Author Topic: Arcam AVR500/600/888 en RS232/TCPIP besturing  (Read 21824 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline jowi

  • HT forum donateur
  • The ultimate HT Forum elite group
  • *******
  • Trade Count: (+4)
  • Posts: 11199
Re: Arcam AVR500/600/888 en RS232/TCPIP besturing
« Reply #175 on: September 15, 2011, 21:07:16 »
Maar dat is dus wat ik min of meer ga doen... maar dat, of een webinterface, is toch echt iets anders dan het osd van een apparaat nabootsen op je device of pc...

Offline denoontje

  • Linnoontje Wilson benesch Square 2 stereo power, Arcamoontje Wilson benesch Square / Velodyne 7.1 power
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+7)
  • Posts: 6406
  • Gender: Male
  • denoontje --> primoontje --> linnoontje
Re: Arcam AVR500/600/888 en RS232/TCPIP besturing
« Reply #176 on: September 15, 2011, 22:45:12 »
dat klinkt dan goed!

Offline evilniek

  • "When in doubt, C4"
  • HT forum legend group
  • ******
  • Trade Count: (+9)
  • Posts: 2089
  • Gender: Male
Re: Arcam AVR500/600/888 en RS232/TCPIP besturing
« Reply #177 on: September 16, 2011, 13:38:54 »
nope

al had denon wel zoiets, ik kon in het menu komen van mijn denon 3808a via een webinterface.
Iemand had daarover een schil heengezet

http://www.htforum.nl/yabbse/index.php?topic=107360.0

Klopt, dit was/is standaard al mogelijk met Denon receiver's, niet alle functies, vooral setup parameters. Maargoed, dit gaat over Arcam, dus daar schiet je niks mee op,  ;D
MonsterPower HTS2600 -> DM800, Dune BD Prime 3.0, Oppo BDP-93, Logitech Squeezebox Touch -> NAS: synology DS410 |
Anthem MRX300 (als pre) -> Velodyne DD15+ ^ Proceed Amp 5 -> Revel M22 (rondom) C32 (center)
JVC RS50 < Screen Innovations - BDII

Offline evilniek

  • "When in doubt, C4"
  • HT forum legend group
  • ******
  • Trade Count: (+9)
  • Posts: 2089
  • Gender: Male
Re: Arcam AVR500/600/888 en RS232/TCPIP besturing
« Reply #178 on: September 16, 2011, 13:42:04 »
Maar dat is dus wat ik min of meer ga doen... maar dat, of een webinterface, is toch echt iets anders dan het osd van een apparaat nabootsen op je device of pc...

Ja, op de 3808 zag dit er wel errug rudimentair uit. Yukk!
MonsterPower HTS2600 -> DM800, Dune BD Prime 3.0, Oppo BDP-93, Logitech Squeezebox Touch -> NAS: synology DS410 |
Anthem MRX300 (als pre) -> Velodyne DD15+ ^ Proceed Amp 5 -> Revel M22 (rondom) C32 (center)
JVC RS50 < Screen Innovations - BDII

Offline jowi

  • HT forum donateur
  • The ultimate HT Forum elite group
  • *******
  • Trade Count: (+4)
  • Posts: 11199
Re: Arcam AVR500/600/888 en RS232/TCPIP besturing
« Reply #179 on: October 3, 2011, 21:19:15 »
Nou het was even een beetje prutsen, en de software die er bij zit is nogal eeh... industrieel en spartaans om het netjes te houden, maar het lijkt wel te werken :) Nu heb ik dus feitelijk via dit kastje tch een echte, goed werkende IP control, maar dan via de RS232 poort hehe :D ik bedoel, als Arcam het niet oplost dan verzin ik zelf wel een workaround :devil:

Links zie je de RS232 kabel die naar de seriele poort op de Arcam 600 gaat, rechts de CAT5 kabel. Het kastje ertussen vertaalt dus de IP commando's naar RS232 commando's en vertaalt de RS232 response weer terug naar IP :)

Netjes wegwerken komt nog wel een keer ;)
« Last Edit: October 3, 2011, 21:32:10 by jowi »

Offline dvlz303

  • member
  • ***
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 204
Re: Arcam AVR500/600/888 en RS232/TCPIP besturing
« Reply #180 on: October 3, 2011, 23:46:28 »
beter! zou je kunnen vertellen welke adapter / kabels je precies gekocht hebt?
als dit idd werkt wil ik ook wel eens kijken wat de mogelijkheden zijn.

