
  • HT forum legend group
  • *******
  • Trade Count: (+1)
  • Posts: 2718
  • Gender: Male
  • The Creator has a Mastertape
Re: Probleem met Access points
« Reply #32 on: May 10, 2017, 09:17:36 »
Hmmm, lijkt toch niet echt verbeterd.. zit nu in de 'lastige hoek' waar ik normaal geen/slecht bereik heb met de router.
Heb nu wel volledig WiFi signaal, maar hij gooit me er telkens uit.
Wellicht dan een interferentieprobleem?
Beiden zenden 100% tx uit
Probeer eens een andere SSID op de 2de box.
Sawat dee krub

Offline i2Paq

  • senior member
  • *****
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 1192
  • Gender: Male
  • Beleving is puur persoonlijk
Re: Probleem met Access points
« Reply #33 on: May 10, 2017, 10:29:01 »
Probeer eens een andere SSID op de 2de box.

Zelfde SSID's op meerdere AP's moet gewoon werken.

Woonkamer; Linn Akurate Kontrol/0‏, Nuforce 9 v3se, Linn Majik DS, Cambridge CD CXC, Tannoy "Langley"
Werkkamer; Marantz 4270, Sony TA-N55ES‏, Dual 1229Q, AR3a

Offline dennism

  • senior member
  • *****
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 1379
Re: Probleem met Access points
« Reply #34 on: May 10, 2017, 11:02:28 »
Ik verwacht eigenlijk ook niet dat er een 2de DHCP server aanwezig is, een adres in de 169 reeks wijst er in de regel juist op dat er geen (correcte) communicatie met een DHCP server mogelijk is, niet dat er een 2de DHCP server aanwezig is.

Wat ik zelf zou doen:

Loop alles eens goed na, geef alle apparaten die onderdeel uitmaken van de infra en eventuele "Servers" een statisch IP buiten de DHCP range, denk aan de router, switch (wanneer managed), AP1 en AP2, een NAS mocht je deze hebben, dit is normaliter ook een best practise, zodat je bij eventuele problemen binnen de infra makkelijk kan trouble shooten. Laat alle client devices (PC's, telefoons, tablets, steamers, mediaplayers dat soort spul) een IP adres ophalen via DHCP, al dan niet semi statisch op basis van MAC adres als je toch een soort van controle wil over welk apparaat welk IP krijgt.

Daar je AP's niet controller managed lijken te zijn, of self controlled op basis van een mesh opstelling, zou ik ieder AP een eigen SSID geven, dit is vaak stabieler dan dezelfde SSID's omdat je vaak ziet bij dezelfde SSID's apparaten blijven hangen op een apparaat dat mogelijk niet de beste verbinding geeft wanneer er geen sprake is van controller logica in het netwerk. Let hierbij in deze opstelling wel op dat je niet ergens een aangepast VLAN of iets in die richting opgeeft voor het SSID, doe je dit wel dan zullen devices verbonden met dat SSID zeer waarschijnlijk niet kunnen communiceren met de DHCP server zonder andere aanpassingen in de netwerk config, die bij consumenten apparatuur niet altijd mogelijk zijn.

Zodra dit ingeregeld is zou alles in principe moeten werken, tenzij er ergens configuratie fouten gemaakt zijn.

@Etiennevh

Meraki zou ik eigenlijk nooit willen adviseren tenzij er wel een heel speciale usecase is, ze vragen het volle pond voor hardware (opzich niets mis mee) die dan echter alleen met een abonnement te gebruiken is waardoor je te maken krijgt met een zeer zware vendor lockin en een zeer hoge TCO naar mate je de oplossing langer gebruikt, je apparatuur zonder abonnement niets meer waard is, je een 3de partij in principe volledige controle geeft over je netwerk (tot het punt dat ze het zelfs volledig op afstand uit kunnen zetten) en ook nog eens het probleem dat wanneer Cisco besluit de stekker uit Meraki te trekken (hier zijn gelukkig geen signalen voor) je van de een op de andere dag met een volledig waardeloos netwerk kan zitten (iets wat juridisch ook nog eens mag). Al met al zijn er heel wat betere oplossingen te verkopen bij veruit de meeste usecases. 

Neem als voorbeeld een klant van ons, die had bij Partij A een volledige Meraki oplossing aangeschaft (Router, AP's en wat switches), was niet tevreden en wilde een andere oplossing. Volgens Partij A was dit geen probleem, en zou het netwerk door blijven draaien tot wij (Partij B die inmiddels de IT bij deze klant overgenomen hadden wegens andere issues van de klant met Partij A) de nieuwe oplossing live konden zetten, met als beperking dat na het aflopen van het Meraki contract er geen wijzigingen in de config van de Meraki apparatuur meer mogelijk zou zijn. Goed geregeld zou je zeggen totdat op een gegeven moment na het aflopen van het contract ineens een aantal zaken niet werkten, Router liet bijv geen WAN verkeer meer door, switches begonnen te bokken, wifi bleef echter intern wel werken. Gelukkig na contact met partij A wel vrij snel (enkele uren) opgelost, maar schijnbaar als ik partij A moet geloven had Meraki toch wat zaken uitgezet waarvan ze richting Partij A (en deze weer naar de klant c.q. ons) beloofd hadden dat deze zouden blijven werken ook na aflopen van het contract, waarbij partij A moest lullen als brugman bij Meraki om het toch weer tijdelijk actief te krijgen. Al met al leverde dit bij zowel partij A, de klant en bij ons een flink nare bijsmaak op omtrent Meraki.
 

« Last Edit: May 10, 2017, 11:04:00 by dennism »

Offline Siddartha

  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+18)
  • Posts: 3908
  • Gender: Male
  • Emotion through sound
    • Ricky Gold Music
Re: Probleem met Access points
« Reply #35 on: May 10, 2017, 11:14:20 »
@i2pac ik woon aan deze kant van Nederland, dus valt wel mee . Maar zonder flauwekul, in Limburg, das voor de meesten toch de andere kant, eeg bedankt voor je aanbod!

Had eerst op alle ap's een andere SSiD om te kunnen kiezen met welke ap ik verbinding kreeg. Zal dit maar weer veranderen, dan weet je tenminste waar het fout gaat
Heb overigens geen 169 ip meer gehad.

Het is inderdaad wel een goede tip om alles opnieuw op te bouwen met alle servers en ap's een vast ip buiten de dhcp range en stap voor stap alles aansluiten.

Ik lees ook wel zaken over het interfereren tussen verschillende WiFi netwerken met zelfde SSiD. Zou ik daar nog iets mee kunnen? Tx sterkte aanpassen?
Versterking: Naim UnitiLite - Cambridge Audio 551 phono stage
Bronnen: Akai AS2000 draaitafel - Shure M44-7 element - Dune B1 smart
Weergevers: Sonus Faber Venere 2.5 - Samsung 40F6400 - Beyerdynamic DT770 Pro 80 Ohm - Sennheiser Momentum OnEar
Kabels: W&M Audio LS-01 & AC-01

Offline i2Paq

  • senior member
  • *****
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 1192
  • Gender: Male
  • Beleving is puur persoonlijk
Re: Probleem met Access points
« Reply #36 on: May 10, 2017, 11:32:00 »
@i2pac ik woon aan deze kant van Nederland, dus valt wel mee . Maar zonder flauwekul, in Limburg, das voor de meesten toch de andere kant, eeg bedankt voor je aanbod!

OK, mocht het nodig zijn  ;)


Quote

Ik lees ook wel zaken over het interfereren tussen verschillende WiFi netwerken met zelfde SSiD. Zou ik daar nog iets mee kunnen? Tx sterkte aanpassen?

Dat moet gewoon werken, bedrijven hebben dit ook.

Zelfde SSID met het zelfde wachtwoord.

Woonkamer; Linn Akurate Kontrol/0‏, Nuforce 9 v3se, Linn Majik DS, Cambridge CD CXC, Tannoy "Langley"
Werkkamer; Marantz 4270, Sony TA-N55ES‏, Dual 1229Q, AR3a

Offline Siddartha

  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+18)
  • Posts: 3908
  • Gender: Male
  • Emotion through sound
    • Ricky Gold Music
Re: Probleem met Access points
« Reply #37 on: May 10, 2017, 11:41:16 »
Inderdaad en zelfde beveiligingsmethode, verschillende kanalen, volgens mij doe ik alles goed
Versterking: Naim UnitiLite - Cambridge Audio 551 phono stage
Bronnen: Akai AS2000 draaitafel - Shure M44-7 element - Dune B1 smart
Weergevers: Sonus Faber Venere 2.5 - Samsung 40F6400 - Beyerdynamic DT770 Pro 80 Ohm - Sennheiser Momentum OnEar
Kabels: W&M Audio LS-01 & AC-01

Offline dennism

  • senior member
  • *****
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 1379
Re: Probleem met Access points
« Reply #38 on: May 10, 2017, 11:49:23 »
OK, mocht het nodig zijn  ;)


Dat moet gewoon werken, bedrijven hebben dit ook.