Offline jowi

  • HT forum donateur
  • The ultimate HT Forum elite group
  • *******
  • Trade Count: (+4)
  • Posts: 11199
Re: Arcam AVR500/600/888 en RS232/TCPIP besturing
« Reply #181 on: October 4, 2011, 07:06:13 »
Het is een Roline RS232 over ethernet adapter. Er zijn wel meer van dit soort dingen te koop, maar dat zijn vaak kastjes. Ik heb deze genomen met het idee dat deze direct achterop de Arcam geschroefd kan worden... echter, er moet nog een RS232 crossverbinding tussen het ding en de Arcam, dus er komt toch een extra kabel tussen. Had ik net zo goed een kastje kunnen nemen... nou ja.

Offline dvlz303

  • member
  • ***
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 204
Re: Arcam AVR500/600/888 en RS232/TCPIP besturing
« Reply #182 on: October 4, 2011, 09:21:50 »
Bedankt voor de tip. Ik ga nog even zoeken naar andere opties dan (als ik wat meer tijd heb).

Volgens mij voldoet de Moxa NPort 5110 ook wel.

Offline jowi

  • HT forum donateur
  • The ultimate HT Forum elite group
  • *******
  • Trade Count: (+4)
  • Posts: 11199
Re: Arcam AVR500/600/888 en RS232/TCPIP besturing
« Reply #183 on: October 4, 2011, 10:02:42 »
Absoluut. Is ook een veel netter en wat moderner ding, met ingebouwde webserver etc. Zoals ik al zei, ik dacht handig te zijn door de roline te nemen omdat deze direct achterop de arcam zou komen, achteraf had ik beter iets als dit kunnen kopen... jammer genoeg zijn de dingen best prijzig dus om er nu nog 1 te kopen gaat me iets te ver, misschien later.

Offline jowi

  • HT forum donateur
  • The ultimate HT Forum elite group
  • *******
  • Trade Count: (+4)
  • Posts: 11199
Re: Arcam AVR500/600/888 en RS232/TCPIP besturing
« Reply #184 on: October 4, 2011, 17:19:50 »
Nog even wat verder getest, het werkt perfect :) krijg nu eindelijk geen corrupte data meer terug over IP, omdat ik feitelijk gewoon de RS232 poort aanstuur :headbanging: Volgende stap is om nu eindelijk mijn remote ip control software voor de Arcam uit te gaan bouwen, daar is nu weer alle reden voor :)

Offline dvlz303

  • member
  • ***
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 204
Re: Arcam AVR500/600/888 en RS232/TCPIP besturing
« Reply #185 on: October 6, 2011, 13:49:30 »
Het is toch eigenlijk waanzin dat we nu gedwongen worden een extra kastje te kopen omdat de IP control het niet goed doet.. Misschien toch maar weer eens klagen bij Arcam?

Offline jowi

  • HT forum donateur
  • The ultimate HT Forum elite group
  • *******
  • Trade Count: (+4)
  • Posts: 11199
Re: Arcam AVR500/600/888 en RS232/TCPIP besturing
« Reply #186 on: October 6, 2011, 13:56:47 »
Tsja... ik heb het al eens aangegeven bij BB&G, maar ook direct aan de TD van Arcam gemeld. Van de laatste nooit meer iets gehoord...
Overigens doen over RS232 ook niet alle commando's het even goed... 0x42 om de input/resolutie op te vragen, doet het 1x op 10 ofzo :wacko:

Online bmateijsen

  • HT forum sponsor
  • The ultimate HT Forum elite group
  • *******
  • Trade Count: (+25)
  • Posts: 25610
  • Gender: Male
  • Hifi & AV Specialist
    • Beter Beeld & Geluid
Re: Arcam AVR500/600/888 en RS232/TCPIP besturing
« Reply #187 on: October 6, 2011, 14:34:32 »
Het is toch eigenlijk waanzin dat we nu gedwongen worden een extra kastje te kopen omdat de IP control het niet goed doet.. Misschien toch maar weer eens klagen bij Arcam?