Zelfde SSID met het zelfde wachtwoord.

Let er wel op dat bij bedrijven dit in de regel controller geregelde netwerken zijn, waarbij of een van de access points voor controller speelt of zelfs een dedicated controller setup aanwezig is. Deze controller bepaalt dan in principe wanneer je van het ene access point naar het andere roamed op basis van ingestelde parameters of algoritmes waardoor je mits alles correct ingeregeld is en je AP plaatsing op basis van een wifi survey correct is je altijd de sterkst mogelijke verbinding hebt.

Consumenten apparatuur heeft deze functionaliteit in de regel niet (er zijn uitzonderingen, in het duurdere consumenten / klein zakelijk segment komt dit langzaam nu ook beschikbaar). Maar bij veel consumenten AP's zal dit zeker niet altijd goed werken, zeker niet wanneer er bijv. gebruikt wordt gemaakt van verschillende merken in het netwerk, betekent niet dat het niet kan werken, maar probleemloos is zeker geen garantie omdat in een setup zonder controller het apparaat (bijv. de telefoon) bepaald wanneer deze van AP switched, wat lang niet altijd op het correcte moment gebeurt, waardoor het vaak voorkomt dat een apparaat veel te lang blijft hangen op een AP dat eigenlijk al geen optimale verbinding meer kan leveren.
« Last Edit: May 10, 2017, 11:50:52 by dennism »

Offline Siddartha

  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+18)
  • Posts: 3908
  • Gender: Male
  • Emotion through sound
    • Ricky Gold Music
Re: Probleem met Access points
« Reply #39 on: May 10, 2017, 12:35:21 »
Ok, dat klinkt op zich wel logisch... dus in dat geval is het beter om wel met verschillende ssid's te werken?
Versterking: Naim UnitiLite - Cambridge Audio 551 phono stage
Bronnen: Akai AS2000 draaitafel - Shure M44-7 element - Dune B1 smart
Weergevers: Sonus Faber Venere 2.5 - Samsung 40F6400 - Beyerdynamic DT770 Pro 80 Ohm - Sennheiser Momentum OnEar
Kabels: W&M Audio LS-01 & AC-01

Offline i2Paq

  • senior member
  • *****
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 1192
  • Gender: Male
  • Beleving is puur persoonlijk
Re: Probleem met Access points
« Reply #40 on: May 10, 2017, 13:01:08 »
Ik heb nog nooit gehad dat het niet werkte.

Woonkamer; Linn Akurate Kontrol/0‏, Nuforce 9 v3se, Linn Majik DS, Cambridge CD CXC, Tannoy "Langley"
Werkkamer; Marantz 4270, Sony TA-N55ES‏, Dual 1229Q, AR3a

Offline dennism

  • senior member
  • *****
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 1379
Re: Probleem met Access points
« Reply #41 on: May 10, 2017, 13:28:10 »
Ok, dat klinkt op zich wel logisch... dus in dat geval is het beter om wel met verschillende ssid's te werken?

Ik vind zelf persoonlijk van wel, het zal er echter niet altijd voor zorgen dat je altijd met het op dat moment optimale access point verbind, want bijv. je telefoon zal dat nog steeds bepalen. Echter je kan wel direct zien dat wanneer je verbinding niet optimaal is, en je bijv. in de keuken staat de telefoon bijv. nog probeert verbinden met het access point op zolder en daarop acteren door handmatig van access point te wisselen als de telefoon of tablet dat niet zelf doet.

 
Ik heb nog nooit gehad dat het niet werkte.

Het zal ook in de meeste, zo niet alle gevallen gewoon werken met alle access points hetzelfde SSID en password. Echter tussen werken, en optimaal werken zit bij Wifi vaak een (zeer) groot verschil. Daarnaast is bij alle access points eenzelfde SSID en password wanneer het geen centraal beheerde oplossing is met een controller betreft het trouble shooten een stuk lastiger omdat je in de regel niet kan niet met welk access point je nu daadwerkelijk verbonden bent omdat ze allemaal dezelfde naam hebben en je geen centrale interface hebt waar je kan zien welk device op welk moment op welk AP zit. Al met al werken beide oplossingen om Wifi te krijgen, echter zie ik zonder centrale aansturing geen enkele meerwaarde in het hebben van eenzelfde SSID + password op verschillende AP's terwijl er wel enkele nadelen zijn (vooral op gebied van trouble shooting).
« Last Edit: May 10, 2017, 13:35:20 by dennism »

Offline i2Paq

  • senior member
  • *****
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 1192
  • Gender: Male
  • Beleving is puur persoonlijk
Re: Probleem met Access points
« Reply #42 on: May 10, 2017, 13:50:57 »
Je denkt vanuit een groot en commerciŽle hoek.

Voor een huis-tuin-keuken oplossing heb je echt geen interface nodig die je 2, of 3, acces points beheerd.

Maar goed, ik ga er niet verder over discussiŽren, de TS heeft genoeg info om zijn omgeving op te zetten.

Woonkamer; Linn Akurate Kontrol/0‏, Nuforce 9 v3se, Linn Majik DS, Cambridge CD CXC, Tannoy "Langley"
Werkkamer; Marantz 4270, Sony TA-N55ES‏, Dual 1229Q, AR3a

Offline Siddartha

  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+18)
  • Posts: 3908
  • Gender: Male
  • Emotion through sound
    • Ricky Gold Music
Re: Probleem met Access points
« Reply #43 on: May 10, 2017, 15:41:00 »
Het zal wellicht ook zeker te maken hebben met het gebruik van verschillende merken en het feit dat het geen dedicated AP's zijn. Het is voor mij ook geen probleem om met verschillende SSiD's te werken, maar het is gemakkelijker als je kunt roamen.
Mijn router heeft we een roaming assistent, waardij je kunt aangeven onder welke Tx sterkte het Ap de verbinding verbreekt, deze optie heeft de ASUS ook. Maar ik kan niet meten hoe dit qua coverage zit en volgens mij zitten ze toch wel in elkaars vaarwater qua bereik waardoor het dak ik gemakkelijker is om zelf handmatig te kiezen.
Versterking: Naim UnitiLite - Cambridge Audio 551 phono stage
Bronnen: Akai AS2000 draaitafel - Shure M44-7 element - Dune B1 smart
Weergevers: Sonus Faber Venere 2.5 - Samsung 40F6400 - Beyerdynamic DT770 Pro 80 Ohm - Sennheiser Momentum OnEar
Kabels: W&M Audio LS-01 & AC-01

Offline Etiennevh

  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+11)
  • Posts: 5073
  • Gender: Male
Re: Probleem met Access points
« Reply #44 on: May 10, 2017, 22:48:34 »
@dennism,
Dank voor je uitgebreide betoog aangaande Meraki, dat is een van de voornaamste redenen dat ook wij er geen fan van zijn. Ik probeerde in mijn reactie richting katwax slechts aan te geven dat ook Meraki, net als een aantal andere zakelijke merken, kwalitatief goed spul levert. De marketing/cloud controller strategie ben ik verder met je eens, heel erg autonoom zijn de ap's niet ;)

@siddartha,
heb je ook de mogelijkheid om een "Tx / dB drop" in te stellen? Dus wanneer het verbonden apparaat een signaalverzwakking van bijv -15dB doormaakt (van -70 naar -85) er een hand-over naar het volgende ap plaatsvind? Dat werkt doorgaans erg goed, maar vereist geloof ik wel twee AP's met dezelfde OS/firmware. Verder eens met i2Paq dat je geen controlled achtige omgeving nodig hebt voor die 2 of 3 ap's.

Misschien is deze vraag al gesteld maar welke devices gebruik je eigenlijk allemaal op het WLAN, en in welke configuratie? Ik weet niet of het een mogelijkheid is, maar zou je je internetmodem/router in bridge modus kunnen zetten en de DHCP afhandeling etc. op een van de AP's kunnen laten plaatsvinden? (even ervan uitgaande dat je bereik met twee ap's en 2 SSID's in een woonhuis ook voldoende is?) Daarnaast zou je wat kunnen spelen met vermogens zodat je de interferentie minimaliseert, bijvoorbeeld niet verder bereik dan 1 verdieping.
HT: --> Et's HT