Het is geen waanzin, want Arcam zegt letterlijk dat de besturing alleen kan via IR of RS232. ;)

Natuurlijk zijn ze er wel van bewust dat bepaalde besturingsitems via IP kan, maar daar is het niet voor ontwikkeld.

Groet,

Bjorn


Home Cinema, HiFi en streaming specialist
WebsiteFacebook | Twitter

Offline dvlz303

  • member
  • ***
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 204
Re: Arcam AVR500/600/888 en RS232/TCPIP besturing
« Reply #188 on: October 6, 2011, 16:12:39 »
Sorry dat ik je tegen moet spreken Bjorn.. maar wat Arcam zegt is b*sh!t.

Bij Technical Specifications van de AVR600 op de website van Arcam staat onder 'Custom install features': Ethernet connection for IP control.
Ook heb ik vorig jaar contact gehad met een medewerker van Arcam die aangeeft dat er inderdaad een probleem is:
Quote
There is a known issue with IP control which is that the AVR600 response is often corrupted. Unfortunately this is due to the third-party firmware of the network module which seems to not pass on the data correctly; we have tested our system and the correct data is fed into the network module. There is nothing our engineers can do to fix this, we are waiting for a fix from our supplier.

Overigens komt onderstaande uit de documentatie:
Controlling theAVR500/AVR600/AV888 via Telnet
It is possible to control theAVR500/AVR600/AV888 via a Telnet session on port 50001 of the IP address of the unit (this can be found in the network
section of the menu). All commands and responses are the same as for RS232 control.


Ik snap best dat Arcam niet voor een paar mensen die alles uit de AVR600 willen halen tijd / geld wil steken in het (laten) fixen van dit probleem. Maar ik vind het zwak om nu ineens te stellen dat het daar niet voor bedoeld is.

« Last Edit: October 6, 2011, 18:43:03 by dvlz303 »

Online bmateijsen

  • HT forum sponsor
  • The ultimate HT Forum elite group
  • *******
  • Trade Count: (+25)
  • Posts: 25610
  • Gender: Male
  • Hifi & AV Specialist
    • Beter Beeld & Geluid
Re: Arcam AVR500/600/888 en RS232/TCPIP besturing
« Reply #189 on: October 6, 2011, 19:30:03 »
Do not shoot the messenger ;), want dit is wat ik destijds gehoord heb.

Maar het staat je vrij natuurlijk om Arcam te mailen ;). Ik heb een paar maanden terug nog gehoord dat het geen prioriteit heeft omdat via RS232 de AVR600 functioneel te bedienen is.

Groet,

Bjorn

Sorry dat ik je tegen moet spreken Bjorn.. maar wat Arcam zegt is b*sh!t.

Bij Technical Specifications van de AVR600 op de website van Arcam staat onder 'Custom install features': Ethernet connection for IP control.
Ook heb ik vorig jaar contact gehad met een medewerker van Arcam die aangeeft dat er inderdaad een probleem is:
Overigens komt onderstaande uit de documentatie:
Controlling theAVR500/AVR600/AV888 via Telnet
It is possible to control theAVR500/AVR600/AV888 via a Telnet session on port 50001 of the IP address of the unit (this can be found in the network
section of the menu). All commands and responses are the same as for RS232 control.


Ik snap best dat Arcam niet voor een paar mensen die alles uit de AVR600 willen halen tijd / geld wil steken in het (laten) fixen van dit probleem. Maar ik vind het zwak om nu ineens te stellen dat het daar niet voor bedoeld is.




Home Cinema, HiFi en streaming specialist
WebsiteFacebook | Twitter

Offline jowi

  • HT forum donateur
  • The ultimate HT Forum elite group
  • *******
  • Trade Count: (+4)
  • Posts: 11199
Re: Arcam AVR500/600/888 en RS232/TCPIP besturing
« Reply #190 on: October 7, 2011, 00:22:46 »
Ze zullen van een externe partij foutieve netwerkhardware oid hebben ingekocht waar ze achteraf niets meer aan firmware voor kunnen doen, zoiets zal het wel zijn. Anders is dit een fluitje van een cent om in een volgende firmware mee te nemen. Maar laat Arcam er dan niet zo geheimzinnig over doen, zeg dan gewoon wat er aan de hand is.

Offline dvlz303

  • member
  • ***
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 204
Re: Arcam AVR500/600/888 en RS232/TCPIP besturing
« Reply #191 on: October 7, 2011, 08:47:41 »
Do not shoot the messenger ;), want dit is wat ik destijds gehoord heb.
Nee, ik neem jou niks kwalijk (hooguit dat je dat je dat b*sh!t verhaal van Arcam gelooft  ;))

Maar het staat je vrij natuurlijk om Arcam te mailen ;). Ik heb een paar maanden terug nog gehoord dat het geen prioriteit heeft omdat via RS232 de AVR600 functioneel te bedienen is.
Doe ik het een keer via de juiste route (probleem melden bij BB&G) in plaats van zelf contact opnemen met Arcam is het weer niet goed. ;D


Maargoed, ik zal weer eens proberen wat informatie los te peuteren bij Arcam. Ik denk alleen dat het mij nu ook niet meer lukt om antwoord te krijgen. Die keer dat ik antwoord van een techneut kreeg was 'een foutje', omdat de persoon die mijn vraag kreeg niet zo technisch was aangelegd dat hij hem had geforward naar de persoon die meer wist. Dat hij vervolgens 'eerlijk' antwoord aan mij gaf is waarschijnlijk niet helemaal de bedoeling geweest.

Offline jowi

  • HT forum donateur
  • The ultimate HT Forum elite group
  • *******
  • Trade Count: (+4)
  • Posts: 11199
Re: Arcam AVR500/600/888 en RS232/TCPIP besturing
« Reply #192 on: October 8, 2011, 11:04:29 »
Klein voorproefje... uiteindelijk moet er natuurlijk zoiets op een iPhone/iPad komen. Ben nu druk aan het proefdraaien, kijken welke commando's het wel/niet doen etc. Oh ja al die getallenreeksen zijn testmateriaal voor mij, dat is het berichtenverkeer wat over en weer gaat ;) en ja die display werkt echt, en veranderd k mee als je de echte IR remote gebruikt :D
« Last Edit: October 8, 2011, 11:05:17 by jowi »

Offline dvlz303

  • member
  • ***
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 204
Re: Arcam AVR500/600/888 en RS232/TCPIP besturing
« Reply #193 on: October 8, 2011, 11:42:56 »
Ziet er strak uit Jowi!

Net nog een e-mail gestuurd naar Arcam met nogmaals de vraag wanneer / of ze het probleem op gaan lossen. Hopelijk komt hier een (eerlijk) antwoord op.
Ik kreeg in ieder geval wel een out of office reply van Matthew Neighbour (de persoon waar ik vorige keer contact mee had). Die is (helaas?) sinds 1 augustus 2011 niet meer werkzaam bij Arcam.



Offline jowi

  • HT forum donateur
  • The ultimate HT Forum elite group
  • *******
  • Trade Count: (+4)
  • Posts: 11199
Re: Arcam AVR500/600/888 en RS232/TCPIP besturing
« Reply #194 on: October 8, 2011, 12:04:51 »
Ja grappig he? Er gaat nog wel eea mis, je wilt niet weten wat voor shitload aan commando's je terugkrijgt als je bijv. van input wisselt. Verder verlies ik na zoveel tijd de verbinding, maar dat kan ook aan de tcp/rs232 converter liggen. Genoeg te doen dus...