Marantz   Ω   Oppo   Ω   Sonus Faber   Ω   Panasonic   Ω   Velodyne   Ω   NordOst   Ω   Inakustik   Ω   Philips Pronto

Offline Siddartha

  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+18)
  • Posts: 3908
  • Gender: Male
  • Emotion through sound
    • Ricky Gold Music
Re: Probleem met Access points
« Reply #45 on: May 10, 2017, 23:55:15 »
Ja, dat schreef ik inderdaad al, de roaming assistent.
Dat had in eerst ingesteld, maar het werkte inderdaad niet goed. Zal wel komen door de verschillende merken.
Of de router in bridge kan weet ik niet, zal eens googelen.
Versterking: Naim UnitiLite - Cambridge Audio 551 phono stage
Bronnen: Akai AS2000 draaitafel - Shure M44-7 element - Dune B1 smart
Weergevers: Sonus Faber Venere 2.5 - Samsung 40F6400 - Beyerdynamic DT770 Pro 80 Ohm - Sennheiser Momentum OnEar
Kabels: W&M Audio LS-01 & AC-01

Offline dennism

  • senior member
  • *****
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 1379
Re: Probleem met Access points
« Reply #46 on: May 11, 2017, 09:05:10 »
Je denkt vanuit een groot en commerciŽle hoek.

Voor een huis-tuin-keuken oplossing heb je echt geen interface nodig die je 2, of 3, acces points beheerd.

Maar goed, ik ga er niet verder over discussiŽren, de TS heeft genoeg info om zijn omgeving op te zetten.

Ik denk dat je mijn post niet goed begrijpt. Ik bedoel niet te zeggen dat je thuis een controller based omgeving zou moeten hebben (wat uiteraard onzin is, deze heb je inderdaad namelijk niet nodig), wat ik probeer te zeggen is dat in een consumenten omgeving doordat je doorgaans geen controller hebt het hebben van dezelfde SSID's en passwords op alle AP's niet direct een voordeel heeft, tenzij je een vals gevoel van roaming wil hebben, wat eigenlijk geen echte roaming genoemd mag worden. En dat het ook enkele nadelen introduceert qua troubleshooting. Nu wordt dit wel beter in de nieuwere generaties consumenten apparatuur, maar tot op heden (zeker in omgeving met gemixte apparatuur van verschillende partijen) haal ik in consumenten situaties betere en stabielere resultaten met ieder AP zijn eigen SSID dan alle apparaten eenzelfde SSID. Begrijp me verder niet verkeerd, alle apparaten eenzelfde SSID zal zeker werken, maar in mijn ervaring zijn in de praktijk in veel gevallen de verbindingen in de regel trager en onstabieler.

Offline Mrwhoopie

  • senior member
  • *****
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 925
  • Gender: Male
Re: Probleem met Access points
« Reply #47 on: May 27, 2017, 22:14:57 »
Even een paar dingen verduidelijken,de problemen die jij hebt (een eigen toegekend IP nl 169) heeft niets te maken met SSID's of gebruikte kanalen.

Om te beginnen wil ik zeker zijn dat je LAN verbindingen perfect werken die naar je betreffende AP's gaan, dus steek die LAN even in je laptop en doe eens een speedtest, afhankelijk van je abonnement zou je boven de 100Mbps moeten komen.Als dit ok is gaan we verder.
Je mag gerust al je devices die niet kunnen wandelen of gaan wandelen een fixed IP geven, hou er dan wel rekening mee dat er geen conflicten komen.
Als je wil zien welk toestel welk IP heeft kan je Netscan gebruiken of als je cheap makkelijk wil werken kan je Fing installeren op de smartphone.
Volgend punt, ik las hier ergens dat er nergens een 2e DHCP kon zijn en ik lees dat er een router gebruikt word als AP,wel...als je router (en geloof me zelfs een rasecht AP zonder DHCP) kan raar begint te doen gaat hij zeker en vast DHCP'eren en kan hij zelfs heel je netwerk vast doen lopen.
Ik zou testen zoals je aan het testen was met 3 SSID's,de LAN testen en vanwaaruit verder gaan.
Je AP waar je Mac achter hangt zou dus moeten werken, als hier de wifi niet werkt en de LAN wel moet je eens gaan zien of je geen fout hebt in je versleuteling omdat je bvb een SSID weer gebruikt maar je wachtwoord net iets anders is...op je wifi device "netwerk vergeten" gebruiken en opnieuw inloggen kan dan helpen.