Offline dvlz303

  • member
  • ***
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 204
Re: Arcam AVR500/600/888 en RS232/TCPIP besturing
« Reply #195 on: October 10, 2011, 13:56:36 »
Ik heb netjes antwoord gekregen van Arcam op mijn vraag en helaas geen leuk antwoord (maar wel eerlijk):

Quote
Sadly this is something that cannot be fixed and I am in the process of removing all mentions of IP control from our specifications and website.

The 600 was never originally designed to feature IP control but it was found that we might be able to add the feature in the future but sadly it is was not possible and there was no way for us to have this fully functioning.  Rs232 is the preferred control format as it works perfectly.

My apologies for any inconvenience this may have caused, but please note that Arcam is free to change the specifications of any product at anytime without any prior notification or justification as per our warranty terms and conditions.

Komt er op neer dat er toch een adapter nodig is..

Offline jowi

  • HT forum donateur
  • The ultimate HT Forum elite group
  • *******
  • Trade Count: (+4)
  • Posts: 11199
Re: Arcam AVR500/600/888 en RS232/TCPIP besturing
« Reply #196 on: October 10, 2011, 14:01:41 »
Yep... het is niet anders. Nu je toch contact hebt, ze claimen dat met RS232 alles perfect werkt, zou je eens willen vragen waarom commando 0x42 "request incoming video parameters" ook met RS232 niet altijd werkt?

Offline dvlz303

  • member
  • ***
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 204
Re: Arcam AVR500/600/888 en RS232/TCPIP besturing
« Reply #197 on: October 10, 2011, 14:28:57 »
yep, zal ik doen.

Offline jowi

  • HT forum donateur
  • The ultimate HT Forum elite group
  • *******
  • Trade Count: (+4)
  • Posts: 11199
Re: Arcam AVR500/600/888 en RS232/TCPIP besturing
« Reply #198 on: October 22, 2011, 15:39:21 »
Zonet even de RoLine tcp/rs232 converter getweakt :) er moest tussen de converter en de Arcam een null-modem verbinding zitten om het ding werkend te krijgen, en die kabel zorgt meteen voor een male/female stekkerverloop. Ik heb nu de Roline converter even opengemaakt, in eerste instantie hoopte ik dat ik de DB9 stekker gewoon kon vervangen door een female, maar helaas zat deze op de print gesoldeerd, dus dan maar wat van die iele printbaantjes doorgekrast en zelf de nulmodem op de print gemaakt door pin 2 en 3 om te wisselen met kleine draadjes :D Een mini DB9 gender changer, en klaar :) Het is geen mooie oplossing, maar het werkt, en ik ben van al die lange snoeren achter de Arcam af. Uiteindelijk moet ik toch een andere oplossing verzinnen denk ik, want het geheel is toch erg lang en fragiel achterop de Arcam, en door de gender changer kan ik het niet vastschroeven. Maar goed, het werkt :)

Offline PKfotografie

  • member
  • ***
  • Trade Count: (+4)
  • Posts: 240
  • Gender: Male
Re: Arcam AVR500/600/888 en RS232/TCPIP besturing
« Reply #199 on: October 22, 2011, 18:23:36 »
Het is een Roline RS232 over ethernet adapter. Er zijn wel meer van dit soort dingen te koop, maar dat zijn vaak kastjes. Ik heb deze genomen met het idee dat deze direct achterop de Arcam geschroefd kan worden... echter, er moet nog een RS232 crossverbinding tussen het ding en de Arcam, dus er komt toch een extra kabel tussen. Had ik net zo goed een kastje kunnen nemen... nou ja.

cross gender

wel stuk duurder als wat ik even zou gokken. maar het is iig een nettere optie.
zijn vast ook veeeeeel goedkoper te vinden. dit was beetje eerste linkje